- 9 Mart 2011
- 11.802
- 9.208
- 448
- Konu Sahibi Samyeliiii
-
Allah bakacak birini gönderirSiz işteyken 4 aylık bebeğe kim bakacak onu da düşündünüz mü?
Yapmayın tabi kiDoğumdan 4ay sonra işe dönmem gerekiyor
Peki lütfen samimi cevap verin bu çektiğiniz zorluklar olmadan çocuksuz bir hayatı mı tercih ederdiniz yoksa tüm bunlara rağmen iyiki çocuk yapmışım mı diyorsunuz ?Sadece tek maaşla bebek büyütülür mü? 5 aylık kızım var. Sadece sezeryana 8 bin tl verdim. Kızım olalıdan beri asla kazancım yetmiyor. Birikimim vardı. Ondan harcıyorum. Sizin hayat standartlarınızı bilmiyorum ama benim eşim günde 2 paket sigara içiyor. Mutfak çok tutuyor. Benim benzin masrafım var. Bebeğin bez, mama, aylık doktor ücreti… 1 senedir üstümüze tişört alamadık. Asla yetmiyor.
Şöyle ya iki sene ücretsiz izine ayrılacağım maaş almadan eşimin muhtemelen çok az olacak kazancıyla 2 sene yetinip sonra işe döneceğim . İşe döndükten sonra da çocuk iki yaşında oluyor kreşe vereceğim. Yada doğum yaptıktan sonra maaşımı almaya devam edebilmek için 4 Ay sonda hemen işe başlayacağım . Bebek 4 aylıkken kreşe veremeyeceğim için annelerden biri bakacak çocuğa o esnada . Ama bi yandan da düşünüyorum benim şartlarım zaten aşağı yukarı hep bu şekilde olacak . Çocuk yapmayı erteledim diyelim 2 sene sonra bundan en Fazla be kadar farklı bi durumda olacak ki şartlarım ;/
Ben çok isteyerek ve zor çocuk sahibi oldum 42 yaşında. 5 tüp bebek tedavisi ve 5 operasyon oldum. İlk evliliğimde de çocuk istedim, eski eşim kabul etmedi sorumluluğu. 2. Evliliğimi de geç yapınca treni kaçırıyordum.Peki lütfen samimi cevap verin bu çektiğiniz zorluklar olmadan çocuksuz bir hayatı mı tercih ederdiniz yoksa tüm bunlara rağmen iyiki çocuk yapmışım mı diyorsunuz ?
Ya hamile kalır ve esiniz işsiz olduğu için bu durumda dahada gerilir ve mutsuz olursa. Sonuçta kaygıları ve sorumlulukları artacağı için kafasına daha çok takacakMerhaba Ks hanımları , eşim şuan işsiz iş bulabileceği konusunda da endişelerim var evliliğimizin yaklaşık ikinci yılındayız henüz çocuğumuz yok . Ben çalışıyorum sabit bir işim var eşimin ise öyle değil ondan kaynaklı olmayan bazı nedenlerden dolayı görevden alındı ve o süreden beri iş durumu hala netleşmedi . Bu konuyu kafaya takıyor ve çok mutsuz . Ben ise destek olmaya çalışıyorum ama bi yandan da Tereddütlerim var eşimin iş durumu tamamen netleşip işi gücü belli oluncaya kadar çocuk yapmayı ertelesem mi ? Yoksa eşim zaten iş arıyor ve kafasına da takıyor bu durumu diyerek nasıl olursa bi iş bulur diyerek çocuk yapsam mı ? Gerçekten bu konuda kafam inanılmaz karışık ve düşüncelerim sürekli değişiyor . İçimde korkular ve umutlar sürekli savaş halinde . Lütfen bana tavsiye gerin sevgili hanımlar
İse girmez ise mecbur çalışacaksınız. Benim simdi bebeğim mama alıyor mamasi bezi ıslak mendili bakıcısı 5000 ödüyorum. Daha kıyafet olayına girmedim. Hastane masrafı, özel aşıları ki bir aşı suan 720 TL. Her aşı en az 2 yada 3 doz. Bunlar maalesefki tek maaşla zor bu zamanda. Çocuk rızkı ile büyümüyor maddiyat gerekiyor. Yapmayın derim işi bulmadan.Doğumdan sonraki ilk 4 ay maaşımı almaya devam ediyorum . 4. Aydan sonra da 2 sene ücretsiz izine ayrılabilirm ama 2 sene ben ücretsizde olduğum zamanda eşimin evi geçindirmesi lazım . Yada ben hemen 4. Aydan sonra işe dönmek zorundayım .
Ben çok isteyerek ve zor çocuk sahibi oldum 42 yaşında. 5 tüp bebek tedavisi ve 5 operasyon oldum. İlk evliliğimde de çocuk istedim, eski eşim kabul etmedi sorumluluğu. 2. Evliliğimi de geç yapınca treni kaçırıyordum.
Allah hiç kimseyi evladı ile sınamasın. Yavrumun bir saç teline dünyayı yakarım. Ama malum ekonomik şartlar belli. Ben onu hiç bir şeyden mahrum bırakmak istemem.
Sizde biraz birikim yapın, öyle gündeminize al
O zaman 4 ay sonra mecburen işe dönmem gerekecek .Doğumdan sonra bir süre doğum izni oluyor zaten çalışma hayatınıza ara vermeniz gerekiyor
O süreçte eş işsiz ise siz ne yapacaksınız ?
Devlet memuruyum ve kendimize ait evimiz varSırf anne olmak istiyorum diye çocuk dünyaya getirilmemeli. Kadınlar anne olunca ne yazık ki işveren bakış açısı değişebiliyor, devlet memuru değilseniz garanti düşünmemelisiniz. Belki izinli ücret limitinden daha fazla izine gerek duyacaksınız, o zaman nereden para gelecek? Ha zaten birkaç tane eviniz varsa veya pasif geliriniz, onlara güvenebilirsiniz yoksa saçma bir karar olur
Ama maaş 9 bin artı evin banka kredisi hayat pahalılığı derken şuan eşim çalışmadığı için benim tek maaşımla ikimizde kart borçlarına batmış durumdayız . Çocuk masraflarını da göz önüne aşınca boğulacak gibi oluyorumDevlet memuruyum ve kendimize ait evimiz var
Daha evinizin kredisini ödüyormuşsunuzDevlet memuruyum ve kendimize ait evimiz var
Maddiyat cok önemli. Çocuk demek ihtiyaçların artması demek. Psikolojik olarakta daha ağır gelebilir sorumluluk artınca. Hamileliğiniz belki zor geçebilir bu yüzden isten ayrılmak durumunda kalabilirsiniz. Çocuklar iyi şartlarda yetişmesi düşüncesindeyim. Esinizin işi oturana kadar bekleyin derimMerhaba Ks hanımları , eşim şuan işsiz iş bulabileceği konusunda da endişelerim var evliliğimizin yaklaşık ikinci yılındayız henüz çocuğumuz yok . Ben çalışıyorum sabit bir işim var eşimin ise öyle değil ondan kaynaklı olmayan bazı nedenlerden dolayı görevden alındı ve o süreden beri iş durumu hala netleşmedi . Bu konuyu kafaya takıyor ve çok mutsuz . Ben ise destek olmaya çalışıyorum ama bi yandan da Tereddütlerim var eşimin iş durumu tamamen netleşip işi gücü belli oluncaya kadar çocuk yapmayı ertelesem mi ? Yoksa eşim zaten iş arıyor ve kafasına da takıyor bu durumu diyerek nasıl olursa bi iş bulur diyerek çocuk yapsam mı ? Gerçekten bu konuda kafam inanılmaz karışık ve düşüncelerim sürekli değişiyor . İçimde korkular ve umutlar sürekli savaş halinde . Lütfen bana tavsiye gerin sevgili hanımlar
Zaten aşırı derecede içine kapanmış durumda . Gurur yapıyor benden para almayı vs şuan . Ama bş yandan da yaşlarımız geçiyor. Eşiminde durumu belli en Fazla 5 yada 6 bin maaşı olan bi ile girecek . Onun dışında zaten şuan ki durumdan farklı birsey de olmayacak . Yani çocuk yapmayı erteleyip de en uygun zamanı zaten hiç yakalayacağımızı sanmıyorum benYa hamile kalır ve esiniz işsiz olduğu için bu durumda dahada gerilir ve mutsuz olursa. Sonuçta kaygıları ve sorumlulukları artacağı için kafasına daha çok takacak
Bu halde bile boyleyseniz esiniz özelde iş bulduğunda ve masraflar deli gibi arttığında nasıl olacak o iş. Bende kamudayim cocuk olduğundan beri kendime birsey alamadim hiç.Ama maaş 9 bin artı evin banka kredisi hayat pahalılığı derken şuan eşim çalışmadığı için benim tek maaşımla ikimizde kart borçlarına batmış durumdayız . Çocuk masraflarını da göz önüne aşınca boğulacak gibi oluyorum(
Evet kesinlikle öyle . Ev kendimize ait sadece ama zaten onun da banka kredi ödemeleri var . Şuan eşim çalışmıyor ve ben tek başıma o kadar zorlanıyorum ki ;( ikimizinde kredi kartları batmış durumda . Morelimiz bozuk bi yandan ben ona morel vermeye çalışıyorum bi yandan da aşırı kaygılıyım zatenBirkaç yerden kira geliriniz varsa ok, kira ödememek yeterli bir olanak sağlamıyor malesef.
Böyle karakterde bir adam cocuk sorumluluğu bindiğinde dahada kötü olacak. Bekleyin derim.Zaten aşırı derecede içine kapanmış durumda . Gurur yapıyor benden para almayı vs şuan . Ama bş yandan da yaşlarımız geçiyor. Eşiminde durumu belli en Fazla 5 yada 6 bin maaşı olan bi ile girecek . Onun dışında zaten şuan ki durumdan farklı birsey de olmayacak . Yani çocuk yapmayı erteleyip de en uygun zamanı zaten hiç yakalayacağımızı sanmıyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?