Çocuk planını ertelemeli miyim

Sadece tek maaşla bebek büyütülür mü? 5 aylık kızım var. Sadece sezeryana 8 bin tl verdim. Kızım olalıdan beri asla kazancım yetmiyor. Birikimim vardı. Ondan harcıyorum. Sizin hayat standartlarınızı bilmiyorum ama benim eşim günde 2 paket sigara içiyor. Mutfak çok tutuyor. Benim benzin masrafım var. Bebeğin bez, mama, aylık doktor ücreti… 1 senedir üstümüze tişört alamadık. Asla yetmiyor.

Peki lütfen samimi cevap verin bu çektiğiniz zorluklar olmadan çocuksuz bir hayatı mı tercih ederdiniz yoksa tüm bunlara rağmen iyiki çocuk yapmışım mı diyorsunuz ?

4 aylık da kreşe verebilirsiniz. Bu arada 1 yaşında çocuğum için kreş sordum 4400 dediler aylık mahallemdeki sıradan kreş. O da o kdar kolay değil maalesef.
Anne olmak sizin de hakkınız ama eşinizin bir çaba göstermesi lazım bunun için. Başka bir şekilde size maddi destek sağlaması lazım.

Bekleyin derim.
Yerinizde olsam acele etmezdim.
En azından eşinizin iş durumu netleşinceye kadar.
Malum siz bi süre çalışamayacaksınız.
O stres altına girmeye değer mi bilmiyorum.
Bebek her zaman olur.

Peki lütfen samimi cevap verin bu çektiğiniz zorluklar olmadan çocuksuz bir hayatı mı tercih ederdiniz yoksa tüm bunlara rağmen iyiki çocuk yapmışım mı diyorsunuz ?
Ben çok isteyerek ve zor çocuk sahibi oldum 42 yaşında. 5 tüp bebek tedavisi ve 5 operasyon oldum. İlk evliliğimde de çocuk istedim, eski eşim kabul etmedi sorumluluğu. 2. Evliliğimi de geç yapınca treni kaçırıyordum.
Allah hiç kimseyi evladı ile sınamasın. Yavrumun bir saç teline dünyayı yakarım. Ama malum ekonomik şartlar belli. Ben onu hiç bir şeyden mahrum bırakmak istemem.
Sizde biraz birikim yapın, öyle gündeminize alın.

Ya hamile kalır ve esiniz işsiz olduğu için bu durumda dahada gerilir ve mutsuz olursa. Sonuçta kaygıları ve sorumlulukları artacağı için kafasına daha çok takacak

İse girmez ise mecbur çalışacaksınız. Benim simdi bebeğim mama alıyor mamasi bezi ıslak mendili bakıcısı 5000 ödüyorum. Daha kıyafet olayına girmedim. Hastane masrafı, özel aşıları ki bir aşı suan 720 TL. Her aşı en az 2 yada 3 doz. Bunlar maalesefki tek maaşla zor bu zamanda. Çocuk rızkı ile büyümüyor maddiyat gerekiyor. Yapmayın derim işi bulmadan.

1 paket bez olmus 100 lira. Bebek arabasi desen 5bin. Hiic o toplara girme derim ben. Sonra el kadar bebeyle uzulursun yazik gunah.

Sırf anne olmak istiyorum diye çocuk dünyaya getirilmemeli. Kadınlar anne olunca ne yazık ki işveren bakış açısı değişebiliyor, devlet memuru değilseniz garanti düşünmemelisiniz. Belki izinli ücret limitinden daha fazla izine gerek duyacaksınız, o zaman nereden para gelecek? Ha zaten birkaç tane eviniz varsa veya pasif geliriniz, onlara güvenebilirsiniz yoksa saçma bir karar olur

Doğumdan sonra bir süre doğum izni oluyor zaten çalışma hayatınıza ara vermeniz gerekiyor
O süreçte eş işsiz ise siz ne yapacaksınız ?
O zaman 4 ay sonra mecburen işe dönmem gerekecek .

Devlet memuruyum ve kendimize ait evimiz var

Devlet memuruyum ve kendimize ait evimiz var
Ama maaş 9 bin artı evin banka kredisi hayat pahalılığı derken şuan eşim çalışmadığı için benim tek maaşımla ikimizde kart borçlarına batmış durumdayız . Çocuk masraflarını da göz önüne aşınca boğulacak gibi oluyorum (

Maddiyat cok önemli. Çocuk demek ihtiyaçların artması demek. Psikolojik olarakta daha ağır gelebilir sorumluluk artınca. Hamileliğiniz belki zor geçebilir bu yüzden isten ayrılmak durumunda kalabilirsiniz. Çocuklar iyi şartlarda yetişmesi düşüncesindeyim. Esinizin işi oturana kadar bekleyin derim

Ya hamile kalır ve esiniz işsiz olduğu için bu durumda dahada gerilir ve mutsuz olursa. Sonuçta kaygıları ve sorumlulukları artacağı için kafasına daha çok takacak
Zaten aşırı derecede içine kapanmış durumda . Gurur yapıyor benden para almayı vs şuan . Ama bş yandan da yaşlarımız geçiyor. Eşiminde durumu belli en Fazla 5 yada 6 bin maaşı olan bi ile girecek . Onun dışında zaten şuan ki durumdan farklı birsey de olmayacak . Yani çocuk yapmayı erteleyip de en uygun zamanı zaten hiç yakalayacağımızı sanmıyorum ben

Bu halde bile boyleyseniz esiniz özelde iş bulduğunda ve masraflar deli gibi arttığında nasıl olacak o iş. Bende kamudayim cocuk olduğundan beri kendime birsey alamadim hiç.

Birkaç yerden kira geliriniz varsa ok, kira ödememek yeterli bir olanak sağlamıyor malesef.
Evet kesinlikle öyle . Ev kendimize ait sadece ama zaten onun da banka kredi ödemeleri var . Şuan eşim çalışmıyor ve ben tek başıma o kadar zorlanıyorum ki ;( ikimizinde kredi kartları batmış durumda . Morelimiz bozuk bi yandan ben ona morel vermeye çalışıyorum bi yandan da aşırı kaygılıyım zaten

Böyle karakterde bir adam cocuk sorumluluğu bindiğinde dahada kötü olacak. Bekleyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…