• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk planını ertelemeli miyim

Battığınız söyleyip çocuk istemek de nereden çıktı?

Sizin şu an aklınızın ucundan bile geçirmemeniz gereken tek konu bu olmalı.

Biraz sakin..

Şöyle ya iki sene ücretsiz izine ayrılacağım maaş almadan eşimin muhtemelen çok az olacak kazancıyla 2 sene yetinip sonra işe döneceğim . İşe döndükten sonra da çocuk iki yaşında oluyor kreşe vereceğim. Yada doğum yaptıktan sonra maaşımı almaya devam edebilmek için 4 Ay sonda hemen işe başlayacağım . Bebek 4 aylıkken kreşe veremeyeceğim için annelerden biri bakacak çocuğa o esnada . Ama bi yandan da düşünüyorum benim şartlarım zaten aşağı yukarı hep bu şekilde olacak . Çocuk yapmayı erteledim diyelim 2 sene sonra bundan en Fazla be kadar farklı bi durumda olacak ki şartlarım ;/
Peki kreş ücretlerinden haberiniz var mı? Şu an ortalama çok iyi olmayan kreşler aylık 3 bin tl den başlıyor.

çocuk sahibi olmak güzel bir şey ancak eksisi ve artısıyla düşünmek gerekiyor. Yaşım geçiyor ve altından kalkabiliriz diye düşünüyorsanız yapın ancak unutmayın ki bazen işler yolunda da gitmeye biliyor. Büyük bir şehirde yaşıyorsanız genelde kontrole özel hastaneye gideceksiniz ve ciddi bir maliyeti oluyor keza doğum için de geçerli. Bebek ne kadar masrafı olur diye düşünmeyin en temel ihtiyaçları bez ihtiyaç halinde mama büyük bir külfet oluyor mesela geçen hafta 120 adet beze 250 tl verdim muhtemelen 20 gün ancak yetecek bunun yanında ıslak mendili, kremi, şampuanı, sabunu bile ciddi paralar tutuyor. benim kızım gibi hızlı gelişen bir bebeğiniz olursa 2-3 ayda bir yeni ayakkabı almak zorunda kalacaksınız.

inşallah kısa sürede eşiniz de iş durumlarını yola koyar sizde bebeğinize kavuşursunuz.

Kesinlikle net olmadan yapmayın. Hadi buldu diyelim bakalım tutunabilecek mi? Siz zaten çıkacaksınız bir süre o arada kim destek olacak size? Siz işe dönseniz de tek maaşla çocuğa bakılmaz.

Doğum yapınca bir süre çalışamayacaksınız nasıl olacak eşiniz işsizken? Hem iyice yıpranır gerilirsiniz, ilişkiniz zedelenir. İşleri yoluna koymadan yapmayın derim.
Devlet memuru olduğum için doğumdan sonraki ilk 4 ay maaşım yatıyor. 4. Aydan sonra da annelerden birine bırakıp işe dönmem gerekecek

çocuk sahibi olmak güzel bir şey ancak eksisi ve artısıyla düşünmek gerekiyor. Yaşım geçiyor ve altından kalkabiliriz diye düşünüyorsanız yapın ancak unutmayın ki bazen işler yolunda da gitmeye biliyor. Büyük bir şehirde yaşıyorsanız genelde kontrole özel hastaneye gideceksiniz ve ciddi bir maliyeti oluyor keza doğum için de geçerli. Bebek ne kadar masrafı olur diye düşünmeyin en temel ihtiyaçları bez ihtiyaç halinde mama büyük bir külfet oluyor mesela geçen hafta 120 adet beze 250 tl verdim muhtemelen 20 gün ancak yetecek bunun yanında ıslak mendili, kremi, şampuanı, sabunu bile ciddi paralar tutuyor. benim kızım gibi hızlı gelişen bir bebeğiniz olursa 2-3 ayda bir yeni ayakkabı almak zorunda kalacaksınız.

inşallah kısa sürede eşiniz de iş durumlarını yola koyar sizde bebeğinize kavuşursunuz.
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için 🧡

Biyolojik saatinizin gelmiş olması bebeğinizin yaşayacağı zorlukları göz ardı etmenize neden olmasın. Bizi diğer canlılardan ayıran bilincimizi dinleyelim, hormonlar aldatıcı olabiliyor. Ayrıca gayet gençsiniz, hayatınızı yoluna koyacak kadar vaktiniz var, acele etmeyin derim. Umarım çok daha uygun bir zamanda bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Merhaba Ks hanımları , eşim şuan işsiz iş bulabileceği konusunda da endişelerim var evliliğimizin yaklaşık ikinci yılındayız henüz çocuğumuz yok . Ben çalışıyorum sabit bir işim var eşimin ise öyle değil ondan kaynaklı olmayan bazı nedenlerden dolayı görevden alındı ve o süreden beri iş durumu hala netleşmedi . Bu konuyu kafaya takıyor ve çok mutsuz . Ben ise destek olmaya çalışıyorum ama bi yandan da Tereddütlerim var eşimin iş durumu tamamen netleşip işi gücü belli oluncaya kadar çocuk yapmayı ertelesem mi ? Yoksa eşim zaten iş arıyor ve kafasına da takıyor bu durumu diyerek nasıl olursa bi iş bulur diyerek çocuk yapsam mı ? Gerçekten bu konuda kafam inanılmaz karışık ve düşüncelerim sürekli değişiyor . İçimde korkular ve umutlar sürekli savaş halinde . Lütfen bana tavsiye gerin sevgili hanımlar 🥹
Önce maddi manevi düzeninizi oturtun. Sıkıntılı bir evlilik hayatına, işsizbi babaya şu an için çocuk fazla yazık etme çocuguna mutsuzluğa mahkum etme kendini de

Maddi manevi çöküntü içindeyiz. Bizler bi şekilde geçirdik ama çocuklarımıza yazık oldu. Tabiki anne baba olmak hak eden herjesin hakkı ama eskiddn 1 defa düşünüyorsanız lütfen şimdi 3 kez düşünerek karar verin
Oda arkadaşım 3. İçin uğraşıyor hem de tek maaş 😳 anlamadım ben bu işi bizde bir tirtlik var heralde

Merhaba Ks hanımları , eşim şuan işsiz iş bulabileceği konusunda da endişelerim var evliliğimizin yaklaşık ikinci yılındayız henüz çocuğumuz yok . Ben çalışıyorum sabit bir işim var eşimin ise öyle değil ondan kaynaklı olmayan bazı nedenlerden dolayı görevden alındı ve o süreden beri iş durumu hala netleşmedi . Bu konuyu kafaya takıyor ve çok mutsuz . Ben ise destek olmaya çalışıyorum ama bi yandan da Tereddütlerim var eşimin iş durumu tamamen netleşip işi gücü belli oluncaya kadar çocuk yapmayı ertelesem mi ? Yoksa eşim zaten iş arıyor ve kafasına da takıyor bu durumu diyerek nasıl olursa bi iş bulur diyerek çocuk yapsam mı ? Gerçekten bu konuda kafam inanılmaz karışık ve düşüncelerim sürekli değişiyor . İçimde korkular ve umutlar sürekli savaş halinde . Lütfen bana tavsiye gerin sevgili hanımlar 🥹
Bence de yapmayın çocuk doğunca biz kadınlar resmen çocuğumun geleceği kaygısına düşüyoruz. Kendi hayatımızdan birşey kısabiliriz ama onun hayatından kısınca zorumuza gidiyor. Bence bekleyin. Eşiniz memur mu? Bence dışarlarda pazarcılık gibi günlük işler yapsın bu süreçte bulabiliyorsa. Geçici birinin yanına girsin. Evde oturmak stresi artırır. Hem de bu süreç uzayabilir

Ben anne ol derim. Evet Türkiyede ekonomi iyi değil ama, herşeyin sahibi olan Rabbimiz herkese rızık verir. Bu şüphesiz olan birşey. Her insanın rızkı vardır. Ve eğer yaşınızdan dolayı düşünüyorsanız hiç durma derim direk yatak odasına:)
Yatak odasına mı :KK53:

Ben anne ol derim. Evet Türkiyede ekonomi iyi değil ama, herşeyin sahibi olan Rabbimiz herkese rızık verir. Bu şüphesiz olan birşey. Her insanın rızkı vardır. Ve eğer yaşınızdan dolayı düşünüyorsanız hiç durma derim direk yatak odasına:)
Açlıktan ölen bebeklerin annesine de sizin gibi bir densiz çocuk yap demiştir.

Back