• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk planını ertelemeli miyim

Asla yapmayin eşiniz ben şimdi çocuğa nasıl bakicam hep karımın eline mi bkaicam diye daha çok bunalıma girer. Üstelik hamileyken bir çok komplikasyon yaşayıp daha fazla doktor harcaması yapmak hatta işten bile ücretsiz izinle ayrılmak zorunda kalabilirsiniz.
Bazı hamilelerde çocuk iyi tutunmuyor doktor 3. Ayda hep yatacaksin diyor.bu sürede yasal olarak iş yeri size maaş vermeyeceği için ücretsiz izne çıkmak durumunda kalıyorsunuz .
Evdeki hesap çarşıya uymayabilir .

Ben anne ol derim. Evet Türkiyede ekonomi iyi değil ama, herşeyin sahibi olan Rabbimiz herkese rızık verir. Bu şüphesiz olan birşey. Her insanın rızkı vardır. Ve eğer yaşınızdan dolayı düşünüyorsanız hiç durma derim direk yatak odasına:)
Instagram ve Twitter bu kafayla çocuk sahibi olup anahtar, patik gibi el işi satmak için yalvaran annelerle dolu.bak satan demiyorum çocuğuma süt alamıyorum ne olur birtanede olsa alın diye yalvaran annelerle dolu.

Yatak odasına mı :KK53:

vizyon meselesi :emir_bebek:
Instagram ve Twitter bu kafayla çocuk sahibi olup anahtar, patik gibi el işi satmak için yalvaran annelerle dolu.bak satan demiyorum çocuğuma süt alamıyorum ne olur birtanede olsa alın diye yalvaran annelerle dolu.

sonra da demiyolar mı üc beş çocuğum var
alacaksam da almıyorum
sen düşünmemişsin ben mi düşünücem senin çocuğunu

Merhaba Ks hanımları , eşim şuan işsiz iş bulabileceği konusunda da endişelerim var evliliğimizin yaklaşık ikinci yılındayız henüz çocuğumuz yok . Ben çalışıyorum sabit bir işim var eşimin ise öyle değil ondan kaynaklı olmayan bazı nedenlerden dolayı görevden alındı ve o süreden beri iş durumu hala netleşmedi . Bu konuyu kafaya takıyor ve çok mutsuz . Ben ise destek olmaya çalışıyorum ama bi yandan da Tereddütlerim var eşimin iş durumu tamamen netleşip işi gücü belli oluncaya kadar çocuk yapmayı ertelesem mi ? Yoksa eşim zaten iş arıyor ve kafasına da takıyor bu durumu diyerek nasıl olursa bi iş bulur diyerek çocuk yapsam mı ? Gerçekten bu konuda kafam inanılmaz karışık ve düşüncelerim sürekli değişiyor . İçimde korkular ve umutlar sürekli savaş halinde . Lütfen bana tavsiye gerin sevgili hanımlar 🥹
Hic dusunmeden erteleyin.
Biz kasimda 6 senelik evli olacagiz, daha yeni anca düze cikabildik de ilk cocugumuzu yaptik.
Ikimizde calisiyoruz ama ben izne cikinca ister istemez sknti yasayacagiz o nedenle esim aksamlari ek ise gidiyor biraz daha para kenara koymak icin.

Sifir gelirle neyinize guvenerek cocuk yapicaksiniz ? yarin oburgun akli erdiginde o cocuk marketten pazardan birsey istediginde “ yok yavrum alamiyoruz “ her seferinde dediginiz de kendinizi affedebilecek misiniz?
Surekli sagdan soldan aldiginiz yardimlar cocugunuzu buyutup, “ sundan da keske alabilsem “ derken kendinizi bulunca pisman olmayacak misiniz ?

Herseyi gectim allah korusun bir sey olsa ozel doktora kontrole gitmeniz gerekse dunya para.

Ne kendinize ne dogmamis cocugunuza bunu reva gormeyin.

vizyon meselesi :emir_bebek:

sonra da demiyolar mı üc beş çocuğum var
alacaksam da almıyorum
sen düşünmemişsin ben mi düşünücem senin çocuğunu
Bide bunun ailelerde aman suna yardım edin onun 3 çocuğu var muhabbetleri oluyor .ee yaparken bize mi sormuş 3 çocuğu.
Benim bir ablam var anneme diyorum ki keşke beni yapmasyadin ablama daha çok imkan sunardin.

Ben anne ol derim. Evet Türkiyede ekonomi iyi değil ama, herşeyin sahibi olan Rabbimiz herkese rızık verir. Bu şüphesiz olan birşey. Her insanın rızkı vardır. Ve eğer yaşınızdan dolayı düşünüyorsanız hiç durma derim direk yatak odasına:)
Mutfağa yada salona geçseler olmazmı?
Birtek yatak odasındamı tutuyor 🤔

Allahin büyüklügüne lafim yok, ama ben devamli Türkiyede olan ailelere gida yardiminda bulunuyorum. O ailelerin bebeklerine bez alacak paralari bile olmuyor cogu zaman. Bezi gecelim cocuklara yemek alamiyorlar. Allah bize akil fikir de varmis kullanalim diye. Su anda tek calisan konu sahibi. Diyelim Allah korusun riskli hamileligi oldugu icin isini birakmak zorunda kalacak kim gelip onlarin faturalarini ödeyecek sizce?
Tabi ki rızkı ödeyecek cjcj

Bide bunun ailelerde aman suna yardım edin onun 3 çocuğu var muhabbetleri oluyor .ee yaparken bize mi sormuş 3 çocuğu.
Benim bir ablam var anneme diyorum ki keşke beni yapmasyadin ablama daha çok imkan sunardin.

dört kardeşiz
hala bu yaşta babam yardım ediyor
diyorum neden bunları yaptın ben bütün paranı tek başıma yerdim ne güzel:halay:
ama zaten en küçük benim
tek çocuk yapsalar bana sıra gelmezdi

Merhaba Ks hanımları , eşim şuan işsiz iş bulabileceği konusunda da endişelerim var evliliğimizin yaklaşık ikinci yılındayız henüz çocuğumuz yok . Ben çalışıyorum sabit bir işim var eşimin ise öyle değil ondan kaynaklı olmayan bazı nedenlerden dolayı görevden alındı ve o süreden beri iş durumu hala netleşmedi . Bu konuyu kafaya takıyor ve çok mutsuz . Ben ise destek olmaya çalışıyorum ama bi yandan da Tereddütlerim var eşimin iş durumu tamamen netleşip işi gücü belli oluncaya kadar çocuk yapmayı ertelesem mi ? Yoksa eşim zaten iş arıyor ve kafasına da takıyor bu durumu diyerek nasıl olursa bi iş bulur diyerek çocuk yapsam mı ? Gerçekten bu konuda kafam inanılmaz karışık ve düşüncelerim sürekli değişiyor . İçimde korkular ve umutlar sürekli savaş halinde . Lütfen bana tavsiye gerin sevgili hanımlar 🥹
Zaten dusundugunuz anda gerceklesmiyor gebelik. Siz hamile kalana kadar coktan is sahibi olur diye dusunuyorum esiniz.

Tereddütlerim var eşimin iş durumu tamamen netleşip işi gücü belli oluncaya kadar çocuk yapmayı ertelesem mi ? Yoksa eşim zaten iş arıyor ve kafasına da takıyor bu durumu diyerek nasıl olursa bi iş bulur diyerek çocuk yapsam mı ?
Ablacim cocuk rizkiyla dogar. Esinizin karakterine bagli her sey. Iyi bir adam ise o cocuk buyur sizi bile bakar. Benim babamin durumu yokken evi yokken annem 3ten fazla evlat vermis hepimizi de buyuttu cok sukur. Yoklukta gorduk ama hic ac kalmadik. Bu kadar buyutulmemesi gerek bazi seylerin. Bu durumda bir cocuk haberi belki de esinizi cok mutlu edecek onu hirslandiracak. Allaha emanet..

Kafalar uçmuş.:KK24:Uçun bakalım yetişiriz size :halay:

Back