- 9 Mart 2011
- 11.802
- 9.208
- 448
- Konu Sahibi Samyeliiii
-
Evet istiyor çünkü benim maaşım iyi evimiz kendimize ait ve bende ortalama iş bulurum diyor .Eşiniz issizken çocuk istiyor mu ki
Evet yaşımda geçiyor bi yandan da o konu varYaşınız 32 ise çokta beklemeyin bir çocuğa her türlü bakılır diye düşünüyorum. Eşinizde iş seçmeden geçici işler baksın gurur yapmasın bazı hastanelerde muayene ücreti 500 geçmiş gebeliğiniz çalışmaya el verişli geçmeye bilir 3. Aydan beri yatıyorum bunları da düşünün ama eşinizin kriterlerinden kurtulup acilen iş bakması lazım
Ben bebegime oda yapmadim. Odasinda gömme dolap var, bir kismini ona ayirdim ve sadece bir sifonyer aldim esyalari sigmadigi icin. Birde park yatagimiz var. Odasina avize dahi almadim. Kendi evimdeki halımi getirdim. Benim alisveris yaptığım donemde dalin bebek deterjani+yumusaticisi 25tl idi, pisik kremi bepanten(100ml) 50tl idi. Hersey cok ucuzdu buna ragmen bir bilezik bozdurdum, eşim üstünü tamamladi. Cok rahat 10 bin harcadik. En ucuz bebek arabasi 2bin tl zaten. Hayati zorlastirmayan birisi olarak sunu soyleyebilirim, hayat cok pahali.Her şey bebek mağazalarındaki gibi olmak zorunda mı? Bu konudan bağımsız olarak diyorum; acaba hayatı biz mi zorlaştırıyoruz?
Doğumdan sonraki ilk 4 ay maaşımı almaya devam ediyorum . 4. Aydan sonra da 2 sene ücretsiz izine ayrılabilirm ama 2 sene ben ücretsizde olduğum zamanda eşimin evi geçindirmesi lazım . Yada ben hemen 4. Aydan sonra işe dönmek zorundayım .Hamileliğin ilerleyen zamanlarında, doğumda, doğumdan bir süre sonra çalışamayacaksın o zaman ne yapmayı düşünüyorsun?
Sanırım memursunuz evde kendinize ait ve kredi ödemesi yoksa bence yapabilirsiniz 4.aydan sonra işe başlarsınız en olmadı eşiniz bakar çocuğa bakıcıya vereceğinize eşiniz bakmış olur bende memurum 5.ayda başladım işeDoğumdan sonraki ilk 4 ay maaşımı almaya devam ediyorum . 4. Aydan sonra da 2 sene ücretsiz izine ayrılabilirm ama 2 sene ben ücretsizde olduğum zamanda eşimin evi geçindirmesi lazım . Yada ben hemen 4. Aydan sonra işe dönmek zorundayım .
Doğumdan sonraki ilk 4 ay maaşımı almaya devam ediyorum . 4. Aydan sonra da 2 sene ücretsiz izine ayrılabilirm ama 2 sene ben ücretsizde olduğum zamanda eşimin evi geçindirmesi lazım . Yada ben hemen 4. Aydan sonra işe dönmek zorundayım .
Doğumdan sonraki ilk 4 ay maaşımı almaya devam ediyorum . 4. Aydan sonra da 2 sene ücretsiz izine ayrılabilirm ama 2 sene ben ücretsizde olduğum zamanda eşimin evi geçindirmesi lazım . Yada ben hemen 4. Aydan sonra işe dönmek zorundayım .
Maaşınız ne kadar çok yüksek bir miktar degilse tek başına ev ve çocuk masrafı karşılamıyorsa sakın yapmayın çocuk büyütmek eskisi kadar ucuz degil en basitinden 3 ay önce 200 adet bezi 320 ye alıyorken şuan 520 TL ediyor aynı marka bez ve hala da zamlanmaya devam ediyor bunun emmezse maması var bir kutusu dünya para haftası dolmadan bitiyor o kutularda kıyafet vs olsun Bi çocugun aylık masrafı çok rahat 1000-2000 belki daha üstü oluyorMerhaba Ks hanımları , eşim şuan işsiz iş bulabileceği konusunda da endişelerim var evliliğimizin yaklaşık ikinci yılındayız henüz çocuğumuz yok . Ben çalışıyorum sabit bir işim var eşimin ise öyle değil ondan kaynaklı olmayan bazı nedenlerden dolayı görevden alındı ve o süreden beri iş durumu hala netleşmedi . Bu konuyu kafaya takıyor ve çok mutsuz . Ben ise destek olmaya çalışıyorum ama bi yandan da Tereddütlerim var eşimin iş durumu tamamen netleşip işi gücü belli oluncaya kadar çocuk yapmayı ertelesem mi ? Yoksa eşim zaten iş arıyor ve kafasına da takıyor bu durumu diyerek nasıl olursa bi iş bulur diyerek çocuk yapsam mı ? Gerçekten bu konuda kafam inanılmaz karışık ve düşüncelerim sürekli değişiyor . İçimde korkular ve umutlar sürekli savaş halinde . Lütfen bana tavsiye gerin sevgili hanımlar
Eşiniz iyi kötü bi işe girsin başka çare yok tek başına bırakmasın bu durumda sizi ha deyince olacak diye bi durumda yokEvet yaşımda geçiyor bi yandan da o konu var
Teşekkür ederim insanlar bebek işini oyuncak gibi düşünüyor hop diye kucağa gelmiyor ki. Hamilelik ağır bi durum. Doğum da.Sanırım arkadaşımızın bebeği ya da çocuğu yok. Ya da varsa bile bu ülkede yaşamıyor sanırım. Tam olarak ne güzel yazmışsınız
Sanıyorum siz rızk olayını biraz yanlış anlamışsınız. Evet Yaradan çabalayıp, çalışan kullarına rızklarını veriyor. Zira bir çok yerde AKLINIZI KULLANIN uyarısı mevcut. Bile bile lades demek çocuğun hakkına girmektir. Bunu da elbet ödersiniz.Ben anne ol derim. Evet Türkiyede ekonomi iyi değil ama, herşeyin sahibi olan Rabbimiz herkese rızık verir. Bu şüphesiz olan birşey. Her insanın rızkı vardır. Ve eğer yaşınızdan dolayı düşünüyorsanız hiç durma derim direk yatak odasına:)
Doğumdan 4ay sonra işe dönmem gerekiyorDoğumdan sonra bir süre doğum izni oluyor zaten çalışma hayatınıza ara vermeniz gerekiyor
O süreçte eş işsiz ise siz ne yapacaksınız ?
Doğumdan 4ay sonra işe dönmem gerekiyor
Şöyle ya iki sene ücretsiz izine ayrılacağım maaş almadan eşimin muhtemelen çok az olacak kazancıyla 2 sene yetinip sonra işe döneceğim . İşe döndükten sonra da çocuk iki yaşında oluyor kreşe vereceğim. Yada doğum yaptıktan sonra maaşımı almaya devam edebilmek için 4 Ay sonda hemen işe başlayacağım . Bebek 4 aylıkken kreşe veremeyeceğim için annelerden biri bakacak çocuğa o esnada . Ama bi yandan da düşünüyorum benim şartlarım zaten aşağı yukarı hep bu şekilde olacak . Çocuk yapmayı erteledim diyelim 2 sene sonra bundan en Fazla be kadar farklı bi durumda olacak ki şartlarım ;/Siz işteyken 4 aylık bebeğe kim bakacak onu da düşündünüz mü?
Şöyle ya iki sene ücretsiz izine ayrılacağım maaş almadan eşimin muhtemelen çok az olacak kazancıyla 2 sene yetinip sonra işe döneceğim . İşe döndükten sonra da çocuk iki yaşında oluyor kreşe vereceğim. Yada doğum yaptıktan sonra maaşımı almaya devam edebilmek için 4 Ay sonda hemen işe başlayacağım . Bebek 4 aylıkken kreşe veremeyeceğim için annelerden biri bakacak çocuğa o esnada . Ama bi yandan da düşünüyorum benim şartlarım zaten aşağı yukarı hep bu şekilde olacak . Çocuk yapmayı erteledim diyelim 2 sene sonra bundan en Fazla be kadar farklı bi durumda olacak ki şartlarım ;/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?