Çocuk planını ertelemeli miyim

çocuğun karnı doyar da
ruhu doyar mı
doğururken bunu düşünmek lazım
ruhu doymayan arsızları hiç bir şeyle doyuramazsın

Evet yaşımda geçiyor bi yandan da o konu var

Her şey bebek mağazalarındaki gibi olmak zorunda mı? Bu konudan bağımsız olarak diyorum; acaba hayatı biz mi zorlaştırıyoruz?
Ben bebegime oda yapmadim. Odasinda gömme dolap var, bir kismini ona ayirdim ve sadece bir sifonyer aldim esyalari sigmadigi icin. Birde park yatagimiz var. Odasina avize dahi almadim. Kendi evimdeki halımi getirdim. Benim alisveris yaptığım donemde dalin bebek deterjani+yumusaticisi 25tl idi, pisik kremi bepanten(100ml) 50tl idi. Hersey cok ucuzdu buna ragmen bir bilezik bozdurdum, eşim üstünü tamamladi. Cok rahat 10 bin harcadik. En ucuz bebek arabasi 2bin tl zaten. Hayati zorlastirmayan birisi olarak sunu soyleyebilirim, hayat cok pahali.

Hamileliğin ilerleyen zamanlarında, doğumda, doğumdan bir süre sonra çalışamayacaksın o zaman ne yapmayı düşünüyorsun?
Doğumdan sonraki ilk 4 ay maaşımı almaya devam ediyorum . 4. Aydan sonra da 2 sene ücretsiz izine ayrılabilirm ama 2 sene ben ücretsizde olduğum zamanda eşimin evi geçindirmesi lazım . Yada ben hemen 4. Aydan sonra işe dönmek zorundayım .

Sanırım memursunuz evde kendinize ait ve kredi ödemesi yoksa bence yapabilirsiniz 4.aydan sonra işe başlarsınız en olmadı eşiniz bakar çocuğa bakıcıya vereceğinize eşiniz bakmış olur bende memurum 5.ayda başladım işe

hamileligimin 32. haftasını bitiriyorum. çalışamaz raporu alıp ayrilcam. yasal doğum izni 16 hafta. ben ise döndüğümde bebeğim 16 haftalık olmayacak. varsayalım ki oldu. 16 hafta 4 ay etmiyor 3.5 ay gibi bisey yapıyor.
ilk çocuğumda 37 ya kadar çalıştım ama bunda özellikle son iki haftadır çok zorlanıyorum. Yani bu 4 ay maaş devam eder hesabı 16 haftalık izinleyse öyle olmuyor hesap.

kamudaysaniz analık izni bitimi yarım gün tam maas hakkınız var 2 ay onu da kullanabilirsiniz. özel sektörde uygulama nasil bilemiyorum.

daha önce de yazdım eşinizle bebeğe bakma evin sorumluluğunu alma konusunda çatışma yaşayacaksaniz maddiyat geçtim sırf bu sıkıntılar için bile ertelemek en mantıklısı.
son olarak kamudaysaniz memurlar maaşını bir ay önceden alır. Yani ücretsiz izne ayrildiginizda ya geri ödeme yaparsınız ya yatmaz ya da kısmı şekilde yatar.

Esiniz is bakiniyorsa bir kac ay ertelemenizden birsey olmaz. Hem onun kafasi rahat olur, hem biraz birikim yaparsaniz beraber doguma kadar.

Maaşınız ne kadar çok yüksek bir miktar degilse tek başına ev ve çocuk masrafı karşılamıyorsa sakın yapmayın çocuk büyütmek eskisi kadar ucuz degil en basitinden 3 ay önce 200 adet bezi 320 ye alıyorken şuan 520 TL ediyor aynı marka bez ve hala da zamlanmaya devam ediyor bunun emmezse maması var bir kutusu dünya para haftası dolmadan bitiyor o kutularda kıyafet vs olsun Bi çocugun aylık masrafı çok rahat 1000-2000 belki daha üstü oluyor

Sanırım arkadaşımızın bebeği ya da çocuğu yok. Ya da varsa bile bu ülkede yaşamıyor sanırım. Tam olarak ne güzel yazmışsınız
Teşekkür ederim insanlar bebek işini oyuncak gibi düşünüyor hop diye kucağa gelmiyor ki. Hamilelik ağır bi durum. Doğum da.
Hamilelik, doğum ve sonrası çocuğun aşı masraflarından hiç bahsetmedim mağarada doğmuş gibi en temel hesaptan gittim. Üstelik doğum sonrası annenin psikolojisi alt üst oluyor lohusa depresyonuna girmedim. En anlayışlı kocanın bile acayip bi hale bürünmesi durumu var. Üstelik adam istemediği bir işe girerse iyice araları bozulur evin dengesi şaşar. On ayda daha anca kendime gelmeye başladım ben bile. Eşimle anca duruma adapte olduk. Anne tek başına bütün yükü çekebilecekse düşünül öyle girmeli bu bebek işine. Baba ayrılır uzaklaşır ama anne gece gündüz bir ömür bebekle. Allah isteyen herkese nasip etsin dünyanın en güzel hissi, iyi düşünmek lazım. Ben de 34 de doğurdum yaşınız geç değil. Evlilik biraz daha otursun durum stabil olsun bekleyin derim. Çocuk işi Maddi manevi delilik.

Benzer durumu biz de yasadik benim bir isim var esim özel sektör calisani he bizim çocuk ikimizin de işi varken oldu ama esim bir yıl çalışmadı cocuga baktı çünkü biz eşimin calistigini bakiciya verecektir o sene ben çalıştım durumlar biraz tersine döndü gibi oldu ama idare ettik
Tabii yaşadığınız yere de bağlı biz küçük bir ilde yaşıyoruz ev kiraları bir tık daha makuldu ulaşım saatlerce sürmüyor gibi

Sanıyorum siz rızk olayını biraz yanlış anlamışsınız. Evet Yaradan çabalayıp, çalışan kullarına rızklarını veriyor. Zira bir çok yerde AKLINIZI KULLANIN uyarısı mevcut. Bile bile lades demek çocuğun hakkına girmektir. Bunu da elbet ödersiniz.

Doğumdan sonra bir süre doğum izni oluyor zaten çalışma hayatınıza ara vermeniz gerekiyor
O süreçte eş işsiz ise siz ne yapacaksınız ?

Siz işteyken 4 aylık bebeğe kim bakacak onu da düşündünüz mü?
Şöyle ya iki sene ücretsiz izine ayrılacağım maaş almadan eşimin muhtemelen çok az olacak kazancıyla 2 sene yetinip sonra işe döneceğim . İşe döndükten sonra da çocuk iki yaşında oluyor kreşe vereceğim. Yada doğum yaptıktan sonra maaşımı almaya devam edebilmek için 4 Ay sonda hemen işe başlayacağım . Bebek 4 aylıkken kreşe veremeyeceğim için annelerden biri bakacak çocuğa o esnada . Ama bi yandan da düşünüyorum benim şartlarım zaten aşağı yukarı hep bu şekilde olacak . Çocuk yapmayı erteledim diyelim 2 sene sonra bundan en Fazla be kadar farklı bi durumda olacak ki şartlarım ;/

İşte o eşinizin çok az olan kazancıyla 2 koca sene yetinemezsiniz küçücük bir bebek varken. Planın takıldığı nokta burası zaten. Bebek masrafları hakkında bilgi sahibi misiniz? Annelerden biri kesin olarak bakacak mı çocuğunuza, kabul ediyorlar mı veya bakabilirler mi? Eşinizin hali hazırda bir işi ve kenarda birikmişiniz olur en azından 2 sene sonra. Doğurmakla bitmiyor ki asıl mesele çocuğunuza iyi bir hayat sağlayabilmek. 4 aylıkken bırakıp işe döneceğinizi bildiğiniz halde sırf anne olma hevesiniz yüzünden bu koşullar altında çocuk sahibi olmak istemeniz hiç mantıklı değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…