- 10 Aralık 2017
- 74
- 16
- 88
- 34
- Konu Sahibi Samyeliiii
-
Ama benim şartlarım aşağı yukarı hep aynı olacak gibi o zaman da çocuk hiç bir zaman düşünmemeliyimBu halde bile boyleyseniz esiniz özelde iş bulduğunda ve masraflar deli gibi arttığında nasıl olacak o iş. Bende kamudayim cocuk olduğundan beri kendime birsey alamadim hiç.
Yaşlarının kaç bu aradaEvet kesinlikle öyle . Ev kendimize ait sadece ama zaten onun da banka kredi ödemeleri var . Şuan eşim çalışmıyor ve ben tek başıma o kadar zorlanıyorum ki ;( ikimizinde kredi kartları batmış durumda . Morelimiz bozuk bi yandan ben ona morel vermeye çalışıyorum bi yandan da aşırı kaygılıyım zaten
Ben 31 o 33Bu halde bile boyleyseniz esiniz özelde iş bulduğunda ve masraflar deli gibi arttığında nasıl olacak o iş. Bende kamudayim cocuk olduğundan beri kendime birsey alamadim hiç.
Oyle demiyorum ama esiniz iş bulup biraz hazirlik yaptığınızda cocuk yapin diyorum. Esinizin maaşı bu ayarda olacak ise zaten 3.5 aylıkken ise döneceksiniz o kesin. Benim eşimde özel sektörde ben tek maaşla ev donmeyecegi için hemen ise basladim mecbur.Ama benim şartlarım aşağı yukarı hep aynı olacak gibi o zaman da çocuk hiç bir zaman düşünmemeliyim
O.kadar gec değil. Ben ilk çocuğumu 31 yasinda ikincisini 37 yaşında doğurdum. Hamilelikte doguma birikim yaptim. Ablamın çocuğunun eşyalarını kullandım hep. O şekilde ayarlamalar yaptim hep.Ben 31 o 33
Saglik sorununuz yoksa yaslarinizda birsey yok. Yoksa doktorunuz aksi birsey mi söyledi? Ben 33 yasinda ilk defa anne oldum. Ikinci defa da 35 yasinda. Herkesin sagligi ayni degil tabi. Ama sadece yas 31 diye kendinizi bu durumda fazla baskiya almayin. Esiniz de ise girince sizin yükünüz de hafifler. Parasizligin cilesini zaten en cok kadinlar ve cocuklar cekiyorBen 31 o 33
Ama maaş 9 bin artı evin banka kredisi hayat pahalılığı derken şuan eşim çalışmadığı için benim tek maaşımla ikimizde kart borçlarına batmış durumdayız . Çocuk masraflarını da göz önüne aşınca boğulacak gibi oluyorum(
Önce hislerinizi değil henüz olmayan çocuğu düşünün bence. Zorlanabilirsiniz. Maddi olarak eliniz güçlü olmalı.Anne olmak istiyorum ama
Ama maaş 9 bin artı evin banka kredisi hayat pahalılığı derken şuan eşim çalışmadığı için benim tek maaşımla ikimizde kart borçlarına batmış durumdayız . Çocuk masraflarını da göz önüne aşınca boğulacak gibi oluyorum(
Sorularınızın yanıtı burada.Evet kesinlikle öyle . Ev kendimize ait sadece ama zaten onun da banka kredi ödemeleri var . Şuan eşim çalışmıyor ve ben tek başıma o kadar zorlanıyorum ki ;( ikimizinde kredi kartları batmış durumda . Morelimiz bozuk bi yandan ben ona morel vermeye çalışıyorum bi yandan da aşırı kaygılıyım zaten
Şu yazdıklarınızı tekrar tekrar okuyun.Evet kesinlikle öyle . Ev kendimize ait sadece ama zaten onun da banka kredi ödemeleri var . Şuan eşim çalışmıyor ve ben tek başıma o kadar zorlanıyorum ki ;( ikimizinde kredi kartları batmış durumda . Morelimiz bozuk bi yandan ben ona morel vermeye çalışıyorum bi yandan da aşırı kaygılıyım zaten
Ben 31 o 33Yaşlarının kaç bu arada
evet şartlar daha iyi hale gelene kadar erteleme düşüncesi ağır basıyor bende şuan . Eşim bu konuda düşüncelerimden bahsedince işsiz olduğu için evliliğimiz hakkında kafamın net olmadığını bu yüzden çocuk istemediğimi söylüyor bana . Ama bi şekilde bu endişelerimden ve bu şekilde bi çocuğun sorumluluğunu kaldıramayacağımdan bahsedeceğim bir kere daha . Çok isterdim şuan maddi olarak hazır olmak ve bunları dert etmemek ama bu şekilde sadece çocuğum olsun diye diretirsem kendimi en azından maddi olarak çok yıpratmış olacağımSorularınızın yanıtı burada.
Delirdiniz mi tabiki de bekleyin. Hamilelik ve çocuk ne kadar masraflı. Ayrıca işsizlik psikolojisi ile iyi anne baba olabileceğinizi mi zannediyorsunuz. Ya da eşimin morali bozuk diyosunuz bir darbe de siz mi vurmak istiyosunuz her gece ben bu çocuğa nasıl bakacam diye uykusu kaçsın mi istiyosunuzMerhaba Ks hanımları , eşim şuan işsiz iş bulabileceği konusunda da endişelerim var evliliğimizin yaklaşık ikinci yılındayız henüz çocuğumuz yok . Ben çalışıyorum sabit bir işim var eşimin ise öyle değil ondan kaynaklı olmayan bazı nedenlerden dolayı görevden alındı ve o süreden beri iş durumu hala netleşmedi . Bu konuyu kafaya takıyor ve çok mutsuz . Ben ise destek olmaya çalışıyorum ama bi yandan da Tereddütlerim var eşimin iş durumu tamamen netleşip işi gücü belli oluncaya kadar çocuk yapmayı ertelesem mi ? Yoksa eşim zaten iş arıyor ve kafasına da takıyor bu durumu diyerek nasıl olursa bi iş bulur diyerek çocuk yapsam mı ? Gerçekten bu konuda kafam inanılmaz karışık ve düşüncelerim sürekli değişiyor . İçimde korkular ve umutlar sürekli savaş halinde . Lütfen bana tavsiye gerin sevgili hanımlar
Rabbim rizk verir aç bırakmaz. Ama bunun ekstra masrafları var onlar rizktan öte. Suriyeliler gibi doğurup sokağa atayım rabbim rizkini verir çalışsın kazansın düşüncesindesiniz belli ne yazık.Ben anne ol derim. Evet Türkiyede ekonomi iyi değil ama, herşeyin sahibi olan Rabbimiz herkese rızık verir. Bu şüphesiz olan birşey. Her insanın rızkı vardır. Ve eğer yaşınızdan dolayı düşünüyorsanız hiç durma derim direk yatak odasına:)
Şuan bile o kadar zor bi durumdayım ki önümü göremiyorummaaşım iki kişi olduğumuz halde yetmiyor yetemiyor
Açıkçası yapacağım herhangi bir yorumla kimsenin evlat sahibi olma yolundaki kararı üzerinde net bir etki yaratmak istemem. Neticede bu hayat sizin hayatınız. Ama bir karar alinmadan önce her şeyi artisiyla ve eksisiyle tartmakta fayda var diye düşünüyorum. Her şey sizin umduğunuz gibi de olabilir tam tersi olmayadabilir. Eğer umduğunuz gibi olmazsa bir b planınız var mı? Önemli olan bu sanırım.Ben 31 o 33
evet şartlar daha iyi hale gelene kadar erteleme düşüncesi ağır basıyor bende şuan . Eşim bu konuda düşüncelerimden bahsedince işsiz olduğu için evliliğimiz hakkında kafamın net olmadığını bu yüzden çocuk istemediğimi söylüyor bana . Ama bi şekilde bu endişelerimden ve bu şekilde bi çocuğun sorumluluğunu kaldıramayacağımdan bahsedeceğim bir kere daha . Çok isterdim şuan maddi olarak hazır olmak ve bunları dert etmemek ama bu şekilde sadece çocuğum olsun diye diretirsem kendimi en azından maddi olarak çok yıpratmış olacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?