Çocuk planını ertelemeli miyim

Bu halde bile boyleyseniz esiniz özelde iş bulduğunda ve masraflar deli gibi arttığında nasıl olacak o iş. Bende kamudayim cocuk olduğundan beri kendime birsey alamadim hiç.
Ama benim şartlarım aşağı yukarı hep aynı olacak gibi o zaman da çocuk hiç bir zaman düşünmemeliyim

Yaşlarının kaç bu arada

Ama benim şartlarım aşağı yukarı hep aynı olacak gibi o zaman da çocuk hiç bir zaman düşünmemeliyim
Oyle demiyorum ama esiniz iş bulup biraz hazirlik yaptığınızda cocuk yapin diyorum. Esinizin maaşı bu ayarda olacak ise zaten 3.5 aylıkken ise döneceksiniz o kesin. Benim eşimde özel sektörde ben tek maaşla ev donmeyecegi için hemen ise basladim mecbur.

eğer şu an hamile kalırsanız muhtemelen eşiniz daha çok düşünüp, daha çok içine kapanacak. siz anlayış gösterdiğiniz şeylere daha az anlayış gösterecek ve eşinizin iş bulamamasında daha çok strese gireceksiniz ve çatırdamalar başlayacak gibi geldi. çocuğun masrafı hamilelikten başlıyor ve az bir masraftan bahsetmiyoruz. siz de bir süre çalışamayacaksınız, işe dönmeye karar verdiğinizde eşiniz hala iş bulamamış olursa daha da zorlanacaksınız. bence eşinizin iş bulmasını bekleyin derim.

Saglik sorununuz yoksa yaslarinizda birsey yok. Yoksa doktorunuz aksi birsey mi söyledi? Ben 33 yasinda ilk defa anne oldum. Ikinci defa da 35 yasinda. Herkesin sagligi ayni degil tabi. Ama sadece yas 31 diye kendinizi bu durumda fazla baskiya almayin. Esiniz de ise girince sizin yükünüz de hafifler. Parasizligin cilesini zaten en cok kadinlar ve cocuklar cekiyor

uzatmayacaktım ama yazıcam belki başka okuyanlara örnek olur
şimdi boğulurken çocuk olunca nasıl yorgunlukla masraflarla sorumluluklarla başa çıkacaksınız

bu hikaye tam 18 yıllık eskiden çok anlattım sitede belki hatırlayan olur
ben o zamanlar vekil öğretmenlik yapıyordum bugünkü ücretliden maaşı daha iyiydi
kızımın babası seramik sanatçısıydı,gerçekten de çok yetenekli ve başarılı biriydi,hem okula gider dönüşte atölyede onunla çalışırdım
hamile olduğumu öğrendiğimizde espri olsun diye seramik küp yapıp içine altın atmaya başladık çocuk için
o zamanlar sanatçılar için sigorta zorunluluğu yoktu şimdi nasıl bilmiyorum,ama benim işim sigortam ev araba para hatta küple altınımız vardı
sonra ne oldu biliyor musun
kızım beş buçuk aylık doğdu,ben beş buçuk ay boyunca 22 tansiyon 24 saat mide bulantısı su bile içemeden kuru ekmek kabuğu yiyerek yaşadım
hastanede düşürülen tansiyonum eve gelmeden yolda tekrar çıkıyor geri dönüyorduk
sürekli hastanede yattığım için işsiz ve sigortasız kaldım
24 saat midem bulandığı ama asla kusamadığım için ekmek kabuğu yedim
bütün vücudum şişti ellerimi kapatamıyordum,gözlerim balon gibiydi hareket ettiremiyordum,tansiyon ağrısından kafamı dik tutamıyordum
dünya kadar ilaç kullandım
kızım diyorum ama suyu da yoktu ultrasonda görünmediği için sağlıklı mı kız mı erkek mi hiç bir şey belli değildi
en son ikimiz de öleceğiz diye almaya karar verdiler
kızım 1240gr doğdu,76 gün anne sütü almadan kuvözde kaldı,daha kalacaktı ama hastanede hastane mikrobu çıktığı için gelin alın dediler
2004te sezeryan ücreti 4500,gecelik kuvöz ücreti 250tl ödediki,ekstra masrafları vs saymıyorum
hastaneden çıktıktan sonra kalacağı oda sıcaklığı,yiyeceği mama mlsi giyeceği kumaşın türü bile belirliydi
babasından kızım bir buçuk yaşındayken ayrıldım
hamileyken bize bir şey olacak diye yatağımın ayak ucunda yatan,gece boyu uyumayan,ben ameliyattayken doktorların zor sakinleştirdiği adam bir kere bile kızını görmedi,beş kuruş vermedi,istemem de zaten
ayrılırken bir kolumda kızım bir kolumda kol çantam vardı
ha bu arada bugün bir sülale olarak kızıma baksak da o zaman benim de ailem gittiysen dönme demişlerdi
peki bunlarla bitti mi dertler dersin ,hayır
her ay özel hastaneler,özel besinler,özel aşılar,gece çocuğun üzerini on beş dakikada bir terlemesin diye değiştirmeler uykusuz kalmalar,yıllarca süren tansiyon belası,her gün taze yemekler yapmalar,her şeyle tek başına uğraşmalar,işe gitmeler,koştura koştura kreşten çocuğu almalar, masraflar sorumluluklar
çalıştığım için nerdeyse doğduğundan beri kreşte büyüdü
derken okul başladı kızımın üstün zekalı olduğu tespit edildi
çok güzel bir şey gibi görünse de o kadar çok sorun yaşadı ki bununla ilgili 1. sınıftan beri psikolog ,pedagog,psikiyatrist geziyoruz,taktir edersin ki hepsi para,para,para
bugün geldiğimiz noktada kızımın eğitim masrafları en azından benim için çok pahalı
kullandığı bir kalem 150 lira,bir kağıt 20 lira,aylık takip ettiği dergiler var,şehre gelen her tiyatroya filme gitmek ister,her türlü sporu denemek ister,piyano çalmak ister,her ay kitap almak ister,üniversitede evde kalmak ister çünkü malzemeleri masası hiç bir yere sığmıyor
bir sülale ebesi dedesi teyzesi dayısı ona bakıyoruz

hani dedin ya birine çocuğun olmasını mı olmamasını mı isterdin
evet bugün yanımda ,allah uzun ömür versin hep mutlu sağlıklı başarılı olsun(tüm çocuklarımız)
ama tercih hakkım olsa ne bu yaşadıklarımı yaşamak ne de ona yaşatmak isterdim
bugün kızım neden yurt dışında okumuyormuş,neden boğaza karşı yalısının odasında boğaza bakarak resim yapamıyormuş,neden 20 liralık kağıda değil de 100 liralık kağıda resim yapamıyormuş derdinde
çünkü hayatta isteklerin sonu yok
ha elbette bunları vermek zorunda değiliz kuru ekmekle de doyuyor çocuk ama ruhu doymuyor işte
elbette benim yaşadıklarımdan daha kötüsünü veya daha iyisini yaşayanlar vardır ,sen de benim yaşayacaklarımı yaşayacaksın diye bir şey yok ama
ya yaşarsan
ya hamileliğin sorunlu geçerse
9 ay yatmak zorunda kalır çalışamazsan
eşin iş bulamazsa
ekonomi daha kötüye giderse
normal şartlarda bile erkekler çocukla noldum delisine dönerken işsizlik psikolojisindeki eşin sana destek olmazsa
bakar dediğin aile üyeleri bakmazsa çocuğa
ben mesela o ilk yılların paranoyası yüzünden o kadar yoruldum ki bugün tahammülsüz sabırsız sinirli bir lafı ikinci defa tekrar etmekten nefret eden bir insana dönüştüm
asla başka çocuk yapmam bir yana torun falan da bakamam
öyle bir sabrım da gücüm de yok çünkü

velhasılı allah maddi manevi bakabilecek sevebilecek yetiştirebilecek isteyen herkese çocuk nasip etsin
ancak bu ülkede bir kadın tek başına çocuğa bakabilecekse,yetebilecekse çocuk yapmalı
yoksa evli çocuklu ama mutsuz bir insan olursun

Son düzenleme:

Sorularınızın yanıtı burada.

Şu yazdıklarınızı tekrar tekrar okuyun.

Böyle bir durumdayken gerçekten bebek yapılmalı mı ?

Yaşlarının kaç bu arada
Ben 31 o 33
Sorularınızın yanıtı burada.
evet şartlar daha iyi hale gelene kadar erteleme düşüncesi ağır basıyor bende şuan . Eşim bu konuda düşüncelerimden bahsedince işsiz olduğu için evliliğimiz hakkında kafamın net olmadığını bu yüzden çocuk istemediğimi söylüyor bana . Ama bi şekilde bu endişelerimden ve bu şekilde bi çocuğun sorumluluğunu kaldıramayacağımdan bahsedeceğim bir kere daha . Çok isterdim şuan maddi olarak hazır olmak ve bunları dert etmemek ama bu şekilde sadece çocuğum olsun diye diretirsem kendimi en azından maddi olarak çok yıpratmış olacağım

Şuan bile o kadar zor bi durumdayım ki önümü göremiyorum maaşım iki kişi olduğumuz halde yetmiyor yetemiyor

Abi biz iki kisi full calisip ortalamanin uzerinde bir gelire sahipken cocugum icin gelecek kaygisi tasir ve surekli olarak 2.cocuk planini ertelerken, siz issiz halinizle nasil cocuk dusunebiliyorsunuz?

Delirdiniz mi tabiki de bekleyin. Hamilelik ve çocuk ne kadar masraflı. Ayrıca işsizlik psikolojisi ile iyi anne baba olabileceğinizi mi zannediyorsunuz. Ya da eşimin morali bozuk diyosunuz bir darbe de siz mi vurmak istiyosunuz her gece ben bu çocuğa nasıl bakacam diye uykusu kaçsın mi istiyosunuz

Rabbim rizk verir aç bırakmaz. Ama bunun ekstra masrafları var onlar rizktan öte. Suriyeliler gibi doğurup sokağa atayım rabbim rizkini verir çalışsın kazansın düşüncesindesiniz belli ne yazık.

Ee tabi ertelemelisiniz bana seçenek gibi bile gelmedi. Ha durumunuz cok iyidir esinizde cocuga bakmaya niyetlidir o farklı. Fakat esinizde mutsuzmus.

Açıkçası yapacağım herhangi bir yorumla kimsenin evlat sahibi olma yolundaki kararı üzerinde net bir etki yaratmak istemem. Neticede bu hayat sizin hayatınız. Ama bir karar alinmadan önce her şeyi artisiyla ve eksisiyle tartmakta fayda var diye düşünüyorum. Her şey sizin umduğunuz gibi de olabilir tam tersi olmayadabilir. Eğer umduğunuz gibi olmazsa bir b planınız var mı? Önemli olan bu sanırım.

Çok değil bundan bir iki sene önce olsaydı yapın, 9 bin lira ile gayet de gecinebilirsiniz. Izniniz bittikten sonra esiniz hala is bulamadiysa o cocuga bakar siz işe dönersiniz derdim ama şartlar çok değisti gercekten. Sirf 400 küsür lira aylık vitamin (demir, magnezyum, kalsiyum, folikasit..) masrafları oluyor. Hadi bunları herkes kullanmak zorunda değil, önceden annelerimiz kullanmış mı? Deseniz bile Beziydi, mamasiydi besigiydi, zibiniydi derken masraf dağ gibi büyüp gidiyor. Şuan bile eksideyseniz çocuk olunca çok daha zor durumda olmanız çok muhtemel.

Umarım eşiniz en kısa zamanda kendisi için en uygun olan işi bulur. Eğer ilerde çocuk sahibi olamamakla ilgili şüpheleriniz varsa şimdiden bir doktor kontrolünden geçmeniz de fayda var. Olur da muaneleriniz sonucunda doktorunuzun hemen cocuk yapmanız da fayda görebilecegi bir durum olursa da ona göre bir yol bir plan çizerseniz.

Nasıl kafanız karışıyor anlamadım.
Eşinizin işi yok. Hamile kalsanız belli riskli olacak. İşten daha ikinci ayda ayrılacaksınız.
Eşiniz arasa da bulamayacak iş belki. Her arayan iş mi buluyor hemen.
Çocuk bu yahu ömürlük süren bir şey en ince ayrıntısına düşünülüp karar alınması gerekilen bir şey.
Nasıl ikilemde kalıyorsunuz ne alaka kalıyorsunuz anlamadım.
İkilem yok ki burda.
He kirada beş evim var pasif gelirim var diyorsanız o ayrı biraz ikileme düşülebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…