- 30 Mayıs 2021
- 3.776
- 16.195
- 158
- 35
- Konu Sahibi Samyeliiii
-
Ben çalışıyorum zaten hanımefendi güzel de bi işim var . Eşimin iş durumu ile alakalı kafam net değil sadece .allah insana bir de akıl vermiş değil mi
mesela işin yoksa çocuk yapma doyuramazsın
mutsuzsan çocuk yapma bakamazsın
yarını göremezsen çocuk yapma yetiştiremezsin gibi
düşününce fark edilebilecek şeyler
ama tabi önce düşünmek lazım
Etraflıca düşünüp mantıklı bir karar verin.Eşiniz de çocuk istiyor mu? Şartlarınız ve psikolojinin bir çocuğun sorumluluğunu almaya yeterli mi? Bu soruların cevabını ancak eşinizle birlikte verebilirsiniz.Merhaba Ks hanımları , eşim şuan işsiz iş bulabileceği konusunda da endişelerim var evliliğimizin yaklaşık ikinci yılındayız henüz çocuğumuz yok . Ben çalışıyorum sabit bir işim var eşimin ise öyle değil ondan kaynaklı olmayan bazı nedenlerden dolayı görevden alındı ve o süreden beri iş durumu hala netleşmedi . Bu konuyu kafaya takıyor ve çok mutsuz . Ben ise destek olmaya çalışıyorum ama bi yandan da Tereddütlerim var eşimin iş durumu tamamen netleşip işi gücü belli oluncaya kadar çocuk yapmayı ertelesem mi ? Yoksa eşim zaten iş arıyor ve kafasına da takıyor bu durumu diyerek nasıl olursa bi iş bulur diyerek çocuk yapsam mı ? Gerçekten bu konuda kafam inanılmaz karışık ve düşüncelerim sürekli değişiyor . İçimde korkular ve umutlar sürekli savaş halinde . Lütfen bana tavsiye gerin sevgili hanımlar
Canım sizin bebek masraflarından haberiniz yok galiba?
Eski usül, bi döşek atarım üstüne yatsın, giysilerini bi seleye koyarım, başkalarının eskilerini de giydiririm, eski usül yıkanan bezlerden kullanırım, ek gıdaya geçince pirinç ununu dayarım diyosan belki dicem ama o bile zor. Çalışan olmayınca onlar bile nasıl olur?
Ha yok ben yeni nesil anneler gibi yapmak istiyorum dersen bi bebek mağazasına gidip gezinin bakın fiyatlara
Hepsini okumadınız galiba? Ya eski usül ya da bebek mağazasındakilerden alınacak mobilyalardan vs bahsediyorum. Siz ne anladiniz? Başka ne yol var anlamadım? Biz de orta halliyiz. Aldığımız oldu alamadığımız oldu. Bebek mağazalarından aldık mecbur en uygun mobilyaları.Her şey bebek mağazalarındaki gibi olmak zorunda mı? Bu konudan bağımsız olarak diyorum; acaba hayatı biz mi zorlaştırıyoruz?
Çaputtan bez bağlayıp dere kenarında yıkayacaksa yooo asla değil. Fakat dün indirimde yakaladığım için 5 beden 74 tane bebek bezini hemen aldım fiyatı 189 tl idi. Günde ortalama 4 adet kullanıyoruz. En bilinmeyen markanın bez fiyatı da o civarda. Yaz geldi ince zıbın alayım dedim, geçen sene 12 tl olan şey bu sene 37 tl olmuş, Yenidoğanların belki biraz daha hesaplıdır da bu çocuk da 10 ay önce doğdu, büyüdükçe masraf artıyor. Mama işine girmedik gerekirse girerdim onlar da epey fiyatlıymış internetten bakın. Çocuğun en temel ihtiyaçları beslenme ve temizlikten bahsediyorum hayatı zorlaştıracak hiç bir detaya girmedim. Beşik alma, yerde minderde yatsın dolap alma kendi dolabına yerleştirirsin, giysileri sağdan soldan ödünç al, bezsiz manasız olmaz. Hadi sütün oldu onu da kurtardın, süt için iy beslenme gerekiyor. Bu arada arkadaşlarınız varsa yenidoğan şeylerini ödünç alabilirsiniz çok kısa süre kullanıyor ve çok masraflılar.Her şey bebek mağazalarındaki gibi olmak zorunda mı? Bu konudan bağımsız olarak diyorum; acaba hayatı biz mi zorlaştırıyoruz?
Anne olmak istiyorum ama
Siz istiyorsunuz da bakalım o çocuk maddi sorunlarla dolu bir hayatı yaşamak istiyor mu?Anne olmak istiyorum ama
Sanırım arkadaşımızın bebeği ya da çocuğu yok. Ya da varsa bile bu ülkede yaşamıyor sanırım. Tam olarak ne güzel yazmışsınızÇaputtan bez bağlayıp dere kenarında yıkayacaksa yooo asla değil. Fakat dün indirimde yakaladığım için 5 beden 74 tane bebek bezini hemen aldım fiyatı 189 tl idi. Günde ortalama 4 adet kullanıyoruz. En bilinmeyen markanın bez fiyatı da o civarda. Yaz geldi ince zıbın alayım dedim, geçen sene 12 tl olan şey bu sene 37 tl olmuş, Yenidoğanların belki biraz daha hesaplıdır da bu çocuk da 10 ay önce doğdu, büyüdükçe masraf artıyor. Mama işine girmedik gerekirse girerdim onlar da epey fiyatlıymış internetten bakın. Çocuğun en temel ihtiyaçları beslenme ve temizlikten bahsediyorum hayatı zorlaştıracak hiç bir detaya girmedim. Beşik alma, yerde minderde yatsın dolap alma kendi dolabına yerleştirirsin, giysileri sağdan soldan ödünç al, bezsiz manasız olmaz. Hadi sütün oldu onu da kurtardın, süt için iy beslenme gerekiyor. Bu arada arkadaşlarınız varsa yenidoğan şeylerini ödünç alabilirsiniz çok kısa süre kullanıyor ve çok masraflılar.
Suri misin? 7 çocuk yapıp devlet yardımıyla geçinip "Allah veriyor" zanneden tayfa.Ben anne ol derim. Evet Türkiyede ekonomi iyi değil ama, herşeyin sahibi olan Rabbimiz herkese rızık verir. Bu şüphesiz olan birşey. Her insanın rızkı vardır. Ve eğer yaşınızdan dolayı düşünüyorsanız hiç durma derim direk yatak odasına:)
Bir çocuğun en temel kıyafet ihtiyacı bile ne kadar pahalı haberiniz yok herhalde. Defacto ve lcw den oğluma şort tshirt aldım geçen haft. Şortlar 80-120 arkasındaydı. Tshirtler de 50-100. En mütevazi markada böyle. Bir çocuk ortalama bir günde iki üç kıyafet kirletir yıkaması kurutması mutlaka yedek üç dört çift en az lazım. Yani sadece yazın giyeceği şeylere 1000 TL bütçe lazım. Daha bınun kışlık mont bot kısmı var. Her sene en az bin de kışlık alışverişe gidiyor.Her şey bebek mağazalarındaki gibi olmak zorunda mı? Bu konudan bağımsız olarak diyorum; acaba hayatı biz mi zorlaştırıyoruz?
Hamileliğin ilerleyen zamanlarında, doğumda, doğumdan bir süre sonra çalışamayacaksın o zaman ne yapmayı düşünüyorsun?Ben çalışıyorum zaten hanımefendi güzel de bi işim var . Eşimin iş durumu ile alakalı kafam net değil sadece .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?