Çocuk planını ertelemeli miyim

En masrafsız kısmı hamilelik ve doğum..
Her şey doğumdan sonra başlıyor.
Bezi, maması, kıyafeti, hasta oluyor hastane ücreti vs derken bayaaa bi masraflı bu annelik babalık. Naçizane tavsiyem; bir bebeğe maddi manevi yetebileceğiniz zaman ebeveyn olun

Bu sartlarda erteleyin lütfen , cocuk bezi, mama , vitamin ,hastane bunlardan haberiniz var mi ? Sizde dogum sonrasi ertesi gun ise donmeyeceginize gore . Ongorebilseydim ulkem bu hale gelecek inanin ikinciyi yapmazdim. Suan oglum icin yapabildiklerimi ilerde kizim icin yapamamaktan cok korkuyorum

iş yerinden bi bayan arkadaşımin çocuğu var ve çalışıyo. eşini işten çıkarmislardi asgari ücretle çalışıyodu. arkadas memur olduğu için maaşı daha yüksek. adam evde çocuğa bakıyor çünkü bakıcı da asgari ücrete yakin bir miktar istemiş ve uzun süre bakıcı bulamadılar.

siz doğum yaptığınızda evdeyken eşiniz ne kadar ev işlerine ve bebek bakımına ortak olur. diyelim iş bulamadı. ise dönmek zorunda kaldınız. bebege bakar mi tüm gün ve eve gittiğinizde sizden hem yemek hem ev işi bekleyecek mi yoksa hepsini kendi halleder mi? akşama kadar bunaldım diye gece dahil sırtını dönüp kendi halinde mi takılacak?
maddi zorluğunu da geçtim karı koca çalışan çiftler bile bu tarz durumlar yüzünden boşanma aşamasına geliyo.
ben çalışıyorum deseniz adam bunu kompleks yapıp ben de arıyorum iş bulamıyorum diye gerilebilir.
düşünülmesi gereken çok şey var maalesef. iyice düşünmeden karar vermeyin.

Esin ev erkegi olacaksa ve is bulacaksa sonra yap tabii…ama her cocuk anneden en az 2 yil goturuyor… o yuzden iyi dusun

Bu Allah rızkını verir diyenler insanı günaha sokuyorlar
Böyle elde avuçta akılda yokken çocuk yapanlar zaten depresyona giriyor
Bi oturun düşünün çocuğa ne kadar bütçe ayrılabilir
Bu miktar yetermi vs vs vs
Yok kimi karnını zor doyururken çocuk yapıyo
Allah rızkını her şekilde veriyor zaten. ölmüyor çocuk ama senden gidiyor.

Ben çalışıyorum zaten hanımefendi güzel de bi işim var . Eşimin iş durumu ile alakalı kafam net değil sadece .

Eşiniz neden görevden alındı?

Kötü bir şey/suçlama vs varsa da hemen düşünmeyin. Çocuğun geleceğini de yakmayın.

Etraflıca düşünüp mantıklı bir karar verin.Eşiniz de çocuk istiyor mu? Şartlarınız ve psikolojinin bir çocuğun sorumluluğunu almaya yeterli mi? Bu soruların cevabını ancak eşinizle birlikte verebilirsiniz.

Benim de aklıma direkt bebişe babası bakar, siz işe dönersiniz fikri geldi

El elin eşeğini türkü çağırarak ararmış misali, gene en iyi siz karar verirsiniz. Yaşınız, yaşadığınız şartlar, eşiniz.. en iyi siz karar verirsiniz. Ben olsam anne olmayı seçerdim sanırım

Her şey bebek mağazalarındaki gibi olmak zorunda mı? Bu konudan bağımsız olarak diyorum; acaba hayatı biz mi zorlaştırıyoruz?

Her şey bebek mağazalarındaki gibi olmak zorunda mı? Bu konudan bağımsız olarak diyorum; acaba hayatı biz mi zorlaştırıyoruz?
Hepsini okumadınız galiba? Ya eski usül ya da bebek mağazasındakilerden alınacak mobilyalardan vs bahsediyorum. Siz ne anladiniz? Başka ne yol var anlamadım? Biz de orta halliyiz. Aldığımız oldu alamadığımız oldu. Bebek mağazalarından aldık mecbur en uygun mobilyaları.

Öyle ben anne olmak istiyorum diye toz pembe olmuyoro işler

Çaputtan bez bağlayıp dere kenarında yıkayacaksa yooo asla değil. Fakat dün indirimde yakaladığım için 5 beden 74 tane bebek bezini hemen aldım fiyatı 189 tl idi. Günde ortalama 4 adet kullanıyoruz. En bilinmeyen markanın bez fiyatı da o civarda. Yaz geldi ince zıbın alayım dedim, geçen sene 12 tl olan şey bu sene 37 tl olmuş, Yenidoğanların belki biraz daha hesaplıdır da bu çocuk da 10 ay önce doğdu, büyüdükçe masraf artıyor. Mama işine girmedik gerekirse girerdim onlar da epey fiyatlıymış internetten bakın. Çocuğun en temel ihtiyaçları beslenme ve temizlikten bahsediyorum hayatı zorlaştıracak hiç bir detaya girmedim. Beşik alma, yerde minderde yatsın dolap alma kendi dolabına yerleştirirsin, giysileri sağdan soldan ödünç al, bezsiz manasız olmaz. Hadi sütün oldu onu da kurtardın, süt için iy beslenme gerekiyor. Bu arada arkadaşlarınız varsa yenidoğan şeylerini ödünç alabilirsiniz çok kısa süre kullanıyor ve çok masraflılar.

Anne olmak istiyorum ama

O çocuk imkanları yetersiz bir ailede doğup büyümek istiyor mu acaba? Tek maaş ile neye, nasıl yetmeyi düşünüyorsunuz? Dahası Doğum iznine ayrılacaksınız. Gidin bir markete mama, bez ne kadar bakın. Kendi bencilliğinizi bir kenara bırakıp mantıklı düşünmenizi öneririm

Anne olmak istiyorum ama
Siz istiyorsunuz da bakalım o çocuk maddi sorunlarla dolu bir hayatı yaşamak istiyor mu?
Bir çocuk tshirt en sıradan yerde 70 TL. Bezlerin fiyatı ortada. Daha bu çocuğu okutacaksınız, devlet anaokulu aidatları bu sene eylülde 700 olacak. Arkadaşında görüp oyuncak isteyince olmaz dediğinizde pişman olmayacak mısınız yokluğa çocuk getirdiğinize

Sanırım arkadaşımızın bebeği ya da çocuğu yok. Ya da varsa bile bu ülkede yaşamıyor sanırım. Tam olarak ne güzel yazmışsınız

Suri misin? 7 çocuk yapıp devlet yardımıyla geçinip "Allah veriyor" zanneden tayfa.

Bir çocuğun en temel kıyafet ihtiyacı bile ne kadar pahalı haberiniz yok herhalde. Defacto ve lcw den oğluma şort tshirt aldım geçen haft. Şortlar 80-120 arkasındaydı. Tshirtler de 50-100. En mütevazi markada böyle. Bir çocuk ortalama bir günde iki üç kıyafet kirletir yıkaması kurutması mutlaka yedek üç dört çift en az lazım. Yani sadece yazın giyeceği şeylere 1000 TL bütçe lazım. Daha bınun kışlık mont bot kısmı var. Her sene en az bin de kışlık alışverişe gidiyor.

çocuktan önce her şey böyle toz pembe görünür zaten. bu şartlarda yapın da dünyanın kaç bucak olduğunu görün. ondan sonra nne olmak istiyorum amaaaa güzellemelerinin ne kadar boş olduğunu görürsünüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…