çocuk oto Koltuğu

Canim 1 yasinankadar olan koltuklari asla 1 yasina kadar kullanamiyorsun cunku onlar yatar pozisyonda ve bebek 7 8 aydan sonra artik oturur pozisyonda durmaknistiyor surekli yatmaktan sıkılıyor oto koltugunda piyasada cok marka var ama onemli olan carpisma testlerinden gecmis olmasi bunu saglayanda sanirim 4 marka var turkiyede recaro cybek koala romer bizim 1 yasa kadar olan koltugumuz recaro idi su anda kizim 16 aylik yaklasik 10 aylikkende beri koala kullaniyorum cok memnunum 3 4 pozisyonu var 0 36 kilo 1 yasindaki kizim icin gayet memnunum 10 yasina kadar kullanabilirmi pek sanmıyorum ama 0 18 alip daracik oturacagina bunda rahat rahat otursun iste gittigi yere kadar :KK66: birde bunların isofix ve normal emniyet kemerli olanlari var isofix sistem 2003 model arabalarin üstünde var genelde tabiiki digerine gore daha guvenli cokta fark yok aslinda ama olumsuz yanı 2. Cocuk oldugunda onuda arkada kucuk oto koltuguna koyuyorsun ee yanlarinada sen oturuyorsun o zaman sigmiyor ama kemerli olani az ileri itip sıkısabilirsiniz umarim yardimci olmusumdur canım kraft chicvo pierre cardine okadar para verme sakin hic birinin carpisma testlerinden gecme belgeleri yok

Canim 1 yasinankadar olan koltuklari asla 1 yasina kadar kullanamiyorsun cunku onlar yatar pozisyonda ve bebek 7 8 aydan sonra artik oturur pozisyonda durmaknistiyor surekli yatmaktan sıkılıyor oto koltugunda piyasada cok marka var ama onemli olan carpisma testlerinden gecmis olmasi bunu saglayanda sanirim 4 marka var turkiyede recaro cybek koala romer bizim 1 yasa kadar olan koltugumuz recaro idi su anda kizim 16 aylik yaklasik 10 aylikkende beri koala kullaniyorum cok memnunum 3 4 pozisyonu var 0 36 kilo 1 yasindaki kizim icin gayet memnunum 10 yasina kadar kullanabilirmi pek sanmıyorum ama 0 18 alip daracik oturacagina bunda rahat rahat otursun iste gittigi yere kadar :KK66: birde bunların isofix ve normal emniyet kemerli olanlari var isofix sistem 2003 model arabalarin üstünde var genelde tabiiki digerine gore daha guvenli cokta fark yok aslinda ama olumsuz yanı 2. Cocuk oldugunda onuda arkada kucuk oto koltuguna koyuyorsun ee yanlarinada sen oturuyorsun o zaman sigmiyor ama kemerli olani az ileri itip sıkısabilirsiniz umarim yardimci olmusumdur canım kraft chicvo pierre cardine okadar para verme sakin hic birinin carpisma testlerinden gecme belgeleri yok

Detayli bilgi icin sagol:) arabamizi yeni aldik, , küçük arabalardan. Dedigin gibi ikinci cocuk olsa sigmaz çünkü arka taraf dar. Ilerde arabayi degistirip genis bir araba almayi dusunuyoruz o zamn daha rahat olur sanirim.

Gunduz bos vaktimde şu carpisma testlerini izlicem. O kadar cok marka model var ki aklim karisiyor. Ne guvenlikten ödün vermek istiyorum ne de sadece ismi yuzunden bir markaya avuc dolusu para vermek. Yolladigin linki acamadim. Koalayi da hic duymadim sanirim onu da incelicem.

Koalayi bende hic duymamistim carpisma testlerini inceleyene kadar ama yurtdisinda cok bilinen bir marka oldugunu ogrendim aylarca bu konuyu arastirdim canim isofix sistemi icin ilerde buyuk araba alsanizda ayni sekilde sigmiyor canim cunku isofix sistemi 1 kisilik yeri tamamen kaplıyor

arkadaşlar cybex sirona yi cok begendim neredeyse istediğim tüm ozellikleri karsiliyor gibi. Kullanan var mı sizce nasıldır acaba?

Arkaya donuk montajini cok begendim ozellikle.

Bebeginiz ne kadarlik? Bu 9-36 kg olanlar kafami karistiriyor, nasil hem bir yasindaki bebe hem de on yasindaki cocuk ayni koltuga sigabiliyor ki..
bebeğim 15 aylık gayet rahat sığıyor sırt kısmında minder gibi birşey var,biraz büyüyünce onu çıkartıyorsun koltuk daha da genişliyor.1 yaşına kadar kullanması gereken oto koltuğumuza da hala sığıyor ama arkadaşların dediği gibi o yatar pozisyonda olduğu için bebek onda yatarak gitmek istemiyor uyuyunca rahat oluyor bir tek..
:emir_bebek:

9-36 cok genis aralik gibi geliyor bana. Hem 1 yas cocuk hem de 10 yasina yakin cocugun ayni koltukta oturmasi mantikli gelmiyor yok tabii sorun olmuyor derseniz 9-36yi da degerlendirebilirim. Yatar pozisyonlu derken hani bebek oturarak uyumak zorunda kalmasin diye hic değilse birkac farkli sirt ayari olsa iyi olur. Evet alismalari icin israrci olmak lazim sonucta bu onlarin güvenliği icin. Teşekkürler:)

merhaba ben kiddy nin 9-36sını kullanıyorum. Bebek biraz küçükken koltukta kaybolmaması için çıkarılabilir çift katlı bir yastık var oturduğu yerde, bebek büyüdükçe çıkarıyorsunuz. Ama bebeğiniz çok minik bir bebekse, bu durumda 9-18 i tercih etmeniz daha mantıklı olabilir. Her durumda alacağınız koltuğun test sonuçları vb kontrol edin derim, oluşma ihtimali çok düşük bile olsa kazalar çok can yakıcı olabiliyor.

merhaba ben kiddy nin 9-36sını kullanıyorum. Bebek biraz küçükken koltukta kaybolmaması için çıkarılabilir çift katlı bir yastık var oturduğu yerde, bebek büyüdükçe çıkarıyorsunuz. Ama bebeğiniz çok minik bir bebekse, bu durumda 9-18 i tercih etmeniz daha mantıklı olabilir. Her durumda alacağınız koltuğun test sonuçları vb kontrol edin derim, oluşma ihtimali çok düşük bile olsa kazalar çok can yakıcı olabiliyor.

bebeğim minik değil, tam tersi diyebilirim. şu an 8.5 kilo. o yüzden kararsızım ya ne alacağım hususunda. şimdilik idare edebiliriz 2-3 ay sonra kesin lazım bi koltuk bize.

bebeğim minik değil, tam tersi diyebilirim. şu an 8.5 kilo. o yüzden kararsızım ya ne alacağım hususunda. şimdilik idare edebiliriz 2-3 ay sonra kesin lazım bi koltuk bize.

her seyin en güzellerine layık onlar. sevgiler.

Kizlar merhaba. Burdaki dertlere bakinca dert sayılmaz ama kaç gündür araştırıyorum daha önce almadığım için de yanlış bir sey almak istemiyorum. Ilk kez bir arabamiz oldu ve 4 aylik bir bebegimiz var.suan 8.5 kg. Onun icin bir oto Koltuğu almak istiyoruz. 0-9 kg olanlar icin ortalama 1 yaşına kadar kullanilir. 9 kg ve 1 yas sonrasi ise digerleri diyor. Bizim bebek şu an 8.5 kg. Araba kullanmaya ortalama 1-2 ay sonra baslayacagiz. O zaman ortalama 6 aylık olacak. Simdi ben koltuk alirken yaşını mi baz alacagim kilosunu mu? Kilosuna gore 9 kg uzeri olanlardan almam lazim ama sanki onlar da daha büyük bebekler gibi. Karar veremedim yani anlamadigim icin pek bilemiyorum da. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi hangisinden almaliyim? Model onerisi olanlari da dikkate alabilirim ucuz olmasın ama çok da pahali olmasın istiyorum. İçinde rahat etmesi de çok önemli çünkü biraz mızmizdir benim oğlan hemen sıkılır. Oneriler icin simdiden Teşekkürler:)

Bize hafta sonu joker mağazasında römer xtensafix tavsiye edildi, güzel rahat koltuk. 1400tl. Eve dönüp biraz araştırdım. Yurtdışında ADAC testinden geçemediği için geri toplatılıyormuş, satış danışmanı bize ballandıra ballandıra anlattı. En iyi marka diye bakıyorsunuz firma yurtdışında önlemini alıyor ama bizim ülkemizde malesef allaha emanet bırakılıyor.

Bize hafta sonu joker mağazasında römer xtensafix tavsiye edildi, güzel rahat koltuk. 1400tl. Eve dönüp biraz araştırdım. Yurtdışında ADAC testinden geçemediği için geri toplatılıyormuş, satış danışmanı bize ballandıra ballandıra anlattı. En iyi marka diye bakıyorsunuz firma yurtdışında önlemini alıyor ama bizim ülkemizde malesef allaha emanet bırakılıyor.

http://www.which.co.uk/news/2013/11/britax-withdraws-xtensafix-child-car-seat-from-sale-340216/

işte benim korkum biraz da ondan. ince eleyip sık dokuyorum çünkü bilemiyoruz maalesef. şu an birinci önceliğim güvenlik ikinci önceliğim çocuğumun rahatı. cybex hakkında bilginiz var mı?

merhaba, kusura bakmayın yurtdışındaydım. evet cybex de, kiddy de alman markası her ikisi de iyi markalar, test sonuçları da birbirine çok yakın; kiddy e tercih etseniz cybex te güvenle kullanabileceğinizi düşünüyorum çünkü ADAC, vb test kuruluşları bağımsız test kuruluşları ve laf olsun diyr puanlama yaptıklarını hiç sanmıyorum ki, yurtdışında insana ve güvenliğe verilen değer çok yüksek. aslında römerin toplatılma kararı bile buna bir gösterge. iyi marka ama hata olmuş olabilir telafi için toplatıyorlar; oysa türkiyede bu ürün sessiz sedasız satılmaya devam ediliyor. ayrıca bir de bebek arabaları toplatılıyor; ona da baktım webde pekçok firma satmaya devam ediyor; linki aşağıda. çocuk gibi hassas bir konuda bu şekilde sessiz kalınması çok düşündürücü. sevgilerimle.
http://www.cpsc.gov/en/Recalls/2014/Strollers-Recalled-by-Britax/

X