Anladigi dilden konusmali,bir daha benim cocuguma bulasmasin bana yeter.gene olsa gene yaparim.hic pisman degilim.İlkokul çocuğunun ilkokul çocuğuna vurması hiç hoş değil. Ama eğitim durumu doktora yazan birinin; sebep ne olursa olsun ilkokul çocuğuyla bahsettiğiniz şekilde muhatap olması benim için yorumsuz.
bizim okul hem ilkokul hemde ortaokul, çocuk hep aynı okulda okuduğu için çocuğun anasınıfı öğretmeni ve sınıf öğretmeni ile hala aynı bina içindeyiz, sık sık yüz yüze gelme imkanımız oluyor.tek tek ikisiylede konuştum, ondan olayları biliyorum.anlıyorum.. hiperaktivite bir hastalıktır. yani yaptığı davranışlar edepsizlikten değil tamamen kendini kontrol edememesinden kaynaklıdır. veli tedaviyi bırakmakla çok hatalı tabi. ama siz anaokul öğretmenine kadar olan bütün olayları nereden biliyorsunuz onu anlayamadım..
ben sizi anlıyorum ama hiç hiperaktivite ile ilgili bişeyler okudunuz mu ne olduğunu nasıl davranılması gerektiğini biliyormusunuz.. bence bir öğretmen olarak bunları bilmeniz gerek anne baba cahilse siz ışık tutun o zaman yollarına..
kaç yaşındasınız bilmiyorum ama galiba genç bir öğretmensiniz.. daha ne çocuklarla karşılaşıcaksınız.. bu meslek bu yüzden kutsal sizler 2. anne babalarısınız bu yavruların..
ben sizin yerinizde olsam hiperaktiviteyi biraz araştırırdım..
yazık o aileye... hiperaktivite ilaçsız çok anca çok özel bi okul olacak.. devlet okulunda bu tabi imkansız.. bence sen aileyi ilaca devam yönünde ikna et.. eğitim hayatını kötü etkileyeceğini anlar hele ergenliğe gelince bu yavru hiç tutamazlar ellerinde..bizim okul hem ilkokul hemde ortaokul, çocuk hep aynı okulda okuduğu için çocuğun anasınıfı öğretmeni ve sınıf öğretmeni ile hala aynı bina içindeyiz, sık sık yüz yüze gelme imkanımız oluyor.tek tek ikisiylede konuştum, ondan olayları biliyorum.
Anne baba cahil değil, tedaviye başlamışlar, çocuk ilaçlarını kullandığı zaman gayet iyi ama ilaçlar olmadığı zaman dur durak bilmiyor, kendini kontrol edemiyor, sonrasında ailesi ilaçlar vücuduna bünyesine zarar verir ne de olsa kimyasal maddedir deyip , ilaç tedavisini bırakmışlar, hocaları bi hal çare bulsun diye düşünmüşler sağolsunlar...Hiperaktif çocukların davranışları genelde görmezden gelinir ama bu hafif düzeyde olursa böyle , bu bahsettiğim çocuğu görmezden gelmek mümkün değil, hiperaktif oluşunun yanında hem ukala, hem saygısız, hem arkadaşlarıyla çok geçimsiz
Günaydın kızlar
Dün akşam oglum okuldan geldiğinde yüzü allak bullaktı. buarada oğlum 5.5 yaşında 1. sınıfa gidiyor
Yan sınıftan 5 kişi merdivenlerden çıkarken içlerinden bazıları düşmüş, benimkide arkalarındaymış onun düşürdüğünü düşünüp oğlumu dövmüşler(tekme tokat). Oğlum çok ağlamış. öğretmenine söylemiş öğretmen almış benimkini sınıfa götürmüş artık görmedimi ya da korktumu bilmiyorum göstermemiş çocukları.
Daha sonra öğretmen oğluma para vermiş kantinden kendine su al demiş , suyu alıp dönerken yine yakalamışlar benimkini . tekme vurmuşlar bacaklarına , poposuna.Öğretmen nöbetci oldugu için öğretmenleriyle konuşamamış.
Hayal ediyorum sen vurdunmu onlara dedim. Vuramadım 5 kişilerdi diyor. ama eminim sinmiştir belkide oradan durmadan kaçmaya çalışmıştır sanmıyorum ki vurmaya çalışssın.
Haliyle bizde çok üzüldük ben cok etkilendim.
Oğlum okula gitmek istemediğinden bahsediyor. artık tenefüse çıkmıcam 1. molada resim yaparım , 2. babam gelsin.
3 molada yine resim yaparım 4. molada sen gel diyor.
Ben onun tırnaklarını bile uyurken kesiyorum . bir oyun sırasında olsa arkadası olsa dövüşürler barışırlar buna karışmam ancak bu başka sınıf cocukları tuvalettede sıkıştırabılırler oglumu.
buarada onlarda 1. sınıf.
Napmalımıyım bugun eşim okula gidecek ama napıcak emin değilim daha sonra annem gizliden gizliye okulda kalacak. Yine bişey olursa naparım bilmiyorum.
Napmalı bu durumda . eşim direk müdüre çıkacak , aileleri mi çağrılma lı?
Haydut gibi çocuk yetiştiren ailelerle ne konuşulur ki
Siz napıyorsunuz veya doğrusu nedir ?
bu sabah oğlumu okula ben bıraktım
arabadan indik okulun bahçesine girdik
3 çocuk geliyordu yan tarafımdan biri ortada iri yarıca kabadayı omuzlar gere gere geziyor yanında da iki tane silik çocuk hepside heybetli heybetli açılın ulan biz geliyoruz der gibi önce bi afalladım noluyoruz yaaa dedim kendi kendime sonra suratlarına baka baka yürüdüm onlarda bana ne bakıyon der gibi yürüdü daha 2 bilemedin 3. sınıf bebesi bunlar yaa gelmiş birde çete olmuşlar.
Günaydın kızlar
Dün akşam oglum okuldan geldiğinde yüzü allak bullaktı. buarada oğlum 5.5 yaşında 1. sınıfa gidiyor
Yan sınıftan 5 kişi merdivenlerden çıkarken içlerinden bazıları düşmüş, benimkide arkalarındaymış onun düşürdüğünü düşünüp oğlumu dövmüşler(tekme tokat). Oğlum çok ağlamış. öğretmenine söylemiş öğretmen almış benimkini sınıfa götürmüş artık görmedimi ya da korktumu bilmiyorum göstermemiş çocukları.
Daha sonra öğretmen oğluma para vermiş kantinden kendine su al demiş , suyu alıp dönerken yine yakalamışlar benimkini . tekme vurmuşlar bacaklarına , poposuna.Öğretmen nöbetci oldugu için öğretmenleriyle konuşamamış.
Hayal ediyorum sen vurdunmu onlara dedim. Vuramadım 5 kişilerdi diyor. ama eminim sinmiştir belkide oradan durmadan kaçmaya çalışmıştır sanmıyorum ki vurmaya çalışssın.
Haliyle bizde çok üzüldük ben cok etkilendim.
Oğlum okula gitmek istemediğinden bahsediyor. artık tenefüse çıkmıcam 1. molada resim yaparım , 2. babam gelsin.
3 molada yine resim yaparım 4. molada sen gel diyor.
Ben onun tırnaklarını bile uyurken kesiyorum . bir oyun sırasında olsa arkadası olsa dövüşürler barışırlar buna karışmam ancak bu başka sınıf cocukları tuvalettede sıkıştırabılırler oglumu.
buarada onlarda 1. sınıf.
Napmalımıyım bugun eşim okula gidecek ama napıcak emin değilim daha sonra annem gizliden gizliye okulda kalacak. Yine bişey olursa naparım bilmiyorum.
Napmalı bu durumda . eşim direk müdüre çıkacak , aileleri mi çağrılma lı?
Haydut gibi çocuk yetiştiren ailelerle ne konuşulur ki
Siz napıyorsunuz veya doğrusu nedir ?
Ben bu konuda ogrrtmenleri suclu buluyorum sonucta he rkoridorda n[betci bukunuyor..benim yigenim okulun cikisinda cocuklarin itmesi sonucunda merdivenlerdn yuvarlanmis burnu kirik.şis.. Kan revan surati.. Buda yetmwzmis gibi ezip gecmisler ustunden.. Kime ne soyliyceksin..
kesinlikle katılıyorum aynı evde bazen bir çocukla baş edemiyorum öğretmenler bilmem kaç kişi ile aynı anda nasıl baş etsin ayrıca fotosentez yapmadığınıza göre ihtiyaçlarınızda var saygılarKoridor ya da bahçe büyüklüklerinden haberiniz var mı sizin acaba?
Bir uçtan diğer uca ışınlanma gibi bir yeteneğimiz yok kusura bakmayın.
Gezerek takip halindeyiz.
Kaza dediğiniz de göz kapatıp açıncaya kadar malum.
Azıcık mantığa davet ediyorum sizleri.
kesinlikle katılıyorum aynı evde bazen bir çocukla baş edemiyorum öğretmenler bilmem kaç kişi ile aynı anda nasıl baş etsin ayrıca fotosentez yapmadığınıza göre ihtiyaçlarınızda var saygılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?