COCUK OKUL REDDİ LÜTFEN YARDIM!!!

Cocugunuz sanirim erkek,kiz cocuklari daha cok sever cunku.Cocugunuzdaki problem psikolojikten ote simariklikta olabilir.Okulla ilgili yasanilan ellle tutulur bir problem bulunmamis,taciz,siddet,akran zorbaligi yok.Ogrenme algisi da acik diyorsunuz,dolayisiyla ciddi bir inat gibi geldi.Imkanlarinizi kisitlayin,gerekirse cok sert davranin.Deyim yerindeyse evi ortamini ona cehenneme cevirin.Uslubumu sert bulabilirsiniz ama siz ona okula alistirmazsaniz hayat ona daha acimasiz davranir.Suanki hayatin zorluklarini biliyorsunuz onun zamaninda hersey dahada zor olucak.Ne is bulabilir,ne arkadas ortami olur,kendine bile hayri olmaz.Tanidiginiz tamirci,marangoz esnaflar varsa bir kac gun yanlarina yollayin,calistirin.Madem okumuyor calissin bir kac gun dunya kac bucakmis gorurse bence gitmedigi okula dort elle yapisir.

Hamileyken büyük bir sıkıntı yaşadınız mı ?
Ya da travma olabilecek bir olay yaşadınız mı?

Attiydi zananibdan başarısız oldu. Su an hic orali bile olmuyor cocugun huyuna gidip duruyor. Butyn sorumluluğu bana atti
İsiniz zor.
Cocugum yok, buyuk buyuk cumleler kurmak istemem buyuzden.
Ama sizden korkmadığı cekınmedıgı de asıkar
Bugunlerın yarınları var, buyudugunde aynen devam edecek belki daha kotu olacak.
Tek basınıza ustesinden gelebılecegınız bisey degıl gıbı duruyor. Sizde insansınız sizinde sabrınız bir yere kadar hepimiz gıbı.
Evlı mısınız bilmiyorum ama bekarsanız suan belkı evlilik durumunuz olacak inanıyorum ki ozamanda sorun cikar.
Uzuldum. En cokta sıze.
Allah yardımcınız olsun.

Merhaba,
Benim sorunum şu. 10,5 yasındaki 5. sınıf cocugum okula bu sene 2 ay gıttı. sonra tamamen okula gitmeyi bıraktı. 4. sınıfın 2. döneminden beri zaten ite kaka okula gidiyordu, sınavlara girip çıkıyordu. Anaokulundan beri okulu seven bir çocuk olmadı. Artık son boyuta geldik. Pazartesi olmadan, pazar gecesinden baslayan krızler, öfke patlamaları, okul lafı geçince aşırı saldırganlık.
Çocukta ogrenme guclugu yok, basarısızlık yok. Başlı başına sınav kaygısı yok. Sadece okulu sevmıyorum gıtmeyecegım dıyor. Okulla ilgili olumsuzluk yok, tacız yok, kotu davranıs yok, hıc bır sey yok, bunlar defalarca sorgulandı üstüne gıdıldı. Oyun terapisi, psikoterapi aldı, almaya devam ediyor 1 senedir, hala degısen bir sey yok, psıkologların elle tutulur soyledıgı bır sey yok. Alanında en unlu psıkıyatrıstlere gıttık, kaygı bozuklugu, okb ıle ılgılı kullanılabılecek butun ılacları 11 ay boyunca kullandı. Ilaclar iyi gelmek bır yana daha beter kimyasını bozdu, huyu tamamen degıstı. su an hala psıkıyatrıste dedevam edıyoruz ayda 1 bu seferkı psıkıyatrıst hıc ılac vermedı ama devlete goturdum, takıp eedecegız dıyor. Bana soylenen en son seyler, cocuk sımarık, sız kural koyamamıssınız vs. kendi annem de kendı babası da bu konuda caba gosterdı. Konu kesınlıkle cocuguın sımarık olması veya benım kural koyamamam da degıl ve bu lafları duyunca senelerdir mucadele veren biri olarak kesinlikle sinirim bozuluyor. Çocukta bir bozukluk var ama ne kimse daha bir sey soyleyemedı. Lütfen son care buraya yazıyorum. Bir fikriniz varsa soyleyın. Netten butun olası psıkıyatrık hastalıkları arastırıyorum, rontgen cekılıp, mr cekılıp bellı olan bir sey olsa dıyecem teshısı su .Psıkıyatrık rahatsızlık cok zor bir sey , ne yapacagımı bılemıyorum. Hos okullar virusten dolayı tatıle gırdı ama seneye eylul ayına olmez kalmaz sağ olursak durumun degısecegıne artık ınanmıyorum. Cok caresızım kendi saglıgımdan olmak üzereyim.
Yorumlari pek okuyamadim yazdiniz mi ama okul degismeyi denediniz mi okulla alakali olabilir

gerçekten bu benım ıcın cok onemlı. acaba bu bahsettıhgınızız kısıde takıntı mı vardı nasıl bır teshısı vardı bılıyor musunuz? nasıl cozum buldular? benımkı de benzer bır tablo. cok tesekkurler.

Size daha ayrintili bilgi vermek isterdim ama bu durumu universitedeyken ogrenmistim uzerinden cok zaman gecti bahsi gecen arkadaşla gorusmuyorum. Psikologa gittigini biliyorum ne teshis konuldu bilgim yok.
Gecici olarak bir.market zincirinde calistiginda toparlanmış iste orada sevgilisi de olmus isten cikinca yine ayni.

Kızınız yeni uykuya daldiginda onunla bilinçaltı konuşun.
Bunu ben de deneyeceğim.
Yani şöyle mesela:
"Kızım bilmeden ya da bilerek hamileyken ya da bebekken ya da küçüklüğünde belki seni üzmüş, kırmış yahut başkasına kırılmış olup seni etkilemiş olabilirim.
Ama bütün bunlar senin suçun değil.
Bu yükü yüklenmek zorunda değilsin.
Biz büyüklerin hataları sebebiyle kendini insanlardan soyutlaman beni çok üzüyor.
Lütfen kendini bu şekilde cezalandırma.
Her ne yasandiysa senden özür dilerim.
Ve bu yükten kurtulmani dilerim Allah'tan.
Sen rahat ol. Hayatına olağan şekilde devam et ve okulunu bırakma."
Bunu bir hafta yapıp takip edebilirsiniz durumunu.
Bir de yatmadan önce inanıyorsanız Felak nas okuyup uyutun.
Bazı çocuklar zordur ama onları yetiştiren biziz.
Öncelik kendimize bakacağız.
Kendimizi çözüp ondan sonra yolumuza devam edeceğiz.
Hele ki bu zamanda ve sizin durumunuzda çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor.
Allah kolaylık versin.

Okula gitmeden siniflari nasil geciyor? Devamsizliktan kalma yok mu?
Kalma yok maalesef. Okula senede 1 gun gelse sinifi geciriyorlar.. yalniz, onumuzdeki sene, sinifta kalma uygulamasi geri geliyor.. bi dahakine ne zaman degisir allah bilir😅 yapboz olmus egitim

Sayfaların hepsini okuyamadım

Komşumun oğlu var üstün zekalı

Yıllarca ödev yapmadı sabah okula gitmeyeceğim diye evi birbirine katardı

Kavga dövüş götürürdü

Servise ver dedik olmaz gitmez dedi

Babası götürsün olmaz dedi vs

Bu sene annesinin bebeği oldu babası okula götürüyor

Ne kavga ne gürültü

Annesinin ilgisi için yapıyordu tüm bu süreci ama annesi ben ilgiliyim zaten vs deyip umursamamak moduna girmedi

Bir de zorunlu eğitim okula göndermemek suç

Okul idaresi nasıl RAM a yönlendirmez

Bence eksik bişey var anlatımınızda

Psikiyatristler bir teşhis koymadı mı da siz netten teşhis arıyorsunuz

Zira okuldan kaçana genelde dehb teşhisi ve ilaç veriliyor

aslında cok az kısıyle beraber arkadaşlık yapıyor ama bağdaştıramıyor derken neyı kastediyorsunuz bılemedım.
cok ustun zeka degıl dusuk zeka da degıl. okuma yazmayı 4-5 yasında okula gıtmeden ogrendı.
bır seye maruz kaldıysa bıle hıc bır sekılde anlatmadı. psıkologlar da böyle bır sey olmadıguını soyledı.
anaokulu nıspeten daha ıyıdı, ama tel sorun anaokulnda emzıklıydı , orda bırakmak zorunda kalınca ona zor gelmıstı.

4 mü 5 mi

Okula gitmeden okuma yazma öğrenen ve evde de büyük kardeşi olmayan çocuk akranlarından farklıdır

Test yaptı mı uzmanlar

Herkes okuyacak okulu sevecek diye bir kural yok ki. Ne yapmayı seviyor ilgi alanı ne? Mesela benim 3.5 yaşındaki oğlum tamir yapmayı seviyor babasına yardım eder tornavida matkap falan. İlgi alanına odaklanın zorunlu eğitim bitince çıraklık eğitim alır

yanlislikla alinti yapmisim. pardon

Okula gitmeyen değil fakat benzer ağir durumlar yaşadik bizde çocuğumuzla .
Bizde dr dr gezdik ve sonunda ilac kullandik ve az daha yavrumuzu kayip edecektik .
Intihar denedi ilacin yan etkilerinden biriydi .
Lütfen kiziniza bu kadar ağir ilaclar vermeyin .
Sizi çok iyi anliyorum ve caresizliğinizi burdan his ettim ,ama lütfen ..

Birde hastaneye yatirmayin .
Bir müdet Olduğu gibi kabul edin .
Çocuklar cok hassas ,siz onu sürekli dr dr gezdirdiğinizde ,kiziniz daha büyük sucluluk travmasi yaşiyor .Kendini normal olmadiğini kabul ediyor .
Kiziniz ağir kendine karşi bir düşmanliği var gibi belki kendini sevmiyordur cünkü onun yüzünden siz aci cekiyorsunuz .
Silkelenin bir ,hiç bir sorun yokmuş gibi davranin .Şimdi okullar zaten kapali ve bu zaman okul lafi ağizinizdan cikmasin .
Onun kişiliğinle ilgilenin ve hergün hergün lütfen kiziniza sarilin ,nedensiz okula gitmesede sarilin .
Bunu hergün bir kac kere yapin .
Göreceksiniz yakin zamanda değişim olacak .
Kizinizla meditasyon öğrenin rüyalar gezesi gibi .Onun icin bir masal yazin ,nasil okula gittiğini ,orda arkadaşlariyla eğlendiğini ,öğretmenleri onu cok övdüğünü ve sizde onu evde mutlu ve sevinc dolu beklediğinizi anlatan .
Bu rüyada ayrintilari abartin ve daha cok yoğun hislere odaklanin .
Kiziniz okuladayken ne kadar mutlu olduğunu his etsin .Bunu okula gitmeden antriman yapin .
Kişisel gelişim ve kuantumfizikle uğraşan koclarla görüşün .
Ben uzman değilim siz uzmanlardan yardim isteyin .Dr Dispenza yi dinleyin .
Alternatif tip ve alternatif terapiler deneyin .
Önce siz sonra kiziniz değişsin
Artik Dr. Yok .
Allah yardimcini olsun

merhaba, sayfalarca yazilmis onlari okumadim ama cocuk belki sinif ortamini sevmiyordur. bir de montessori disiplini ile egitim veren bir okulu denediniz mi hic?

Ben tüm gün evde ne yaptığı cevabını hepsini okudum da bulamadım

Siz çalışıyor musunuz

Bir gün evde nasıl geçiyor

Ben 4 e giden oğlumu evde iki hafta nasıl oyalayacağımı düşünüyorum

Aylarca evde ne yapıyor

Dışarı çıkamaz demişsiniz

Bu zaten ileri düzey bir rahatsızlık gibi

Tedavi de devam ediyor bir süre yavaş yavaş sevdiği yerlere gitmeye alıştırmalısınız

X