COCUK OKUL REDDİ LÜTFEN YARDIM!!!

nickynick

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2008
226
170
Merhaba,
Benim sorunum şu. 10,5 yasındaki 5. sınıf cocugum okula bu sene 2 ay gıttı. sonra tamamen okula gitmeyi bıraktı. 4. sınıfın 2. döneminden beri zaten ite kaka okula gidiyordu, sınavlara girip çıkıyordu. Anaokulundan beri okulu seven bir çocuk olmadı. Artık son boyuta geldik. Pazartesi olmadan, pazar gecesinden baslayan krızler, öfke patlamaları, okul lafı geçince aşırı saldırganlık.
Çocukta ogrenme guclugu yok, basarısızlık yok. Başlı başına sınav kaygısı yok. Sadece okulu sevmıyorum gıtmeyecegım dıyor. Okulla ilgili olumsuzluk yok, tacız yok, kotu davranıs yok, hıc bır sey yok, bunlar defalarca sorgulandı üstüne gıdıldı. Oyun terapisi, psikoterapi aldı, almaya devam ediyor 1 senedir, hala degısen bir sey yok, psıkologların elle tutulur soyledıgı bır sey yok. Alanında en unlu psıkıyatrıstlere gıttık, kaygı bozuklugu, okb ıle ılgılı kullanılabılecek butun ılacları 11 ay boyunca kullandı. Ilaclar iyi gelmek bır yana daha beter kimyasını bozdu, huyu tamamen degıstı. su an hala psıkıyatrıste dedevam edıyoruz ayda 1 bu seferkı psıkıyatrıst hıc ılac vermedı ama devlete goturdum, takıp eedecegız dıyor. Bana soylenen en son seyler, cocuk sımarık, sız kural koyamamıssınız vs. kendi annem de kendı babası da bu konuda caba gosterdı. Konu kesınlıkle cocuguın sımarık olması veya benım kural koyamamam da degıl ve bu lafları duyunca senelerdir mucadele veren biri olarak kesinlikle sinirim bozuluyor. Çocukta bir bozukluk var ama ne kimse daha bir sey soyleyemedı. Lütfen son care buraya yazıyorum. Bir fikriniz varsa soyleyın. Netten butun olası psıkıyatrık hastalıkları arastırıyorum, rontgen cekılıp, mr cekılıp bellı olan bir sey olsa dıyecem teshısı su .Psıkıyatrık rahatsızlık cok zor bir sey , ne yapacagımı bılemıyorum. Hos okullar virusten dolayı tatıle gırdı ama seneye eylul ayına olmez kalmaz sağ olursak durumun degısecegıne artık ınanmıyorum. Cok caresızım kendi saglıgımdan olmak üzereyim.

Herkes okuyacak okulu sevecek diye bir kural yok ki. Ne yapmayı seviyor ilgi alanı ne? Mesela benim 3.5 yaşındaki oğlum tamir yapmayı seviyor babasına yardım eder tornavida matkap falan. İlgi alanına odaklanın zorunlu eğitim bitince çıraklık eğitim alır

Ön ergenlik yaşıyor olabilir mi
benim oğlum da 10 yaşında bu seneye kadar okulunu seven bi çocuktu bu sene okulu sevmiyroum ödevleri sevmiyorum keşke olmasa falan diye herşeye direnme herşeye muhalefet olmak gergin haller öğretmeni yaşından ileri de zeka seviyesine normal bu davranışlar dedi rehber öğretmeniyle birlikte
ama tabi okula gitmeme gibi bir lüksü yok öyle bir tercihi yok elinden telefonu tableti alırsanız ceza yöntemi belki iyi gelebilir.

Herkes okuyacak okulu sevecek diye bir kural yok ki. Ne yapmayı seviyor ilgi alanı ne? Mesela benim 3.5 yaşındaki oğlum tamir yapmayı seviyor babasına yardım eder tornavida matkap falan. İlgi alanına odaklanın zorunlu eğitim bitince çıraklık eğitim alır
merhaba cevap yazdığınız ıcın teşekkür edıyorum. ama 4+4 egıtım zorunlu. yatalak değilse bu çocuk gıdecek deniyor. yoksa çoktan vazgecmıstım.

Ön ergenlik yaşıyor olabilir mi
benim oğlum da 10 yaşında bu seneye kadar okulunu seven bi çocuktu bu sene okulu sevmiyroum ödevleri sevmiyorum keşke olmasa falan diye herşeye direnme herşeye muhalefet olmak gergin haller öğretmeni yaşından ileri de zeka seviyesine normal bu davranışlar dedi rehber öğretmeniyle birlikte
ama tabi okula gitmeme gibi bir lüksü yok öyle bir tercihi yok elinden telefonu tableti alırsanız ceza yöntemi belki iyi gelebilir.
her turlu yontemı denedik hıc bırı ıse yaramadı, senelerdır olan bir sorundu bu sene şiddetı tamamen arttı .

Konunun başında aklıma akrab zorbalığı geldi. Ama psikolok ve psikiyatrist görüyormuş. Okulu değiştirmeyi denediniz mi?belki o okul ortamında rahatsızdır. Ya da spor,muzik e filan yolladiniz mi?
Allah yardımcıniz olsun. Başka sıkıntisi olmasın insallah

Sabah okula bıraktığınızda okulda ne yapıyor? Kendi kendine eve mi dönüyor mesela? Okuldan mı kaçıyor?
servis hostesine saldırıyordu, okula gıtmek ıstemedıgı ıcın evın bahcesınden alıp servıse bındıremedım. butun mahalle ayağa kalkıyordu bağırmasından. okuldan bana sürekli telefon ediyorlardı. gelin alın dıye.
4 senede 3 okul degıstırdım, sorun okul olmadı.
servıse bınme ben okula gotureyım dedım, o da hıc bır zaman olmadı. kendı kendıne eve dönmek bır yana kendı basına sokağa çıkamaz. okul kapısına yonelımı cok oldı okuldayken ama sımdılerde hıc bır sekılde evden çıkaramadım bırakın okul kapısına gelmeyi.

Konunun başında aklıma akrab zorbalığı geldi. Ama psikolok ve psikiyatrist görüyormuş. Okulu değiştirmeyi denediniz mi?belki o okul ortamında rahatsızdır. Ya da spor,muzik e filan yolladiniz mi?
Allah yardımcıniz olsun. Başka sıkıntisi olmasın insallah
hic bır sekılde zorbalık yok. teşekkürler. muzıge gıttı yarım bıraktı, spora gıttı yarım bıraktı.
ılkokulda 3 okul degıstırdık. olmadı.

her turlu yontemı denedik hıc bırı ıse yaramadı, senelerdır olan bir sorundu bu sene şiddetı tamamen arttı .
Dayanin dayanmaya çalışın..Mutlaka gidecek bu onun tercihi olmamali olmaz..Mumkunse okula gidene kadar yakin takipte olun..Şimdi bu sorun ile ugrasmayi birakirsaniz 10 sene sonra işsizliği bunalimi evlendikten sonra eve bakma sıkıntısı yada karakter bozuklugu gibi ciddi anlamda baska sikintilar cekersiniz..O şuan bunun kararini verecek akilda değıl..Hayatin hic bir sikintisindan haberi yok hatta bu gunlerini ozleyeceginden ve okul donemimin onun hayatindaki en rahat en sorunsuz sikintisiz dönemler oldugundan haberi yok..Ben okulu biraktim ve cok pismanim..Babama ben birakicam baska sekilde hayatimi kurarim dedigimde bana keşke evet demeseydi zorla dove dove yollasaydi..Ugrassaydi..Hayatimi kuramadim elbette evlendim ev hanimi oldum..Hayat benim planladigim gibi gidermi gitmez elbette..Heryer univeriste mezunu kayniyor benim is bulma sansim ne kadar olabilir ki egitimimi bırakmıştım sonuçta

hic bır sekılde zorbalık yok. teşekkürler. muzıge gıttı yarım bıraktı, spora gıttı yarım bıraktı.
ılkokulda 3 okul degıstırdık. olmadı.
Allah yardımcınuz olsun. Kötü birşey yaşamamış olmasi iyi bence. Ram dan destek aldınız mı? Muhtemelen almışsınızdir ama bizim öğretmenimiz psikolok yerine ram daha iyidir demişti

Bibolar bozukluğu olabilir mi ?
belirtilerini bir araştırın isterseniz
rehber öğretmeninizden sizi rama yönlendirmenizi tavsiye ederim

Merhaba,
Benim sorunum şu. 10,5 yasındaki 5. sınıf cocugum okula bu sene 2 ay gıttı. sonra tamamen okula gitmeyi bıraktı. 4. sınıfın 2. döneminden beri zaten ite kaka okula gidiyordu, sınavlara girip çıkıyordu. Anaokulundan beri okulu seven bir çocuk olmadı. Artık son boyuta geldik. Pazartesi olmadan, pazar gecesinden baslayan krızler, öfke patlamaları, okul lafı geçince aşırı saldırganlık.
Çocukta ogrenme guclugu yok, basarısızlık yok. Başlı başına sınav kaygısı yok. Sadece okulu sevmıyorum gıtmeyecegım dıyor. Okulla ilgili olumsuzluk yok, tacız yok, kotu davranıs yok, hıc bır sey yok, bunlar defalarca sorgulandı üstüne gıdıldı. Oyun terapisi, psikoterapi aldı, almaya devam ediyor 1 senedir, hala degısen bir sey yok, psıkologların elle tutulur soyledıgı bır sey yok. Alanında en unlu psıkıyatrıstlere gıttık, kaygı bozuklugu, okb ıle ılgılı kullanılabılecek butun ılacları 11 ay boyunca kullandı. Ilaclar iyi gelmek bır yana daha beter kimyasını bozdu, huyu tamamen degıstı. su an hala psıkıyatrıste dedevam edıyoruz ayda 1 bu seferkı psıkıyatrıst hıc ılac vermedı ama devlete goturdum, takıp eedecegız dıyor. Bana soylenen en son seyler, cocuk sımarık, sız kural koyamamıssınız vs. kendi annem de kendı babası da bu konuda caba gosterdı. Konu kesınlıkle cocuguın sımarık olması veya benım kural koyamamam da degıl ve bu lafları duyunca senelerdir mucadele veren biri olarak kesinlikle sinirim bozuluyor. Çocukta bir bozukluk var ama ne kimse daha bir sey soyleyemedı. Lütfen son care buraya yazıyorum. Bir fikriniz varsa soyleyın. Netten butun olası psıkıyatrık hastalıkları arastırıyorum, rontgen cekılıp, mr cekılıp bellı olan bir sey olsa dıyecem teshısı su .Psıkıyatrık rahatsızlık cok zor bir sey , ne yapacagımı bılemıyorum. Hos okullar virusten dolayı tatıle gırdı ama seneye eylul ayına olmez kalmaz sağ olursak durumun degısecegıne artık ınanmıyorum. Cok caresızım kendi saglıgımdan olmak üzereyim.
Üstün zekalı olabilirmi?
Birde eğitim sisteminin içinde biri olarak, herkes okumak zorunda değil. Açıktan okusun, ilgialanı varsa bir yerlerde çıraklığa başlasın zanaat öğrensin.

benim de aklıma üstün zeka potansiyeli olabileceği geldi.
bir de siz ve babası ( evli misiniz hala onu bilmiyorum ama )psikologa gittiniz mi? kendiniz için?

Okula gitmemek bir tercih olamaz. Mecbur gidecek. Bu tavırları yaptığında gelin alın diye arayan idareci ne yapsın saldırıya maruz mu kalsın aileyi çağırıp direnci mi arttırsın zor tercihler. Ancak bu durumu reme yönlendirdi mi okul rehber öğretmeni, görüştünüz mi psikolog anlamında ününe bakmayın bazen normal bir şekilde aldığınız devlet hastanesinde çok daha net çözüm bulabiliyorlar.

herkese cok cok teşekkür ediyorum. yazdıklarınız için . Ram nedir ilke kez duydume. nereye başvurmam lazım.
rehberlık arastırma merkezı sanırsam ama su an ucretlı olarak her hafta psıkolojık merkeze götürüyorum. goturdugum yer de bu konjuyu arastıran bir merkez , 2 ayı geckındır aynı yere gıdıyoruz bakalım.
ustun zekalı oldugunu sanmıyorum. okumayı yazmayı erken ogrendı ama sorun baska gıbı gelıyor.

X