• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Odası mı Misafir Odasımı?

Minikpinar

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2015
157
81
18
32
Merhaba kafama takılan bir sorunu sizinle paylaşıp,danışıp fikir almak istiyorum zira her kafadan bi ses çıkıyor beynim yandı.
Ben evlendiğimden beri kaynana ile oturuyorum, yaza evi ayırıyoruz inşallah yavaştan eşyaları almaya başladık. Şimdi , 3 yaşında kızım 7 aylık oğlum var. Ben bir sıradan bir gösterişli koltuk takımı almayı düşünüyodum her evli gibi. Biri günlük biri gelen giden için işte. Hep 2. Bir odanın kullanılmadığını duydum bu yüzden çocuklarıma oda yapmaya karar verdim. Yalnız şuanda yanımda yatıyorlar ayrı bir odaya alışırlarmı? 2. bir salon lazım olurmu sizce hangisi mantıklı?Sizin ev düzeniniz nasıl anneler? Bi çatkapı misafir olsa ev hali dağınıklık olsa diğer odaya geçiririm diye de düşünüyorum. Kafam allak bullak oldu ya bi el atın, ya 2 koltuk takımı alıcam yada çocuk mobilyası alıcam karar bana bağlı şuan yardımcı olursanız sevinirim söyleyecekleriniz benim için önemli

Ben misafire ayrı oda olayını sevmiyorum. Ben nerde oturuyorsam misafir de orda otursun. Ben de gösterişli takımda oturcam:KK12: çocuklara gelince de alışmaları lazım zaten bi şekilde alıştırmanız lazım ayrı yatmaları daha sağlıklı.
Yani bence 2 tane koltuk takımı almayın çocuk odası yapın.

Çocuk odası tabiki, kaç yaşına kadar yanınızda yatacaklar ki, he siz o gün gelsin eşyaları yenilerim diyorsanız o başka.

Çatkapı gelen misafir de dağınık salonda ağırlanacak, yapacak bir şey yok, kimse iki çocuklu insandan bal dök yala salon beklemez merak etmeyin.

Çocuk odası daha mantıklı , zamanla odalarında yatmaya alışırlar .
Hayırlı olsun .

Merhaba kafama takılan bir sorunu sizinle paylaşıp,danışıp fikir almak istiyorum zira her kafadan bi ses çıkıyor beynim yandı.
Ben evlendiğimden beri kaynana ile oturuyorum, yaza evi ayırıyoruz inşallah yavaştan eşyaları almaya başladık. Şimdi , 3 yaşında kızım 7 aylık oğlum var. Ben bir sıradan bir gösterişli koltuk takımı almayı düşünüyodum her evli gibi. Biri günlük biri gelen giden için işte. Hep 2. Bir odanın kullanılmadığını duydum bu yüzden çocuklarıma oda yapmaya karar verdim. Yalnız şuanda yanımda yatıyorlar ayrı bir odaya alışırlarmı? 2. bir salon lazım olurmu sizce hangisi mantıklı?Sizin ev düzeniniz nasıl anneler? Bi çatkapı misafir olsa ev hali dağınıklık olsa diğer odaya geçiririm diye de düşünüyorum. Kafam allak bullak oldu ya bi el atın, ya 2 koltuk takımı alıcam yada çocuk mobilyası alıcam karar bana bağlı şuan yardımcı olursanız sevinirim söyleyecekleriniz benim için önemli
2+1 evim, 1 salon, 1 yatak odası, kalan odaya L koltuk atmistik. Gelen giden kalan olur diye, şimdi koltuğun yanına bir yatak bir dolap çocuk odası oldu.
Ben salonumda günlük, rahat mobilyalar kullanıyorum. Eşyaya hizmet edecek kadar vaktim ve enerjim yok.
Birde evin en ferah odasını kilitleyip geri kalan alana sığmaya çalışmak çok saçma geliyor.
Fazladan Odam olsa onu da çalışma odası ve kütüphane yapardım. Yani 2. bir oturma odası yine olmazdı.

her evli gibi mi ?
14 yıllık evliyim tek koltuk takımı kullanıyorum.. misafirin totosu benden kıymetli değil çocuklarımdanda tabiki çocuk odası..
Hahaa gördüğüm kadarıyla genelleme yaptım canım :D Hiç eksikliğini hissettinizmi peki?

Hiç misafire özel bir oda yapamam çoçuğum varken benim Oturduğum koltuklara misafir de oturabilir çocukların kendilerine ait bi alanları olmalı kesinlikle. HA bi de çat kapı kimse gelemez evime sevmem

Hayirli olsun ,
Cocuklar icin oda daha onemli ,hem oyun oynasinlar hem uyku duzenleri olsun,
Misafir odasi kalmadi artik,
Bizimde tek koltuk takimimiz var ,yatak olabiliyor ,
Habersiz gelende kusura bakmasin ,
Komsumuz gelir cat kapi ,o bizimle camasir bile katlar ,
Bunun disi gelmese de olur

2+1 evim, 1 salon, 1 yatak odası, kalan odaya L koltuk atmistik. Gelen giden kalan olur diye, şimdi koltuğun yanına bir yatak bir dolap çocuk odası oldu.
Ben salonumda günlük, rahat mobilyalar kullanıyorum. Eşyaya hizmet edecek kadar vaktim ve enerjim yok.
Birde evin en ferah odasını kilitleyip geri kalan alana sığmaya çalışmak çok saçma geliyor.
Fazladan Odam olsa onu da çalışma odası ve kütüphane yapardım. Yani 2. bir oturma odası yine olmazdı.
Anladım. Bende rahatlıktan yanayım ama ne bileyim ilk defa böyle kendi evimin telaşına düştüğüm için kararsız kaldım

Hahaa gördüğüm kadarıyla genelleme yaptım canım :KK70: Hiç eksikliğini hissettinizmi peki?

yoo niye hissedeyim ki ben nerde oturuyorsam misafirde aynı yerde..
çevremde de böyle bu.. artık eskisi gibi misafir odası olayı yok zaten..
şimdi şöyle hızlıca bir düşündüm gerçekten tanıdığım kimsede misafir odası yok..

Hayirli olsun ,
Cocuklar icin oda daha onemli ,hem oyun oynasinlar hem uyku duzenleri olsun,
Misafir odasi kalmadi artik,
Bizimde tek koltuk takimimiz var ,yatak olabiliyor ,
Habersiz gelende kusura bakmasin ,
Komsumuz gelir cat kapi ,o bizimle camasir bile katlar ,
Bunun disi gelmese de olur
Teşekkür ederim. Bencede. Yataklı alırım o zaman sağol

Tabii ki çocuklara oda.

Anladım. Bende rahatlıktan yanayım ama ne bileyim ilk defa böyle kendi evimin telaşına düştüğüm için kararsız kaldım
Sonunda o oda çocukların olacak ve siz paşa paşa salonda oturacaksiniz. Aldığınız mobilyalarda çocukların gazabına ugrayacak. Yine de siz bilirsiniz tabi, tatli telaslar bunlar, hayırlı olsun :)

Misafir odaları 30 sene önce vardı, hala var mı yahu?
Tabi ki çocuk odası, lafı bile olmaz..
Var ya bi günlük bi Avangard yapıyolar bende heveslenmiştim bi öyle. Çocuklarımfan
Çocuk odası tabiki, kaç yaşına kadar yanınızda yatacaklar ki, he siz o gün gelsin eşyaları yenilerim diyorsanız o başka.

Çatkapı gelen misafir de dağınık salonda ağırlanacak, yapacak bir şey yok, kimse iki çocuklu insandan bal dök yala salon beklemez merak etmeyin.
Eşim falan yatmazlar boşa yapma ilerde yaparız diyor. Ya ben misafirin tık kapısınıda çat kapısınıda sevmiyorum ne yapıcam bilmiyorum. Doğru söyledin teşekkür ederim

Sonunda o oda çocukların olacak ve siz paşa paşa salonda oturacaksiniz. Aldığınız mobilyalarda çocukların gazabına ugrayacak. Yine de siz bilirsiniz tabi, tatli telaslar bunlar, hayırlı olsun :)
Allah başka dert vermesin canları sağolsunda uğrasın bişey olmaz :) Tatlı tabi ya çok mutluyum çocuk gibi :) Hiç girmiyim o işe o zaman Teşekkür ederim

Back
X