Çocuk konusunda fikirlerinizi merak ediyorum

Evet çocuk çok güzel ama bile isteye yola çıkmak gerek. Yukarda bir arkadaş yazmış mesela. Insan istediği zaman doktora bile gidemiyor :KK66: her yaşın kendine sıkıntısı oluyor galiba.
Benimki daha iki yaşında, yani fazla tecrübeli değilim.
Mesela minikle alışveriş, yemek vs benim için cok kolay oluyordu. Bebişi kanguruya koyup full geziyordum. Bol bol sesli kitap dinliyordum.
Şimdi asla mümkün değil. Bisiklerinle ordan oraya uçuyor. Ben peşinde maratoncu oldum :)
Her hafta format atılıyor. Bugün yediğini belki yarın ağzına sürmez. Asla bilemiyorsun :KK66:
Sen iş hayatına nasıl başladın bebekten sonra? Avrupada bakıcı, annelere baktırmak vs zor malum, kreşe mi başlattın?

Sen iş hayatına nasıl başladın bebekten sonra? Avrupada bakıcı, annelere baktırmak vs zor malum, kreşe mi başlattın?

Benimki kreşe başladı.
Bir sene sonra işe geri döndüm. Ilk fulltime geri döndüm ama olmadi.
Şimdi 25 saat çalışıyorum.
Kendim için en verimlisi. Iş sonrasi insan gibi bi cafede oturup kahve içiyorum. Rahat rahat alışveriş yapıyorum. Spora gidiyorum. Kendime günde o iki saati hediye ettim:)

26 yaşında eşimle tanıştım
30,5 yaşında evlendim. geç kalırım düşüncesiyle evliliğin 9. ayında bebek denemeye başladık -4,5 yıldır birlikte olduğumuz için oturtmamız gereken bişey yoktu, gezeceğimizi de gezmiştik-.
32,5 yaşında anne oldum.
keşke daha erken evlenip daha erken anne olsaydım, mesela 27-28 de doğurmak çok mantıklı, 28 de doğursaydım, kızım şimdi 8 yaşında olurdu, hayatımız daha rahat daha eğlenceli olabilirdi. şu an ben 36 yım, kızım 3 yaşında..

gezmek için çocuk erteleme olayını anlamıyorum ben, zaten yapacaksan bir an önce yap gitsin, çocukla da geziliyor ayrıca..

Benimki kreşe başladı.
Bir sene sonra işe geri döndüm. Ilk fulltime geri döndüm ama olmadi.
Şimdi 25 saat çalışıyorum.
Kendim için en verimlisi. Iş sonrasi insan gibi bi cafede oturup kahve içiyorum. Rahat rahat alışveriş yapıyorum. Spora gidiyorum. Kendime günde o iki saati hediye ettim:)
Ya evet kreş tam zamanlı alıyorsa en güzeli yarı zamanlı çalışmak 😅 öyle meraktan sordum, eşime çocuk perileri geliyor bazen ama bence yine de zor iş, uğraşamam gibi geliyor😅

Ya evet kreş tam zamanlı alıyorsa en güzeli yarı zamanlı çalışmak 😅 öyle meraktan sordum, eşime çocuk perileri geliyor bazen ama bence yine de zor iş, uğraşamam gibi geliyor😅

Sende almanyadasin, öyle hatırlıyorum.
Ben kreşi full full full kökledim. 12 saatlik aldım. Zaten fiyat acisindan fark etmiyor hamburg da.
Belirli gelir sinirindan sonra full ödeniyor.

Ne yalan söyleyim, bazen işten sonra güzel bir yere yemek yemeye bile gidiyorum. Oh, yanina bir kirmiza şarap rahat rahat yiyorum. Ilk zamanlar vicdan yapiyordum şimdi bünyem alişti:) Veya köprü günlerini tatil aliyorum ama cocugu kreşe veriyorum.
Güzel Sporumu yapiyorum. Sauna vs derken insan olduğum aklima geliyor.

Yadirgayan var cevremde. Bazıları kötü anne bile dedi. Hiç umurumda değil. Çökmeye, hasta olmaya hic niyetim yok

Evliliğiniz oturmuşsa yavaş yavaş deneyebilirsiniz aslinda.
Bana deli kuvveti geldi. Şimdi ikinci için tüp bebek aşamasindayim

Sende almanyadasin, öyle hatırlıyorum.
Ben kreşi full full full kökledim. 12 saatlik aldım. Zaten fiyat acisindan fark etmiyor hamburg da.
Belirli gelir sinirindan sonra full ödeniyor.

Ne yalan söyleyim, bazen işten sonra güzel bir yere yemek yemeye bile gidiyorum. Oh, yanina bir kirmiza şarap rahat rahat yiyorum. Ilk zamanlar vicdan yapiyordum şimdi bünyem alişti:) Veya köprü günlerini tatil aliyorum ama cocugu kreşe veriyorum.
Güzel Sporumu yapiyorum. Sauna vs derken insan olduğum aklima geliyor.

Yadirgayan var cevremde. Bazıları kötü anne bile dedi. Hiç umurumda değil. Çökmeye, hasta olmaya hic niyetim yok

Evliliğiniz oturmuşsa yavaş yavaş deneyebilirsiniz aslinda.
Bana deli kuvveti geldi. Şimdi ikinci için tüp bebek aşamasindayim
Biz eşimle 11 senedir beraberiz, açıkçası ilişkimiz baya iyi, oturmuş, biraz da bu sebepten dertsiz başıma niye dert alayım diyorum😅 ama erkek milleti işte günde 1 saat oynayacam sanıyor sanırım b.k püsür temizleyecek halbuki bütün gün bence farkında değil 🙄
12 saat kreş çok değil mi ya? 7 de versen 7de alsan 8de uyumuyor mu bu meret😂 bana göre hava hoş da tabi

Biz eşimle 11 senedir beraberiz, açıkçası ilişkimiz baya iyi, oturmuş, biraz da bu sebepten dertsiz başıma niye dert alayım diyorum😅 ama erkek milleti işte günde 1 saat oynayacam sanıyor sanırım b.k püsür temizleyecek halbuki bütün gün bence farkında değil 🙄
12 saat kreş çok değil mi ya? 7 de versen 7de alsan 8de uyumuyor mu bu meret😂 bana göre hava hoş da tabi

Yok yok, 12 saatlik hakki var günde ama şimdiye kadar hic kalmadı okadar.

Genelde 6 max. 7 saat kaliyor.
Eşim 8.30 gibi götürüyor ben 14 gibi aliyorum.
Doktor randevusu, veya trafik gibi durumlarda fazla saat hakkı olmasi faydali. Almanlar çok pis bu konuda. Saat hakkin olmadan uzun birakinca anani ağlatiyorlar

Eşin hevesliyse ağzını ara. Benimki benden hevesliydi ve resmen kendini paraliyor çocuk için. Bik bik yapiyorum ama evin tüm işini (kaba işleri) eşime yiktim. Cocukla baya ilgili. Yani hevesli adam bir saat oynasip hadi uyu demiyor.

Yok yok, 12 saatlik hakki var günde ama şimdiye kadar hic kalmadı okadar.

Genelde 6 max. 7 saat kaliyor.
Eşim 8.30 gibi götürüyor ben 14 gibi aliyorum.
Doktor randevusu, veya trafik gibi durumlarda fazla saat hakkı olmasi faydali. Almanlar çok pis bu konuda. Saat hakkin olmadan uzun birakinca anani ağlatiyorlar

Eşin hevesliyse ağzını ara. Benimki benden hevesliydi ve resmen kendini paraliyor çocuk için. Bik bik yapiyorum ama evin tüm işini (kaba işleri) eşime yiktim. Cocukla baya ilgili. Yani hevesli adam bir saat oynasip hadi uyu demiyor.
Yani benim eşim çoğu yükü alır da ben biraz tembelim. Bakalım son 2 sene, açıkçası 35 ten sonra pek düşüneceğimi sanmıyorum. Şimdi ev yaptırıyoruz, iş değiştirme aşamasındayım. Tüm zorluklar bitmeden de istemiyorum, belki yanlış düşünüyorum, çok mükemmelliyetci olamaya da gerek yok diyorum. Millet pat diye yapıyor 😂

Yani benim eşim çoğu yükü alır da ben biraz tembelim. Bakalım son 2 sene, açıkçası 35 ten sonra pek düşüneceğimi sanmıyorum. Şimdi ev yaptırıyoruz, iş değiştirme aşamasındayım. Tüm zorluklar bitmeden de istemiyorum, belki yanlış düşünüyorum, çok mükemmelliyetci olamaya da gerek yok diyorum. Millet pat diye yapıyor 😂
Ben de aynı böyleyim. Almanya'ya geleli 2 yıl olmadı daha 1+1 deyiz. Önce diyorum iş değiştireyim, 2+1 e çıkalım. Ee daha pek gezemedik biraz da gezeyim. 6 ay da deneme sürem dolsun :KK70: 33 yaşındayım benim de vazgeçmeye 2 adım :KK70:

Bence doğrusu bu planlı gitmek hem maddi hem manevi.

Millete bakarsan kafayı yersin. Ben 35de anca karar verip doğurdum. Millet 20 yaşinda pırt pırt doğuruyor. Umurlarinda değil.
Ev sorun olmaz ama işi değişìmi stress yapabilir. Bi 6-12 ay yerini garantiledikten sonra tekrar bir düşünün.
Sende gel anneler külübüne :)

Ben de aynı böyleyim. Almanya'ya geleli 2 yıl olmadı daha 1+1 deyiz. Önce diyorum iş değiştireyim, 2+1 e çıkalım. Ee daha pek gezemedik biraz da gezeyim. 6 ay da deneme sürem dolsun :KK70: 33 yaşındayım benim de vazgeçmeye 2 adım :KK70:

Kızlar 35 yaşını sinir koymayin. 37.5 den bildiriyorum. Hic fark yok. Bide corona zamanindan calinan 2 seneyi çekin. Bakin 31 oldunuz :KK66:

24-28 yaşlarımda anne oldum. Bence güzel yaşlardı bicok açıdan. Şimdi 32 yaşımdayım o yaşlardaki kadar full enerjik değilim mesela. Ama herkes açısından değişken bir durum bence doğru zaman ve yaş. Ben pişman değilim iyi aralıktı bence yaş olarakta idealdi.

Biz bi de eşimle başka ülkelerdeyiz. Az kaldı o geliyor yakında, ben de istifa ettim ihbarım yeni doldu simdi ev yaptırdığımız yerden iş bakıyorum. Biraz ara verdim almam gereken eğitimler tam zamanıydı onları alıp sonra ya iş kurmak ya da daha homeoffice bir yerde çalışmak istiyorum. Sürekli her şeyi ertelemekten yoruldum😅 yani en zoru yalan olmasın ev bulmak😅 gerisi geliyor. O kadar hiç bulamadık ki yaptırmaya karar verdik öyle diyim.

Negatif enerji yaymadan konudan ayrılmak istemem:KK66:

Kesinlikle amh değerine baktırin. Gerekirse social freezing yaptırın.
Bizde ve çoğu arkadaşımda doğal yolla olmadi mesela.
Eşleriniz bir spermiogram yaptirsinlar. Bilinmedik saçma sapan sorunlar çıkıyor malasef.
Almanyada 40 yaşina kadar (kadinda) sağlık sigortası 3 denemenin yarısı üstleniyor.

Negatif enerji yaymadan konudan ayrılmak istemem:KK66:

Kesinlikle amh değerine baktırin. Gerekirse social freezing yaptırın.
Bizde ve çoğu arkadaşımda doğal yolla olmadi mesela.
Eşleriniz bir spermiogram yaptirsinlar. Bilinmedik saçma sapan sorunlar çıkıyor malasef.
Almanyada 40 yaşina kadar (kadinda) sağlık sigortası 3 denemenin yarısı üstleniyor.
Buraya taşınmadan önce 2 tur OPU yaptırıp embriyo dondurduk. AMH değerim 0.15 çıkınca mecburen. Ondan kafam bi tık rahat :KK70:2 OPU'da 3 embriyo oluştu o kadar azdı yumurtalar.

yahu iki sene önce anne olunca tam olarak neye yetişeceksiniz😬😬 bu yaşa kadar gezdiniz mi? yurtdışına çıktınız mı? ailenizden bağımsız kaç kez tatil yaptınız? doya doya seviştiniz mi? eşinizle aynı evi kaç sene paylaştınız? sonra baba olunca değişen erkekler, anne olunca agresifleşen kadınların hikayesini okuyoruz burada. neden evliliğinizin en güzel zamanlarını mide bulantısı, çocuk ağlamasıyla geçiresiniz ki?
Sorular hançer gibi geldi :)))

26 yaşında eşimle tanıştım
30,5 yaşında evlendim. geç kalırım düşüncesiyle evliliğin 9. ayında bebek denemeye başladık -4,5 yıldır birlikte olduğumuz için oturtmamız gereken bişey yoktu, gezeceğimizi de gezmiştik-.
32,5 yaşında anne oldum.
keşke daha erken evlenip daha erken anne olsaydım, mesela 27-28 de doğurmak çok mantıklı, 28 de doğursaydım, kızım şimdi 8 yaşında olurdu, hayatımız daha rahat daha eğlenceli olabilirdi. şu an ben 36 yım, kızım 3 yaşında..

gezmek için çocuk erteleme olayını anlamıyorum ben, zaten yapacaksan bir an önce yap gitsin, çocukla da geziliyor ayrıca..
Aynı yaşta evlenmişiz. Su an 32yim hamileyim :) üniversite iş hayatı derken . ...
Ben de keşke demiştim hatta keşke uniyi sonraya biraksaydim önce evlenip bebek yapsaymışım diyorum herkes saçmalama diyor :)

Aynı yaşta evlenmişiz. Su an 32yim hamileyim :) üniversite iş hayatı derken . ...
Ben de keşke demiştim hatta keşke uniyi sonraya biraksaydim önce evlenip bebek yapsaymışım diyorum herkes saçmalama diyor :)
erken yapsaydık ikinciye de vakit kalırdı ama şu an ben o vakti göremiyorum, şimdi hamile kalsam 37 de doğursam sil baştan başlanacak her şeye, çocuğun ilk 3-4 senesi yorucu, yani ben o zaman 41 yaşından sonra biraz rahatlamış olucam.. yok yani geç kaldık velhasılı.

X