- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
-
siz sanırım oglunuzun biraz girisken icine kapanmasin asosyal olmasın. .ama fiziksel temasa engel olursam iyice soyutlanir. . engel olmazsam ya tacize ugrarsa diyorsun galiba...oglunun kendi yasitlariyla kaynasacagi oyun alanlari vs var.. kamplar var sizinde gozetimizde olabilcekönerileri biliyorum ben de,
sadece şöyle bir problemim var,
benim oğlum çok çekingen, girişken olması için, insanlarla kaynaşması için bir yandan teşvik edip bir yandan bu gibi durumlarda da geri çekilmesini önermek çok kolay değil.
tam anlatamıyorum problemimi sanırım :)
Anne baba olarak iki ve daha fazla çocuğunuz varsa onlara da dikkat etmek lazım. Kardeşler arası ensest yaygın. Yıllarca kız kardeşine tecavüz eden abiler var. Çocukları da takip şart.
kac yasinda cocugunuz?önerileri biliyorum ben de,
benim oğlum çok çekingen, girişken olması için, insanlarla kaynaşması için bir yandan teşvik edip bir yandan bu gibi durumlarda da geri çekilmesini önermek çok kolay değil.
Çocukların sorunu ebeveynlerinin koyun stili yaşaması bence.
Bu ülkede 45 çocuğun ırzına geçildi, biraz sivil demokrasi anlayışı bir ülkede insanlar meclisi de hükümeti de indirir, ihmali olan insanların dünyalarını başlarına yıkarlardı.
Kadınlar tecavüze uğruyor,adam kravat takıp indirim alıyor. Hayretle izliyorum kimse ses etmiyor. Alman kadınlar olsa o mahkemeyi yıkar, üstüne adalet bakanını sallandırırlardı.
Bizim insanlarımız koyun olmuş iyice yahu. Kötü yönetime, devletin tacize tecavüze yaptırımda bulunmamasına, kadın cinayetlerine tepkisiz kalmasına tepki göstermeyen , sadece klavye başında vah tüh yazanlar sürüdeki koyun olabilir ancak, vatandaş olamaz.
kac yasinda cocugunuz?
4 yasindan kucukse zaten cekingen durur.
bir de siz oynaması icin tesvik ederseniz istemedigi halde iradesine zarar verirsiniz . . . cocugun kıyafetlerini bile istemezse cikarmamak gerwk o da iradesini bozuyor . iradesi olmazsa karsi cikamaz diyo adem gunes
ha ha, canım haberleri duydun mu;
150 vakıf birleşip "hepimiz ensarız" tarzında beyanda bulunmuşlar.
ben diyorum zaten, bu kadar dindar geçinip, ramazanda yemek yiyeni dövüp (ki oruç tutmamak dinde bazı durumlarda önerilirken), bu tarz olaylara ses çıkarmıyorsa bu millet, helak olsun.
sadece koyun olmak vs de değil, direk cehennemlik olacaz bu gidişle.
herkes bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyor.
burada çoğumuz da öyle diyoruz, ta ki kendimizin ya da çocuğumuzun başına gelene kadar.
evet daha küçük, 2,5 yaşında.
ama yaşıtlarına göre daha çekingen, hep öyleydi, huyu öyle,
çok değiştirmek değil amacım ama sadece ileride daha içine kapanır mı diye korkuyorum.
kıyafetlerini istemezse çıkarmamak, seçmesine izin vermek gerek,
biliyorum da işte her zaman mümkün olmuyor ki
peki bir bebekse nasıl koruyacak kendini,sadece sen koruyabilirsin ...kafayı oynatma soğukkanlı ol ve gerekeni yap...........Ben boşuna paranoyak olmadim valla bu yazilanlardan sonra psikolojim iyice bozuldu mustafa diye bi cocuktan bahsetmissiniz actim internetten baktım kendime gelemedim hala ya erkeklerden tiksinir hale geldim ben oglumu nasil koruyacagim aklimi oynatacam ya.
Cocugunuz cekingense cekingen, utangacsa utangac. Benim kizimda oyle. Girisken olsun diye hadi konus, cevap ver sorulan sorulara demiyorum. Kendisi nasil Rahat hissederse oyle davran8r.önerileri biliyorum ben de,
Duruma göre bakacam şimdi ne desem yalan olur.peki bir bebekse nasıl koruyacak kendini,sadece sen koruyabilirsin ...kafayı oynatma soğukkanlı ol ve gerekeni yap...........
Gohacan Köln'deki yılbaşı mülteci tacizlerinden sonra hem çok sınırdışı oldu, hem de mültecileri kamplarına kapattılar, topluma bırakmıyorlar. Tek taciz vakası dahi olsa hükümet anında gerekeni yapıyor, yoksa insanlar anında hükümet ya gereken ya istifa demeye başlıyor. İnsanlar saçmalığı kesinlikle kabul etmiyor.
2 yıl önce birkaç şehirde taciz protestosu vardı. Bana Dokunma Ali şeklinde biraz ırkçı bir protesto olsa da, Alman kadınlar göçmen erkeklerin bakışlarından, tacizlerinden rahatsız olup protestoya çıktılar. Bizim ofis 7.katta, caddeden geçen otobüs duyulmaz o derece sessiz sakin üstelik şehrin en büyük caddesinin üstünde. Polis anacaddeyi trafiğe kapatmış, bu kadınlar öyle bir hışımla geldiler ki 7. kata sesleri geldi. Polis zor zapt etti öyle diyeyim öfke püskürdüler o gün. Türk mahallesine yürüyecekken polis engellemiş galiba.
Yani insanların tacize, insan hakları ihlallerine 1 mg tahammülü yok gerçekten. Tazık yani toplumumuzun bunları kendine reva görmesi çok yazık.
Çocuk tecavüzcüleri idam edilsin bence başka türlü caydırıcı olmayacak gibi.
Bende o verilen Mustafa örneğine baktım. Baktığımdan beri titriyorum sinirlerin bozuldu Allah iyi insanlarla karsilastirsin. İnsanlar artık eslerinden şüphe duyacak hala geldiler. Bunu dusunmemize sebep olanlar utansın utansın.Ben boşuna paranoyak olmadim valla bu yazilanlardan sonra psikolojim iyice bozuldu mustafa diye bi cocuktan bahsetmissiniz actim internetten baktım kendime gelemedim hala ya erkeklerden tiksinir hale geldim ben oglumu nasil koruyacagim aklimi oynatacam ya.
Yemin ediyorum ayni durumdayim cok sinirlerim bozuldu 2 gundur aklimdan cikmiyor insanlara ozellikle erkeklere bu tuhaf bakar oldum.Bende o verilen Mustafa örneğine baktım. Baktığımdan beri titriyorum sinirlerin bozuldu Allah iyi insanlarla karsilastirsin. İnsanlar artık eslerinden şüphe duyacak hala geldiler. Bunu dusunmemize sebep olanlar utansın utansın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?