Çocuk istismarının nedenleri ve önleme yön

Allahım ya şuan şok A girdim okumamıştım o haberi yemin ediyorum dünyanın çivisi çıkmış her geçen gün daha da kötü haberler duyuyoruz rabbim evlatlarımızı ve tüm çocukları öyle pislik insanlardan korusun

işte duymak istediğim şey bu. asla babası altını alamaz, banyo yaptıramaz vs değil. şüphe duyarsanız tabi ki takip edeceksiniz.

ne kadar eğitirsek eğitelim sapıkları da eğitemeyeceğimize göre allah korusun eğer böyle bi olay olursa ancak ileriki süreçlerde müdahale etmiş olucaz. en kötüsü bu.

ben küçük yaşlarda, ilkokul-ortaokul gerçi çok da küçük değil, çok fazla tacize uğradım. üstelik otobüste biri dokundu tarzında da değil. belli akrabalar tarafından ve sürekli olarak. ağzımı bile açmadım. hala açamıyorum. ve eminim şu an başıma gelse bi tanıdık/akraba tarafından yine susarım. neden bilmiyorum.

Ensest konusunu rencide edici bir sahne kullanmadan tüm rahatsız ediciliği ile işlemiş ağır bir filmdir bu videodaki.
Aklıma getirdiniz, yine izlemiş gibi oldum. Çocuklarınızı iyi gözlemleyin, en çok dikkat edeceğiniz nokta bu.

"Gözlemleyin"

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeri gelmişken, çocuklara vücutlarının onlara ait olduğunu, rahatsız oldukları bir dokunuş kimden gelirse gelsin, anne babaları da dahil herkese hayır deme hakkına sahip olduklarını onların anlayabileceği şekilde anlatan, Avrupa Konseyi tarafından hazırlanmış ve Türkçe de dahil olmak üzere bir çok dile çevrilmiş bir kitap var. Yıllar önce Türkiye'de bu kitap kaynak kullanılarak okullarda bilinçlendirme çalışmaları yapılacaktı diye duymuştum, sonra ne oldu, yapıldı mı, bilmiyorum. Kitabın adı "Kiko ve El". İnternette pdf'lerini bulabilirsiniz. Çocuklarınıza bu kitabı okuyabilirsiniz.

Tabi bunlardan çok daha önemlisi çocuklarımızla aramızda güven bağı kurmak. Çocuk ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın, anne babasının onun tarafında olacağını, onun en yakın sırdaşı, korunağı, dostu olduğunu bilmeli. Aile içinde şiddete maruz kalan çocuk, başına böyle bir şey geldiğinde açılabilir mi ailesine? İmkansız. Şiddetsiz bir ebeveyn&çocuk ilişkisi, güçlü bir iletişim çok önemli.

İstismarın her türlüsü kan dondurucu ama işin içine bir de ensest girince insan olduğuma ayrı bir utanıyorum. Bununla ilgili haberleri görmek, okumak öyle güç ki... Hele anne olduktan sonra dayanma eşiğim fazlasıyla düştü. Ebeveynler olarak gözümüzü dört açmalıyız elbette ama babanın bile bir tehlike kaynağı olduğunu düşünmek bana çok çok ters, mideme kramplar sokan bir durum. Ahlakına, insanlığına, vicdanına güvenmediğim adamla ne işim olur? Şu ihtimali aklımıza getirecek adamlarla ne işimiz olur hanımlar? Milyonda bir de olsa o ihtimali aklınıza getirecek biriyse karşınızdaki, 5 dakika daha aynı çatı altında durmayın zaten. Evlenmeden, daha da önemlisi çocuk yapmadan önce kimle, nasıl biriyle beraber olduğumuzu anlamaya çalışmak hayati bir durum o yüzden.

size kim ne yaptiysa su mubarek günde beterini yaşasın. .. susmayin. .banyo yaptirmam derken suphe duyuyorsam yaptirmam 'di..sizin suan bile olsa susarim demeniz beni cok üzdü nacizane yanlis anlamayin ama bence bunun sebebi aileniz soyleseniz ne olurdu? size inanip yapanlara zarar verir ve ceza alırlar ve siz onlardan ayri kalır ve kendinizi suclardiniz? mi yada sizi ciddiye almazlardi nasilsa mi?
her iki durumda da kendini suclama durumu var
1. bana inanmazlar
2.ailem ona/onlara bisey yapar ceza alir hapse girer dolayisiyla yine en buyuk ceza size olur? mu...
işte ofke kontrolu ve adaletin cok iyi olacagi bir dunyada korkusuzca ailene soylerdin onlarda kolluk kuvvetlerine ve o kotu kişiler hapise... boylece seni senin nezninde hepimizi susturan seyler bunlar. . toplum egitimi şart bu nedir? bence önce cocugumuz bize boyle birsey soyluyorsa onu ciddiye alicaz.,
o kisinin cezasini biz vermeye kalkmayacagiz ( ki cocugumuz bir de bizsiz kalma korkusu yasamasin)
toplum komsu okul veli arkadas kuzen vs herkesin tacize ugrayani dislamak yerine senin SUÇUN değildi bilincine varmalarini sağlamak peki nasil? once kendimizi eğiterek..mesela tsciz mevzulsrinda toplumsal olsrak tacizciye ayni tepkiyi vermek ve otelemek..otekilestirmek....istisnasiz..o kisinin bakkalindan kahvedeki dostlarına hepsi ona sirt cevirmeli..."bir tecavüz ya da tacizciye" ben pislik derken o tacizcinin karisi " e o da sunu yapmasaymis" diye soylememeli..anca böyle belki bir adim atabiliriz

Bunun çözümü paranoyakca bi koruma psikolojisine girmek eşinden bile sakınmak değildir. Böyle bi ruh haliyle hayatını gecirmek imkansız. Çözümü çocuğu bilinçlendirmek. Iyı dokunuş, kötü dokunuş nedir, Özel bölgelerinin kendine özel olduğunu, izinsiz kimsenin dokunamayacagını öğretmek lazım. Çocuk anneden ayrı bi sosyal çevrede bulunmaya başladığından itibaren bu bilinçte olmalı.

Ama öğretmek sadece anlatmak, küçücük çocuğun da anlamasını beklemek değildir, uygulamada da hayatınıza sokmak gerekir. Yani bi anne baba
*çocuğunu zorla soyup gıydırıyorsa
* zorla canını acıtarak opuyorsa,sıkıstırıyorsa
*poposunu vs ısırıyor, cinsel organını seviyor oksuyorsa
*eve gelen misafirin kucağına ağlata aglata sevsin diye veriyor, aglamayınca çok cana yakın çocuğum var kimseyi yabancılamaz diye sevınıyorsa
* çocuğu cinsel organını herkese göstersin diye teşvik ediyor, çıplak gezince gülüyorsa
*çocuğun yanında giyinip soyunuyor, evde donla geziyorsa

bi başkası da bunları yaptığında çocuğun olağan karşılaması çok normal.
Bi kere çocukların bıreysellıklerını kabul eden saygı duyan bi millet değiliz. Biz öperken, dokunurken izin alsak, üzerini değiştirirken, yıkarken bunu neden bizim yaptığımızı acıklasak özel bölgelerini gızlemesı konusunda teşvik etsek, yabancıların dokunuslarını normallestırmesek her şey çözülecek aslında. Çocuklara sen yetişkinlere aitsin, biz senin bedenin üzerinde istediğimizi yapma hakkına sahibiz senin rahatsız olma lüksün yok mesajını veriyoruz sonra da başına böyle bi şey geldiğinde anlatmasını umuyoruz.

kendim için konuşmam gerekirse susmamım sebebi neydi bilmiyorum. ailemin o kişileri cezalandıracağı ve hapse gireceğini filan düşünmedim ama. inanmayabilirlerdi belki. çünkü sevdikleri insanlardı. yine de asıl sebep bu değil bence. yani net konuşamıyorum. ama utanıyodum sanırım. ve en net olarak söyleyebileceğim şey yanlış bişey olduğunu anlayamamıştım. eğitilmemiştim, ailem de eğitilmemişti zaten. çok çok uzun süre bunun yanlış bişey olduğunu kendime bile itiraf edemedim. yaşım büyüdükçe anladım neler olduğunu. ama geç kalmıştım. belli bi yıldan sonra da kesildi zaten. şimdi olsa yine söyleyememin sebebi utanç olurdu galiba.

ama senin bir sucun yok utanilacak birsey yok yapan utansın lütfen eger birdaha yasarsan sessiz kalma yarinlarin icin ileri de ki evlatlarin için. ..kendin icin...kendine olan sevgin için Susma,! savciya git vs ama susma tacizin tecavuzun hicbir hakli noktasi yoktur..amasi yoktur..hickimse ama sen... diyemez dedirtme...gönüllü birsey olsa onun adi taciz ,tecavuz değil. .senin istegin disinda oldugu icin adi taciz tecavuz yani senin utanacak hicbirseyin yok bunu asla unutma

bi daha başıma geleceğini sanmıyorum. mesela dedim. söylemeseydim ama keşke. benim durumumum kimseye örnek olmasını istemem.
çünkü ağır bi vebalin altına girdiğimi düşündüm bazen. ben sustum. muhtemelen benden önce aynı kişilerin tacizine uğrayan kardeşlerim kuzenlerim de sustu. şu an uğrayanlar da susuyolar. ben susmasaydım belki benden sonrakileri kurtarabilirdim. ama yapamadım.

Bu konu ile ilgili bence bilinçlendirici programlar yapılmalı sürekli.insanların beyinlerine beyinlerine sokulmalı.cezaları çok ağır olmalı ve verilecek cezalarda duyurulmalı.çocuklarımızı çok iyi eğitmeliyiz özellikle erkek çocuğu olanlar uzmanlardan destek alarak çocuklarını bu konuda çok bilinçli yetiştirmeli.baba faktörü özellikle çok önemli.aslında herşeyin başı eğitim ama malesef ülkemizde çok büyük bir yara.

Bunu yapan insan demiyorum ne olduğu belirsiz mahluklara İDAM gelecek.
Sallandırılcaklar bakalım pislikler korkularından dokunabiliyorlar mı bir daha.
Bunu nasıl yaparlar anlamıyorum. Biz kalp kırmaya çekiniyoruz bunlar..

Bugün başka bir konuya şunu yazdım;
bu konuda ne diyorsunuz?

"
5 numaraya nasıl yaklaşıyorsunuz.

bu tarz sevme o kadar yaygın ki, ben ne yapacağımı bilemiyorum.

orada yazan bir cümle beni çok etkiledi;
" Bugün kafasını okşayan yarın özel bölgelerini okşadığında çocuk ona hayır deme, karşı koyma, kendini savunma gücünü kaybeder."

ama bu tarz sevmeler amcalar dayılar teyzeler halalar falan,
bir şey deyince de darılıyorlar,
ki bu amaçla olduğunu söylesen hepten darılıp bana tacizci muamelesi mi yapıyorsun derler.
"

bu arada bahsettiğim konu şuydu;

Saçma. Akıllı bir çocuk zaten kafa okşamayla özel bölgeyi okşama arasındaki farkı anlayabilmeli.

Saçma. Akıllı bir çocuk zaten kafa okşamayla özel bölgeyi okşama arasındaki farkı anlayabilmeli.

hayır şöyle;

mesela amcası çocuğu seviyor, çocuk çekingen, istemiyor sevilmek, baş okşama gibi basit bir durum olsun.
sen annesi olarak yanındasın, işte diyorsun ki, "oğlum/kızım amcan o senin, seviyor seni" falan filan, çocuğu istemediği bir şey yapmaya teşvik ediyorsun.

sonra bu kişi tarafından taciz edilen çocuk bir kere derdini anne olarak sana anlatmayabilir, çünkü istemediği şeylerin büyükler tarafından yapılabileceğini sen öğrettin ona.

benim en büyük derdim bu, ailede çok yaygın bir şekilde ağlatarak sevme moda, bazen ne yapacağımı bilemiyorum.

birak halasinin teyzesinin enistenin kalbi kirilsin sohbeti kesicekse kessin ama çocuğunu korudugun icin kalbin rahat çocuğun guvende hissetsin..bence

Herkes evlenecegi esinide cok iyi secsin.
Cocuguna tecavuz eden babalari cok fazla duyar olduk.
Mustafa Diker isimli bir cocuk vardi ben onun basina gelenleri hala unutamiyorum.

Evet bu çocuktan çok çok etkilendim kabuslarda bile görülemeyecek korkunçlukta işkencelere dayanamayıp vefat etmişti.Çok ağlaşımtım hiç unutamıyorum bu çocuğu.
Babası olacak ş..rsiz aşağılık mahlukat da erol diker inş. korkunç acılar çeke çeke yaşar ölmek için yalvarır ölemeden sürünerek....

pedagog adem gunesin kitabi var . mahremiyt egitimi diye .

bebekken anne ve baba olarak dahi izin isteyerek opmemiz gerek . izim verirse opmek vermeSe opmemek gerek .

ne yazik ki kimileri anlamiyor benim basta kendi annem anlamio.

ama coxuk anaya babaya bakio .

valla amca dayi hala kuserse kussun benim cocugumun yetişmesi benim icin daha kiymetli .

önerileri biliyorum ben de,

sadece şöyle bir problemim var,

benim oğlum çok çekingen, girişken olması için, insanlarla kaynaşması için bir yandan teşvik edip bir yandan bu gibi durumlarda da geri çekilmesini önermek çok kolay değil.

tam anlatamıyorum problemimi sanırım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…