• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket çocuk istemeyen var mı?

çocuk yapma konusundaki düşünceleriniz

• çocuk yapacağım

OY: 45 46,9%
  • ancak uygun şartlar oluşursa çocuk yaparım

OY: 26 27,1%
  • çocuk yapmayı düşünmüyorum

OY: 25 26,0%

• Ankete Katılan
    96
kazara hamile kalınca tabiki duygular değişeceğinden düşüncelerim de değişir gibime geliyor. o kadar önleme rağmen hamile kalırsam gidip de aldıramam açıkçası. benim bi kardeşimi kaybetmiştik annem düşük yaptı. onu hiç unutmuyorum. o konuya mesafeliyim o yüzden.

ama bunun dışında fikrim değişir mi bilmiyorum. büyük konuşmadım hiçbir zaman konuyu açarken de belirttim bunu. gün olur fikrim değişir. ama kafama taş falan düşmesi lâzım kaydirigubbakcemile3

geçmiş olsun canım. o üzüntüyü kardeşimle yaşamıştım. şimdilerde ilk çocuklarda düşük oluyor. arkadaşımın ablasının ilk bebişini kaybettik, en yakın arkadaşım da sorunlu bi hamilelik geçiriyor. gerçi onun eşiyle sorunları var. ya da uzun ara verilirse ikinci çocuklarda da düşük oluyor. çevremde hep böyle. neden acaba? eskiden bu kadar olmazdı.

belki de "biz büyüdük ve kirlendi dünya" herşey doğallıktan uzaklaştıkça oluyor belki de..:((((

Son düzenleme:
Ben Psikoloji bilimine inanırım. İnanmayana da şaşırırım...:kahve:
Gerçi ben zaten 'sadece' bilime inanırım hayatta. Tüm inanç ihtiyacımı bilim doyuruyor.
Neyse konumuz bu değil...:1:

Kızlar, çok güzel bir tartışma konusu oldu, ben de hepinize saygı ve seviye ölçünüz için teşekkür ederim...opuyorumnanaktan

Ben biraz muhalif bir insanım. Yani nasıl desem, bizim toplumun gelenek-göreneklerinden hiç hazetmem.:bbo:
Öyle yetiştim, öyle büyüdüm.

Çok yakın zamana kadar, evliliği de hiç düşünmüyordum. Yine çok şükür ki sevgilim de istemiyordu.:1:
Toplumun çoğu dayatmalarına karşıyım.
Ama zaman bize ani süprizler yaptı...süprizzzzz Hayatımız ansızın değişti, ve biz sevgilimle uzak şehirlere düştük.
Günde 10 saat birlikte duruyorduk, aniden ayrı kaldık.:gitme:
Ondan sonra, bazı isteklerimiz değişmeye başladı.
Evliliği düşünür olduk, nişanlanalım dedik, nişanlandık.:1:
Ki biz, evliliği istememize rağmen, eğer bir gün evlenirsek, pat diye evleniriz derdik. Nişan vs olmadan. Ama dediğim gibi hayat bizi bu şekilde yapmaya itti...

Güzel oldu tabii, çok ta mutlu olduk. :asigim: Yine kendi bildiğimizi okuduk ama. Gelenek filan gütmedik.

Şimdi, evlendikten sonra da etraftan bir çocuk beklentisi olacak biliyorum. Gerçi benim yaşım küçük, zaten hemen beklemezler...Ama bir gün mutlaka o malum soru sorulacak...:1no2:

Umarım hayat yine bir süpriz yapıp, bebeği ansızın göndermez bize. :Saruboceq:
Ben gerçekten istemeden... (ister miyim bir gün acaba?)
:sm_confused:

o kadar kıyıda köşede kalmış film izledim. temel içgüdü'yü izlemedim biliyo musun? çocukken zaten izletmiyordu annem. büyüyünce de tvde dublajlı denk geldim. dublajlı film sevmem ben. bi ara izlemek lâzım onu. ama tabi ana konuyu biliyorum kaydirigubbakcemile3

evet işte ana konu içgüdü. sırnaşık şey

Aprilll, ben de nerdeyse tüm geleneksel davranışlara karşıyım. özellikle de evlilikle ilgili (nişan düğün vs.)olanlara...zor iş değil mi?

Aprilll, ben de nerdeyse tüm geleneksel davranışlara karşıyım. özellikle de evlilikle ilgili (nişan düğün vs.)olanlara...zor iş değil mi?

Canım zor değil de, saçma yani.sempatiksalakcinni
Alışveriş gibi.
Evliliğin değerini düşüren davranışlar var.
Söz-nişan-nikah-düğün sıralaması...
Hepsinden önce, nelerin takılacağının müzakere edilmesi vs.:bbo:
En sinir olduğum konu şu 'takı' meselesi.akannehir
hediye midir yoksa ısmarlanmış bir obje midir?
şart mıdır yoksa jest midir?

gibi gibi...
:kahve:

Alışveriş gibi.

gibi gibi...

bu devirde güzel ülkemde hala varmı takı müzakeresi? :bbo:

Alışveriş gibi.

gibi gibi...

zor derken, bu şekilde düşünmek ve düşündüklerini uygulamaya geçirmek zor anlamında demiştim. sevgilinin de senin gibi düşünmesi, o düşünse bile ailesinin veya senin ailenin aynı şekilde düşünebilmesi, iş uygulamaya geldiğinde sade bir törenin kabul görmesi vs... mesela erkek tarafı yıllarca başkalarının düğününe gitmiş ve sıra bizde şimdi de onlar bize gelecekler (yani zamanında onlara taktıklarımızı geri getirecekler) diye düşünüyor. hiçbir şey istemiyorum takı hediye vs kabul etmiyorum dediğinde bile seni kolaycacık almış olma psikoljisini kaldıramayacak erkekler var. sempatiksalakcinni genel anlamda yaşanan sorunlar bunlar.

bu gibi sebeplerden takılan her tür takı tabi ki jest bile olamıyor, zorunluluk oluyor...

ama belli bir yaştan sonra bu tür geleneklere itiraz edebiliyorken bir kadın, erkeğin de ona destek olması şart oluyor... sorun da o noktada başlıyor.

çocuk konusunda da aşağı yukarı aynı şeyler geçerli.

ankette eklenmiş oyumu verdim. çocuk düşünmüyorum...
ben doğurmayacağım. ama evlat edinebilirm. yda muhtaç bir çocuğa bakabiliriz... ama doğurmak akılımın ucundan bile geçmiyor artık....

Bugünlerde yine çuvalladığımı hissettiğimden dolayı "istemiyorum" görüşündeyim akannehir
Çocuk büyütmek dünyanın en zor işi. İnce ince işlenen hatasız yapılması gereken bir sanat işi gibi. Hata yapmamak için kasarsanız daha çok hata yapıyorsunuz. Doğurmak en kolay yanıymış gerçekten eyvahedigeldismile benneyaptımki

bu devirde güzel ülkemde hala varmı takı müzakeresi? :bbo:

Olmaz mı canım, dolu... :1:

zor derken, bu şekilde düşünmek ve düşündüklerini uygulamaya geçirmek zor anlamında demiştim. sevgilinin de senin gibi düşünmesi, o düşünse bile ailesinin veya senin ailenin aynı şekilde düşünebilmesi, iş uygulamaya geldiğinde sade bir törenin kabul görmesi vs... mesela erkek tarafı yıllarca başkalarının düğününe gitmiş ve sıra bizde şimdi de onlar bize gelecekler (yani zamanında onlara taktıklarımızı geri getirecekler) diye düşünüyor. hiçbir şey istemiyorum takı hediye vs kabul etmiyorum dediğinde bile seni kolaycacık almış olma psikoljisini kaldıramayacak erkekler var. sempatiksalakcinni genel anlamda yaşanan sorunlar bunlar.

bu gibi sebeplerden takılan her tür takı tabi ki jest bile olamıyor, zorunluluk oluyor...

ama belli bir yaştan sonra bu tür geleneklere itiraz edebiliyorken bir kadın, erkeğin de ona destek olması şart oluyor... sorun da o noktada başlıyor.

çocuk konusunda da aşağı yukarı aynı şeyler geçerli.

Evet tatlım. Çoğunlukla masumane bir sebebi oluyor bu gelenek gütme sevdasının, duygusal sebepleri oluyor. Ama işte ben sevmiyorum hiç.:1no2:
Şanslıyım ki, nişanlım da benim gibi düşünüyor, birbirimizle çatışmıyoruz...olumunekankayizsmile
Gerçi kendisi arada durup durup diyor, ki bir kız çocuğu olsa, senin aynından filan...:1:
Sonra hemen büyüdüğü zamanları hayal edip vazgeçiyoruz bu fikirden.kaydirigubbakcemile3
İkimiz de erkek çocuklarını sevmiyoruz bir de öyle bir sorun var.:bbo:
Tabii kendi çocuğun olursa sevmez misin, seversin o ayrı...
Ama kız çocuğu olması garanti olsa, belki düşünürüm...fisfisfis

Evet tatlım. Çoğunlukla masumane bir sebebi oluyor bu gelenek gütme sevdasının, duygusal sebepleri oluyor. Ama işte ben sevmiyorum hiç.:1no2:
Şanslıyım ki, nişanlım da benim gibi düşünüyor, birbirimizle çatışmıyoruz...olumunekankayizsmile
Gerçi kendisi arada durup durup diyor, ki bir kız çocuğu olsa, senin aynından filan...:1:
Sonra hemen büyüdüğü zamanları hayal edip vazgeçiyoruz bu fikirden.kaydirigubbakcemile3
ıkimiz de erkek çocuklarını sevmiyoruz bir de öyle bir sorun var.:bbo:
Tabii kendi çocuğun olursa sevmez misin, seversin o ayrı...
Ama kız çocuğu olması garanti olsa, belki düşünürüm...fisfisfis

mutluluklar dilerim sevgilinizle.

bana o çocuk istiyormuş da size göre konuşuyormuş gibi geldi. kızdan vazgeçip erkek istiyor gibi davranın bü gün. bakalım nolucak? kaydirigubbakcemile3

yorumları okumadım da ben ömrüm boyunca böyle bir düşünceyi duyguyu hiç hissetmedim
kusura bakma bu yüzden seni anlayamıyorum.
niye yorum yazdım: belki bilmek istersin bu duyguyu hiç bilmeyenlerde varmış diye :1:
gerçi ben şimdi sana kızımı göstersem hemen hamile kalmak istersin :asigim: o bi şekeyyyy

mesele çocuk isteyip istememek değil de onu büyütüp güzel bir şekilde yetiştirebilmek için kendine güven.bu da anne babanın sağlam bir psikolojiye sahip olmasına bağlı bence.
çocuk büyütmek de işin manevi boyutu daha ağır basıyor bence.
allah en hayırlısını,iyisini ,güzelini,sağlıklısını versin.kul olarak ben 2.bir çocuğu düşünmüyorum(tabiki de allah bilir,kendimce yorum yaparsam böyle bir düşünceye sahibim).her anlamda yetebilme çok önemli.
hele bir de çalışan bir anneyseniz.vaktimi kaliteli geçiririm gibi bir şey olmuyor.vicdanen rahatsız oluyorum.
şu aralar,aslında geceleri yatağa yatınca düşünüyor gibiyim,oğlum kardeşsiz kalmasın diye.ancak,bu sonuca da çevrenin baskısıyla vardığımı düşünüyorum gündüzleri.bir de kardeşi olmayınca daha mı zor olacak hayatı.ben düşünemiyorum2. bir çocuğu.

çocuk mu?

müthiş ikilem içinde olduğum bir durum..bu meseleyi düşünürken dapdar bir cenderenin içine sıkışıp kalıyorum sanki..

hayatım boyunca bir yanım istedi, bir yanım geri dur dedi..

geceleri,uykusuz kalmak,9 ay taşımak,altını temizlemek vs en kolay iş sanki..
bazan mükemmel anne-baba olmak hatta üstüne genetik bir mucize olmak bile iyi evlatlar yetiştirmeye garanti değilken, bu denli kara kara düşünmem normal sanırım.
erkek arkadasım çok düşkün çocuklara, çok da iyi anlaşır onlarla, aslında benim de ondan geri kalır yanım yok ama iş kendi çocuğumuzu dünyaya getirme fikri olunca orda duruyoruz. büyük cesaret işi diyoruz. zira biz en iyisini yapsak bile ona izole bir dünya sunamayacağımız için etkileşim olacak.yeri ve zamanı geldiğinde akran ortamında olumlu-olumsuz etkilenecek..
işin bir de fizyolojik ihtiyaçlar durumu var ki bu konuda bile güvenemem tam olarak kendime.. mesela istanbulda yaşıyoruz ve iyi eğitimden ziyade güvenlik probleminden dolayı iyi bir özel okula gitmek zorunda çocuk. (zira yanlışım varsa düzeltin,devlet okullarında güvenlik görevlisi bulunmuyor. ve gazetelerin minicik köşelerinde okulllara ellerini kollarını sallayarak girenler yüzünden neler yaşandığını okuyoruz.zaman eski zaman değil,diyenler haklı.benim çocukluğumda bu denli suç oranı yoktu bu ülkede)bu da kreş aşaması için bile 15binlerdenbaşlıyor yıllık. bu en basit masraflarından biri çocuğun.
anne olmak istememe ragmen gözüm yemiyor kızlar şu şartlarda..
ben oyumu çocuk yapmayacağımdan yana kullanıyorum

Catharsis, çok çok haklısın canım...kaydirigubbakcemile5
İş sadece çocuğu fiziksel anlamda büyütmek değil ki...
O güvenlik kaygısı bende hat safhada zaten.
İstanbulun göbeğinde doğup büyümüş biri olarak, 20li yaşlarımın başında, bu şehirde yaşama enerjim kalmadı benim...
Eğer sakin ve huzurlu bir hayat kurabilirsek, başka bir şehirde hatta başka bir ülkede, bir ihtimal...

evlenmeden önce bende öyleydim, kendimi hamile yada çocuklu düşünemiyodum. daha evliliğe alışamadan çocuk fikrine alışamam dedim. 1 sene oldu evleneli, evliliğe alıştım artık çocuğa da sıcak bakıyorum. üstelik artık beni çocuğum olma fikri değil olmama fikri düşündürüyo.

aaaahhh hormanlar işte bize neler yapıyo :))))

anket çocuk yapmak isteyenler mi çok istemeyenler mi çok bunu ölçüyor fakat biliyoruz ki isteyenler daha çok. kime ne faydası olucak ki bu anketin?

bence çocuk istemeyenler neden istemiyor, bununla ilgili sorular sorabilirdin bonbo. CADIARZU

Back
X