• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk için önce görümcemle barışmam gerekiyormuş

keşke benim eşiminde ilk önceliği ben ve çocuk olsaydı.. çocuk deyince aklına kardeşi gelmeseydi. anlayamıyorum nasıl böyle düşünebiliyo. kardeşi eşiyle kendi hayatına bakıyo.. karar verirken bize sormuyo.. eşim bekarlık psikolojisinden çıkamadı ..36 yaşına kadar bekar kaldığından mı acaba
bence eşin henuz cocuk istemiyor. biraz daha zaman gecsin istiyor olabilir. ki bence haklıda daha cok yeniymişsiniz.
bahane olarak de ailede küslük olmasın bu ortamda cocuk nasıl büyür demiş. bence haklıda.
görünceden izin alalım da cocuk yapalım dememiş.

Doğru olanı yapmışsın kim haklı kim haksız, bilemem ama sizin bebeğiniz niye görümceye bağlı oluyor onu anlamadım! Bu konuda sonuna kadar haklısınız. Küslük içinde bebek istemiyormuş, ne alakası var? Göbeğiniz bir mi kesildi görümceyle? Görümcenin gönlü edilmeden bebek yapılmıyor mu o ailede? Görümce kim? Tavrınızı sürdürün. Ben de olsam beni onun bunun ayağına paspas eden bir adamın çocuğunu doğurmak istemezdim.

Benim yorumumu niye kendi yorumunuzmuş gibi yazdınız?

36 sene boyunca hep kardeşlerine göre hareket etmiş anlaşılan.Simdi hayatına siz girince afallamis,kardeşlerine ihanet ediyor gibi hissediyor sanki.İkinizin ayrı bir aile olduğunuzu idrak etmesi lazım.Fırsat buldukça birlikte birşeyler yapın,yalnız,başbasa gezin tozun.Evinizle ilgili bir şeyi değiştirin mesela,birlikte karar verin ama.Rahatsizlik duyduğunuz her noktayı belirtin sakince.Ta ki anlayana kadar,ta ki aile oldugunuzu iyice idrak edene kadar.
gezme kısımını hep birlikte yaptık. her noktayı belirtiyorum rahatsız olduğum ve tartışma çıkıyor. ben de idrak etsin diye uğraştım, oldu gibiydi ama bi yerden patlak verdi yine.
Şakın özür dileme taviz de verme yoksa senden cesaret alır tepene çıkar..
Benzeri bir tartışmayı görümcemle ben de yaşadım üstelik benimki baya küçük ve bekar..ağızları kapanmaz bunların ama ben cevabını verdim karışma dedim..
Eşime anlatmıştım bi kez onunla konuştu özür diledi görümcem ama sonra eşim hiç yanımda olmadı beni karıştırma dedi..
Yani kısaca şöyle diyim; erkekler nolursa olsun ailesine laf söyletmez sen tartıştığınla kalırsın seni korumaz sen kendini savunursun okadar..
Sen görümcen gelmeden Adım atma
Eşin önce seni dinlemeyi bilmeli bunu öğret..ben ne evime ne eşyama hiçbirşeyime karıştırmadım yoksa kızın işi gücü Yok evli de değil az yüz versem benle uğraşır onlara da karışırdı çok tehlikeliler
ben de adım atmıyorum, ama eşim adım atıyım istiyor.
Bence kararından dönme o isteyene kadar da bebek fikrini açma. Eğer görümcenle barısırsan gene mutsuz olacaksın cok sinir bozucu. Evet eşin suçlu kardeşlerini bu kadar evinin içine katmak zorunda degil. Sonuçta Şen'de bi aile oldun. Ama gelip özür dilemiş felan hani çokta kötü değil. Gözünün önünde ilaçları çöpe at. Seni de bebeğini de istemiyorum de. Ucuz zaten o ilaç gerekirse sonrA alırsın. Durusundan taviz verme. Seni bir kez geri adım attırdı mı bunu hep yapmak isteyecek.ve bilmiyorum belki ben çok katıyım ama birlikte bile olma eşinle.
benim de o benden özür dilesin öyle birlikte olalım diyesim var. niye bu kadar kinlisin diyor. sen onlara daha fazla değer verdiğin için dedim. ne biliyim ben de mi katıyım diyorum ama taviz tavizi doğuruyo
Sanırım böyle birşey isteyince aradan hemen kardeşiyle barısmanizi istemiş . Ama yüzüne gözüne bulaştırmiş . Hani bizler eşlerimizin keyfi yerindeyken hemen yapmayacağı birseyi söyleriz ve o anın durumundan yararlanıriz ya onun gibi.
Erkekler çok saçma yerde yapıyor bunu ve haliyle kırılmış üzülmüşunüz . Bence istemiyor değil çocuğu ve gormucenize bağlı da değil durum dediğim gibi yüzüne gözüne bulaştırmis gibi hissettim .
Neticede aile arasi kuslük zor oluyo. Barışın mesafe koyun selam selam olsun. Ama suan barışırsanda esin dediği için gibi de oluyo zamanida değil .aman ne bileyim ya buz insanlar hayatı ne zor duruma sokuyoruz. Olayında haklısın yanlış anlaşılma olmasin :deli:
ben barışırım ama o adım atsın istiyorum hepsi bu kadar. zaten mesafe olacak, bu kadar laftan sonra canım cicimli olamam heralde.

bence eşin henuz cocuk istemiyor. biraz daha zaman gecsin istiyor olabilir. ki bence haklıda daha cok yeniymişsiniz.
bahane olarak de ailede küslük olmasın bu ortamda cocuk nasıl büyür demiş. bence haklıda.
görünceden izin alalım da cocuk yapalım dememiş.
aile derken görümcem kendi evli ve bir ailesi var. benim zoruma gitti bu bahane.

Senin yerinde olsam ilk is o perdeleri değiştirirdim onların zevkine göre alindiysa :) en ufak laf ederse de anne olmak istiyorum anlaşamıyoruz bosanalim derdim. Yine de sen bilirsin tabi.

Senin yerinde olsam ilk is o perdeleri değiştirirdim onların zevkine göre alindiysa :) en ufak laf ederse de anne olmak istiyorum anlaşamıyoruz bosanalim derdim. Yine de sen bilirsin tabi.
param olunca değiştiricem zaten.o perde olayını içimden atamadım etkisinden zor kurtuldum.
akşam dedim zaten benden çocuk istemeyen, görümce şartını koyan insanı ben napıyım bitsin bu iş dedim. özür diledi, yanlış anladın dedi.

gezme kısımını hep birlikte yaptık. her noktayı belirtiyorum rahatsız olduğum ve tartışma çıkıyor. ben de idrak etsin diye uğraştım, oldu gibiydi ama bi yerden patlak verdi yine.

ben de adım atmıyorum, ama eşim adım atıyım istiyor.

benim de o benden özür dilesin öyle birlikte olalım diyesim var. niye bu kadar kinlisin diyor. sen onlara daha fazla değer verdiğin için dedim. ne biliyim ben de mi katıyım diyorum ama taviz tavizi doğuruyo

ben barışırım ama o adım atsın istiyorum hepsi bu kadar. zaten mesafe olacak, bu kadar laftan sonra canım cicimli olamam heralde.

aile derken görümcem kendi evli ve bir ailesi var. benim zoruma gitti bu bahane.
eşin aile ortam derken neyi kast ettiyse ona küslük olmasın demiş.
sülale de demek istemiş olabilir.
ya ben kocanın lafında kötü bir hiçbirşey görmedim. üzgünüm.
görümcenle daha acık ve net konuş. imalar ile hiçbir yere varamazsınız.

param olunca değiştiricem zaten.o perde olayını içimden atamadım etkisinden zor kurtuldum.
akşam dedim zaten benden çocuk istemeyen, görümce şartını koyan insanı ben napıyım bitsin bu iş dedim. özür diledi, yanlış anladın dedi.

İyi o zaman doğuralim ve sen bi daha onun lafini acma madem yanlis anliyorum deseydin. Hazir geri adim attiginda bastirsaydin.

10 aylık evliyim. ben 32 eşim 36 yaşında ve ikimizinde ilk evliliği yani çocuğumuz yok. eşimin biri benden bi yaş küçük diğeri 12 yaş büyük 2 kızkardeşi var. senin ailen benim ailem dışında tartışmamız yok. 3 ay önce görümcemle tartıştık bana çok ağır şeyler söyledi ben de ona karşılığını verdim. ilk ben başlatmıştım ama bu kadar ağır sözleri hak etmemiştim. 3 aydır konuşmuyoruz.
eşime artık yaşımız geçiyor korunmasak mı dedim 1 ay önce. doktora git genel muayene ol ondan sonra bakalım dedi. gittim prolaktinim 27 ye yakın çıktı dr. çocuk düşünün bak hormonların bozulmaya başlamış geciktirme dedi.. folik asit verdi.
eşimden çocuk konusunda ses seda gelmedi bende dedim ki bak folik asiti ona göre kullanıcam konuşup karar verelim dedim. 2 mizde bi düşünelim dedi. neyi düşüncez falan dedim. eşim: küslükleri bitirelim, çocuğumuz küslükler arasında doğmasın dedi. ben napabilirim kardeşin özür dilerse barışırım dedim. sen adım at, özür dile ben de ona özür diletiyim dedi. (ben dilemek istemiyorum çünkü bana: sana ederinden fazla değer verdik ondan böyle oldu, duracağın yeri bil dedi, halbuki o bize karıştığı için karı koca arasına girmeyi sevmem ben pek demiştim sadece..)
ben çıldırdım bizim çocuğumuz küçük görümcemle barışmamıza mı bağlı özür dilemezsem korunmaya devam mı edeceksin. bundan sonra ben de istemiyorum çocuk, dedim. eşimde korkuyorum tartışınca falan diyor..
korkma zaten ben seni artık istemiyorum dedim. özür diledi.. yemin etti barışmana bağlı olarak düşünmedim sadece sorunsuz ortama çocuk gelsin diye dedi.
görümcemle görüşmeyince ben daha rahatım çünkü eşimle vıcık vıcık bi ilişkisi var en başından beri her alışverişte herşey de eşim onu çağırdı, çağırmasına bir şey demiyorum ama onla kafa kafaya verdi, satış görevlileri ikisini evli sandı. ablasına benim rızam olmamasına rağmen alacağımız sebzenin çeşidine kadar sordu. ablası her konuda fikir verdi ve benim fikirlerimi hiçe sayıp onun fikirlerini kendi fikirleri gibi sunup kabul ettirmeye çalıştı. perdeyi ablam ve kardeşim olmadan asla almam dedi ve onlarla aldık. onlar daha tecrübeli tabi sorcaz dedi. ben patlamıştım ilk zamanlarda , ablasına da karışmayın artık dedim. o da uzak durdu siz mutlu olun dedi. ablasıyla küs değiliz ama bi mesafe var.
eşim vıcık vıcık olmayınca bi eksiklik hissediyor. onlar gelsin gülsün şakalaşsın vs. ortam istiyor ilk başlardaki gibi.
çocuk konusunu da görümceye bağlayınca tüm hevesim kaçtı, çok kırıldım.
kardeşine bu kadar değer verirken, bana özür dile demesi çok zoruma gitti.
özür de dilemem, çocukta istemem dedim :KK43:
Neden dr a sen git bi baktır dedi eşiniz ben buna takıldım
Birlikte gitmeniz gerekmez mi
Belki eşinizde bir problem cıkacak?

eşin aile ortam derken neyi kast ettiyse ona küslük olmasın demiş.
sülale de demek istemiş olabilir.
ya ben kocanın lafında kötü bir hiçbirşey görmedim. üzgünüm.
görümcenle daha acık ve net konuş. imalar ile hiçbir yere varamazsınız.

görümcemle konuşmak için adım atmayacağım. belki kocamın kötü niyeti yoktu ama en baştan beri görümceyi her işin içine kattığından artık bende o şekilde anlıyorumdur belki. çocuk konusunda da ondan bahsedince beynim yandı resmen. teşekkürler yorumunuz için.
İyi o zaman doğuralim ve sen bi daha onun lafini acma madem yanlis anliyorum deseydin. Hazir geri adim attiginda bastirsaydin.
bastırmam çünkü artık senin çocuğunu doğurmak istemiyorum dedim :)

Neden dr a sen git bi baktır dedi eşiniz ben buna takıldım
Birlikte gitmeniz gerekmez mi
Belki eşinizde bir problem cıkacak?
benim adetlerim 10 gün sürüyo, o yüzden dedi. ben de demiştim belki de sorun var o yüzden bu kadar uzun sürüyodur diye.

Ben sizi haklı buldum.

Yalnız eşiniz çok pasif bir erkek izlenimi oluştu bende. 30luk adama alışverişe neden ablasını dıdısını çağırır???,

Ben sivridilliyimdir, sizin yerinizde olsam

ben çocuk sahibi olucam senden olmazsa başkasından, çocuk istemiyorsan anlayışla karşılarım herkes yoluna gider

derdim.

görümcemle konuşmak için adım atmayacağım. belki kocamın kötü niyeti yoktu ama en baştan beri görümceyi her işin içine kattığından artık bende o şekilde anlıyorumdur belki. çocuk konusunda da ondan bahsedince beynim yandı resmen. teşekkürler yorumunuz için.

bastırmam çünkü artık senin çocuğunu doğurmak istemiyorum dedim :)

O da inanmistir eminim :) guzelim yanlış taktikler bunlar adam alttan andigi an bastircan böyle kendini geri cekmen hic inandirici degil yani ben olsam iki kelimiyle mi vazgectin kimi kandiriyosun gunlerdir doktora gidiosun sozume geleceksin iste o kadar derim bunun üstüne. Diger turlu gorumcenden kurtulmustun bile. Aklinda bulunsun elbet lazim olur.

Ben sizi haklı buldum.

Yalnız eşiniz çok pasif bir erkek izlenimi oluştu bende. 30luk adama alışverişe neden ablasını dıdısını çağırır???,

Ben sivridilliyimdir, sizin yerinizde olsam

ben çocuk sahibi olucam senden olmazsa başkasından, çocuk istemiyorsan anlayışla karşılarım herkes yoluna gider

derdim.
onlar tecrübeli eşya konusunda diye tutturdu. bizde gezer bakar tecrübe kazanırız dedim. çağırması bile problem değil, onların fikrini en doğru benimkini ise yanlış görmesi problem oldu bende. o yüzden artık çağırma dedim. sen fazla etkileniyosun onlardan, yoksa onlarla bi sorunum yok dedim.

çocuk konusunda ise, çok istediğimi görünce bi havaya giriyo, sanki lütfediyomuş gibi. ne biliyim çok ısrar etme cesaretim yok.
o kadar sertte konuşamıyorum

Bence eşinizin davranışları düzelene(!), sizin fikirlerinizi de önemseyene kadar çocuk düşünmeyin.
Görümcenin eş sanılması ne demek, o kadar karıştırılır mı birlikte yapmanız karar vermeniz gereken işlere.
Vıcık vıcıklık hiç hoş değil. Şahsen eşinizi çok haklı bulamadım, evliliğinize biraz daha zaman vermeniz gerekiyor.
Ama ben en değerli olacağım falan demeniz de garip, sonuçta kardeş onlar. Bu kadar abartmasa eşiniz böyle düşünmezdiniz.

Bence eşinizin davranışları düzelene(!), sizin fikirlerinizi de önemseyene kadar çocuk düşünmeyin.
Görümcenin eş sanılması ne demek, o kadar karıştırılır mı birlikte yapmanız karar vermeniz gereken işlere.
Vıcık vıcıklık hiç hoş değil. Şahsen eşinizi çok haklı bulamadım, evliliğinize biraz daha zaman vermeniz gerekiyor.
Ama ben en değerli olacağım falan demeniz de garip, sonuçta kardeş onlar. Bu kadar abartmasa eşiniz böyle düşünmezdiniz.

hatta biz alyans alırken 2 miz bir de görümce vardı. sarraf hanginiz gelin diye sordu. çünkü orda görümcenin boynuna elini attı bi süre. gelince kavgamı ettim sonra dikat etti. görümcenin zoruna gitti bu sefer heralde, abimden beni koparamazsın dediğine göre.
o böyle yapmasaydı ben ne kavga ederdim ne de çatışırdım. en değerli derken beni değerli hissettirsin herkesin yanında.. çünkü kendi ailesinin yanında hiç hissettirmedi. yoksa kardeşini tabiki sevecek. benim yerime koymasın yeter.

düşünmeyecem çocuk ama yaş 33 oluyor. çevre bastırıyor.. benim annelik iç güdülerim çok fazla.
bu laf üzerine tabiki ara vericem çocuk düşüncesine.

Ben yerinde olsam hazır arayı boşmuşken bi daha hayatta barışmam. Çünkü mesafeli olmak gibi bi ihtimal yok. Ya hep ya hiç.. bebek için geciktirince bi daha olmaz tarzı mı konuştu doktor??

Ben yerinde olsam hazır arayı boşmuşken bi daha hayatta barışmam. Çünkü mesafeli olmak gibi bi ihtimal yok. Ya hep ya hiç.. bebek için geciktirince bi daha olmaz tarzı mı konuştu doktor??

barışsam eşim mutlu olacak, benim kârıma olmayacak, ama sırf oun hatırna görümce adım atarsa barışırım. doktor yaşın 32 düşün bence hemen dedi. tıbbi bişey demedi. yumurtalıklarda kist falan yok.

Back