• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk için önce görümcemle barışmam gerekiyormuş

Ben de başka bir taraftan yaklaşacağım. Bence eşiniz çok iyi niyetli bir insan. Hemen gaza gelmeyin derim. Aslında çok masumane bir istek. Küslük olmadan dünyaya gelinmesi istenen bir bebek... Ne kadar hoş ve temiz bir düşünce. Galiba evlendikten sonra biraz da olsa benim ailem, senin ailen kafasından çıkmak gerekiyor. Yoksa bu senin-benim tartışmaları ölene dek gider... Bence siz bir adım attıktan sonra, eşiniz size on adım atacak. Onun kardeşlerini kendi kardeşiniz kabul ederseniz, kazanan siz olacaksınız.

10 aylık evliyim. ben 32 eşim 36 yaşında ve ikimizinde ilk evliliği yani çocuğumuz yok. eşimin biri benden bi yaş küçük diğeri 12 yaş büyük 2 kızkardeşi var. senin ailen benim ailem dışında tartışmamız yok. 3 ay önce görümcemle tartıştık bana çok ağır şeyler söyledi ben de ona karşılığını verdim. ilk ben başlatmıştım ama bu kadar ağır sözleri hak etmemiştim. 3 aydır konuşmuyoruz.
eşime artık yaşımız geçiyor korunmasak mı dedim 1 ay önce. doktora git genel muayene ol ondan sonra bakalım dedi. gittim prolaktinim 27 ye yakın çıktı dr. çocuk düşünün bak hormonların bozulmaya başlamış geciktirme dedi.. folik asit verdi.
eşimden çocuk konusunda ses seda gelmedi bende dedim ki bak folik asiti ona göre kullanıcam konuşup karar verelim dedim. 2 mizde bi düşünelim dedi. neyi düşüncez falan dedim. eşim: küslükleri bitirelim, çocuğumuz küslükler arasında doğmasın dedi. ben napabilirim kardeşin özür dilerse barışırım dedim. sen adım at, özür dile ben de ona özür diletiyim dedi. (ben dilemek istemiyorum çünkü bana: sana ederinden fazla değer verdik ondan böyle oldu, duracağın yeri bil dedi, halbuki o bize karıştığı için karı koca arasına girmeyi sevmem ben pek demiştim sadece..)
ben çıldırdım bizim çocuğumuz küçük görümcemle barışmamıza mı bağlı özür dilemezsem korunmaya devam mı edeceksin. bundan sonra ben de istemiyorum çocuk, dedim. eşimde korkuyorum tartışınca falan diyor..
korkma zaten ben seni artık istemiyorum dedim. özür diledi.. yemin etti barışmana bağlı olarak düşünmedim sadece sorunsuz ortama çocuk gelsin diye dedi.
görümcemle görüşmeyince ben daha rahatım çünkü eşimle vıcık vıcık bi ilişkisi var en başından beri her alışverişte herşey de eşim onu çağırdı, çağırmasına bir şey demiyorum ama onla kafa kafaya verdi, satış görevlileri ikisini evli sandı. ablasına benim rızam olmamasına rağmen alacağımız sebzenin çeşidine kadar sordu. ablası her konuda fikir verdi ve benim fikirlerimi hiçe sayıp onun fikirlerini kendi fikirleri gibi sunup kabul ettirmeye çalıştı. perdeyi ablam ve kardeşim olmadan asla almam dedi ve onlarla aldık. onlar daha tecrübeli tabi sorcaz dedi. ben patlamıştım ilk zamanlarda , ablasına da karışmayın artık dedim. o da uzak durdu siz mutlu olun dedi. ablasıyla küs değiliz ama bi mesafe var.
eşim vıcık vıcık olmayınca bi eksiklik hissediyor. onlar gelsin gülsün şakalaşsın vs. ortam istiyor ilk başlardaki gibi.
çocuk konusunu da görümceye bağlayınca tüm hevesim kaçtı, çok kırıldım.
kardeşine bu kadar değer verirken, bana özür dile demesi çok zoruma gitti.
özür de dilemem, çocukta istemem dedim :KK43:
Sana özür dile dememiş ki sen adım atben ina özür diletiyim demiş

Tüm yorumları okudum sizin adinizada üzüldüm ne diyim eşinizin tutumunu beğenmedim sonuçta sizinle bı aile kurdu ve herkesi artık bı adım geride tutması gerekir evet ailede küslük hiç hoş bişey değil ve eminim ki esinizle gorumcenizi o kadar sizin tabirinzle vıcık vıcık bı ilişkileri olmasa onları hep savunur halde olması sizi De onun ailesine karşı tepkili bir hale getiriyor Sorunlar buyuzden De başlıyor ve bitmiyor bence eşinle arandaki bu konuyu çöz oturun ve konuşun senin ailen benim ailem derken ömür geçer ve birbirinizi uzdugunuzle yiprattiginzla kalırsınız çocuk meselesine gelince De gönlüne küsüp anne olmaktan vazgeçme Allah'ın biz kullarına vermiş olduğu en büyük servettir evlat. Onun için konuşun ve cozumleyin ha bide bir tavsiye daha sakın söze başlarken senin ailen DIE başlama yine direk savunmaya gecicek beyin bu bu şekilde komutlanmis BİZ demeyi unutma artık sen ben yok BİZ var aşılamayacak bı konu değil yeter ki konuşun şimdi den Allah yardımcın olsun

10 aylık evliyim. ben 32 eşim 36 yaşında ve ikimizinde ilk evliliği yani çocuğumuz yok. eşimin biri benden bi yaş küçük diğeri 12 yaş büyük 2 kızkardeşi var. senin ailen benim ailem dışında tartışmamız yok. 3 ay önce görümcemle tartıştık bana çok ağır şeyler söyledi ben de ona karşılığını verdim. ilk ben başlatmıştım ama bu kadar ağır sözleri hak etmemiştim. 3 aydır konuşmuyoruz.
eşime artık yaşımız geçiyor korunmasak mı dedim 1 ay önce. doktora git genel muayene ol ondan sonra bakalım dedi. gittim prolaktinim 27 ye yakın çıktı dr. çocuk düşünün bak hormonların bozulmaya başlamış geciktirme dedi.. folik asit verdi.
eşimden çocuk konusunda ses seda gelmedi bende dedim ki bak folik asiti ona göre kullanıcam konuşup karar verelim dedim. 2 mizde bi düşünelim dedi. neyi düşüncez falan dedim. eşim: küslükleri bitirelim, çocuğumuz küslükler arasında doğmasın dedi. ben napabilirim kardeşin özür dilerse barışırım dedim. sen adım at, özür dile ben de ona özür diletiyim dedi. (ben dilemek istemiyorum çünkü bana: sana ederinden fazla değer verdik ondan böyle oldu, duracağın yeri bil dedi, halbuki o bize karıştığı için karı koca arasına girmeyi sevmem ben pek demiştim sadece..)
ben çıldırdım bizim çocuğumuz küçük görümcemle barışmamıza mı bağlı özür dilemezsem korunmaya devam mı edeceksin. bundan sonra ben de istemiyorum çocuk, dedim. eşimde korkuyorum tartışınca falan diyor..
korkma zaten ben seni artık istemiyorum dedim. özür diledi.. yemin etti barışmana bağlı olarak düşünmedim sadece sorunsuz ortama çocuk gelsin diye dedi.
görümcemle görüşmeyince ben daha rahatım çünkü eşimle vıcık vıcık bi ilişkisi var en başından beri her alışverişte herşey de eşim onu çağırdı, çağırmasına bir şey demiyorum ama onla kafa kafaya verdi, satış görevlileri ikisini evli sandı. ablasına benim rızam olmamasına rağmen alacağımız sebzenin çeşidine kadar sordu. ablası her konuda fikir verdi ve benim fikirlerimi hiçe sayıp onun fikirlerini kendi fikirleri gibi sunup kabul ettirmeye çalıştı. perdeyi ablam ve kardeşim olmadan asla almam dedi ve onlarla aldık. onlar daha tecrübeli tabi sorcaz dedi. ben patlamıştım ilk zamanlarda , ablasına da karışmayın artık dedim. o da uzak durdu siz mutlu olun dedi. ablasıyla küs değiliz ama bi mesafe var.
eşim vıcık vıcık olmayınca bi eksiklik hissediyor. onlar gelsin gülsün şakalaşsın vs. ortam istiyor ilk başlardaki gibi.

Boyle erkeklerin kafasini duvara sürtüp kivilcim cikartacaksin varya. Adi pislikler(yine feminist damarim ortaya cikti) bosver iyi etmissin uzak dur en guzeli emin ol. Bende esimin ailesine yaklasmiyorm cunku seviyesizce konusmaya basliyolar. Cocuk konusunu da kardesiyle barismaya baglayan esine de Allah akil fikir versin. Biri su erkeklere kadinlar kirildiginda kolay unutamadigni ogretemedi gitti. Okuyunca oyle sinirlendim ve oyle uzuldum ki insallah duzelir hersey

Eşime sürekli watsaptan kalp falan yollar öpücük yollar( kendisi 43 yasında bu arada)
Bi arar ablammmmm kardesiimmmm hemen bi selfi yap yolla kardesimi bi göreyim
Ayyy ölürüm sana gbi sacmasapan cocukca kelimeler kullanır
Ben bunu garipsemiyorum açıkçası diğer tavırlarını sen daha iyi bilirsin ona yorumum yok ama böyle konuşması bu ilgisi bana samimi geldi. Benim de erkek kardeşim var ve bir başka seviyorum. Kaç yaşına da gelse parmaklarımla yanaklarını sıkıp başını sağa sola çevirip saçlarını şöyle bir karıştırıp "gurban olurum" derim gibime geliyor. Tamamen sevgiden.

Ben bunu garipsemiyorum açıkçası diğer tavırlarını sen daha iyi bilirsin ona yorumum yok ama böyle konuşması bu ilgisi bana samimi geldi. Benim de erkek kardeşim var ve bir başka seviyorum. Kaç yaşına da gelse parmaklarımla yanaklarını sıkıp başını sağa sola çevirip saçlarını şöyle bir karıştırıp "gurban olurum" derim gibime geliyor. Tamamen sevgiden.
Benim de var erkek kardesim
Hem severim hem de düşünürüm
Kardesin evlense zor zamanında yanında olursun di mi?
Ya da cok seviyorum cok özlüyorım deyip de 9 ay evine gtmez misin

görümcemle görüşmeme içten içe bozuluyor, ben ailemle görüşünce sorun çıkarıyor, eskiden çıkarmazdı.
ben kendi başıma başlayamam çocuk olayına eşim korunuyor. cesarette edemem o istemedikçe.
dostinex verdi kullandım bu ay 2 tane. yine gidip ölçtürecem
görümceme benden fazla değer verince, daha çok soğuyorum görümcelerden. ben en değerli olduğumu hissetsem, görümceyi kim takar
Buradaki cümlelerine yüzde yüz katılıyorum

bende cocuk düsünmüyorum gibi korkuyorum yas 30 korkudan prolaktın hormanumun sayısına baktım 13 .5mus korktuguma degmedi ama senin k, cok yuksek yanlıs olabilir mi yasında gecn cünkü

kücük görumceler en fenası.
ne eltı ne görumce ne kv hepsını yer bu kucuk görumceler hehehe cunku her sözlerı gecıyor abısıne karsı :) kozları buyuk
wallaha atısmasaydın ya hata yapmıssın baya, onların gucunu bılmelıydın
Sözlerinin geçtiğinden değil canım bence,erkek gözüne ne sokulursa onu görüyor:KK56:.Aile,aman da ipeğimiz çiçeğimiz dedikçe:21:,abi de tek üstüne titrenilmesi gerekenin, o olduğunu sanıyor.Gücünün,gölgelerin gücü olduğu gerçeğini hüsranla öğreniyor genelde küçük görümce:KK66:

Adam aslinda sunu diyor
Barismazsaniz bosanabiliriz de
Cocuk olmasi icin.ailemle anlasabilmen lazim
Ailemle anlasamiyosan ben seni istemem mesaji veriyo bence
bilmiyorumbu kadar acımasız mı düşündü, bende ilk olarak böyle anladım ve benden çocuk istemiyen adamı ben de eş olarak istemiyorum bitsin dedim ve ağlama krizine girdim. pişman oldu özür diledi. çok kırıldım.. görümcemle barışasım varsada barışmam heralde.
Ayy nursena,konunu okudukça cildim pıtır pıtır kabarıyor sanki, ne bu,analarından doğmamışlar sanki daha,dipdibe...Ben de bir gelinim,görümce de olacağım inşallah.Tamam küslük,iyi bir şey değil ama,insanlar arasında sorun olabilir,tut ki görümceyle barıştın,kayınvalideyle aran bozulursa ne olacak,mesela hamileyken?
Barışana kadar doğurma der sana korkarım.Kardeşiyle yıldızın barışmazsa,kendi de çocuksuzluğa razı,olacak öylemi?
Bence de laflarını son kırıntısına kadar yedirmeden çocuk yapma,o yalvarsın çocuk diye...
kayınvaldem hayatta değil o yüzden 2 görümceyi de annesi sanıyor..
Ben de başka bir taraftan yaklaşacağım. Bence eşiniz çok iyi niyetli bir insan. Hemen gaza gelmeyin derim. Aslında çok masumane bir istek. Küslük olmadan dünyaya gelinmesi istenen bir bebek... Ne kadar hoş ve temiz bir düşünce. Galiba evlendikten sonra biraz da olsa benim ailem, senin ailen kafasından çıkmak gerekiyor. Yoksa bu senin-benim tartışmaları ölene dek gider... Bence siz bir adım attıktan sonra, eşiniz size on adım atacak. Onun kardeşlerini kendi kardeşiniz kabul ederseniz, kazanan siz olacaksınız.
benim ailem meselesini ben başlatmadım ve böyle konuların başlamaması için nişanlıyken asla konuşmadım bu şekilde. ama eşim evlendiğimizin 3.günü senin baban diye başladı ve susmadı o yüzden bende başladım. sonuç böyle oldu.
ilk başlarda ablasını çok sevmiştim kardeşine karşıda kötü bişey hissetmemiştim ama eşim abarta abarta o hale getirdi ve onlarda hoşlanmışlardı bu durumdan belki de. ablası sürekli kendi çocuklarından bahsetti eşimi pohpohladı ben kendimle ilgili bişey konuşunca da konuyu değiştirdi. sıkıldım muhabbetlerinden de zaten. perdelere de müdahale edince patladım maalesef. eskisi gibi olmuyo artık. küs değilim ablasına.. ama kendi kardeşin gibi olmuyo kimsenin kardeşi.
tartışmayı hiç sevmiyorum zaten ama kırılınca üzülünce de kaçınılmaz oluyor tartışma.
Sana özür dile dememiş ki sen adım atben ina özür diletiyim demiş
ilk başta adım at dedi, sonra ben özür dilesin deyince sen önce özür dile dedi. ona hayatta dile demez zaten.
Tüm yorumları okudum sizin adinizada üzüldüm ne diyim eşinizin tutumunu beğenmedim sonuçta sizinle bı aile kurdu ve herkesi artık bı adım geride tutması gerekir evet ailede küslük hiç hoş bişey değil ve eminim ki esinizle gorumcenizi o kadar sizin tabirinzle vıcık vıcık bı ilişkileri olmasa onları hep savunur halde olması sizi De onun ailesine karşı tepkili bir hale getiriyor Sorunlar buyuzden De başlıyor ve bitmiyor bence eşinle arandaki bu konuyu çöz oturun ve konuşun senin ailen benim ailem derken ömür geçer ve birbirinizi uzdugunuzle yiprattiginzla kalırsınız çocuk meselesine gelince De gönlüne küsüp anne olmaktan vazgeçme Allah'ın biz kullarına vermiş olduğu en büyük servettir evlat. Onun için konuşun ve cozumleyin ha bide bir tavsiye daha sakın söze başlarken senin ailen DIE başlama yine direk savunmaya gecicek beyin bu bu şekilde komutlanmis BİZ demeyi unutma artık sen ben yok BİZ var aşılamayacak bı konu değil yeter ki konuşun şimdi den Allah yardımcın olsun
eşim kardeşlerinden bahsederken benim ailem diye bahsediyordu. ben de dedim onların soyadı farklı bak, onlar o aileden artık. ben senin soyadını aldım senin ailen benim. benim ailemde sensin dedim. bir daha ailem deme, kardeşim ablam diye bahset dedim. çözümleyemedik konuyu kapatıyoruz barışıyoruz, sonra bir iki hafta sonra yine aynı şeyler. eşim tartışırken çok konuşuyo. eskileri yenieri en ufak şeyleri sıralıyo. cevap vermeyince susuyo.. gerçekten de yıprandığımıla kalıyoruz bu tartışmalardan her iki tarafında haberi yok.
Boyle erkeklerin kafasini duvara sürtüp kivilcim cikartacaksin varya. Adi pislikler(yine feminist damarim ortaya cikti) bosver iyi etmissin uzak dur en guzeli emin ol. Bende esimin ailesine yaklasmiyorm cunku seviyesizce konusmaya basliyolar. Cocuk konusunu da kardesiyle barismaya baglayan esine de Allah akil fikir versin. Biri su erkeklere kadinlar kirildiginda kolay unutamadigni ogretemedi gitti. Okuyunca oyle sinirlendim ve oyle uzuldum ki insallah duzelir hersey
amin inşallah. gerçekten kırgınlığım kardeşlerine de yansıyo. sonuçta onlar için kırıyo beni diye düşünüyoum.
bende cocuk düsünmüyorum gibi korkuyorum yas 30 korkudan prolaktın hormanumun sayısına baktım 13 .5mus korktuguma degmedi ama senin k, cok yuksek yanlıs olabilir mi yasında gecn cünkü
yanlış değil .. sınır 26,5 ve benim 26,7 sanırım. aşırı yüksek değilmiş ama dr. çocuk dene bence dedi.

Hahaha kamera şakası gibi ülke yemin ederim. Yanlışlıkla olamaz dimi :))))

Neresi yanlışlık, basbaya yorum hırsızı :oha:

Ahlâk düşüklüğü böyle birşeydir işte. Bugün ağzımdan lafımı çalan, yarın cebimden paramı da çalar. Kimbilir kaç kişiye daha yaptı. Hadi beyni çalışmıyor, hayal de kuramıyor H Hayalkurdu

Suan evlenmekte olan kardesim var. Nisanlisiyla geldiler dediler ki abla perde bakicaz gel de fikir ver bize. Ben de demistim ki "siz manyak misiniz kendi perdenizi secemiyor musunuz" :D Hic anlamiyorum bu gorumcelik islerinden. Cunku cok sacma geliyor yani karismak zorunda degilsin niye yapiyosun dimi.

Suan evlenmekte olan kardesim var. Nisanlisiyla geldiler dediler ki abla perde bakicaz gel de fikir ver bize. Ben de demistim ki "siz manyak misiniz kendi perdenizi secemiyor musunuz" :KK70: Hic anlamiyorum bu gorumcelik islerinden. Cunku cok sacma geliyor yani karismak zorunda degilsin niye yapiyosun dimi.
evet bizimkiler fikir vermek zorunda

Perdeyi hep bir seçmek nedir ya ?! Sonuçta o eşyaları o evde oturanlar kullanıcak sülalece iş yapılmasının ne anlamı var anlamıyorum.
Bence de özür dilemeyin bir de çocuk olursa her şeye karışırlar rahat bir hamilelik yüzü göremezsiniz onu öyle yapın bunu böyle yapın adı bu olsun uzar da gider bu liste...

Ne demek hayatta dile demez. Saygısızlık eden özür dileyecek. Ayıp eden ayıbını düzeltecek. Eşiniz çok yanlı. Sen çocuk falan yapma bu adamla. Başta işi bozman lazımdı. Seni önde tutmayan adam hiccc sen yanlı olmaz. İşin var baya.

Perdeyi hep bir seçmek nedir ya ?! Sonuçta o eşyaları o evde oturanlar kullanıcak sülalece iş yapılmasının ne anlamı var anlamıyorum.
Bence de özür dilemeyin bir de çocuk olursa her şeye karışırlar rahat bir hamilelik yüzü göremezsiniz onu öyle yapın bunu böyle yapın adı bu olsun uzar da gider bu liste...
onu öyle yapn bunu böyle yapınlardan bıktığım içindi tepkim zaten.
sülalece iş yapmayı bende hiç sevmem. zaten perde insanın kendi zevkine göre olması gereken bişey.
şuan salon perdelerimi hiç beğenmiyorum.
Ne demek hayatta dile demez. Saygısızlık eden özür dileyecek. Ayıp eden ayıbını düzeltecek. Eşiniz çok yanlı. Sen çocuk falan yapma bu adamla. Başta işi bozman lazımdı. Seni önde tutmayan adam hiccc sen yanlı olmaz. İşin var baya.
çok yanlı ve niye bu kadar çekiniyor kendinden 5 yaş küçük bir kızdan anlamış değilim. benden hiç çekinmiyor.
o hata yapsa bile haksız olmuyor. düğün günü kardeşime olan söz ve davranışları başlı başına hataydı.

benim eski eşimde kendinden kaç yaş küçük kardeşinin meftunuydu
hayattaki herşey ona göre dizayn edilmeli vb.
dayanamadım zaten anlaşamıyorduk iyice tuz biber ekti herşeyin üzerine
benim en önemli günümde yine kardeşinin eften püften birşeyine koştu herşey koptu

Neresi yanlışlık, basbaya yorum hırsızı :oha:

Ahlâk düşüklüğü böyle birşeydir işte. Bugün ağzımdan lafımı çalan, yarın cebimden paramı da çalar. Kimbilir kaç kişiye daha yaptı. Hadi beyni çalışmıyor, hayal de kuramıyor H Hayalkurdu
:) :)Bu arkadaş,"Dar zamanda iyice darda kalmak"konusunda senam adlı üyeyi de kopyala yapıştır yapmıştı.Senam niçin kopyaladınız,onu ben yazmıştım deyince de,ne demek ben yazdım,içimden gelmiş yazmışım demek diye çemkirmişti.Baktım şimdi aynı üyeymiş:KK70::KK70:

benim eski eşimde kendinden kaç yaş küçük kardeşinin meftunuydu
hayattaki herşey ona göre dizayn edilmeli vb.
dayanamadım zaten anlaşamıyorduk iyice tuz biber ekti herşeyin üzerine
benim en önemli günümde yine kardeşinin eften püften birşeyine koştu herşey koptu

benim görümce Allah tan evli. bekar olsa düşünemiyorum.
Ama ona karşı bi hayranlığı var .
eski eşin seni kaybettiğini görünce yola gelmedi mi?

Back