• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk için önce görümcemle barışmam gerekiyormuş

düşünce olarak eşiniz haklı
ama ifade etme şekli yanlış
benim babamın ailesi çok sever böyle birbirine küsmeyi bir herkesle görüşen biz varız
ve gördüğüm kadarıyla arada kalan hep çocuklar oluyor

Her fırsatta bahane bulup abladan özür diletecek.
Amacı o.
Bugün çocuk,yarın başka bir bahanesi olacaktır.
Abladan alıyor gazı.
Allah herkese akıl fikir versin.
ablası değil bu kendinden 5 yaş benden de 1 yaş küçük kız kardeşi.
amin.

düşünce olarak eşiniz haklı
ama ifade etme şekli yanlış
benim babamın ailesi çok sever böyle birbirine küsmeyi bir herkesle görüşen biz varız
ve gördüğüm kadarıyla arada kalan hep çocuklar oluyor

zaten pek güzel ifade edemez düşüncelerini.
ama ben ailemi çocuk olayına karıştırmadan hür irademle karar veriyorsam, görümceyle küs olunca çocuk doğmasını neden engelleniyor ki. artı o evimize gelebilir küs gibi davranmam dedim. tabi o kadar lafı söylediği için yüzü tutmuyor gelmeye heralde. o yüzden ilk adımı benden bekliyor

Benim soyle dusundum, kocan tabiki cocugu barismana bagli dusunmuyor sadece arada kaynatarim o da evet der gibi dusunmus ters tepmis.

bilmiyorum ama beni özür diletip sindirmeye çalışması ve çocuk fikrini buna bağlymış gibi söylemesi çok zoruma gitti. hıçkırıklara boğuldum kalbim ve midem ağrıdı.

çocuk olunca küslükler de biter kardeşlerine duyduğu düşkünlükte geçer evde gülüşmeleri şakalaşmaları çocuğu ve seninle yapar bence tek eksiğiniz bir bebek...

Konu kendi kardesi oldugu icin fedakarca davranisi sizden bekliyor.siz uygularsaniz oda kardesine soyleyecek kardesi size yanasacak. Kafamda emin oldugum hatam olmayan bir konuysa hikayem ve ustune deger vermenin pismanligi tarzinda cumleler duyduysam gidip ozur dilemezdim. Küs bir aile ortami zor cocuk oluncada zorlasacak eşiniz bunu toparlamaya çalışırken yanlis yol izlmis. Cocuk konusu acilmadan baristirma yoluna gitseydi anlardim ama siz cocuk konusunu acinca sart koymus gibi olmus. Kotu bir yaklaşım olmus. İns cozumlenir

çocuk olunca küslükler de biter kardeşlerine duyduğu düşkünlükte geçer evde gülüşmeleri şakalaşmaları çocuğu ve seninle yapar bence tek eksiğiniz bir bebek...
aslında ben de bu konuşmayı yapmadan önce öyle düşünüyordum.
hem kardeşleri benim bebeğimi sevdikçe benim de onlara karşı kırgınlığım geçer yakınlaşırız diye düşünmüştüm.
ama artık öyle düşünmüyorum. bebek için alışverişten tut ismine kadar onların fikrini önemseyecek yine. o yüzden eski ortamı oluşturmaya çalışıyor. bu konudaki iyi niyetim de gitti artık

Konu kendi kardesi oldugu icin fedakarca davranisi sizden bekliyor.siz uygularsaniz oda kardesine soyleyecek kardesi size yanasacak. Kafamda emin oldugum hatam olmayan bir konuysa hikayem ve ustune deger vermenin pismanligi tarzinda cumleler duyduysam gidip ozur dilemezdim. Küs bir aile ortami zor cocuk oluncada zorlasacak eşiniz bunu toparlamaya çalışırken yanlis yol izlmis. Cocuk konusu acilmadan baristirma yoluna gitseydi anlardim ama siz cocuk konusunu acinca sart koymus gibi olmus. Kotu bir yaklaşım olmus. İns cozumlenir

hep benden bekler zaten. kardeşi kırılır diye çok korkar benim kırıldığım yanıma kalır. ben kardeşine mesaj atmıştım eşi ve onla ilgili bir soru sorup, ardından da kusura bakma ben karı koca arasına girmeyi pek sevmem sormuş bulundum diye. sırf ona laf sokmak içindi ve buda ou anladı, aradı ve hakaretleri saydırdı. eşim ilk mesajı sen attığın için ilk sen özür dilemelisin dedi.. ama ben onun kadar ağır konuşmadım. kendini kaybetti resmen. abimi bneden alamazsın uzaklaştıramazsın aramıza giremezsin diye saydırdı duracağın yeri bil dedi. ben bundan nasıl özür dileyeyeim kendime olan saygım gider, bu kadar ezik duruma nasıl düşüreyim kendimi.

blmiyorum nasıl çözümlenir ben nasıl unuturum bu dediğini

hep benden bekler zaten. kardeşi kırılır diye çok korkar benim kırıldığım yanıma kalır. ben kardeşine mesaj atmıştım eşi ve onla ilgili bir soru sorup, ardından da kusura bakma ben karı koca arasına girmeyi pek sevmem sormuş bulundum diye. sırf ona laf sokmak içindi ve buda ou anladı, aradı ve hakaretleri saydırdı. eşim ilk mesajı sen attığın için ilk sen özür dilemelisin dedi.. ama ben onun kadar ağır konuşmadım. kendini kaybetti resmen. abimi bneden alamazsın uzaklaştıramazsın aramıza giremezsin diye saydırdı duracağın yeri bil dedi. ben bundan nasıl özür dileyeyeim kendime olan saygım gider, bu kadar ezik duruma nasıl düşüreyim kendimi.

blmiyorum nasıl çözümlenir ben nasıl unuturum bu dediğini
Anladigim kadariyla esinizle sizin araniza cok girdikleri için anlamalari rahatsizliginizi farketmeleri icin kinaye içerikli bir msj yolladiniz oda taaruza gecip sizin yerinizin orasi olmadigini siniri astiginizi abisiyle arasina giremeyeceginizi abisini uzaklastiramayacaginizi vs saydida saydi. İyide o kardesi siz karisisiniz. Sevgi seklini derecesini ayirtedemeyen bir yapiyami sahip bu bayan.ayrica sizin uzaklastirma cabaniz var sayalim abisinin durusundan supheli o zaman bu. Ozetle yanlis gordugun birseyi kinayeyle soylemeyi secmissin.direkt soylesende o laflari isitecegine eminim. Biraz bekle sakin ol.durusunu bozma ama esine kendini ifade ederken sert olmayan kararli cumleler kullan

Ben şu açıdan baktım.Eşiniz evli de olsa eski yaşam tarzıyla aile yapısıyla vs onu kabul etmenizi istiyor.Kendince haklı. Ama artık kendi ailesi var.Ve sorumlukları var bu iki aile arasında dengeyi tutturamamış. Ensişeleniyor aslında kendine güvenemiyor. Bu yüzden de çocuk yapmak istemiyor çocuk olunca ayrılmayacağını düşünüyor sanırım.Siz de haklısınız. Kendinizi dışlanmış arka planda ve kendi ailenize çomak sokuluyor hissediyorsunuz.Bence çocuk için bekleyin haklısınız yaş geçiyor ama didişmeden ters konuşmadan elinize isteklerinizi kendini bu evlilikte yalnız hissettiğinizi ailesini önemsediğinizi ancak sizin debi aile olduğunuzu söyleyin

Anladigim kadariyla esinizle sizin araniza cok girdikleri için anlamalari rahatsizliginizi farketmeleri icin kinaye içerikli bir msj yolladiniz oda taaruza gecip sizin yerinizin orasi olmadigini siniri astiginizi abisiyle arasina giremeyeceginizi abisini uzaklastiramayacaginizi vs saydida saydi. İyide o kardesi siz karisisiniz. Sevgi seklini derecesini ayirtedemeyen bir yapiyami sahip bu bayan.ayrica sizin uzaklastirma cabaniz var sayalim abisinin durusundan supheli o zaman bu. Ozetle yanlis gordugun birseyi kinayeyle soylemeyi secmissin.direkt soylesende o laflari isitecegine eminim. Biraz bekle sakin ol.durusunu bozma ama esine kendini ifade ederken sert olmayan kararli cumleler kullan

uzaklaştırma çabam yok ama abi kardeş mesafesi olsun istedim eşimden. yanımda 31 yaşında bi kadına hem de dışarıda sarılıp öpünce kardeşi de olsa hoş olmuyor. dışardaki insanlar kardeşi olduğunu ne bilsin alnında mı yazıyor.

sakin olamıyorum kırılınca. komşular duyuyor sesimi. şuan sakinim eşim işe gitti.
çok teşekkürler yorumunuz için

Ben şu açıdan baktım.Eşiniz evli de olsa eski yaşam tarzıyla aile yapısıyla vs onu kabul etmenizi istiyor.Kendince haklı. Ama artık kendi ailesi var.Ve sorumlukları var bu iki aile arasında dengeyi tutturamamış. Ensişeleniyor aslında kendine güvenemiyor. Bu yüzden de çocuk yapmak istemiyor çocuk olunca ayrılmayacağını düşünüyor sanırım.Siz de haklısınız. Kendinizi dışlanmış arka planda ve kendi ailenize çomak sokuluyor hissediyorsunuz.Bence çocuk için bekleyin haklısınız yaş geçiyor ama didişmeden ters konuşmadan elinize isteklerinizi kendini bu evlilikte yalnız hissettiğinizi ailesini önemsediğinizi ancak sizin debi aile olduğunuzu söyleyin

bu söylediklerinizi hep söyledim. "sende haklısın ama alışmışım yıllardır onlarla aldım her kararımı, biz çok samimydik.. dedi." dengeyi tutturamadığını kabul etti.
dışlanmış hissettiğimi hep söyledim. dikkat edicek güya ama kendini yine kaybedebilir. kardeşin bana laf sokarsa ben cevap vermeden cvp verip susturacakmısın dedim . beni arada bırakma diyor. ben laf sokmayacağıma söz veririm ama bana laf gelince onların yanında beni savun dedim. ben uyarırım öyle bişey olmaması için dedi.

bekliycem artık bu lafın stüne çocuk diye ısrar edersem 2 şart daha sunar

bu söylediklerinizi hep söyledim. "sende haklısın ama alışmışım yıllardır onlarla aldım her kararımı, biz çok samimydik.. dedi." dengeyi tutturamadığını kabul etti.
dışlanmış hissettiğimi hep söyledim. dikkat edicek güya ama kendini yine kaybedebilir. kardeşin bana laf sokarsa ben cevap vermeden cvp verip susturacakmısın dedim . beni arada bırakma diyor. ben laf sokmayacağıma söz veririm ama bana laf gelince onların yanında beni savun dedim. ben uyarırım öyle bişey olmaması için dedi.

bekliycem artık bu lafın stüne çocuk diye ısrar edersem 2 şart daha sunar
Canım erkekler bizim gibi değiller. Anlık çözüm arıyorlar tamam en kolayına karım o sussun özür dilesin bitti olay.şimdi kendi kardeşine sus dese uğraşacak biliyor ah ah kimyalarına ben onların

10 aylık evliyim. ben 32 eşim 36 yaşında ve ikimizinde ilk evliliği yani çocuğumuz yok. eşimin biri benden bi yaş küçük diğeri 12 yaş büyük 2 kızkardeşi var. senin ailen benim ailem dışında tartışmamız yok. 3 ay önce görümcemle tartıştık bana çok ağır şeyler söyledi ben de ona karşılığını verdim. ilk ben başlatmıştım ama bu kadar ağır sözleri hak etmemiştim. 3 aydır konuşmuyoruz.
eşime artık yaşımız geçiyor korunmasak mı dedim 1 ay önce. doktora git genel muayene ol ondan sonra bakalım dedi. gittim prolaktinim 27 ye yakın çıktı dr. çocuk düşünün bak hormonların bozulmaya başlamış geciktirme dedi.. folik asit verdi.
eşimden çocuk konusunda ses seda gelmedi bende dedim ki bak folik asiti ona göre kullanıcam konuşup karar verelim dedim. 2 mizde bi düşünelim dedi. neyi düşüncez falan dedim. eşim: küslükleri bitirelim, çocuğumuz küslükler arasında doğmasın dedi. ben napabilirim kardeşin özür dilerse barışırım dedim. sen adım at, özür dile ben de ona özür diletiyim dedi. (ben dilemek istemiyorum çünkü bana: sana ederinden fazla değer verdik ondan böyle oldu, duracağın yeri bil dedi, halbuki o bize karıştığı için karı koca arasına girmeyi sevmem ben pek demiştim sadece..)
ben çıldırdım bizim çocuğumuz küçük görümcemle barışmamıza mı bağlı özür dilemezsem korunmaya devam mı edeceksin. bundan sonra ben de istemiyorum çocuk, dedim. eşimde korkuyorum tartışınca falan diyor..
korkma zaten ben seni artık istemiyorum dedim. özür diledi.. yemin etti barışmana bağlı olarak düşünmedim sadece sorunsuz ortama çocuk gelsin diye dedi.
görümcemle görüşmeyince ben daha rahatım çünkü eşimle vıcık vıcık bi ilişkisi var en başından beri her alışverişte herşey de eşim onu çağırdı, çağırmasına bir şey demiyorum ama onla kafa kafaya verdi, satış görevlileri ikisini evli sandı. ablasına benim rızam olmamasına rağmen alacağımız sebzenin çeşidine kadar sordu. ablası her konuda fikir verdi ve benim fikirlerimi hiçe sayıp onun fikirlerini kendi fikirleri gibi sunup kabul ettirmeye çalıştı. perdeyi ablam ve kardeşim olmadan asla almam dedi ve onlarla aldık. onlar daha tecrübeli tabi sorcaz dedi. ben patlamıştım ilk zamanlarda , ablasına da karışmayın artık dedim. o da uzak durdu siz mutlu olun dedi. ablasıyla küs değiliz ama bi mesafe var.
eşim vıcık vıcık olmayınca bi eksiklik hissediyor. onlar gelsin gülsün şakalaşsın vs. ortam istiyor ilk başlardaki gibi.
çocuk konusunu da görümceye bağlayınca tüm hevesim kaçtı, çok kırıldım.
kardeşine bu kadar değer verirken, bana özür dile demesi çok zoruma gitti.
özür de dilemem, çocukta istemem dedim :KK43:
Özür dilemeyin.. Ne münasebet.. Tepkiniz çok yerinde gerçekten.. Eşinize bir karar vermesi gerektiğini söyleyin.. Asla özür dilemiceğinizi de belirtin ki kararını ona göre versin..

Canım erkekler bizim gibi değiller. Anlık çözüm arıyorlar tamam en kolayına karım o sussun özür dilesin bitti olay.şimdi kendi kardeşine sus dese uğraşacak biliyor ah ah kimyalarına ben onların
haklısın en kolayı benim alttan almam. kız kardeşinden çekiniyor, gerçi bu kadar çekinmesine ne gerek var hala anlam veremedim ama.

Özür dilemeyin.. Ne münasebet.. Tepkiniz çok yerinde gerçekten.. Eşinize bir karar vermesi gerektiğini söyleyin.. Asla özür dilemiceğinizi de belirtin ki kararını ona göre versin..
karar vermesini bile istemeyeceğim. içimde çok derin bi kırgınlık var

Baştan çok taviz vermissiniz sanırım ,şimdi bunu telafi etmek için bir yola girmissiniz,geri dönmeyin kesinlikle.Konusu açılırsa esinize artık çocuk istemediginizi,çok kırıldığınızi belirtin.Cocuk konusunu o acana kadar siz sakin acmayin.Onunda yasi ilerliyor 3-5 aya kendi gelip cocuk isteyecektir.
Hakaretleri sayan görümce ,siz mi özür dileyecekmissiniz,ne münasebet.Kararinizdan taviz vermeyin,yerini bilmesi gereken aslında gorumcenin kendisi.

Back