Çocuk Hakları ve Sorunları...


Bu işe el attık,2 gündür o kadar yoğunum ki kızlardan utandım
Bizi gidi tembeller

Bende şu bildirimleri temizliyeyim dedim, birde kafamı tam verip okumazsam okuduğumdan birşey anlamıyorum, kafamda hiçbir çengel olmamalı, o yüzden sakin bir zamanı kolluyorum, inceleyeceğim yazıları toparladım ama okuyup derlemem lazım.
 
Çocuk Hakları ve Sorunları...

-Cinsel İstismar ve Tecavüz
a)- Ensest İlişki
b)-Cinsel İstismar
c)-Tecavüz
Araştırmacı Ulytau

-Çocuk .....grafisi
Araştırmacı Mune

-Çocuk Gelinler
Araştırmacı Mune

-Çocuk İşçi (6-17 yaş grubu arası çalışan çocuklar)
Araştırmacı AngryPenguin

-Aile içi şiddet
Araştırmacı SevdaLinka

-Çocuk hükümlüler
Araştırmacı parkon

-Eğitim alamayan çocuklar
Araştırmacı Chelzy ve cowgirll

-Yoksulluk
Araştırmacı Chelzy ve _MedceziR_

-Sokak çocukları
Araştırmacı E_LANORA

-Kayıp çocuklar
Araştırmacı Nevreste

-Uyuşturucu kullanımı
Araştırmacı andROMEdae

Unuttuğum, atladığım bir araştırmacı var mı?
Varsa bildirin hemen ekleyeyim
 
ÇOCUKLAR VE SOKAK ÇOCUKLARI

Araştırmalar ve UNICEF’ten elde edilen tahminlere göre Dünyada;

• 800 milyon çocuk kötü beslenmektedir.

• Dünyada her gün 30 binden fazla, yani her 3 saniyede 1 çocuk önlenebilir nedenlerden dolayı ölmektedir. Sadece son 10 yılda savaşlar nedeni ile 2 milyon çocuk ölmüştür.

• Dünyada 300 milyon çocuk evsiz yaşamaktadır. Savaşlar nedeni ile 12 milyon evsiz çocuk ve 7 milyon mülteci çocuk bulunmaktadır.

• 140 milyon çocuk ilkokula gitmemektedir.

• 5-14 yaş grubunda 150 milyonu sağlıksız ve ağır işlerde olmak üzere 270 milyon çocuk çalışmaktadır.

• 80 milyon çocuk terkedilmiş durumdadır.

• Fuhuşa itilen en az 2 milyon çocuk bulunmaktadır.

• Sadece Romanya’da bugün uyuşturucu bağımlısı 100 bin çocuk bulunmaktadır.

• Yalnız Brezilya’nın Rio’de Bazerio şehrinde 5 bin çocuk sokakta uyuşturucu satmaktadır.

• 2010 yılında 1 milyon çocuk AİDS olma tehlikesi altındadır.
Türkiye’de;

• Her gün ortalama 107 çocuk ölmektedir.

• 9 milyon 300 bin çocuk yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır.

• Her üç çocuktan biride beslenme yetersizliği bulunmaktadır.

• Yaklaşık 500 bin sokak çocuğu veya sokakta çalışan genç bulunmaktadır.

• 700 bin korunmaya muhtaç çocuk bulunmaktadır.

• 7-18 yaş arasında 8 milyon çocuk okula gitmemektedir.

• Çocukların % 72 sinin ana-baba ,%22 si öğretmen tarafından şiddete maruz kalmaktadır.



Dünya çapında başlatılan “Çocuklar İçin Evet Deyin” çocuk hareketi 10 zorunlu eylem önermektedir.

Hiçbir çocuğu dışlamamak,
Öncelikleri çocuğa vermek,
Her çocuğa bakım sağlamak.
AIDS’e karşı savaş açmak,
Çocuklara zarar verilmesini ve çocuk istismarını sona erdirmek,
Çocukları dinlemek,
Her çocuğun eğitim almasını sağlamak,
Çocukları savaştan korumak,
Çocuklar için dünyayı korumak,
Yoksullukla savaşmak ve çocuklara yatırım yapmak,

Bize düşen çocuklarımız için bu hareketi desteklemek ve gerekeni yapmaktır.
 
Kayıp çocuklar için 'umut otobüsü'

Türkiye genelinde kayıp çocukların bulunması için başlatılan 'Beni görürsen anneme haber ver' kampanyasına destek veren İzmir Büyükşehir Beldiyesi 3 otobüsü kayıp çocukların fotoğraflarıyla giydirdi.


İZMİR- Kampanyayı başlatan TBMM Kayıp Çocuklar Komisyon üyesi CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevingen ve kayıp yakınlarının da katıldığı tören sonrası otobüsler sefere çıktı.

Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Ellerinde kayıp fotoğralarıyla törene gelen yakınları zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Mehmet Sevigen konuşmasında Türkiye'de gündemin çok hızlı değişmesi nedeniyle asıl kanayan yaralara parmak basılamadığını söyledi. Konuyu siyaset üzeri gördüklerini ve TBMM komisyonlarında mücadele ettiklerini belirten Sevigen, “Gördük ki taciz edilen, tecavüz edilen çoçuklar var. Yurtlardan kaçan, kaçıralan çocuklar var. Dilencilik mafyası, çalıştırılan, sömürülen çocuklar; organ mafyasının varlığını gördük. Bu nedenle çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi. CHP olarak ayrı çalışma da yaptıklarını ve Kayıp Aileleri Derneği'yle birlikte ‘Beni görürsen anneme haber ver’ kappanyasını başlattıklarını belirten Mehmet Sevigen, süt şişeleri ve kibrit kutularının üzerine kayıp çocukların fotoğraflarını yapıştırıp, dağıttıklarını söyledi.

Sevigen, İzmir'de kampanyalarına Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun destek verdiğini söyledi. Üç otobüsün kayıp çocukların fotoğraflarıyla giydirildiğini kaydeden Sevigen, kentte gezecek otobüslerin üzerinde yer alan telefon numaralarına, kayıpları görenlerin haber vermelerini istedi. Resmi kayıtlara göre Türkiye'de 1500, resmi olmayan kayıtlara göre ise 4000 çocuğun kayıp olduğuna dikkat çeken Mehmet Sevigen, otobüslerin yanı sıra ilçe belediyelerine de süt ve kibrit üzerine yapıştırılacak kayıp çocuk fotoğrafları konusunda destek vereceklerini söyledi. Sevigen, “72 milyon insan 2 bin- 4 bin çocuğuna sahip çıkamayacaksa yazıklar olsun. Dünyada kayıp çocuklar nasıl aranıyorsa biz de yapacağız. TBMM gerekeni yapacak. Yerel yönetimlere de görev düşüyor. İzmir duyarlı davrandı. Bundan sonra Ankara, İstanbul Büyükşehir Belediyeleri'ne de başvuracağız” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise gönlü yaralı ailelere bir damla katkıları olursa çok mutlu olacaklarını söyledi. Herkesi, kayıp yakınlarına destek vermeye çağıran Başkan Kocaoğlu, “Yerel yönetimlerin gücü ve görevi artıyor. Dünya, yerel yönetimlerin aktifliğini sağlıyor. Başka ülkelerin başkentlerinde olduğu gibi, Türkiye'de de Ankara'dan yereli, insanı okumak kolay değil. Üç otobüsdeki kayıp çocukların fotoğrafları umuyorum bulunmalarına katkıda bulunur. Biz de İzmirliler olarak katkıda bulunmanın hazzını yaşarız. Herkesi, çocukları korumaya, kollamaya davet ediyorum” dedi.

HER TUR BİR UMUT
Kayıp Aileleri Derneği Başkanı Zafer Özbilici, 1992 yılından bugüne otistik ağabeyini arayan bir kayıp yakını olduğunu söyledi. Desteklerinden dolayı Mehmet Sevigen ve Aziz Kocaoğlu'na teşekkür eden Özbilici, evlerinin önünden kaçırılan ağabeyini Türkiye çapında aramaya başladıklarını, yeni kayıpların olmaması için çaba sarfettiklerini belirtti. Zafer Özbilici, “Bu üç otobüs İzmir'de her attığı turda bize bir umut dağıtacak. Her attığı turda yeni kayıpların olmaması için mazot yakacak” dedi.
TBMM Kayıp Çocuklar Komisyon üyesi CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun ve Kayıp Aileleri Derneği Başkanı Zafer Özbilici, Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na otobüs katkısı nedeniyle teşekkür plaketi verdi. Otobüslerin sefere çıkmasından sonra duygularını anlatan kayıp yakınları, çocuklarını, ağabeylerini, ablalarını aramaktan vazgeçemeyeceklerini söyledi. Otobüslerin kendileri için yeni bir umut olduğunu kaydeden kayıp yakınlarından bazıları, otobüsteki kızının fotoğrafına başını koyarak ağlarken, bazıları da fotoğraflara dokunarak gözyaşı döktü. Törenin ardından 79 No'lu Halkapınar Metro- Yeşilyurt, 699 Borsa- Yeşilyurt ve 530 Bornova Metro- Gaziemir hatlarında çalışacak otobüsler güzergahlarında servise çıktı. Otobüs üzerinde kayıpların görüldüğünde aranması için 0 212 635 28 64 No'lu telefon numarası yazıldı. Ayrıca, polis ve Büyükşehir Belediyesi'nin de aranabileceği belirtildi. (dha)

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/turkiye/kayip_cocuklar_icin_umut_otobusu-990602
 
Kayıplara sanal ortamda arama


Emniyet Genel Müdürlüğü, kayıp çocuk ve yetişkinleri, oluşturduğu albümle internetten bulmaya çalışıyor. Sitede 494 çocuk, 3 bin 48 yetişkinin bilgileri yer alıyor.




EMNİYET Genel Müdürlüğü, kayıp çocuk ve yetişkinleri, fotoğraflarının bulunduğu albümle de sanal ortamda arıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı’nca, internet ortamında hazırlanan “kayıp çocuklar albümünde” 494 kayıt bulunuyor. Emniyetin “kayıp yetişkinler albümü”nde ise 3 bin 48 kişi yer alıyor. Her iki albümde de ülke genelinde kayıp olarak aranmakta olan çocuk ve yetişkinlerden, sadece fotoğrafı olanların bilgileri bulunuyor.

Kayıp yakınlarının bulunması için müracaatta bulunacak vatandaşların ise kayıp şahsa ait en az bir adet fotoğraf ile müracaatları gerekiyor. Fotoğrafların, kayıplara ulaşmada büyük destek olacağı belirtiliyor.

İki yabancı kayıp

Kayıp çocuklar albümünde bir Somalili ile bir Afgan da bulunuyor.
Somalili, 16 yaşındaki Ahmed Ali Jamaal’ın 26 Ekim 2011’de Eskişehir’de, 14 yaşındaki Afganistan uyruklu Abdulmalik Ahmadzay’ın ise 29 Kasım 2011’de Sivas’ta kaybolduğu bilgisine yer veriliyor. Vatandaşlar, kayıp çocuk ve kayıp yetişkin albümlerine Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığının “http://www.asayis.pol.tr/Sayfalar/default.aspx” adresinden ulaşabilirler.

Kimliği belirsiz cesetler albümü

EMNİYET Genel Müdürlüğü’nün, kayıp çocuk ve yetişkinlerin albümlerinin oluşturulduğu sitesinde, “kimliği belirsiz cesetlere” de yer veriliyor.
Cesetlerin birçoğunun fotoğraflarının da konulduğu sitede bin 266 kayıt bulunuyor. Kimliği belirsiz cesetler bölümüne girişte, bu bölüme çocukların bakmaması uyarısı yapılıyor. “18” ibaresine de yer verilen alanda, “Eğer 18 yaşından küçükseniz LÜTFEN Bölümü kullanmayın” ifadesi yer alıyor.

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/ankara/19437012.asp
 
EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ/BÜRO AMİRLİĞİ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

Kayıp Çocuklar Büro/Kısım Amirliği

Madde 15 - Kayıp çocuklar büro / kısım amirliği, evden veya bulunduğu kuruluştan kaçan, bulunan, sokakta yaşayan, kaybolduğu yakınları ve kurumu tarafından haber verilen çocukların;

a) EK-4 de yer alan bilgiler ile defter, form, bilgisayar gibi kayıtlarını tutmak,

b) Fotoğraf albümünü hazırlamak,

c) Ülke genelinde arattırılmasını sağlamak,

d) Bulunan çocukların kayıp olarak arananlardan olup olmadıklarının tespitini yapmak,

e) Kimliği belirsiz buluntu çocuk cesedi bilgilerinin kayıp çocuk müracaatları ile irtibatını sağlayarak kayıp çocukların bu yönde araştırılmasını sağlamak,

f) Sosyal inceleme raporu hazırlatmak, evden kaçma nedeninin aile ve yakınlarının tutumlarından kaynaklandığının anlaşılması halinde, durumu İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bildirmek,

g) Buluntu bebeği buluntu tutanağı ile birlikte derhal İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne teslim etmek,

h) Kayıp ve buluntu çocuk istatistiği hazırlamak, ile görevlidir.
Kaynak: http://www.emekliol.org/mevzuatlar/20684.html
 
http://www.haberturk.com/gundem/haber/942411-vandan-kahreden-haber

bende sizinle bunu paylaşmak istiyorum
peki bu hangi alana giriyor,
yaşama özgürlüğü mü
okuma özgürlüğü mü
rahatça okula gitme özgürlüğü mü
nefes alma özgürlüğü mü


Allah kahretsin böyle insanları

 
Kayıp Çocuklar Çalıştayı


T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

BASIN AÇIKLAMASI​

ANKARA- (21.04.2014)- İçişleri Bakanı Efkan Ala, Jandarma Genel Komutanlığı'nın "Onları kaybetmeyelim, jandarma 156 kayıp çocuklar için de yanınızda" temasıyla düzenlediği "Kayıp Çocuklar Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, yarınların emanet edileceği çocukların selameti için her türlü tedbirin alınmasının her şeyden önce insani bir vazife olduğunu, ulusal ve uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerinin bulunduğunu söyledi.
Çocukların suça sürüklenmelerine ve suç mağduru olmalarına engel olmak, onları zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışmaların önemli olduğunu belirten İçişleri Bakanı Efkan Ala, şöyle devam etti:
"Çocuklarımızın aile ve okul ortamının sağladığı sevgi, güven ve dayanışma ortamı içerisinde milli ve manevi değerlere sahip nesiller olarak yetişmesine toplumumuzun geleceği adına büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda bakanlık olarak kayıp çocukların bulunması çalışmalarına hassasiyetle devam ediyoruz. Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığımızın ve güvenlik birimlerimizin başarısını yürekten kutluyorum. Kayıp çocuklarımızın bulunarak ailelerine, sağ salim teslim edilmesi amacıyla jandarma ve polis teşkilatımızın tecrübeli ve uzman ekiplerden oluşan özel ekipler oluşturduğunu ve bütün imkanlarını seferber ettiklerini ifade etmek istiyorum. Türkiye genelinde son 5 yılda kaybolan çocuklarımızdan yüzde 97'si jandarmamız ve polisimiz tarafından bulunmuş ve ailelerine teslim edilmiştir. Yüzde 97 çok büyük bir başarıyı gösterir."
Güvenlik birimlerini kutlayan ve ailelere çağrıda bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Söz konusu insan olunca istatistik, rakamlar anlamını kaybediyor. Bir kişi bile olsa o çocuğumuzun sorumluluğu hepimizin üzerindedir. Onun için yapacağımız işbirliği çok büyük bir önem arz ediyor. Ailelerimiz çocuklarına daha hassasiyetle sahip çıkmalılar. Biz de o yüzde 3'lük kısmı nasıl giderebiliriz, bunun çabası içerisinde olmalıyız. Bütün kurumlarımız el birliği ve iş birliği içinde hareket etmek durumundayız. İnsan, hele çocuk söz konusu olunca rakamlar, istatistikler anlamsızlaşır" diye konuştu.
Çocuklarını koruyamayan onların güvenli ve sağlıklı ortamlarda yetişmelerini sağlayamayan toplumların, geleceğinin tehlike altında olduğunun herkesin malumu olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Kayıp çocukların bir an önce bulunması ve yeni kayıpların önüne geçilebilmesi için jandarma ve polis teşkilatlarımız ve diğer ilgili kurumlar arasında iş birliği sağlanması, hızlı bir şekilde sonuca ulaşacak yöntemlerin belirlenmesi, toplumsal duyarlılığın artırılması, cezai yaptırımlar açısından hukuki düzenlemelerin gözden geçirilmesi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" dedi.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, çalıştayın kayıp çocukların bulunması ile karşılaşılan sorunların tespit edilmesi ve toplumsal duyarlılığın artırılması açısından önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.
Kaynak:http://www.icisleri.gov.tr/default.icisleri_2.aspx?id=9031
 

Tamamdır abla bunu da sonuna ekleyeyim. :)
 
Benim çalışmam bitti sayılır..Dosyalayıp düzenleme kısmı kaldı..


Ben de açıkçası çok umutlu değilim..Elimizden geleni yapalım yine biz de..
 
Adalet Bakanlığı verilerine göre, 2002-2012 yılları arasındaki 10 yıllık süreçte 8 bin 256 kız çocuğunun evlendirilmek üzere mahkeme kararıyla yaşı büyütüldü.

Akşam’dan Çınar Coşkunserçe’nin haberine göre, söz konusu veriler MHP Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri’nin konuyu Meclis gündemine taşımasıyla ortaya çıktı. Yeniçeri, yaşı tutmadığı için yasal evlilik yapamayan, ancak yaşları büyütülerek evlendirilen kız çocukları sayısının ne kadar olduğunu sordu.

Ailelerini ihbar edip kurtuldular

2002 ile 2012 arasında 8 bin 256 kız çocuğunun mahkeme kararıyla yaşlarının büyütüldüğünü belirlenirken; en yüksek sayı 2003′te (950), en düşük sayıysa 2009′da (579) kaydedildi.

İl il liste sundu

Soruyu yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ayrıca, mahkeme kararıyla yaşı büyütülen kız çocuklarının Türkiye çapında il il listesini de sundu.

Listeye göre yaşını büyüttüren kız çocuklarının en çok olduğu iller 2012 sayılarıyla şöyle sıralandı: Kahramanmaraş (35), Hatay (34), Şanlıurfa ve Yozgat (27), Samsun ve Ağrı (26), Mardin (25), Erzurum (22), Afyon (19), Diyarbakır ve Çorum (15), Aksaray (14) ve Ankara (12).

Samsun’un ‘rekoru’

Böyle bir kayda rastlanmayan iller ise Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Karabük, Rize, Tekirdağ ve Tunceli olarak açıklandı.

Bozdağ, Samsun’da 2007′de 59 kız çocuğunun yaşı büyütülerek evlendirildiğini ve bu rakamın ‘Türkiye rekoru‘ olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.
http://www.diken.com.tr/vitrin/10-yilda-8-bin-kiz-cocugu-yaslari-buyutulerek-evlendirildi/
 
Kızlar öncelikle hepinizden özür diliyorum.

Sınavlarım dolayısıyla aktif olamayacağım,bu sebepten ben aranızdan ayrılmak durumundayım. Konum aile içi şiddetti.:2:

Sizi takipte olacağım,hakkınızı helal edin.Dualarım sizinle olacak.
 
Müzik sektöründe duyarlı çalışmalarıyla nezih bir yer edinen Kent Şarkıları Ekibi bu kez de Kayıp Çocukların sızılarına uzandı..

[video=youtube;fq2ORBKrK5Y]http://www.youtube.com/watch?v=fq2ORBKrK5Y#t=232[/video]


Geçtiğimiz aylarda vefat eden, ekibin önemli isimlerinden İbrahim Halil Ergin'in anısına şarkıya klip çekildi.

Klipte solistlerin seslendirmeleri, kayıp çocukları canlandıran minikler tarafından görselleştirildi.


Çocuğun Düşü'nde kaybolmuş ve bir daha izi bulunamayan çocukların acılarını güfteleyen Güneş, ''Onlar burada, dünyanın bir yerinde.. Aileleri yıllardır acı çekiyor. Kayıp çocuklar bulunmalı.. '' açıklamasını yaptı.



Kayıp çocuklarla ilgili Meclis'te ciddi bir çalışma yürütülmesini isteyen Kent Şarkıları Ekibi'nin söz ve müzik yazarı, ''Bunların peşine ciddi şekilde düşülebilir. Binlerce kayıp çocuk var. Bir şekilde ailelerine ulaştırılabilir. Çünkü o aileler sürekli acı çekmekte. Sadece ülkemizde değil dünyada da bu çok ciddi bir sorun! Maalesef kaybolan kaybolduğuyla kalıyor. Bu çocuklar nereye götürülüyor, kimlere satılıyor, nasıl kullanılıyor? Bunların araştırılması lazım. Bunu da ancak devlet yapabilir. Ben de şahsım adına bu soruna bir şarkıyla değinmek istedim, çünkü benim gücüm buna yetti. '' diyor.


Projenin nasıl başlandığı sorusuna ise Güneş;

''Bu benim 2 yıl önce tasarladığım bir projeydi. Sokak çocuklarından etkilendim. Her çocuğun mutlaka bir anne-babası olduğunu fakat bir şekilde onlardan koptuklarını, nasıl bu hale geldiklerini düşünmeye başladım. Bu duygularla birlikte bir duyarlılık oluştu. Müzisyen olduğum için de ancak bunu bir şarkıyla başka insanlara anlatabilirim diye düşündüm. Şarkıyı yaptım, grubumdaki arkadaşlarıma birer dize okuttum, toplamda 350 civarında çocukla birlikte de klibini tasarladım, çektim, kurguladım. Amacım; Türkiye'deki "kayıp çocuk" olgusunu hatırlatmak, insanları bir duyarlılığa davet etmek.'' cevabını verdi.


ÇOCUĞUN DÜŞÜ

Yüzüme gölgeler iner, karanlığımı duymazsın.
Üşürken gece kuşları, sıcaklığımı duymazsın.
Kapının ardında ben varım, ağladığımı duymazsın.
İçimden anneler geçer, kırıldığımı duymazsın.

Umudumuz, umudumuz yarındır; uçan gemiler alacak bizi.
Umudumuz, umudumuz gökyüzü; bulutlarıyla saracak bizi.

Öyle sessizce yürür, öyle kimsesiz giderim ki,
Kapının önünden bile geçip gittiğimi duymazsın.

Öyle sessiz sessiz yaşarım ki yaşadığımı duymazsın.
Denizler büyürken yüreğimde, eskidiğimi duymazsın.

Umudumuz, umudumuz yarındır; uçan gemiler alacak bizi.
Umudumuz, umudumuz gökyüzü; bulutlarıyla saracak bizi.

Benim düşlerimde sarı, sıcak uçurtmalar, balonlar.
Yeni kesilmiş kumaşlar, pantolonlar, ayakkabılar.
Sağım, solum, önüm, arkam gökkuşağından bahçeler.
Kulaklarımda cıvıl cıvıl şarkılar, oyunlar, sesler.

Umudumuz, umudumuz yarındır; uçan gemiler alacak bizi.
Umudumuz, umudumuz gökyüzü; bulutlarıyla saracak bizi.


KAYNAK:http://www.haberayna.com/bu-kayip-cocuklarin-sarkisi-video-_12163.html




 
Allah kolaylık versin canım
bende projeye katılmak istiyorum hangi konuda boşluk var ise siz söyleyin ona göre araştırma yapalım
çok güzel olmuş böyle bir konu.
kolay gelsin.

Merhaba Hoşgeldiniz.
Aile içi şiddet konusunu alabilirsiniz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…