Ben giriş gelişme sonuç şeklinde hazırlıyorum, giriş kısmına medyada çıkmış haberleri ekledim, gelişme kısmına devletin alması gereken önlemler, yapılması gerekenler, sonuç kısmına da dilek ve temennilerimi yazacağım, illa ki çok veri toplamanıza da gerek yok, zaten medyada yer alan haberlerden haberdarlardır zira bizim gibi girişimde bulunup bizden çok daha teferruatlı rapor hazırlayıp meclise, çocuk hakları komisyonuna sunan dernekler, sivil toplum örgütleri var, hepsinin çalışmalarına göz attım, yurtdışına çıkıp orda da incelemeler yapan dernekler olmuş, maalesef ki hazırlayıp sundukları raporlar gündeme alınmamış, okunmamasından korktuğum için okunmayacak bir sürü veri yerine yapılması gerekenler, dilek ve temennilerimize yönelik dosyalar hazırlarsak daha yararlı olacağını düşünüyorum.
Hatta araştırmalarım sırasında ABD Dışişleri Bakanlığı Mevzuat modeli ve global inceleme dosyasını buldum çocuk pronografisi üzerine, Afganistan'dan tutunda İsrail, Ürdün, Zimbabwe'ye kadar birçok ülkede suçun tanınıp tanınmadığı, suçun tanımı ve cezai karşılığı üzerine araştırma ve bizim ülkemizinde dahil olduğu istatistiklere ulaştım, modellemeler var ama henüz ortada somut gelişmeler yok.
Bana teslim edersiniz Med, TBMM, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı BM Çocuk Hakları Komisyonu ve Chp Çocuk komisyonuna yollarız, aklınızda başka merciiler varsa onları da yazın lütfen