• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları çocuk gelişimine kayıt yaptıracağım yardımcı olurmusunuz.

GULNIDA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2010
36
42
98
Arkadaşlar açık lise kayıtları başlamış.Ben lise mezunuyum çocukgelişimi okumak istiyorum okuyup bitiren arkadaşlar tavsiye edermisiniz çocuğum var zor olurmu ve dersler hangi günlerde saat kaçta veriliyor yardımcı olursanız çok sevineceğim.Çok teşekkürler şimdiden.

açık lisede meslek okumak cok zor okuluna gore degısıyor genellıkle dersler haftasonu ama bazen hafta ıcıde oluyor normal okul 4 yıl oda 4 yılda bitiyor yani normal lıse gıbı okuyorsun dersler ogretmenler staj o şekilde onun yerine açık normal lise okuyup 2bucuk senede bıtırsın.

açık lisede meslek okumak cok zor okuluna gore degısıyor genellıkle dersler haftasonu ama bazen hafta ıcıde oluyor normal okul 4 yıl oda 4 yılda bitiyor yani normal lıse gıbı okuyorsun dersler ogretmenler staj o şekilde onun yerine açık normal lise okuyup 2bucuk senede bıtırsın.

Arkadaşım cevabın için çok teşekkür ederim.Ama ben zaten lise mezunuyum.Çocuk gelişimi okumak istiyorum ilerde üniversiteyede devam etmek istiyorum kendime çok güveniyorum bu konuda fakat yüzyüze eğitim beni biraz zorlayacak çocuk olduğu için buna değermi bunu düşünüyorum okuyan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

ben iki yıllık önlisans çocuk gelişimi mezunuyum dersler çok zor değil çoğunlukla sözel ağırlıklı ama 2 yıllıkta olsa çocuk gelişimini kazanmak zor ama çalışırsan kazanılmıcak bir bölüm değil

simaymine bence yanlış yönlendirme yapıyorsun.Normal lise mezunu azcık bir farkla iki yıllıkda olsa nasıl kazanır çocuk gelişimini bilmiyorum? Ya arkadaş 4 yıllık açık öğretim okul öncesi öğretmenliğini istiyorsa? Ya başka hayalleri varsa?

Gulnıda arkadaşım ben bu yıl bitirdim açık meslek lisesinden çocuk gelişimi diplomasını aldım ve ilk senemde de öğretmenliği kazandım.Hemde açıktan okuyacağım.Çok istersen olur olmaz diye bişey yok.Ben başladığımda okula kızım henüz 2 aylıkdı.Derslerimiz haftasonlarıydı.Öğretmenlerimizde gerçekten çok zorladı ancak başarmak o diplomaya sahip olmak ve devamında da öğretmenliği kazanmak çok güzel bir duygu inşallah sende yaparsın.Sana tavsiye ediyorum.Allah yardımcın olur yeter ki sen başla.

selam kızlar bende çocuk gelişimine kayıt yaptırdım ama ben orta okul mezunuyum bakalım nasıl olacak hakımızda hayırlısı

simaymine bence yanlış yönlendirme yapıyorsun.Normal lise mezunu azcık bir farkla iki yıllıkda olsa nasıl kazanır çocuk gelişimini bilmiyorum? Ya arkadaş 4 yıllık açık öğretim okul öncesi öğretmenliğini istiyorsa? Ya başka hayalleri varsa?

Gulnıda arkadaşım ben bu yıl bitirdim açık meslek lisesinden çocuk gelişimi diplomasını aldım ve ilk senemde de öğretmenliği kazandım.Hemde açıktan okuyacağım.Çok istersen olur olmaz diye bişey yok.Ben başladığımda okula kızım henüz 2 aylıkdı.Derslerimiz haftasonlarıydı.Öğretmenlerimizde gerçekten çok zorladı ancak başarmak o diplomaya sahip olmak ve devamında da öğretmenliği kazanmak çok güzel bir duygu inşallah sende yaparsın.Sana tavsiye ediyorum.Allah yardımcın olur yeter ki sen başla.

Çook teşekkür ederim arkadaşım inanki güç verdin bana hyatta en çok istediğim şey diyebilirim üniversite okumak.Evet bende açıköğretim okul öncesini istiyorum.En kısa zamanda kaydımı yaptıracağım senin adınada çok sevindim çocuklarımızın böyle azimli öğretmenlere ihtiyacı var herşey gönlünce olsun.

öncelikle sizi tebrik ederim...yalnız size bir şey sormak istiyorum ilk senemde öğretmenliği kazandım diyorsunuz össye girip öyle mi kazandınız üniversiteyi açıktan okuyacağım diyorsunuz?

öncelikle sizi tebrik ederim...yalnız size bir şey sormak istiyorum ilk senemde öğretmenliği kazandım diyorsunuz össye girip öyle mi kazandınız üniversiteyi açıktan okuyacağım diyorsunuz?

Tşk ederim.Tabiki ÖSS yeni adıyla YGS ye girip kazandım.Açık öğretim fakültesinde Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü var.Sadece Meslek liselerinin çocuk gelişimi mezunları bu bölümü tercih edebiliyor.Bu sene 385 ile kapattı.2000 kontenjanı var Türkiye genelinde açık öğretim adı yani kazanırkende mezun olduktan sonra da örgün okul öncesi öğretmenliğinden bir farkı yok.Derslerimizde aynı.Mezun olunca sizde öğretmensiniz.Ayrıca 3. sınıftan itibaren de vekil öğretmenliğe başlayabiliyorsunuz....

yalnış yönlendirme yapmıyorum türkiye gerçeği kadrolar yok en fazla zihinsel engelliler öğretmeni olunabilir onun içinde o dört yıllık açık lise eziyetini çekmek saçma..onun yerine üni. daha mantıklı.hayalse ve çok isteniyorsa...

Arkadaşım yanlış bildiğin burdan belli.Her öğretmen atamasında en çok Okul Öncesi Öğretmeni atanıyor.Zihin engelliler dediğin Özel eğitim öğretmenliği mezunlarınında boşda kalmadığı doğrudur ancak özel eğitim öğretmenliği de herkesin yapabileceği bir iş değildir.Kadro yok demişsin.En son atamada 5000 küsür ile en fazla Okul Önceci atandı.Ayrıca ikinci lise okumak isteyene de açık lise 4 değil 3 yıldır ve siz yeterli sayıya gelirseniz ki bu da yönetmelikde 9 öğrencidir o zaman hızlandırılmış eğitimle 2 yılda da diploma alabilirsiniz....

Back