çocuk gelişimi mi tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mi

Peki iki yıllık çocuk gelişimin de sizce iş imkânı zor mu
aslında şu an ara elemana ihtiyaç var bir çok yerde
devlete atanmak istiyorsanız onu bilemem yani branştaki kadro dağılımları konusunda bilgim yok
özel kreşlerde çalşabilirsiniz yardımcı öğretmen diyorlar ama bir arkadaşım lise çocuk gelişimi mezunu çalıştığı kreşte kendi sınıfı vardı yani öyle bir öğretmenin yardımcısı değildi hatta diğer üniv. mezunu arkadaşı izinde olduğunda müdürlüğe de vekaleten bakıyordu. Yani demem o ki çevrenizdeki iş imkanlarına bağlı biraz da bu işler

Merhaba arkadaşlar ikinci üni hakkımı kullanacağım ilk okuduğum bölümün atama sı yok ve işsizim o yüzden bu seçimi en güzel şekilde değerlendirmek istiyorum .Sizce çocuk gelişimi mi yoksa tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mi hangisi çalışma kolaylık açısından daha avantajlı ikisi de önlisans bu bölümlerde okuyan çalışan varsa fikirleri benim için çok önemli lütfen yardımcı olun(.Admin lütfen konuyu taşıma işsizlikte tam anlamıyla bir dert
Sana soyleyebilecwgim tek sey. Tibbi dokumantasyindan mezunn oldum ve 11 sene atama bekledm.atanamadim. en sonunda farkli bi bolum okuyup oradan atandm. Kesinlikle cocuk gelisimi. Hem sekreterlerin isini sirkete verdiler. Atanman cok cok zor. Is bulman da oyle

Çocuk gelişimi önlisans mezunları aile bakanlığına bağlı kreşlerde müdürlük yapabiliyor. Aynı şekilde kreşlerde de sınıf öğretmeni olarak çalışabiliyorlar (yasal boyutunu bilmiyorum ama çoğu kreş önlisans mezunu çalıştırıyor). Kardeşim önlisans çocuk gelişimini dgs ile 4 yıla tamamladı, bu yıl bitirdi. Eğer 4 yıla tamamlarsan özel eğitimde de öğretmen olarak çalışabilirsin (formasyon şart mı bilmiyorum) ama önlisansta kalırsan sadece grup sorumlusu vs olabilirsin. Çocuk gelişiminin alımları her geçen yıl azalıyor, ha ama dersen ki akademisyen olayım ben, onun önü açık. Ama çok uzun ve meşakkatli bir yol. Diğer bölüm hakkında bilgim yok.

Çocuk gelişimi önlisans mezunları aile bakanlığına bağlı kreşlerde müdürlük yapabiliyor. Aynı şekilde kreşlerde de sınıf öğretmeni olarak çalışabiliyorlar (yasal boyutunu bilmiyorum ama çoğu kreş önlisans mezunu çalıştırıyor). Kardeşim önlisans çocuk gelişimini dgs ile 4 yıla tamamladı, bu yıl bitirdi. Eğer 4 yıla tamamlarsan özel eğitimde de öğretmen olarak çalışabilirsin (formasyon şart mı bilmiyorum) ama önlisansta kalırsan sadece grup sorumlusu vs olabilirsin. Çocuk gelişiminin alımları her geçen yıl azalıyor, ha ama dersen ki akademisyen olayım ben, onun önü açık. Ama çok uzun ve meşakkatli bir yol. Diğer bölüm hakkında bilgim yok.
4 yıla tamamlamak zaten otomatik olarak formasyon sahibi olmak demek.
Ön lisans mezunlarının kreşlerde müdürlük yapması ile ilgili yönetmelik de yakın zamanda değişti.

Ön lisans mezunlarının kreşlerde müdürlük yapması ile ilgili yönetmelik de yakın zamanda değişti.

Değiştiğini bilmiyordum iyi olmuş. 4 yıla tamamlamak formasyon sahibi olmak değil. Okul öncesi öğretmenliği okursa eğer formasyon sahibi olmuş olur ama çocuk gelişiminde ayrı olarak alınması gerekiyor.

Genellikle formasyon almadıysan öğretmen olamıyorsun diyorlar sizin için sakıncası yoksa ne kadar maaş alıyorsunuz

maaşı burda açık açık yazmayayım isterse özelden yazarım. Formasyoun 2 yıllık çocuk gelişimi mezunu ile alakası yok ama 2nin üstüne 4 yıllık olarak (genelde Sağlık Bilimleri Fakültelerine bağlı olan) Çocuk gelişimini tamamlarsan o zaman formasyona ihtiyaç duyarsın.

Kreşlerde müdürlük yapmak için eskiden 2 yıllık çocuk gelişimcilerde 4 yıllık iş tecrübesi aranıyormuş tu değişen yönetmenlik te durum ne bilgilendirir misiniz

maaşı burda açık açık yazmayayım isterse özelden yazarım. Formasyoun 2 yıllık çocuk gelişimi mezunu ile alakası yok ama 2nin üstüne 4 yıllık olarak (genelde Sağlık Bilimleri Fakültelerine bağlı olan) Çocuk gelişimini tamamlarsan o zaman formasyona ihtiyaç duyarsın.
Anladım maaş ini özelden yazarsan çok sevinirim

Dgs sınavında zorlanmışmıydı yani kısaca KPSS tyt sınavları gibi çok fazla çalışmışmıy dı

Sana soyleyebilecwgim tek sey. Tibbi dokumantasyindan mezunn oldum ve 11 sene atama bekledm.atanamadim. en sonunda farkli bi bolum okuyup oradan atandm. Kesinlikle cocuk gelisimi. Hem sekreterlerin isini sirkete verdiler. Atanman cok cok zor. Is bulman da oyle
Okuduğun diğer bölüm ne sözleşmelide mi çalışamadın hasta kabullerde bilgisayar eğitim varsa çok kolay işe alınıyor deniliyor ama artık tıkandım yani

Açıköğretimde çocuk gelişimi 4 yıllık açılıyor bu sene ama önlisans mezunu olduğunuzu yazmışsınız aslında yine dgs ile 4 yıllık açıköğretime tamamlarsınız belki (çocuk gelişimci aile ve sosyal pol. bakanlığına atanıyor)
Tıbbi sekreterlikte de aslında önünüz açık özelde falan iş bulursunuz atama konusunda çok bilgim yok belki sağlık bakanlığı alıyordur
Sizin iki bölüm hakkından dada bilginiz var siz benim yerinde olsanız hangisini seçerdi niz

Cok fazla bi bilgim olmasa da bildigim kadarini aktarmak isterim yanlisim varsa arkadaslar duzeltebilir.
2 yillik cocuk gelisiminde sadece yardimci ogretmen olabiliyorsunuz diye biliyorum. Maasi da daha az oluyor. Benim en yakin arkadasim cocuk gelisimi okudu 4 yillik orgun ogretim. İşe girdi ana ogretmen olarak, yardimcisi 2 yillik mezunuydu. 3-4 yas araligiydi sanirim arkadasimin ogrencileri, bezli cocuklar da vardi yani. Bez degisimini yardimci ogretmen yapiyordu. Arkadasim ise girerken belirtti ben bu isleri yapmam diye, genelde de boyle oluyormuş tutumlari.
Kucuk okullarda belki ogretmen olma sansi vardir ama arkadasimin durumunda boyleydi
Onlisans mezunu cocuk gelisimcinin is bulmasi daha kolay, daha az maas verildigi icin isverenler daha cok tercih ediyormus
Diger bolum hakkinda bilgim yok malesef
Artilariyla eksileriyle dusunun karar verin bence

Dgs sınavında zorlanmışmıydı yani kısaca KPSS tyt sınavları gibi çok fazla çalışmışmıy dı

Kardeşim sayısalcı benim, zorlanmaması gerekir diye düşünüyorum. Ama sınavlara hazırlanma konusunda pek ilgili değil, bir de sınavda stres oluyor falan. Bunları göz önünde bulundurunca zorlanmamıştır diyebilirim ama bunları göz ardı edersem biraz zorlanmıştır derim. Dgs'ye hazırlanmadı, bu sene kpss'ye hazırlandı ama ne kadar çalıştı dersen bence hiç çalışmadı. O yüzden bilemiyorum :)

Cok fazla bi bilgim olmasa da bildigim kadarini aktarmak isterim yanlisim varsa arkadaslar duzeltebilir.
2 yillik cocuk gelisiminde sadece yardimci ogretmen olabiliyorsunuz diye biliyorum. Maasi da daha az oluyor. Benim en yakin arkadasim cocuk gelisimi okudu 4 yillik orgun ogretim. İşe girdi ana ogretmen olarak, yardimcisi 2 yillik mezunuydu. 3-4 yas araligiydi sanirim arkadasimin ogrencileri, bezli cocuklar da vardi yani. Bez degisimini yardimci ogretmen yapiyordu. Arkadasim ise girerken belirtti ben bu isleri yapmam diye, genelde de boyle oluyormuş tutumlari.
Kucuk okullarda belki ogretmen olma sansi vardir ama arkadasimin durumunda boyleydi
Onlisans mezunu cocuk gelisimcinin is bulmasi daha kolay, daha az maas verildigi icin isverenler daha cok tercih ediyormus
Diger bolum hakkinda bilgim yok malesef
Artilariyla eksileriyle dusunun karar verin bence
Anladım teşekkürler

Bir tanıdık birkaç sene önce tds kursuna gitmiş ve bir süre hastanede çalışmış. Sonra işten ayrılmış. Bildiklerim bu kadar, bunun dışında detayları bilmiyorum.
İsterseniz ve iki bölüm arasında çok kararsızsanız bir araştırın tds için kursa gidip önlisans için çocuk gelişimi okuyabilirsiniz.

Sizin iki bölüm hakkından dada bilginiz var siz benim yerinde olsanız hangisini seçerdi niz
Şimdi artılarını eksilerini düşünelim

Çocuk gelişimi
- bitince yardımcı öğretmen olarak çalışabilirsiniz ya da bazı kreşlerde doğrudan anaokulu öğretmeni olarak da çalışırsınız
- bu konuda emin değilim ama devlete atanma şansınız da olabilir
- DGS ile 4 yıllığa geçiş yapabilirsiniz artık açıktan da 4 yıllık açıldı ileride lisans tamamlama yapılabilir
- artık herkes çalıştığı için kreşler çok dolayısıyla iş imkanı var
eksi yönü ise, lise mezunları da özellerde çalışıyor ve daha düşük ücretlerle alınabilirler.

Tıbbi sekreterlik
- özel hastanelerde çalışabilirsiniz (devlette daha çok taşeronlar yapıyor bu işleri atamalar az diye biliyorum)
- ilk yardım eğitmeni olabilirsiniz (yani sürücü kurslarında, özel ilk yardım kurslarında, halk eğitim merkezlerinde çalışabilirsiniz)
- DGS ile sağlık yönetimi gibi bölümlere geçilebiliyor sanırım hemşireliğe geçiş var mı bilmiyorum (sağlık yönetimi de revaçta olan bir bölüm ve açıköğretimde de var)
- bunda da özel hastaneler çoğaldığından iş bulma imkanınız yüksek bir de her ne kadar birkaç aylık kurslarla tıbbi sekreter olunabilse de, diplomalı olmak avantaj

Ben sizin aslında doğrudan 4 yıllık çocuk gelişimine kaydolmanızı isterdim /tavsiye ederdim ama iki yıllık mezun olmanız bu yolu tıkıyor maalesef.
Bir başka alternatif daha sunmak isterim, kafanıza yatarsa onu da tercih edebilirsiniz.

İki yıllık sosyal hizmetler. Hem Anadolu Üniversitesinde, hem Atatürk Üniversitesinde (ataaof), hem de İstanbul Üniversitesinde (auzef). Hepsi de açıköğretim.
Auzef'te fazladan pek ders yok hepsi branş dersi, az ama öz.
Çocuk gelişimi 4 yıllığa tamamlanınca çocuk gelişim uzmanı olunuyor hatta devlete atanırsanız pedagog olarak da çalışılabiliyor sanırım. Ayrıca formasyon alıp bu alanda liselerde ve halk eğitimlerde ders verebilirsiniz.
Sosyal hizmet 4 yıllık mezun olunca da hem çocuklarla, hem ailelerle, hem engellilerle çalışılabiliyor. Her iki branşta da aile danışmanlığı sertifika programına katılarak aile danışmanı olabiliyorsunuz. Devlette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına atanınca hemen hemen aynı işleri yapıyorsunuz. Son zamanlarda ataması çok yapılıyor diye biliyorum tabii ilerleyen yıllarda nasıl olur bilemem. O yüzden bu bölümü de değerlendirmenizi tavsiye edebilirim.

Eğer maksadınız okul bitince işim olsun diyorsanız, açıköğretimde bir çok alan var. Mesela Aşçılık (Anadolu Üni.de var sadece). Son dönemde o kadar çok aşçılık kursu açılıyor ki, 8 aylık kurslar 20 bin civarında. Ben de şu an aşçılığa kayıtlıyım, önümüzdeki dönem halk eğitim kurslarına katılmayı düşünüyorum pratik amaçlı. Bir yandan sınavları veririm bir yandan mutfakta da tecrübem olur (amacım iş bulmak değil tamamen hobi :) )
Bu sene tüm açıköğretimlerde Radyo Televizyon bölümü açılmış. Halkla ilişkiler de var. Bu iki bölümden de DGS ile İletişim alanında lisans tamamlama yapabilirsiniz. İletişim uzmanlığı da güzel ve bence gelecek va'deden bir meslek (iletişim konusunda bu kadar sorunun yaşandığı ülkemizde bence uzmanlara ihtiyaç var)

Üç üniversitenin de sitesine girip bakmanızı öneririm. Belki içinize daha çok sinen ve sonrasında iş bulma imkanı da fazla olan bir bölüme denk gelebilirsiniz.

X