çocuk gelişimi mi tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mi

Masal 85 Masal 85 okul öncesi öğretmenliği lisans mezunuyum. Uzun yıllardır bu alanda önce usta öğretici, sonra okul öncesi öğretmeni, daha sonra da anaokulu müdürü ve özel ilkokullarda anasınıfılarından sorumlu müdür yardımcısı olarak çalıştım.
Ön lisans mezunları ne yazık ki çoğu özel kurumda yardımcı öğretmen pozisyonunda görülüp lise mezunu usta öğreticilerden biraz daha fazla maaş alabiliyorlar.
Çoğu zaman 4 yıllık fakülte mezunları ile aynı haklara sahip olamıyorlar.
Ön lisans mezunu olup kendini çok geliştirmiş ve tecrübe kazanmış meslektaşlarımızı hariç tutuyorum elbette, bu tip istisnai durumlar oluyor.
Benim kişisel fikrim bu bölümde okumak ve çalışmak için çocukları çok çok sevmek ve fazlasıyla sabırlı olmak gerekiyor.
Bir başkasının çocuğuna -ve bir sınıfta en az 10-12 çocuk olur- tüm yönleriyle sahip çıkmanız bekleniyor. Sırtının terini kontrol etmekten tutun çocukların yediği yemek miktarından, öz bakımından, akademik ve sosyal gelişiminden, hastaysa okulda içeceği ilaçtan siz sorumlusunuz.
Algılarınız çok açık , eliniz çabuk olmalı.
Yeni nesil anne babalar evlatlarına daha düşkün ve korumacı olduğu için özel okullarda, değişen veli profili ile baş edebilmek için de ayrı bir sabır ve hoşgörü gerekiyor.
Kısacası bu iş dışardan göründüğü kadar kolay bir iş değil.
Başarılı bir anaokulu öğretmeni olmak için: Fiziksel ve mental dayanıklılık, sabır ve motivasyon gerekli.
Belli bir yaştan sonra bu mesleği sürdürmek zorlaşıyor. Ben çevremdeki meslektaşlarıma kıyasla 40'lı yaşlara kadar öğretmenlik yapan nadir insanlardan biriyim.
Yaşımı göstermiyor oluşum da bu noktada avantaj oldu.
Bu nedenle bu alanı tercih etmeden önce iyi düşünün derim.
Her şey gönlünüzce olsun, sevgiyle kalın.

Ben okurken 1 yıl intibak dönemi vardı en yoğun yılımızdı (1 ve 2. sınıflarda olup da görmediğimiz dersleri aldık) sonra 3 e geçtik. Toplam 3 yıldı o zaman yani. Şimdi üniversitelerin sistemleri ve süreleri farklıymış sanırım. Biz son sınıfta staj dışındaki bütün derslerden muaftık önlisansta aldığımız için. Ama bizden sonra dersler ağırlaşmış. Yerinde olsam şansımı denerdim. Eğer çocuğun bakımında maddi manevi zorlanmayacaksan denemelisin.
Teşekkür ederim cevabınız için. 4 yilliga tamamlamayi hep düşündüm.Simdi olmasa bile 2 3 yıl sonra çocuğum büyüdüğünde okula falan basladiginda tamamlamayi çok istiyorum.suan bırakabileceğim kımsem yok.annem yakinimda ama oda çalışıyor.esimde calisiyor oda ışte oluyor genelde.Tamamliycam insallah ne kadar zorlansamda simdi olmasa bile ilerde :dua:hep aklımın bi kosesinde

Istanbul üni aöf cocuk gelisimi 4 yilligi yenimi acildi.Cocuk gelisimi aöf lisans olarak hic yoktu ilk kez sizden duydum
Evet yeni açılmış ama duyumlarıma göre İstanbul üniden Aöf okumak çok zor ders materyalleri çok az mış basılı kitap yokmuş

Ayrıca şu var ben meslek lisesi çıkışlıydım. O zamandan bu zamana hocalarımız hep bize ara elemansınız derdi. Bu büyük bir yanılgı ve karşındakini yıldırmak ve üzmektir bana göre bunu unutmayın.
Genellikle formasyon almadıysan öğretmen olamıyorsun diyorlar sizin için sakıncası yoksa ne kadar maaş alıyorsunuz

Masal 85 Masal 85 okul öncesi öğretmenliği lisans mezunuyum. Uzun yıllardır bu alanda önce usta öğretici, sonra okul öncesi öğretmeni, daha sonra da anaokulu müdürü ve özel ilkokullarda anasınıfılarından sorumlu müdür yardımcısı olarak çalıştım.
Ön lisans mezunları ne yazık ki çoğu özel kurumda yardımcı öğretmen pozisyonunda görülüp lise mezunu usta öğreticilerden biraz daha fazla maaş alabiliyorlar.
Çoğu zaman 4 yıllık fakülte mezunları ile aynı haklara sahip olamıyorlar.
Ön lisans mezunu olup kendini çok geliştirmiş ve tecrübe kazanmış meslektaşlarımızı hariç tutuyorum elbette, bu tip istisnai durumlar oluyor.
Benim kişisel fikrim bu bölümde okumak ve çalışmak için çocukları çok çok sevmek ve fazlasıyla sabırlı olmak gerekiyor.
Bir başkasının çocuğuna -ve bir sınıfta en az 10-12 çocuk olur- tüm yönleriyle sahip çıkmanız bekleniyor. Sırtının terini kontrol etmekten tutun çocukların yediği yemek miktarından, öz bakımından, akademik ve sosyal gelişiminden, hastaysa okulda içeceği ilaçtan siz sorumlusunuz.
Algılarınız çok açık , eliniz çabuk olmalı.
Yeni nesil anne babalar evlatlarına daha düşkün ve korumacı olduğu için özel okullarda, değişen veli profili ile baş edebilmek için de ayrı bir sabır ve hoşgörü gerekiyor.
Kısacası bu iş dışardan göründüğü kadar kolay bir iş değil.
Başarılı bir anaokulu öğretmeni olmak için: Fiziksel ve mental dayanıklılık, sabır ve motivasyon gerekli.
Belli bir yaştan sonra bu mesleği sürdürmek zorlaşıyor. Ben çevremdeki meslektaşlarıma kıyasla 40'lı yaşlara kadar öğretmenlik yapan nadir insanlardan biriyim.
Yaşımı göstermiyor oluşum da bu noktada avantaj oldu.
Bu nedenle bu alanı tercih etmeden önce iyi düşünün derim.
Her şey gönlünüzce olsun, sevgiyle kalın.
Çok teşekkür ederim çocukları severim yapabileceğimi düşünüyorum ama hangi bölüm benim için daha iyi olurçalışma koşulları iş bulma imkanları iyi olur onu bilemiyorum .

kuzenim tibbi sekretwr meslegi yuzunden hayattan sogudu iş tanimi yok yani mudur istedigi her seyi yaptiriyor ,en cok calisip en az calisiyor gibi gorunen de o hatta ciddi ciddi isi birakmayi dusunuyor

Çocuk gelişimini bu yil bitirdim,calismiyorum ama benim gibi aciktan okuyup calisan arkadaslar var.
Sinavlara gittigimde o bölümü okuyan kişilere soruyordum bende sizin gibi. Tecrube olduktan sonra is bulmak daha kolay hele buyuk sehirlerdeyseniz.Dersleride calışıp yapamacaginiz dersler değil.
Tibbi dokumantasyon sekreterliğe de yeni kayıt yaptırdım. Bu bölümle ilgili benimde pek bilgim yok.
Peki çalışmak için sizde hiç başvuru yaptınız mı o çalışan arkadaşlarınız nerelerde çalışıyor ne kadar maaş alıyolar işlerinden memnunlar mı iş bulurken zorlanmışlar mı hangi statüyle çalışıyorlar kısaca işlerinden nasıl bahsediyorlar

Taşeron firma aracılğıyla mı iş bulmuş kadrolu memur mune kadar maaş alıyor biliyor musunuz

sozlesmeli girmis yillar once,şimdi kadroda maaşı diger memurlar kadar ama onlar keyif çatarken o surekli çalışıyor hem de kendisiyle hic alakasi olmayan işlerde

Açıköğretimde çocuk gelişimi 4 yıllık açılıyor bu sene ama önlisans mezunu olduğunuzu yazmışsınız aslında yine dgs ile 4 yıllık açıköğretime tamamlarsınız belki (çocuk gelişimci aile ve sosyal pol. bakanlığına atanıyor)
Tıbbi sekreterlikte de aslında önünüz açık özelde falan iş bulursunuz atama konusunda çok bilgim yok belki sağlık bakanlığı alıyordur

Açıköğretimde çocuk gelişimi 4 yıllık açılıyor bu sene ama önlisans mezunu olduğunuzu yazmışsınız aslında yine dgs ile 4 yıllık açıköğretime tamamlarsınız belki (çocuk gelişimci aile ve sosyal pol. bakanlığına atanıyor)
Tıbbi sekreterlikte de aslında önünüz açık özelde falan iş bulursunuz atama konusunda çok bilgim yok belki sağlık bakanlığı alıyordur
Peki iki yıllık çocuk gelişimin de sizce iş imkânı zor mu

X