- Konu Sahibi smollgirl20
-
KV ile veya görünce ile aranız iyi olmayabilir de , 2 haftada bir göndermeyi engellemek nedir ?
Benim annem de babaannem ve halamla çok sıkıntı yaşadı ama babaanne ve hala olarak çok severim onları . Anneme KV olarak iyi davranmamıs olabilir ama torunu olarak onların sevgisini çok hissederdim .
Ha şimdi niyetlerini de görüyorum az buçuk ama yine de çok seviyorum
Annemden koptum mu , kesinlikle hayır ..
Yani hirslariniz , ofkelerinize çocukları alet etmeyin . Gitsin vakit gecirsin .
Bakın eşiniz anlayışlı ki size baskı yapmıyor . Ama torunlarını da görsünler dimi
Valla çocuk yetiştirmede 2 başlılik veya demokrasi diyelim olmuyor. Tek bir lider gerekiyor onu anladım. Biz eşimle anlaştık, çocuk için karar verilecekse eşim görüş bildiriyor ama son kararı veren ben oluyorum. Onun hoşuna gitse de gitmese de sesini çıkarmıyor. Tersi durumda çocuğumuzun zarar gördüğünü fark ettik.aynısını babası da dese?
Bu davranış tarzı bana olgun gelmiyor . İki eriskinin arasındaki sorun o iki kisiye aittir . Ben bana yansıyan tarafına bakarım . Bana karşı son derece fedakarligini , sevgilerini gördüğüm insanlari , ama sizin annemle sorunlarınız var diye üstünü cizemem . Ama size de saygı duyuyorum .Valla bilemiyorum tatlım annemi ezen onu mutsuz eden benim üzerimden anneme yürümeye çalışan isterse babam olsun. Silerim. Ki babacım çok munistir, onu silerim ile birlikte bir cümlede kullanmam içimi acıttı ama anacığımin kalbini kıranin benim kalbimde yeri olamaz.
Allah sabır versin çocuğunuza fark ettirmeden onların yaptıklarının doğru olmadığını gösterin..’ sırtı açık kalmış babaannem böyle yap demiş ‘ siz ona ama bak sırtın açık kalmış eğer sırtın üşürse hasta olursun dondurma yiyemezsin gibi taktikler deneyin.. çocuğa hissettirmeyin bırakın gidip gelsin uzak tutarsanız onlara daha çok yapışır.. bi kardeşi olsa onunla ilgilenir oraya gitmez gibime geldi sonra da okula başlar kendiliğinden uzaklaşır.. kendinizi o psikolojiye koymayın eşlerin hepsi aynı ne yazik ki.. Annem bana kızım Allah insana koca versin kimse seni deviremez derdi koca diyince arkanda duran seni ezdirmeyen...Buara canimi sıkan bir mesele var..sizlerin tecrübelerini okumak cok iyi geliyor..4 yasinda kizim var..esimin ailesuyle aram iyi degil ben pek gitmiyorum kizima cok duskunler 2 haftada bir esim goturuyor birlikte oturup geliyorlar..aynu sehirdeyiz ama ben pek.gitmiyorum..gorumcemin kizi da benimkiyl3 ayni yas ve kizi bennim kizima asiri düşkün ..pesine aglar birlikte uyumak ister...buyuklerin aras iyi olmayincada kallma isi olmuyor aslada olsun istemem...son zamanda dillerinde hep bu laf var.."az daha buyuyun birlikte uyucaksiniz birbirinizin odalarinda kalcaksiniz v.s
Ama kendi kizlarina hic demiyorlar sen gider kalirsin buyunce diye...hep bennim kiz icin hira büyüsun bizde kalicak istedigi kadar falan diyor gorumcem..benim dusuncelerim.duygularim hice sayiliyor...oyle bir izlenim veriyorlarki cocugu dogurdun ama.bizim kanimizdan bizim soyadimizdan o sen sadece dogurdun izlenimi aliyorum...kizimi simdiden cezbettiler..kaynanam her aksam arar tek.lafi bize gel.bizfe cok oyuncak var kuzenin de burda gel burda yemek ye...allahim cocuk buyudukce hep onlari ister diye korkuyorum..
Benim gorusmek istememe sebeplerim var gitnek istemedimj anliyor bana kiziyor kizim ya da sen gelme.biz babamla gideriz diyor...ortada birseyler oldunu seziyor sanki ve oraya gidince yaptiklarindan bahsetmiyor susuyor eve gelince...ya gercekten cok ama cok sinir bozucu ve üzücü seyler...yollamasam.olmuyor esimin basinin etin yiyorlar özledik diye yollayincada benden kopacak saniyorum...hele ki kalma işi asla istemiyorum...ben zaten 1 saat oturmaya tahammulum yok kizim ici kalmam mumkun degil cunku kotu gunler gecirdik sarsildim unutamiyorum ve asla sevemiyorum hicbirini.....simdi 2. Cocuk fikrine bazen sicak baktigim oluyor..ama sonra korkuyorum sanki ona da ayni seyleri yapacaklar 2sini de elimden alicaklar diye korkuyorum ve bu sulaleye cocuk dogurmak bile bazen mantiksiz geliyor....oyle bir sahipleniyorlarki ve anneyi dısliyorlar...ilkel toplumlar gibi....asla konusarak çözemem bu durumu , daha once farkli sebeplerden konusarak ćözemedik hicbirseyi bende careyi uzaklasmakta buldum..hos ona da pek firsat vermiyorlarda.....ama ilerisi icin beni kotu gunler bekliyor sanirim ..korkuyorum
Mesela kaynanam kizim oraya gidince benim ogrettigim dogrulari hice saydirip boyle yap diye ogretiyor hep sahit oliyorum daha dünki örnek mesela; dün oradaydi kizim uzun sure gormemislerdi....eve geldiginde wc ye goturdum atletinin uc kısmini ic camasirinin içine sokarim hep beli falan acilmiyor daha bir rahat ediyor sanki oyle kendi de alisto 2 senedir hep oyle yapardi wc den kalktiktan temizlendikten sonra....dun bi geldi..hayir anne atlet iće cekilmez babaannem oyle ögretti bana artik boyle yapicaz dedi.geldigin de de beli acikti üsümüs..kadin oyle yapmis yollamiş..gercejten basit gorenebilir ama inanin cok sinir bozucu oluyor..daha cok ornek var suan aklima gelmiyor sinirden...ne yapicami bilemiyorum...gorumcem sanki meydan okuyor madem sen gelmiyorsun kizin gelir gibisinden tavirlar resumer cekip sosyal.medtalara koymalar kizim da içlerinde...ben evden beri gorunce vok tuhaf oluyorum büyüt besle eziyetlerin olsun sonra gitsin diye düsünuyorum...kizima dogum gunu partisi bu sene yapmak istemedim gezdirelim hediye alalim bu sene sakin olsun dedim esimde tmm dedi..sora gorumcem bunu duymus aradi beni biz benim evimde hiraya parti yapicaz haberin olsun madem.sen yapmiyosun biz yapariz gelirsen gel dedi ..teli kapatip cok agladim..sirf orda parti yapilmasin diye hersene parti yapiyorum.evimde tehdit gibi virsey yasiyorum.sanki..siz neler dusunurdunuz haksizmiyim
Sizin tepkiniz çok fazla mesajlarda. Konu sahibi göndermem etmem dememiş. Çocuğunun davranışlarını değiştiren çocuk üzerinden anneyi kötüleyen insanlar çok ne yazık ki hayatta.Ve çocuk sadece sizin değil kısmına asla katılmıyorum çocuk anne ve babanındır elbette ancak küçük bir çocuk her daim anneyle olur. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ancak benim için; doğurduğum,üstüne titrediğim çocuğuma benim öğrettiğim doğruları asla kimse değiştiremez. Kimse çocuğum üzerinde söz veya karar hakkına sahip değildir bu çok net tüm anneler için böyledir bence.Ne demek yahu biz doğumgünü yapcaz istersen sende gelirsin demek. Anneyi hiçe saymaktır bu.Bu davranış tarzı bana olgun gelmiyor . İki eriskinin arasındaki sorun o iki kisiye aittir . Ben bana yansıyan tarafına bakarım . Bana karşı son derece fedakarligini , sevgilerini gördüğüm insanlari , ama sizin annemle sorunlarınız var diye üstünü cizemem . Ama size de saygı duyuyorum .
Konu sahibi değil ama çoğu yorum yapanlar gönderme demiş . Ya bilmiyorum belki ben çok saf dusunuyorum da , cocugumu düşünüp doğum gunu planlamış . Bunun neresi kötü ? Neden her olayda art niyet aranıyor ki . Ben buna espiri ile karışık bir cevap verirdim .Sizin tepkiniz çok fazla mesajlarda. Konu sahibi göndermem etmem dememiş. Çocuğunun davranışlarını değiştiren çocuk üzerinden anneyi kötüleyen insanlar çok ne yazık ki hayatta.Ve çocuk sadece sizin değil kısmına asla katılmıyorum çocuk anne ve babanındır elbette ancak küçük bir çocuk her daim anneyle olur. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ancak benim için; doğurduğum,üstüne titrediğim çocuğuma benim öğrettiğim doğruları asla kimse değiştiremez. Kimse çocuğum üzerinde söz veya karar hakkına sahip değildir bu çok net tüm anneler için böyledir bence.Ne demek yahu biz doğumgünü yapcaz istersen sende gelirsin demek. Anneyi hiçe saymaktır bu.
Konu sahibi kızınız kreşe filan gidiyor mu
Yavrunuzu kurslara ya da kreşe gönderme durumunuz varsa arkadaş edinmesini sağlayın. Benim yanımda da 4 yaşında bir kız yeğenim var. Kim onunla oyun oynarsa ona bağlanıyor, hiç arkadaşı yok, yanında kardeşi yok. Dönem başında devletin ana okuluna gönderdik, 4 yaşından itibaren alıyorlar. Oradan gelmek istemiyordu, servisle geliyordu, servise bindiremiyorlarmış, arkadaşlarımı bırakmam diye. Kreşte yemek yemediği için geri aldık, oyun oynayacağım diye ağzına lokma sürmüyormuş.Buara canimi sıkan bir mesele var..sizlerin tecrübelerini okumak cok iyi geliyor..4 yasinda kizim var..esimin ailesuyle aram iyi degil ben pek gitmiyorum kizima cok duskunler 2 haftada bir esim goturuyor birlikte oturup geliyorlar..aynu sehirdeyiz ama ben pek.gitmiyorum..gorumcemin kizi da benimkiyl3 ayni yas ve kizi bennim kizima asiri düşkün ..pesine aglar birlikte uyumak ister...buyuklerin aras iyi olmayincada kallma isi olmuyor aslada olsun istemem...son zamanda dillerinde hep bu laf var.."az daha buyuyun birlikte uyucaksiniz birbirinizin odalarinda kalcaksiniz v.s
Ama kendi kizlarina hic demiyorlar sen gider kalirsin buyunce diye...hep bennim kiz icin hira büyüsun bizde kalicak istedigi kadar falan diyor gorumcem..benim dusuncelerim.duygularim hice sayiliyor...oyle bir izlenim veriyorlarki cocugu dogurdun ama.bizim kanimizdan bizim soyadimizdan o sen sadece dogurdun izlenimi aliyorum...kizimi simdiden cezbettiler..kaynanam her aksam arar tek.lafi bize gel.bizfe cok oyuncak var kuzenin de burda gel burda yemek ye...allahim cocuk buyudukce hep onlari ister diye korkuyorum..
Benim gorusmek istememe sebeplerim var gitnek istemedimj anliyor bana kiziyor kizim ya da sen gelme.biz babamla gideriz diyor...ortada birseyler oldunu seziyor sanki ve oraya gidince yaptiklarindan bahsetmiyor susuyor eve gelince...ya gercekten cok ama cok sinir bozucu ve üzücü seyler...yollamasam.olmuyor esimin basinin etin yiyorlar özledik diye yollayincada benden kopacak saniyorum...hele ki kalma işi asla istemiyorum...ben zaten 1 saat oturmaya tahammulum yok kizim ici kalmam mumkun degil cunku kotu gunler gecirdik sarsildim unutamiyorum ve asla sevemiyorum hicbirini.....simdi 2. Cocuk fikrine bazen sicak baktigim oluyor..ama sonra korkuyorum sanki ona da ayni seyleri yapacaklar 2sini de elimden alicaklar diye korkuyorum ve bu sulaleye cocuk dogurmak bile bazen mantiksiz geliyor....oyle bir sahipleniyorlarki ve anneyi dısliyorlar...ilkel toplumlar gibi....asla konusarak çözemem bu durumu , daha once farkli sebeplerden konusarak ćözemedik hicbirseyi bende careyi uzaklasmakta buldum..hos ona da pek firsat vermiyorlarda.....ama ilerisi icin beni kotu gunler bekliyor sanirim ..korkuyorum
Mesela kaynanam kizim oraya gidince benim ogrettigim dogrulari hice saydirip boyle yap diye ogretiyor hep sahit oliyorum daha dünki örnek mesela; dün oradaydi kizim uzun sure gormemislerdi....eve geldiginde wc ye goturdum atletinin uc kısmini ic camasirinin içine sokarim hep beli falan acilmiyor daha bir rahat ediyor sanki oyle kendi de alisto 2 senedir hep oyle yapardi wc den kalktiktan temizlendikten sonra....dun bi geldi..hayir anne atlet iće cekilmez babaannem oyle ögretti bana artik boyle yapicaz dedi.geldigin de de beli acikti üsümüs..kadin oyle yapmis yollamiş..gercejten basit gorenebilir ama inanin cok sinir bozucu oluyor..daha cok ornek var suan aklima gelmiyor sinirden...ne yapicami bilemiyorum...gorumcem sanki meydan okuyor madem sen gelmiyorsun kizin gelir gibisinden tavirlar resumer cekip sosyal.medtalara koymalar kizim da içlerinde...ben evden beri gorunce vok tuhaf oluyorum büyüt besle eziyetlerin olsun sonra gitsin diye düsünuyorum...kizima dogum gunu partisi bu sene yapmak istemedim gezdirelim hediye alalim bu sene sakin olsun dedim esimde tmm dedi..sora gorumcem bunu duymus aradi beni biz benim evimde hiraya parti yapicaz haberin olsun madem.sen yapmiyosun biz yapariz gelirsen gel dedi ..teli kapatip cok agladim..sirf orda parti yapilmasin diye hersene parti yapiyorum.evimde tehdit gibi virsey yasiyorum.sanki..siz neler dusunurdunuz haksizmiyim
+1000Yavrunuzu kurslara ya da kreşe gönderme durumunuz varsa arkadaş edinmesini sağlayın. Benim yanımda da 4 yaşında bir kız yeğenim var. Kim onunla oyun oynarsa ona bağlanıyor, hiç arkadaşı yok, yanında kardeşi yok. Dönem başında devletin ana okuluna gönderdik, 4 yaşından itibaren alıyorlar. Oradan gelmek istemiyordu, servisle geliyordu, servise bindiremiyorlarmış, arkadaşlarımı bırakmam diye. Kreşte yemek yemediği için geri aldık, oyun oynayacağım diye ağzına lokma sürmüyormuş.
Siz de kızınıza böyle imkanlar sağlarsanız, bağımlılığı azalır , sürekli halaya gideyim derdinde olmaz. Babaanne hala emin olun bir anne gibi içten sevgi dolu olabilir , çocuğunuz akrabaları ile kaynaşsın, bu iyi bir şey ama madem problemliler diyorsunuz benim aklıma bu geldi, yavrunuza daha etkin bir sosyal hayat sunarsanız onlar aklına gelmez.
Yeğeninizi görmek istemeniz çok güzel ama, bir şey söyleyeyim, kendi kinini yansıtmasın kimse falan demisşiniz ya.Zaten kayınvalide farklı şehirde değil ayrıca gittiği zaten tüm gün bile dğeil 2-3 saat belki ki konu sahibi 1 saate bile tahammül edemediğini söylüyor. O kadar zamanda da hiç kimse çocuğu farklı yetiştiremez zaten. Çocuk anne babayla daha çok vakit geçiriyor ve onların tarzıyla büyüyor zaten atlet iç dışmış yok doğumgünü kutlamak istiyorlarmış bana saçma geliyor. Bizim rahatsız olmamız çocuğumuzun dede babaanne hala ile vakit geçiremeyeceği anlamına gelmemeli yani insanlar kendi kinlerini yansıtmamalı.
Benimde yiğenim var gelin hanımla görüşmüyoruz ama ben İstanbul'a gidicem kardeşim de yiğenimi getirecek, pastasını alıcam ve bir güzel de kutlucaz doğumgününü bu hakkımı da o doğurdu diye elimdne alamaz kusura bakmasın o çocuk annemin torunu benimde yiğenim ilk doğumgünü.
benim kızım41 kere maşallah sanslı çocuk.ben ve eşim öle bi kalabalık ailede büyümedik.Uzulmeyin kalabalik aile ile ve cok sevgiyle buyuyen cocuklar hic anne aramiyorlarBenim bebegimde oyle .. Herkes tarafindan (Anneanne-babanne-teyze-hala-dedeler-amca) asiri seviliyor , el ustunde tutuluyor ve hepsini cok slk goruyor. Durum boyle olunca benim gozunde hic bir ayricaligim yok ama eminim biraz daha buyuyunce annenin yerinin farkli olacagini alayacak.
+1000
Bence de yaşı gelince krese gönderin
Evde anne kiz siz oyun oynayın
Bağımlılığını azaltın
Bağımlılık mı, 2 haftada bir babaanneyi görmek bağımlılık mı???
bazı yorumları hayretle okuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?