Pişiriyor zaten , damak tadı da çok güzeldir , ara ara yemek yaparken gelir fikir verir , biraz daha tuz at , baharat buna yakışır vs diye , kendi de yapar pişirir ( canı istediği zaman )Aşçılık gerçekten güzel bir meslek. Kendisini biraz da olsa oyunlardan koparmak için evde bir şeyler pişirmeyi mi önerseniz? Önce biraz kendi isteği ile oyun oynamayı azaltsa ders çalışmaya daha kolay ikna olur.
Rol modeli olarak aldığı kişi 2 üni mezunu ve dışardan 3. üniversiteyi okuyor , ama gelgelelim okumasını değil kızlarla olan ilişkilerini rol model olarak alıyor , ay deşifre olmazsam iyiAyyy ergen çocuk annesi olmak
Allah sabir versin Hannah
Verecek önerim yok ama tek söyleyebileceğim kendine rol model aldığı düzgün birisi olsa her şey daha kolay olabilir. O kişinin ne bileyim, motoru olsa, çok havalı olsa, zamanında güzel okullarda okuduğu için bugün kizlar peşinde kossa falan. Var mı böyle eşiniz dostunuz? Alttan alta işleyin.
Bizim sulalede genelde beni örnek alıyor ergen çocuklar ama iyi yonde değilçok örnek alinacak biri değilim maalesef. Buyuyunce benim gibi aynı yere dövme yaptirmak istediklerini söylerler,benim gibi kamp yapmak istediklerini , benim gibi tek başına gezeceklerini falan söylerler. Ben de dil bilmenin öneminden bahsederim, dilleri olursa lisede/liseden sonra basvuracaklari - onları bedavaya ülke ülke gezdirecek programların falan reklamını yaparım. Güvenilir yabancı mektup arkadaşı sitesi arıyorum, ne bileyim Kiril alfabesi öğrettim hepsine, şifreli mesajlarını onla yazsınlar diye. Ailenin söylediği dinlenmezken benim söylediklerim dinleniyor hep :)
Bence her ergene bir rol model şart.
Benim de rolmodelim çok salak bir kitap kahramaniydi Ergeneken. Yazmaya bile utanıyorum adını çünkü gerçekten çok salak bir karakter. Biraz büyüyünce fikirlerinin çok saçma olduğunu farkettim ama ergenken çoğu düşüncemi o karakter sekillendirirdi
Çoook teşekkür ediyorum bi nebze de olsa umut ışığı doğdu içime :)Oncelikle cocugum yok yani bir ebeveyn degilim ama kendi cocuklugumu gordum. Balik muhabbetine koptum. Cocugunuz gayet zeki. Ailem ne zaman bana ders calis demeyi birakti o zaman ders calismaya basladim. Derslerimde bir sorunum yoktu ama buna ragmen surekli ders calis denmesi bende ters etki yaratiyordu :) basarili bir egitim hayatim oldu iciniz rahat etsin diye yaziyorum.
Ben bu stili tanıyorumSiz nasıl bir anne babasınız peki? Bazı çocukların ders çalışmak içinden gelir ama onun haricinde 13 14 yaşındaki çocuklar oturup ders çalışacak olgunlukla olmuyorlar. Çocuktan ders çalışmasını beklerken siz elinizde telefonla takılıyorsanız, tv izliyorsanız o da sizin kuru kuru ders çalış demenizi pek sallamaz açıkçası. Belli çalışma saatleri oluşturup ailecek oturun o çalışsın siz kitap okuyun mesela.
Telefonu ve bilgisayar kullanımını da kısıtlayın hayata küserse küssün. Eline tüm teknolojiyi vererek iyilik yapmıyorsunuz.
E tama iste sizin cocuk asci olacak.yaz tatilinde verin bir restauranta günlük bir kac saat calissin, severse hayatina bu yönde devam eder belki.Pişiriyor zaten , damak tadı da çok güzeldir , ara ara yemek yaparken gelir fikir verir , biraz daha tuz at , baharat buna yakışır vs diye , kendi de yapar pişirir nı istediği zaman )
Benim acilen çözüme ulaşmam gerekli ..
Çok ironik yazmışsınız .bir öğretmen olarak açık konuşacağım sizin gibi velilere uyuz oluyoruz.
evet çocuğum yok ama asla anlamıyorum ya ders çalışmıyor bizi parmağında oynatıyor vs gibi cümleleri.
siz anne babasınız ya nasıl söz geçiremezsiniz?
herkes okumak zorunda değil bu arada bir gün çocuğum olursa ve gözlerinde bu ışığı görmezsem kesinlikle okula göndermeyeceğim
Aşçı olmak istiyor :)Gelecekle ilgili hayalleri ne peki, ne yapmak, ne olmak istiyor.
Ders çalış demek yerine bunlardan mi girseniz acaba..
Ergen tecrübem yok, sadece fikir
Pratikte çok saçma olabilir
Hiç öyle büyük konuşmayınbir öğretmen olarak açık konuşacağım sizin gibi velilere uyuz oluyoruz.
evet çocuğum yok ama asla anlamıyorum ya ders çalışmıyor bizi parmağında oynatıyor vs gibi cümleleri.
siz anne babasınız ya nasıl söz geçiremezsiniz?
herkes okumak zorunda değil bu arada bir gün çocuğum olursa ve gözlerinde bu ışığı görmezsem kesinlikle okula göndermeyeceğim
Ben de doktor avukat diye bir seçenek sunmadım önüne , herhangi bir baskım dayatnam da yok ille şu mesleği oku diye , seçimini kendi yapsın , ayakları üzerinde durabilsin .Aşçı olmak istiyorsa işi daha kolay, öyle çok ders çalışmasına gerek yok. Tabi ki çalışmasın demiyorum ancak bir meslek lisesine gidip ondan sonra bir şekilde aşçı olabilir. Bir de İngilizce öğrenir tamam işte. Aşçılık akademik başarıdan çok mesleki bir alan. Herkes doktor avukat olmak zorunda değil. Bunun bilincinde değiliz ne yazık ki.
"Aslında herkes dahidir. Ama siz kalkıp bir balığı ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız o balık ömrünü aptal olduğuna inanarak geçirir."Arkadaşlar hepinize selâm .
Malum corona hayatı altüst etti . Okullar tatil oldu .
Benim çocuğum ders çalışmıyor , babası eve gelmemiş olsa 24 saat oyun oynar , kendinden geçiyo resmen ( keşke aynı performansı derslerine de göstereydi ) .
Bu gün yine onun tartışmasını yaşadık , " oğlum neden ders çalımıyorsun " dedim , bana dediği şu oldu " anne bir balığa şu ağaca tırman dersen , o balık kendini hayatı boyunca aptal zanneder " ben böyle şaşkın kalakaldımimdaaaaat diye bağırasım var gerçekten .
Ebaya baktığı yok , kitaplarını açtığı yok , yiyor içiyor oyun oynuyor telefondan ( nadir de olsa ev işlerine yardım eder ve arada mutfağa gidip kendine yiyecek hazırlar )
Liseye başlayacak-tı , ittire kaktıra okutuyoruz resmen , ülkemizde mecburi olmasa okula da gitmezdi .
Ben ne yapayım bu çocuğa , nasıl bir yol izlemeliyim ?
Yazım yanlışım varsa affola , yorumlarınızı bekliyorum .
Okuyan ve yorum yazan herkese şimdiden teşekkürler .
Evet otorite kuramadım kabul ediyorum .
LGS öğrencisi için şaşırtıcı bir durum belli ki bu saatten sonra değişmez. Çocuğunuz ergenlik döneminde ve daha önce de muhtemelen düzenli çalışan test çözen bir cocuk olmamış. Evde olunca gözünüze batmıştır okul açıkken veliler nefes alıyor evde de sabrediyor.Arkadaşlar hepinize selâm .
Malum corona hayatı altüst etti . Okullar tatil oldu .
Benim çocuğum ders çalışmıyor , babası eve gelmemiş olsa 24 saat oyun oynar , kendinden geçiyo resmen ( keşke aynı performansı derslerine de göstereydi ) .
Bu gün yine onun tartışmasını yaşadık , " oğlum neden ders çalımıyorsun " dedim , bana dediği şu oldu " anne bir balığa şu ağaca tırman dersen , o balık kendini hayatı boyunca aptal zanneder " ben böyle şaşkın kalakaldımimdaaaaat diye bağırasım var gerçekten .
Ebaya baktığı yok , kitaplarını açtığı yok , yiyor içiyor oyun oynuyor telefondan ( nadir de olsa ev işlerine yardım eder ve arada mutfağa gidip kendine yiyecek hazırlar )
Liseye başlayacak-tı , ittire kaktıra okutuyoruz resmen , ülkemizde mecburi olmasa okula da gitmezdi .
Ben ne yapayım bu çocuğa , nasıl bir yol izlemeliyim ?
Yazım yanlışım varsa affola , yorumlarınızı bekliyorum .
Okuyan ve yorum yazan herkese şimdiden teşekkürler .
Siz nasıl bir anne babasınız peki? Bazı çocukların ders çalışmak içinden gelir ama onun haricinde 13 14 yaşındaki çocuklar oturup ders çalışacak olgunlukla olmuyorlar. Çocuktan ders çalışmasını beklerken siz elinizde telefonla takılıyorsanız, tv izliyorsanız o da sizin kuru kuru ders çalış demenizi pek sallamaz açıkçası. Belli çalışma saatleri oluşturup ailecek oturun o çalışsın siz kitap okuyun mesela.
Telefonu ve bilgisayar kullanımını da kısıtlayın hayata küserse küssün. Eline tüm teknolojiyi vererek iyilik yapmıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?