ben bunu ılk duydugum zaman o zamanda hak vermıstım cocuk haklı ınsanlar senelerce okuyor yuksek yapıyor sonra 3 kurus ıcın aylarca ıs bekleyıp depresyona gırıyor ben o tarafta degıl dırekt ılgılendıgım alana meslek olarak yonelıcem dıyor zamanla yarısmak ıstıyor kuzucukBen hiçbir zaman yönlendirmedim , sorduğum zaman daha karar vermedim derdi , 1 yıldır aşçı olmak istediğini söylüyor , şef yarışmaları vardı bi ara onu hiç kaçırmadan izledi meselâ , tariflere bakar netten , anne hadi yapalım der . Geçen hafta hamburger ekmeği yaptı , hamuru mayaladı kabarmasını bekledi pişirdi ekmeğini yaptı hamburgerini , el lezzeti de var :)
Yorumun için teşekkür ediyorum .
En sevdiği Ayıcığı alın ders calismiyorsun öylemi pata kute dövünArkadaşlar hepinize selâm .
Malum corona hayatı altüst etti . Okullar tatil oldu .
Benim çocuğum ders çalışmıyor , babası eve gelmemiş olsa 24 saat oyun oynar , kendinden geçiyo resmen ( keşke aynı performansı derslerine de göstereydi ) .
Bu gün yine onun tartışmasını yaşadık , " oğlum neden ders çalımıyorsun " dedim , bana dediği şu oldu " anne bir balığa şu ağaca tırman dersen , o balık kendini hayatı boyunca aptal zanneder " ben böyle şaşkın kalakaldımimdaaaaat diye bağırasım var gerçekten .
Ebaya baktığı yok , kitaplarını açtığı yok , yiyor içiyor oyun oynuyor telefondan ( nadir de olsa ev işlerine yardım eder ve arada mutfağa gidip kendine yiyecek hazırlar )
Liseye başlayacak-tı , ittire kaktıra okutuyoruz resmen , ülkemizde mecburi olmasa okula da gitmezdi .
Ben ne yapayım bu çocuğa , nasıl bir yol izlemeliyim ?
Yazım yanlışım varsa affola , yorumlarınızı bekliyorum .
Okuyan ve yorum yazan herkese şimdiden teşekkürler .
Ona şunu diyin oğlum ben balığı ağaca çıkarmak istemiyorum ki suya koymak istiyorumArkadaşlar hepinize selâm .
Malum corona hayatı altüst etti . Okullar tatil oldu .
Benim çocuğum ders çalışmıyor , babası eve gelmemiş olsa 24 saat oyun oynar , kendinden geçiyo resmen ( keşke aynı performansı derslerine de göstereydi ) .
Bu gün yine onun tartışmasını yaşadık , " oğlum neden ders çalımıyorsun " dedim , bana dediği şu oldu " anne bir balığa şu ağaca tırman dersen , o balık kendini hayatı boyunca aptal zanneder " ben böyle şaşkın kalakaldımimdaaaaat diye bağırasım var gerçekten .
Ebaya baktığı yok , kitaplarını açtığı yok , yiyor içiyor oyun oynuyor telefondan ( nadir de olsa ev işlerine yardım eder ve arada mutfağa gidip kendine yiyecek hazırlar )
Liseye başlayacak-tı , ittire kaktıra okutuyoruz resmen , ülkemizde mecburi olmasa okula da gitmezdi .
Ben ne yapayım bu çocuğa , nasıl bir yol izlemeliyim ?
Yazım yanlışım varsa affola , yorumlarınızı bekliyorum .
Okuyan ve yorum yazan herkese şimdiden teşekkürler .
Ya nolur telefon vermeyin şu çocukların eline...Benim oğlum küçük oda telefona dadandı vermıyorum alıyorum arada veriyorum ama çocuklarda bunaldı anlamak şazım onlarıda
internette okuduğunu size satıyor" anne bir balığa şu ağaca tırman dersen , o balık kendini hayatı boyunca aptal zanneder " ben böyle şaşkın kalakaldım
Günaydın DenizcimHannazcim seni oyle anliyorum ki.Ben benim ergenlerin biriyle ne cok ugrastim,ne cok uzuldum anlatamam.
Biliyordum ki gececek,ama kirmadan kirilmadan,telafisi olmayan zaman kaybindan en az hasarla atlatmaya calisiyor insan.
Herseyi reddediyordu sessiz direnisle,zihni cok iyi,dersi boslar,evde tek sayfaya bakmaz,kendini sartlar,okulu sevmez...
Baskici bir aile degiliz fakat salmista degildim,orta yolda yani.2 3 kat sabir lazim bu surecte,biraz onu anlamaya calistim,biraz rolantiye alarak sadece bekledim...
Gitgide o ates sakinliyor,biraz buyuyup algilar degisiyor,birseyler iyiye gidiyor yani, uzulme.
Ben de neredeyse yalniz atlattim diyebilirim diyebilirim bu sureci.
Cunki esim,sanki cocuklara gerekli otoriteyi saglarsa onu sevmeyecekleri gibi bir dusuncedeydi.
Evde duzen kuran,kisitlayan,birseylere hayir diyen hep ben gibi bir konuma düştüm,bazen cocuklarin nefretine bile katlanmak zorundayiz,fakat biliyordum ki cocugun asil anne babaya,asgari de olsa belirli kurallara ihtiyaci var.
Telefonu elinden aliyordum,adeta cocuk sönuyordu.
Ama dayandim,astik baya,bambaska bir cocuk cikti o kozadan masallah.
Cok iyi degilsekte baya baya iyiyiz su anda.
Gececek,bu surecte sana boool bol sabir
Sağol Zeynos teşekkür ediyorum ablacım , aşıcaz inşAllah .Allah içine azim güç kuvvet versin bazen çok söylemek inatlaştırıyor inanın ne desem bilemiyorum. Size de kolaylıklar diliyorum
Yani öyle tabiki :)internette okuduğunu size satıyor
telefonu elinden alabilirsiniz
belirli saatlerde verin, ders saatlerinde alın
babasından korkuyorsa babası konuşsun
veya siz biraz tehditvari konuşun babana söylerim gibi<<< (bu tartışmaya açık ama ben olsam yapardım)
yadaaa gerçekten gerçekleştirebileceğiniz vaatler verin
bu hafta/ay vs şöyle ders çalışırsan sana şu pc oyununu alırız gibi.. bilemedim belki çok istediği bişey vardır
Güzel arkadaşım benimcanıımmm
tam ergen zamanı
zaten tum gun evdeler
ozellıkle su zamanda oyunu yasaklama bence
sadece sınırlandırma getırırsen daha ıyı olur tabıkı
bu meseleyı tek basına cozmeye calısmak yerıne abısını de mevzuya dahıl et bence abısı konussun yonlendırsın
senın kucuk oglan hep ben herseyın altından nasılsa kalkarım bır sekılde hallederım modunda :) ondan rahat davranıyor bunu zorla degıstıremezsın hayata bakıs acısı yapısı bu
sadece abısı onun calısma duzenlerıne plan getırebılır ondan sonra oyun hakkı dogarsa bır duzen olursa sorun cozulur :)
erkek erkege kendı aralarında kendı dıllerınde bır konusup bogusup carpısıp anlasır onlar :)
Hannazcim yoldayim,kisaca yaziyorum,hep bastan alacaksin hep bastan,belki 3456ci kez,ilk soyluyormus gibi,o algilarin acildigi ana denk gelirse iste orda oluyor birseyler,kirilma noktasi gibi.Günaydın Denizcim
Sanırım ben de uğraşıcam gibi , ama atlatıcaz inşAllah .
Dün akşam kısa sakince konuştum o da olur anne dedi , bu gün yavaştan başlarız inşAllah , sıkmıcam ( zaten hiç sıkmadım ondan oldu hep)
Darısı bizim başımıza ne diyim , yorumun için çok teşekkür diyorum canım :)
Çocuğum yok hele hele ergen psikolojisinden hiç anlamam ama size kolaylıklar dilemeye geldim ve şu cümleye istemsiz güldüm. 13 yaşında şu sözleri anneme babama desem (ki diyemezdim) kızılcık sopasıyla kovalarlardı beni, küçük filozofa bak sen. Şimdiki çocuklara mı laf dinletmesi zor yoksa biz mi fazla munistik bilmiyorum, allah yardımcınız olsun.Bu gün yine onun tartışmasını yaşadık , " oğlum neden ders çalımıyorsun " dedim , bana dediği şu oldu " anne bir balığa şu ağaca tırman dersen , o balık kendini hayatı boyunca aptal zanneder " ben böyle şaşkın kalakaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?