Çocuk ders çalışmıyor , ne yapmalıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
canıımmm

tam ergen zamanı
zaten tum gun evdeler
ozellıkle su zamanda oyunu yasaklama bence
sadece sınırlandırma getırırsen daha ıyı olur tabıkı

bu meseleyı tek basına cozmeye calısmak yerıne abısını de mevzuya dahıl et bence abısı konussun yonlendırsın
senın kucuk oglan hep ben herseyın altından nasılsa kalkarım bır sekılde hallederım modunda :) ondan rahat davranıyor bunu zorla degıstıremezsın hayata bakıs acısı yapısı bu
sadece abısı onun calısma duzenlerıne plan getırebılır ondan sonra oyun hakkı dogarsa bır duzen olursa sorun cozulur :)
erkek erkege kendı aralarında kendı dıllerınde bır konusup bogusup carpısıp anlasır onlar :)

ben bunu ılk duydugum zaman o zamanda hak vermıstım cocuk haklı ınsanlar senelerce okuyor yuksek yapıyor sonra 3 kurus ıcın aylarca ıs bekleyıp depresyona gırıyor ben o tarafta degıl dırekt ılgılendıgım alana meslek olarak yonelıcem dıyor zamanla yarısmak ıstıyor kuzucuk

bu konuda zamana bırakarak goz ardı da etmeyerek cıddıye alarak destekle bence suan kı aklım olsa bende şef olurdum :) madem var yetenegı madem bunu ıstıyor mutlu olacagı seyı yapsın enı sonu oyle ya da boyle calısacak nefret ede ede ıse gıtmesı ıstemeye ıstemeye zorla yuksek ogrenım gormesı daha ıyı olacak anlamına gelmıyor sonucta

sans tanımak lazım canım

Bizimkilerde ellerinden gelse 24 saatin 15 saatini oyunda geçirirler.Biz kısıtlıyoruz günlük eba izleniyor arkasına biraz test deneme falan daha sonra oyun oynayabiliyoruz.Yani oyunu ödül olarak koyuyoruz yeni nesil çocuklarla başetmek pek mümkün olmuyor malesef şimdilik böyle idare ediyoruz.Şunuda ekleyim okul zamanı gibi olması zor çevremde de gördüğüm tatil modunda çocuklar.Umarım kısa sürede atlatırız bu günleri.

En sevdiği Ayıcığı alın ders calismiyorsun öylemi pata kute dövün

Ona şunu diyin oğlum ben balığı ağaca çıkarmak istemiyorum ki suya koymak istiyorum balık inat ediyor da ediyor ağaca çıkacam diye.

Çocuğa ders çalış diyipte siz tv karşısında veya elde telefonla durdukça ders çalışmaz tabi bu yaşına kadar örnek davranışa yönlendirmemişsiniz demek ki şimdilerde de hasadını alıyorsunuz

Oğlunuza bakış açınız "çocuk" olduğu sürece onunla iletişim kuramazsınız. Çocuk ama ne, kimin çocuğu? Ona "oğlunuz" olarak yaklaşmalısınız

" anne bir balığa şu ağaca tırman dersen , o balık kendini hayatı boyunca aptal zanneder " ben böyle şaşkın kalakaldım
internette okuduğunu size satıyor
telefonu elinden alabilirsiniz
belirli saatlerde verin, ders saatlerinde alın
babasından korkuyorsa babası konuşsun
veya siz biraz tehditvari konuşun babana söylerim gibi<<< (bu tartışmaya açık ama ben olsam yapardım)
yadaaa gerçekten gerçekleştirebileceğiniz vaatler verin
bu hafta/ay vs şöyle ders çalışırsan sana şu pc oyununu alırız gibi.. bilemedim belki çok istediği bişey vardır

8. Sınıflara girdiğim için o yaşlarda nasıl bir ruh halinde içersinde olduklarını kestirebiliyorum. Çocuklar tamamen nabza göre şerbet verip, ortamın, karşısındaki insanın halini tavrını ölçerek kim daha baskın bu kişiyi alt edebilir miyim şeklinde bakıp tavırlarını da ona göre şekillendiriyorlar. Fazla inatlaşmadan ama tatlı sert şeklinde öncelikle otoriteyi elinize almanız gerekiyor. Kararlı durmanız ve bu davranışınızdan vazgeçecek en ufak bir açık gostermemeniz gerekiyor. Oğlunuzun ilk baslarda tepkilerinde ciddi artma gözlenir ama zamanla sönerek bükemedigi eli öpecek hale gelecektir. Ayrıca evdeler diye bunalima girmelerine de gerek yok, kaldı ki sizin çocuğunuz gayet büyük ve şımartılıp ayy kıyamam sıkılmasın diyip her istedigini alacak şekilde muamele görmemesi gerekiyor. Ebada günlük hangi derslerin işleneceği belli, porgramlar yapıldı. Alın elinize kağıt kalem programı yapın eba dinleme saatlerinde eba, sonrasında az biraz dinlenme tekrar test şeklinde planlama yapın. Yırtınsa da telefonu tableti bilgisayarı alamayacağını söyleyin. Bir şekilde ayak uyduracak. Siz sadece sözde hadi gel çalışalım der sonra da çocuk hayır anne yeeaaaa dediğinde iyi madem deyip giderseniz o çocuk tabi ki o rahata alışır ve sizin sözlerinizin bir ehemmiyeti kalmaz. Bana sadece, ders çalış demek için demek şeklinde bir tavrınız var gibi geldi. Yanlış isem düzeltin lütfen. Hepimiz ergen olduk, hepimiz ders çalışmak zorunda bırakıldık. Kimse arkadaşlarıyla gezip tozmak vakit geçirmek varken kitaplar arasinda kalmayı istemez ama daha güzel şeyler için güzel seylerden de vazgeçmek gerekir. Oglunuzu alın karşınıza ve güzellikle anlatin, kararlı durun.

Günaydın Denizcim
Sanırım ben de uğraşıcam gibi , ama atlatıcaz inşAllah .
Dün akşam kısa sakince konuştum o da olur anne dedi , bu gün yavaştan başlarız inşAllah , sıkmıcam ( zaten hiç sıkmadım ondan oldu hep )
Darısı bizim başımıza ne diyim , yorumun için çok teşekkür diyorum canım :)

Çocuğunuzda babasinin arkasını toplanmasının güveni var sanırım . Çocuklar böyledir babalarının parası olduğunu bilse şirketi olduğunu bilse okumama gerek yok yaaa babamin şirketi var derler . Sorumlulukları yerine getirilse ben soyelyim böyleyim diye ahkam keserler. İşlerini çok iyi biliyorlar . Baba sizin bu ders çalıştırma , bağımlılıktan kurtarma sürecine ne kadar dahil onu merak ettim . Çocuğunuzun babasıyla iletişimi nasıl . İki taraflı konusunda daha çok sonuc alinir diye düşünüyorum.

Yani öyle tabiki :)
Hemen hemen her istediğini aldık , bi ara at istemişti almadık tabikii .. Sanırım her istediğini yaparak durum bu hâle geldi .

Güzel arkadaşım benim
Neden otoriteyi kuramadığımı az çok biliyorsun ..
Abisini yazmıcaktım ama mademki sen yazmışsın ben de yazayım :)
Şu sıralar abisiyle de gelgitler yaşıyor , olur olmaz tartışma yaratıyo , noluyo diyip araya girdiğimde abisi haksız gösteriyor ki haksız olan tamamen kendisi , bunu da kabul etmiyor .
Ama güzel olan bi şey var , şu saat oldu hâlâ oyun oynamadı ama ders de çalışmadı ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim .
Bu durum eninde sonunda yoluna girecek , girmeli yani :)

Ergenle nasil bas edilir bilemiyorum.

Ama istedigi meslege sahip olmasi icin, hatta ozgur olabilmesi icin (ehliyet su bu) lise diplomasinin sart oldugunu bilmesi gerek. Madem abiye de ozeniyor, belki soyle de soylenebilir.

Tamam biz senin abin gibi Universite okumani vs sart kosmuyoruz, sana saygi duyuyoruz ama lise diplomasi alman zorunlu. Bu benim secimim degil. Bu sebeple o kisim istege bagliymis gibi davranamayiz, sana da izin veremeyiz.

Yine buyuk konusmayayim ama o telefonu ruyasinda gormek istemiyorsa oncelikle asgari sekilde derslerini calismali, asgari sekilde evdekilerle iyi gecinmeli. Ama siz de yardimci olun, bazi ogretmenler cok fazla odev veriyorlar gercekten, o noktada insiyatif alip az odev yaptirabilirsiniz bence. Dedigim gibi notlari dusuk olsun cok sorun degil, ama asgari sekilde bilgiyi almis olsun ve sinifini gecsin.

Hannazcim yoldayim,kisaca yaziyorum,hep bastan alacaksin hep bastan,belki 3456ci kez,ilk soyluyormus gibi,o algilarin acildigi ana denk gelirse iste orda oluyor birseyler,kirilma noktasi gibi.
Olacak,bil,yipranmani azaltir bu,ama ipler elinde olsun,hani deli bir tayı düşün:))
Seni pesinden suruklemesine izin verme,basarilar:*

Oyun bağımlılığı için bir pedagog ile görüşün. Online terapiler baya revaçta şuan. Okuldaki pdrciyi tanıyorsanız arayıp bilgi almaya çalışın. Bu tip konular uzman bilgisi ve tavsiyesi ister bence. Ne olursa olsun bu oyun meselesini ve ders çalışmama sorumsuzluğunu çözün. Çünkü bu anasının babasının yetiştiremedikleri yarın öbür gün evlenip barklanıp elin kızına eziyet oluyorlar.
Ay bilmiyorum çocul yetiştirmek çok zor. Ben duvardan duvara çarpardım bu çocuğu ama siz yapmayın tabii. Ay iyiki çocuğum yok töbe töbe burdan sinirlendim

Çocuğum yok hele hele ergen psikolojisinden hiç anlamam ama size kolaylıklar dilemeye geldim ve şu cümleye istemsiz güldüm. 13 yaşında şu sözleri anneme babama desem (ki diyemezdim) kızılcık sopasıyla kovalarlardı beni, küçük filozofa bak sen. Şimdiki çocuklara mı laf dinletmesi zor yoksa biz mi fazla munistik bilmiyorum, allah yardımcınız olsun.

Erkek kardeşimde dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu vardı. Mutlu mesut anaokuluna giden çocuğun içinden ilkokula başlayınca bir canavar çıktı. Annem sınıfın kapısında beklerse sınıfta oturuyor, yoksa asla sınıfta tutulamıyordu. Evimiz okula çok yakındı, gizlice kaçıp eve geliyordu. Öğretmen panikten deliriyordu tabi çocuğa bir şey mi oldu diye. Bi kere kantinden ayran almış açamamış annem açsın diye eve gelmişti Okula gönderilmesin diye her şeyi yaptı. Ödevleri asla almadı, kalem kutusunu okulda bıraktı, önlüğünü, kitaplarını, okul çantası, ne varsa kaybetti. Annem aklını kaçıracaktı. Okulda da ders saatinde tenefüs, tenefüste ders yapmaya karar vermişti, dersler çok uzunmuş Bu krizler eşliğinde 4.sınıfa geldi ve babam bir gün dedi ki “tamam oğlum okula gitme seni okuldan alıyorum, madem okumuyorsun çalış paranı kazan, yarın sanayide bi ustayla konuşayım, arabaları da çok seviyorsun, tamirci ol” 2 gün de okula göndermediler.
Nedense birden bire kardeşime bir ilim irfan aşkı geldi ertesi dönem teşekkür, sonraki dönem takdir aldı. Üniversitede okuduğu iki yıllık bölümü tek bir bütünlemeye kalmadan bitirdi. Ayda hala en az 3-4 tane de kitap okur.

Bence ters psikoloji kullanın, evdeki şartlar, telefon, internet vs. sana okuyorsun diye sağlanıyordu, madem okumak istemiyorsun gir çalış deyin, hatta tanıdık bi esnaf varsa salgından sonra bi iki gün gitsin yanına azcık yorulsun, bundan sonra hayat böyle deyin. Tv, tablet, internet iptal olsun. Nasıl olsa babam özele yollar, babam kursa yollar, babam tanıdık bulur kafasına girdiklerinde oluyor bunlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…