Çocuk ders çalışmıyor , ne yapmalıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben dun yazmistim sunu da eklemek istiyorum okul bitirmek cidden marifet degil ama birseyler ogrenmek ve bunu hayattaki durumlarla bagdastirmak cok eglenceli oluyor.
Cocuk bunu kesfettikce ogrenme istegi artiyor.
Dersleri ders olarak degil de hayatin bir parcasi goruyor.

Mesela cografya calisiyor diyelim.eskiden bulundugumuz yerin aslinda bir deniz oldugunu bilse sonra bu asamaya nasil geldigini bogazlarin nasil olustugunu vs. Ogrense eminim ki ogrenme istegi artacak.

Veya fen dersinde dunya nasil olusmus vucudumuz nasil calisiyor bunlari gercekten dinledikce ogrenme aski olur diye dusunuyorum.

Ama tum bunlar icin dersi anlatayim geceyim tarzi bir ogretmen olmamali karsisinda.youtube da ki hocalardan faydalanabilirsiniz.cok guzel anlatan hocalar var.

Sef olmak istiyorsa olsun tabii ki ama zaten lise donemine kadar ki konular genel kultur gibi dusunmesi ve mutlaka bilmesi gereken konular.

Bu konuda size cok gorev dusuyor.gerekirse tum isinizi gucunuzu birakip bilgisayari acip beraber ogrenmelisiniz.

Zeki bir cocuk dediginiz icin korelip gitmesine ben cok uzulurum

Kesinlikle zorla olmaz.
Siz ılımlı yaklaşın, yaklaşıyorsunuzda zaten.
Hiç zorlamadan şöyle yapın hadi bugün bı derse girelim bakalım deyin.
Bı dersten başlarsa sıkılmaz.

Bu işler zorla olacak değil bende hiç ama hiç ama hiç ama hiç sevmezdim.
Ailem hiç zorlamadı, hele lise 2 de 6 zayıf getirdim karneme bakmadılar bile.
Bende beni sıkmıyorlar diye hepsini düzelttim.
Aslında iyi bı okul hayatim vardı ama içimden gelmiyordu.
Şimdi ki aklım olsa gene olmaz biliyormusunuz, aynısı olur.
1 yaşında bebeğim var kendimden bildigim için oyunmuş, yemekmiş vs vs vs hiç ama hiç zorlamıyorum. Hemen bırakıyorum.
Geçen 2 hafta su icmedi hiç zorlamadim şimdi şakır şakır su içiyor.

Ben her zaman arkalarında oldum , babamız biraz daha yönlendirme yaptı , büyük oğlumuza şu mesleği yapcaksın diye tutturmuştu , emrivakiyle sınavlara zorladı , bile bile kaybetti , ikinciye tekrar zorladı onu da isteyerek kaybetti , en sonunda dedim istemiyor zorlama karışma , peşini bıraktı öylece .
Derslerine çalışmayan sıpaya da askeriye istiyordu , taaa ki okul müdürü " aşçı olmak istiyor , karışmayın , zorlamayın " diyene kadar .
Sonuna kadar şans kendi elinde , gayret gösterip çabalanadan bi yerlere gelemeyeceğini anlaması gerek .

İşte o bizim devrimizdi bizim zamanımızdı , çıt çıkaramazdık .
Benim sıpada özgüven tavan resmen , her okul dönemimiz öğretmenleriyle sorunlu geçti , sorsanız hep kendi haklı .
Bir defasında " siz kız öğrencileri kayırıyorsunuz , eşitlik istiyorum" diye tutmuş öğretmeninin defterini pencereden atmaya kalkmış .
6.sınıftaydı yanılmıyorsam ,tüm çocuklar okul kıyafetiyle okula giderken , bizimki kot pantolon tişörtle giderdi , 1 uyarı 2 uyarı derken en son müdüre " siz benim kıyafetime karışamazsınız özgür bir ülkede yaşıyoruz " demiş utanmaz , bunun üzerine velisi olarak eşimi çağırmışlardı konuşmak için olay kapanmıştı . ve daha bi çok vukuat ...
Kesinlikle şimdiki çocuklara laf dinletilmiyor , dinlemiyorlar .
Yorumunuz için teşekkür ediyorum sağolun. .

Benimki de kaçmış bi kaç defa , okul müdürü bir daha olursa mesuliyet kabul etmem , ben bu çocuktan bezdim demişti . En sonunda zaten tayinini istedi gitti müdür .

Allah kolaylık versin. Benim 21 yaşında büyük kızım aşçılık okudu. Ama ne zorluklar yaşattı inanamazsın. İlkokuldan itibaren inat, ders çalışmama, yalan, okuldan kaçma, ödevi çöpe atma, 8. Sınıfta resim dosyasını bile bile öğretmene göstermeyip sıfır aldı. Daha neler neler.....Büyüklere danıştık. Psikologlar, uzmanlar vs... psikolog paramızı iade etti. Ben birşey yapamam dedi. Çok uğraştık çokkkk.... sınava bir ay kala zorla test çözdürerek çalıştırdım. Aşçılığa girdi. Lise bitene kadar ben de bittim. Üniversite sınavında da zorla kazandı. 1 yıl gitti. Açığa aldırdı. Biraz çocuğun içinde olması gerekiyor. Şimdi o günlerde yaptıklarından çok pişman. Siz herşeyi yaptınız diyor. Ben değerlendirmedim diyor.

Bu tip durumlarda olayları kapatırsanız çocuk kurallara uymanın gereğini anlamaz. Aynı tutumu evde de sergiler.
Disiplin ve tutarlılık öcü değildir, aksine çocuklar için gereklidir. Çocukların davranışlarının sonuçlarına yaşamalarına izin vermezsek düzenli bir hayatı içselleştiremezler. Onlar yaşayarak öğrenir.

Bu örnekler özgüvenin tavan olması değil yalnız...
Böyle yorumlarsanız çocuğunuza siz zarar vermiş oluyorsunuz.

sen ıyıkı varsın ıyıkı o cocukların annesı sensın :) hepsının altından kalkacagını her zamankı gıbı kalkacagını bılıyorum
sadece suan ergen oldugu ıcın zorlanıyorsun zamanla herseyın yerıne oturacagını suyun akıp yolunu bulacagını bılıyorsun
hıc canını sıkma sen kendını bılıyorsun ıyı bır annesın zaman cevre sımdıkı nesıl daha farklı ve yanlıs yapmamak ıcın boyle ınce dusunmekte de haklısın

tum yorumlarını okudum ve tamamen ergenlık yasadıgı ıcın bu sorunları yasadıgınızı dusunuyorum ve gecıcı oldugunu dusunuyorum cocugun kendını bulmaya calısırken kaybolmayacagına emınım dedıgım gıbı sen ıyı bır annesıın

O Baliği da ağacı da diploması olmayana yediriyorlar sekerim diyeceksin
Felsefe yapmak için önce diploma soruyorlar diyeceksin.
İhtiyaçlarını karşılamayın, sorarsa da sel oldu, balıklar ağaçlara asıldı dersiniz.
Yemek falan da hazırlamayın, yaptığınız yemekten de vermeyin, tost yapsın yesin sıpa.
Yediğim önümde, yemedigim arkamda, elimde telefon yatabilme ihtimalim olsa ben de oğlunuzun yaptığını yapardım

Sizin çocuğunuz zeki falan değil, terbiyesiz. Ne demek öğretmenin defterini atmak, müdüre kafa tutmak falan?
Öğretmen dediğiniz müdür dediğiniz en fazla 3 sene 4 sene muhatap olur, sonrasında kurtulur gider, ömür boyu çekecek olan sizsiniz. Eh bir de maalesef topluma karışacağı için toplum çekecek.
Terbiye vermemenin, eğitmemenin adı "çocuk çok zeki ama çalışmıyor" olmuş.

Kendi kendine çalışma becerisini kazanamamış.
Siz bıraksanız 7/24 oyun oynar
Taviz vermeyin ve net olun sorumluluklarını yerine getirmediğin müddetçe oyun oynamana müsaade etmeyeceğim deyin

Tüm ödevlerini bitirirsen günlük şu kadar sayfa kitap okursan bir saat telefonla oynayabilirsin gibi kıstaslarınız olsun
Ucunu açık bırakmayın
Babasıyla beraber kararlar alın ve o kararları esnetmeyin
İyi olacağını düşünüyorum

Ayrıca evet hiç bir balıktan ağaca tırmanması istenemez ama en azından denizde yüzmesi beklenir.
Şimdiki çocuklar iyi alışmış eğitim felsefesiyle ilgili sözleri kendilerine göre kullanmaya

O söz bir çocuğun kendi ilgi alanına göre derslere ve mesleklere yönlendirilmesiyle ilgili tüm gün boş oturup goy goy yapmanın bahanesi değil

Burayı okumamışım.
Evde çok ciddi bir disiplin problemi var demektir bu

Konumu okuyan yorum yapan , okuyup yorum yapmayan , tavsiye veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum .
Tavsiyelerinizi dikkate alacağım ve elimden geldiğince uygulucam , inşAllah olumlu sonuç alırım .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…