Evet , hayata küstü çocuk , iyice çığrından çıktı .Telefonu elinden almayı denediniz mi?
Sizi denemiş :) Tekrar alın bu sefer pes etmeyin. Ödevini yap akşama telefonu al istediğin kadar oyna diyin.Evet , hayata küstü çocuk , iyice çığrından çıktı .
Kesinlikle reddediyor , çalışmıyor , her türlü öğüdü nasihatı da verdik , duvara konuşuyorum sanki .Bence oyun oynamasını yasaklamak çocuğu iyice soğutur. Şu anda evdeyseniz çözüm basit, 8. sınıf konuları zaten basit konular, birlikte ders çalışın. Akşam olunca oynunu oynamasına izin verin.
Okula erken başladı ( kendi isteğiyle ) 60 ayını dolduran çocuklar ilköğretime başlayabilir dediklerinde , 13 yaşında henüz .işte o ipleri elime alsam ,balığın tırmanamadığı ağaca bağlıcam da , ipler yok tutamıyorum .Kaç yaşında? Liseye başlıcak dediğinize görr 14den fazla olamaz diye düşünüyorum. Hala çocuk sayılır.Bence müdahale edin. Oyun saatlerini sınırlandırın ve ders kontrolü yapın. Çocuk gibi kontrol edilmek istemiosa çocukluğu bıraksın.Verdiği ağaç balık örneğinden yola çıkarak diyebilirim ki kendini çok bilmiş sanan bir ergen var karşınızda.Biraz ipleri ele almalısınız.
Öğretmeniyle konuşsanız o uyarsa.
Ben öğretmenim öğrencilerime uzaktan eğitimleri izledikce resim istiyorum bu dönem sözlü vermemiz istenilebilir ona göre verecem diyorum onlar da sözlü notunu duyunca izliyorlar. Gerçekten zor bir süreç inşallah bir an önce kurtuluruz.
Kesinlikle reddediyor , çalışmıyor , her türlü öğüdü nasihatı da verdik , duvara konuşuyorum sanki .
Başta kırsa da dökse de siz sınırlandırın(tamamen yasaklayın demiyorum). Bi süre sonra istediğine kavuşmak için çalışmak zorunda kalacak.Çalıştıkça da bir düzen oturtur.Bol şansOkula erken başladı ( kendi isteğiyle ) 60 ayını dolduran çocuklar ilköğretime başlayabilir dediklerinde , 13 yaşında henüz .işte o ipleri elime alsam ,balığın tırmanamadığı ağaca bağlıcam da , ipler yok tutamıyorum .
Kitap okumadığımı nerden biliyorsunuz , bilmeden yargılayamazsınız , hele hele anneliğimi yargılama hakkınız olmadığını düşünüyorum .Siz nasıl bir anne babasınız peki? Bazı çocukların ders çalışmak içinden gelir ama onun haricinde 13 14 yaşındaki çocuklar oturup ders çalışacak olgunlukla olmuyorlar. Çocuktan ders çalışmasını beklerken siz elinizde telefonla takılıyorsanız, tv izliyorsanız o da sizin kuru kuru ders çalış demenizi pek sallamaz açıkçası. Belli çalışma saatleri oluşturup ailecek oturun o çalışsın siz kitap okuyun mesela.
Telefonu ve bilgisayar kullanımını da kısıtlayın hayata küserse küssün. Eline tüm teknolojiyi vererek iyilik yapmıyorsunuz.
Evet olmayı istediği meslek var şu 1 yıldır fikrini değiştirmedi , ama okumazsa mesleğini de eline alamaz .Sizin istediğinizi yapacağını sanmıyorum. Bakın size söylediği söz çok bilindik bir söz, Einstein’ın sözü. Çocuğunuz derslerde iyi olmadığını ancak başka yetenekleri olduğunu düşünüyor. E sporcu olmak hayali olabilir, ya da belki de sporcu olmak. Çocuğunuzu istediği ve yeteneği olan mesleklere yönlendirmelisiniz. Zaten ergenliğe de giriyor. Ona güzelce hayallerini başarması için temel eğitimi bitirmesi gerektiğini anlatın. Ayrıca 8. sınıf konuları o kadar da zor değil, hepimizin bildiği şeyler, konuları siz ya da babası anlatsın biraz. Demek ki çocuk tek başına bakınca yapamıyor.
Ben doktor mühendis ol demiyorum , kendi hayatı ve kendi kararı , okusun hayali neyse onu olsun diyorum .Çocuğunuza yeteneklerinin sisteme uygun olmamasınının bir bahane olmayacağını öğretmeniz gerek. Bazen ne kadar kızarsa kızsın iyiliği için baskın çıkmanız gerekir. Kendinizi kötü hissetmeyin, disiplin edinmesi gerekir çünkü hayatında ne yaparsa yapsın tutunamaz sonra. Hızlı tüketim çağındayız odaklanma ve sorumluluk alma problemi var çoğu çocukta. Aşırı baskıyı her ne kadar doğru bulmasam da bağımlı çocukların internet kullanımının ele alınması taraftarıyım. Zaten internet kullanımı doğru öğretildiğinde ve çocuk sorumluluk sahibi olarak yetiştiğinde baskıya gerek kalmıyor. Ayrıca çocuğunuzun başka bir alana eğilimi, yeteneği var mı? Varsa destek olduğunuzu düşünüyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?