- 22 Aralık 2021
- 1.740
- 2.338
-
- Konu Sahibi Damdakiperi
Ben de aynı duygudayım inanın. Maalesef bu yaş çocuklarında olabilecek durumlar olduğunu biliyorum ama görmezden gelinecek bir durum da değil.. Çocuğun annesiyle diğer konularda konuştum ancak bu cinsel organ dayama diye tabir ettiğim kısmı ona henüz anlatmadım. Çünkü bir yandan anne için de utanç verici bir durum olabilir (ne kadar çocuk da olsalar ben kendim çocuğumla ilgili böyle birşey duysam üzülür ve utanırım, mantık ve duygu çelişiyor çünkü böyle durumlarda) konuşmayı düzgün yönetememekten çekiniyorum (karşı tarafa kaba davranmak vb değil bahsettiğim) Ama anneyle konuştuğumuz diğer şiddetvari (vurma, kötü söz söyleme) durumları henüz tam anlamıyla aşamadigimiz için bu konuyu ne kadar aşabiliriz emin olamıyorum. Anneye söyleyip sonra rehberliğe taşımak belki hiç şık olmayacak o yüzden direk rehberliğe mi gitsem diye düşündüm.. Kısacası kimseyi kırıp dökmeden ama gerekeni yapmaktan imtina etmeden bir yol bulmaya çalışıyorum. Çocuğun hiperaktif olmasına da üzülüyorum, o yüzden incitici olmadan çözüm ariamacım bağcıyı dövmek değil üzüm yemek..Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz.
Eğitimci kimliğimi bir kenara atıp, minnak bebeğimin geleceği için bir an korktum :) Beni garip bir duyguya bürüdü nedense bu yazı.
Diğer veli şu ana kadar hep ılımlı davrandı, ancak bu biraz daha hassas bir konu.. O yüzden direk veliye söylemek bana da zor geliyor. Her çocuk annesinin biriciği, şikayet duymak da insana ağır geliyor. Ama dediğiniz gibi "o bunu yaptı, bu bunu yaptı" polemiğine girince sonu yok. Ben de hep çocuğunu düşünen ama o arada diğer çocukları da görmezden gelmemeye çalışan bir insanım, kapsayıcı bakmaya çalışıyorum. Senenin sonu geldi , önümüzdeki seneyi gözlemleyip ona göre mi reaksiyon alsam diye de düşündüm bir yandan..Ama sınıf öğretmenine 3-5 gün önce söyledim. Hatta oğlum bu gece odasına giderken "anne korkuyorum, odama götürsene, karşıma ............çıkar diye korkuyorum" dedi.. (diğer çocuğun adını verip) o zaman bir irkildim sonra "anne yanıma gel diye şaka yaptım" dedi. Birkaç defa yumuşak bir dille sordum, bu şaka olmayabilir mi dedim, şaka dedi ama çok da ikna olamadım.Ben bu tür durumları veli ile değil okul ve rehberlik ile çözmekten yanayım.
Bana da çocuklarımla alakalı şikayet geliyor velilerden mesela ama şikayet eden çocuk sadece kendi yanından anlatıyor dolayısıyla kalkıp da kadını kırmamak adına ‘aslında çocuğun benimkine bunu yapmış’ demem, diyemiyorum bir anneyi üzmek istemem, alttan alıyorum halbuki suçlu olan o.
Sizin durumunuz bambaşka ama kadın ben gibi olmayıp ‘yapmaz öyle şey’ falan diye bir yerde çıkışabilir, tekrarlanan şikayetten korumacı davranabilir, o sebeple okulun görüşmesi ve uygun bir dille anlatması daha doğru olur, konu hassas.
Sınıf annesi de sınıftaki bir çocuğun velisi değil mi ? Böyle ciddi bir durumda onu neden araya katiyorsunuz. Öğretmen ve rehberlikle sorunu halledin.Merhabalar,
5. sınıfa giden bir oğlum var. Sınıflarında hiperaktif bir çocuk var. Benim oğlum bu çocuktan çekiniyor (nedenini sorduğumda iri yapılı olduğunu söylüyor, aslında hafif toplu ve oğlumdan kısa boylu, yapısal olarak büyük farkları yok ancak anladığım kadarıyla baskın bir çocuk, benim oğlum da korkak yapılı bir çocuk değil ama çekindiği 1-2 çocuk arasında bu çocuk da var) Oğlumla ve diğer bazı çocuklarla ara ara yükseliyorlar, çocukta vurma, sözle ezme gibi durumlar olabiliyor. Oğlumla çocuk aynı arkadaş grubundalar ve grupları 5-6 kişilik, oğlum zaman zaman çocuğun hareketlerini anlatıp gülüyor, baktığınız zaman bir iyi bir kötüler ama temelde oğlum bu çocukla çok arkadaş olma taraftarı olmasa da aynı gruptaki diğer arkadaşlarindan uzak kalmamak için sineye çekiyor gibi bir yandan. Bu çocuğun cam acitmasi, sözlü siddetlerinden annesine bahsettim, kendisini arayarak uyarmasini rica ettim. Çok da anlayışli bir kadın, 2 konuşmamızda da uyaracagini söyledi ve haber verdiğim için teşekkür etti. Bu defada çocuk oğluma gelip "ana kuzusu" demiş. Birgün okula gittiğimde çocuğu güzellikle uyardım ama oğlum da dahil gruplarındaki tüm çocuklara güzel telkinlerde bulundum..(birbirinize vurmayın, kötü söz söylemeyin vs vs gerçi çocuk beni çok tinlamadi hep uzaklaşmaya çalıştı vs)
Şimdi bir süredir bu çocuğun oğluma ve bazı çocuklara cinsel organını sürttüğünü (oğlumun tabiriyle gelip vücudunu dayama şeklinde) öğrendim. Öğrenir öğrenmez de sınıf öğretmenlerini arayıp anlattim. Oğlumun ismini vermeden çağırıp genel bir uyarı yapacağını söyledi, bir de bu çocuğun üzerinde rehberlik olarak çalışıldığını) Bu birkaç günlük zaman zarfında sınıf öğretmeni bir konuşma yaptı mı henüz bilmiyorum. Ama kendim daha ise yarayacak bir çözüm bulmak istiyorum. Anneye köyle birseyi direkt söylemeli miyim yoksa sınıf annesi aracılığıyla rehberlik ile mi görüşsem. Hassas da bir durum ancak çocuğumu da duygusal ve bedensel olarak korumak istiyorum, olumsuz etkilenmesini istemiyorum. Diğer tarafta hiperaktif olduğunu bildiğim bir çocuk var, incitici olmak da istemiyorum. Bu konuda tecrübeli veya uzmanlığı olan arkadaşlar nasıl bir adımın daha doğru olacağı konusunda belki yorum yaparlar dedim. Okul sona eriyor, acaba 6.sinifta bu sorunlar çözülmüş olur mu diye düşünüyor ve umuyorum. Sınırlarındaki ortam ve çocuklar genel olarak uyumlu ancak bu çocukla ilgili bir sorun var ve çözülmesi lazım. Bu arada bu konuda başka bir şikayet var mı diye 1-2 anneyle daha görüşeceğim. İkilemde kaldığım konu anneyle iletişime devam mı edeyim yoksa direk rehnerlige mi tasiyayim. Anneyle çözemez isek konuyu her halükarda sınıf öğretmeni rehnerliginde yine rehber öğretmene taşıyacağım ama anneyle konuşmadan (çünkü daha önceki konularda ilerleme sağlayamadığı) rehber öğretmene mi gitmeliyim. Biraz da empat bir insanım. Dışardan görüşlerinize ihtiyaç duyuyorum. Teşekkürler
Çok özür dilerim, "sınıf öğretmeni" yazmak istemiştim, yanlış yazmışım..Sınıf annesi de sınıftaki bir çocuğun velisi değil mi ? Böyle ciddi bir durumda onu neden araya katiyorsunuz. Öğretmen ve rehberlikle sorunu halledin.
Haklısınız, beni de tedirgin eden şey bu zaten. O nedenle bu konuyu yarın bir başka velimizle görüşüp ( oğlum başka bir çocuğun adını vererek, " .........ile konuştuk, rehberligw mi gitsek diye " dedi. Bahsettiği çocuğun velisiyle diyaloğumuz var onunla konuşup bilgi alacağım. Gerekirse birlikte veya yalnız rehberliğe gitmeyi düşünüyorum. Bir de sınıf öğretmeni ile bu hafta gezimiz olacak, birkaç veli katılacağız, ondan da görüş alıp harekete geçeceğim.. TeşekkürlerBüyük konuşmak istemem ama siz çok ilimlisiniz , hadi vurma eğilimini rehberliktir öğretmendir çözülür ama sizin bahsettiğiniz şey çok farklı oğlunuz da geri dönüşü olmayan travmalar yarata bilir
Hassasiyetinizin ve zarifliğinizin farkındayım bu sebeple çok çok önemli bir konuda rehber öğretmenle işin aileye bildirilmesi çok daha uygun.Diğer veli şu ana kadar hep ılımlı davrandı, ancak bu biraz daha hassas bir konu.. O yüzden direk veliye söylemek bana da zor geliyor. Her çocuk annesinin biriciği, şikayet duymak da insana ağır geliyor. Ama dediğiniz gibi "o bunu yaptı, bu bunu yaptı" polemiğine girince sonu yok. Ben de hep çocuğunu düşünen ama o arada diğer çocukları da görmezden gelmemeye çalışan bir insanım, kapsayıcı bakmaya çalışıyorum. Senenin sonu geldi , önümüzdeki seneyi gözlemleyip ona göre mi reaksiyon alsam diye de düşündüm bir yandan..Ama sınıf öğretmenine 3-5 gün önce söyledim. Hatta oğlum bu gece odasına giderken "anne korkuyorum, odama götürsene, karşıma ............çıkar diye korkuyorum" dedi.. (diğer çocuğun adını verip) o zaman bir irkildim sonra "anne yanıma gel diye şaka yaptım" dedi. Birkaç defa yumuşak bir dille sordum, bu şaka olmayabilir mi dedim, şaka dedi ama çok da ikna olamadım.
Ahh beni ne kadar güzel anladınızHassasiyetinizin ve zarifliğinizin farkındayım bu sebeple çok çok önemli bir konuda rehber öğretmenle işin aileye bildirilmesi çok daha uygun.
Siz incitmemek adına durumu yumuşatacaksınız, karşı tarafın ne tepki vereceği belirsiz belki çocuğuna çok sert yaklaşacak belki de size ne ile itham ediyorsunuz diye hesap soracak.
Önemli olanın yavruyu bu konuda en güzel ve olumlu şekilde doğruya yönlendirmek olduğunu düşünüyorum elbette sizin çocuğunuzun bu yapılanlara maruz kalması da çok çok üzücü bir durum.
Her iki taraf da çocukken işler inanılmaz kalp yaralayıcı oluyor, vicdan muhakemeleri bir yandan evladını koruma güdüsü ve doğruyu bulma derdi derken uzar gider mesele.
Naçizane rehber öğretmen derim, oğullarını ve aileyi de ergenlik hakkında bilgilendirip çok daha hasarsız bir şekilde belki ilerlenir.
Ben öğretmenim ve bu durumları gayet iyi biliyorum, size tavsiyem lütfen sınıf anneleri ile bu konuları konuşmayın zira sınıf anneliği diye bir meslek yok milli eğitim de , tamamen uydurmasyon, gereksiz bir iş sınıf anneliği, lütfen direk sınıf öğretmeni ve rehber öğretmen eşliğinde işin içine aileyi de katarak halledin bu meseleyi...Merhabalar,
5. sınıfa giden bir oğlum var. Sınıflarında hiperaktif bir çocuk var. Benim oğlum bu çocuktan çekiniyor (nedenini sorduğumda iri yapılı olduğunu söylüyor, aslında hafif toplu ve oğlumdan kısa boylu, yapısal olarak büyük farkları yok ancak anladığım kadarıyla baskın bir çocuk, benim oğlum da korkak yapılı bir çocuk değil ama çekindiği 1-2 çocuk arasında bu çocuk da var) Oğlumla ve diğer bazı çocuklarla ara ara yükseliyorlar, çocukta vurma, sözle ezme gibi durumlar olabiliyor. Oğlumla çocuk aynı arkadaş grubundalar ve grupları 5-6 kişilik, oğlum zaman zaman çocuğun hareketlerini anlatıp gülüyor, baktığınız zaman bir iyi bir kötüler ama temelde oğlum bu çocukla çok arkadaş olma taraftarı olmasa da aynı gruptaki diğer arkadaşlarindan uzak kalmamak için sineye çekiyor gibi bir yandan. Bu çocuğun cam acitmasi, sözlü siddetlerinden annesine bahsettim, kendisini arayarak uyarmasini rica ettim. Çok da anlayışli bir kadın, 2 konuşmamızda da uyaracagini söyledi ve haber verdiğim için teşekkür etti. Bu defada çocuk oğluma gelip "ana kuzusu" demiş. Birgün okula gittiğimde çocuğu güzellikle uyardım ama oğlum da dahil gruplarındaki tüm çocuklara güzel telkinlerde bulundum..(birbirinize vurmayın, kötü söz söylemeyin vs vs gerçi çocuk beni çok tinlamadi hep uzaklaşmaya çalıştı vs)
Şimdi bir süredir bu çocuğun oğluma ve bazı çocuklara cinsel organını sürttüğünü (oğlumun tabiriyle gelip vücudunu dayama şeklinde) öğrendim. Öğrenir öğrenmez de sınıf öğretmenlerini arayıp anlattim. Oğlumun ismini vermeden çağırıp genel bir uyarı yapacağını söyledi, bir de bu çocuğun üzerinde rehberlik olarak çalışıldığını) Bu birkaç günlük zaman zarfında sınıf öğretmeni bir konuşma yaptı mı henüz bilmiyorum. Ama kendim daha ise yarayacak bir çözüm bulmak istiyorum. Anneye köyle birseyi direkt söylemeli miyim yoksa sınıf annesi aracılığıyla rehberlik ile mi görüşsem. Hassas da bir durum ancak çocuğumu da duygusal ve bedensel olarak korumak istiyorum, olumsuz etkilenmesini istemiyorum. Diğer tarafta hiperaktif olduğunu bildiğim bir çocuk var, incitici olmak da istemiyorum. Bu konuda tecrübeli veya uzmanlığı olan arkadaşlar nasıl bir adımın daha doğru olacağı konusunda belki yorum yaparlar dedim. Okul sona eriyor, acaba 6.sinifta bu sorunlar çözülmüş olur mu diye düşünüyor ve umuyorum. Sınırlarındaki ortam ve çocuklar genel olarak uyumlu ancak bu çocukla ilgili bir sorun var ve çözülmesi lazım. Bu arada bu konuda başka bir şikayet var mı diye 1-2 anneyle daha görüşeceğim. İkilemde kaldığım konu anneyle iletişime devam mı edeyim yoksa direk rehnerlige mi tasiyayim. Anneyle çözemez isek konuyu her halükarda sınıf öğretmeni rehnerliginde yine rehber öğretmene taşıyacağım ama anneyle konuşmadan (çünkü daha önceki konularda ilerleme sağlayamadığı) rehber öğretmene mi gitmeliyim. Biraz da empat bir insanım. Dışardan görüşlerinize ihtiyaç duyuyorum. Teşekkürler
Sınıf annesi diye yanlış yazmışım, sınıf öğretmeni demek istemiştim.. Teşekkür ederimBen öğretmenim ve bu durumları gayet iyi biliyorum, size tavsiyem lütfen sınıf anneleri ile bu konuları konuşmayın zira sınıf anneliği diye bir meslek yok milli eğitim de , tamamen uydurmasyon, gereksiz bir iş sınıf anneliği, lütfen direk sınıf öğretmeni ve rehber öğretmen eşliğinde işin içine aileyi de katarak halledin bu meseleyi...
Az önce düzenledim, çok teşekkürleryanlış yazdığınız yeri “düzenle” ile değiştirin isterseniz herkes oraya yorum yapacak yoksa
Anne çok samimi olduğum biri değil, sık karşılaşma gibi bir durumumuz da yok. Bir defa yüz yüze tanıştık sonrasında 1-2 telefon görüşmesi o da benzeri olaylar yüzünden olan görüşmeler zaten.. Bu sabah "oğlum anne biz arkadaşımla bu konuyu çözeceğiz, gerekirse öğretmene gideceğiz ve tutanak tutulmasını isteyeceğiz ve ben artık daha çok tepki vereceğim" dedi. Sorununu kendi çözmeye çalışması hoşuma gitti ama ben tabii ki görüşeceğimBenim kızımda dördü bitirdi. Yaşıt sayılırlar sözlü olarak benim kızımda zarar gördü, saçma sapan laflar işitti. Cevap verirsem beni hiç sevmezler diye arkadaşlarının karşısında susmak zorunda hissetti ki normalde hazır cevap, akıllı bir çocuktur. Öğretmeni ile konusup sorunları çözmeye çalıştık.
Ama fiziksel temas burada temel problem.
Anneyi sizin aramanız doğru olmaz diye düşünüyorum. Bu tarz bir konuda savunmaya geçebilir.
En fazla belki oğluma bu tarz olaydan bahsetti ama isim vermedi çocuğunuzun ağzını arar misiniz böyle biri varsa önlem alalım diye bir yoklama yapabilirsiniz belki. Ama direk sizin çocuğunuz derseniz tepki çekebilir. Başka bir çocuktan bahseder gibi buda son çare olmalı tabiki. Okul bitiyor zaten seneye devam eder rehberlik servisi çözüm bulamazsa seneye düşünün anne ile konuşmayı.
İnşallah seneye bu tarz sıkıntılar yaşamazsınız.
Yavrunuz da benzeri şeyler bir daha yaşamaz inşallahBenim kızımda dördü bitirdi. Yaşıt sayılırlar sözlü olarak benim kızımda zarar gördü, saçma sapan laflar işitti. Cevap verirsem beni hiç sevmezler diye arkadaşlarının karşısında susmak zorunda hissetti ki normalde hazır cevap, akıllı bir çocuktur. Öğretmeni ile konusup sorunları çözmeye çalıştık.
Ama fiziksel temas burada temel problem.
Anneyi sizin aramanız doğru olmaz diye düşünüyorum. Bu tarz bir konuda savunmaya geçebilir.
En fazla belki oğluma bu tarz olaydan bahsetti ama isim vermedi çocuğunuzun ağzını arar misiniz böyle biri varsa önlem alalım diye bir yoklama yapabilirsiniz belki. Ama direk sizin çocuğunuz derseniz tepki çekebilir. Başka bir çocuktan bahseder gibi buda son çare olmalı tabiki. Okul bitiyor zaten seneye devam eder rehberlik servisi çözüm bulamazsa seneye düşünün anne ile konuşmayı.
İnşallah seneye bu tarz sıkıntılar yaşamazsınız.
Direkt öğretmen ve rehberlikle devam edin, annenin etkili olacağını düşünmüyorum.Ben de aynı duygudayım inanın. Maalesef bu yaş çocuklarında olabilecek durumlar olduğunu biliyorum ama görmezden gelinecek bir durum da değil.. Çocuğun annesiyle diğer konularda konuştum ancak bu cinsel organ dayama diye tabir ettiğim kısmı ona henüz anlatmadım. Çünkü bir yandan anne için de utanç verici bir durum olabilir (ne kadar çocuk da olsalar ben kendim çocuğumla ilgili böyle birşey duysam üzülür ve utanırım, mantık ve duygu çelişiyor çünkü böyle durumlarda) konuşmayı düzgün yönetememekten çekiniyorum (karşı tarafa kaba davranmak vb değil bahsettiğim) Ama anneyle konuştuğumuz diğer şiddetvari (vurma, kötü söz söyleme) durumları henüz tam anlamıyla aşamadigimiz için bu konuyu ne kadar aşabiliriz emin olamıyorum. Anneye söyleyip sonra rehberliğe taşımak belki hiç şık olmayacak o yüzden direk rehberliğe mi gitsem diye düşündüm.. Kısacası kimseyi kırıp dökmeden ama gerekeni yapmaktan imtina etmeden bir yol bulmaya çalışıyorum. Çocuğun hiperaktif olmasına da üzülüyorum, o yüzden incitici olmadan çözüm ariamacım bağcıyı dövmek değil üzüm yemek..