• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk böyle mi bakılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuğa yasaklar konuluyorsa onun yaninda abur cubur ya da dondurma yememek gerek. Yenmemeli de! Sana yasak biz yiyebiliriz diye saçma bir şey yok.

Mesela benim kızım 7 yasına girecek kolanın tadını bilmez. Onun yanında içiyoruz evet ama tadını bilmediği için istemiyor . Abur cubur haftada 1, o da babası alıyor
Almazsa hafta da 1 bile vermiyorum.
Evde yemek varsa ekstra bisi isterse yapmam. Cunku evde yemek var .

Herkesin kendi bildi ve bildiğini okudugubur durum . Sizin olsun sizin de değişik olacak tarzınız

Çocuk acıktım, bir şeyler yiyebilir miyim diyor.

Dondurmayı yemekten sonra istedi. Annesi evet yemek yapmıyor. Abim yapar. Sorun yemeği kimin yaptığından ziyade bir dilim ekmeğe izin vermesi.
Biz onlarda değil, onlar bizde kalıyor. Nerede dedim misafirliğe gittiğimizi?
Sizde misafirler ve abin mi yemek yapıyor? İyiymiş. Madem sizde misafir acıktım deyince gel halacim ne istersin diye alıp mutfağa götürürmen doğru olurdu. Belki kadın çekiniyor ya da teklif bekliyor sizden.

biz kısacık konudan anlamaya calısıyoruz yorumluyoruz bize gelince siz nereden biliyorsunuz benim yedigimi diyor, halbuki konuda herkes yiyordu diyor. kendine gelince de eleştirenler görümceleriyle sorunlu:) tövbe estagfurullah, görümcem yok olsa da iki konuyu birbirinden ayıracak kadar sosyal zekam var. amaç yengenin kötü oldugunu herkesten duymak
Ayyyy kıııız öyle anne mi oluuuuur e pis anne, yengelerin yüz karası, gelinlerin kepazesi
Ama hala haza hanımefendi
😂

Baştan söyleyeyim, eleştirmek için açmadım. Yeğenime üzüldüğüm için açtım. Amacım aile içi alışkanlıklarını değiştirmek değil, başka aileler de böyle mi öğrenmek istedim.

Çok abur cubur tüketen bir çocuk değil. Annesi bir sınırlama getirmiş. Bu sınırlama mı, aç bırakma mı anlamadım. Çocuk zaten doğru düzgün bir şey yemiyor. 1-2 saat sonra da karnı acıkıyor. Otursun bu saatte sucuklu yumurta yapsın demiyorum ama çocuk kendi ''karnım gurul gurul ediyor, bir şey yiyebilir miyim'' diye soruyor. Bir dilim ekmek verdi sadece. Üzüldüm.

Az önce biz dondurma yerken dondurma çekti canı, ona da izin vermedi. Çocuk kaşıkları yalamak istedi. Yani bu kadar katı olmak gerekli mi? Yeğenim beş buçuk yaşında.
Hiçbirşey anlamadım

Nasıl bir ev ortamı var düzenli sofra kurulmuyormu.?

Çocuk kaç kilo ?

Neden bu kadar sömürü içine girdiğinizi anlamlandıramadım ben.

Çocuk kovaya gözyaşı döküyormuş.
Ailesiyle yenecek son yemek olabilirmiş.
Kaşık yalamak istemiş.

Kendinizi haklı çıkarmak için bu kadar küçük işlere girişmeseniz mi keşke, size hak veren anneler olmuş zaten hak vermeyenler kadar.

Zaten ergenliğe girince ne bulursa yiyecekler sende iyice sinir olacaksın madem yiyecektiniz ben niye kanser oldum diye 🤣

Dışarı zaten en sinir olduğum şey, hep açlar mc menü yoksa.
Köfteyi benimkiler de yemezdi, bu içine ne koyuyorsa köfteci yusuf köftesini yedi, bir süre oradan hazır aldım ve denemelere girdim, bayağı yakınını yapar hale geldim.
Karbonatlı lastik gibi köfte olunca yiyorlar, içinde yeşil ya da kırmızı hiçbir şey olmayacak tabii ki.
Kıymalı hiçbir yemek de yok bu arada, mantının içindeki kıymaları ayıklattığı gün çocuğum bana tövbe ettim yedirmemeye.

Börek yemezler, cips sevdiklerini bildiğimden şey yaptım, gözlemeyi yarım yufkaya yumurta ve labne ile çırpıp içine sürüyorum, yağda kızartıyorum, çıtır çıtır boş ekmek diye yiyorlar.
Ne kadar sağlıklı olduğu zaten aşikar ama böyle zor durumlarda, buzluğa hazırladığımdan kurtarıcı oluyor.

Her öğün cümlem ‘kanser olucam ben’😂
Gerçekten yemesinler, bırak vallahi umrumda değil ama ne çeneleri ne söylentileri ne ağıtları kesilmiyor açız diye.
Makarna ye yavrum mideni tutsun hamuru, patates kızartması çooocuuuum bunu ye bari diye yalvaran bir film, her yemekte.

Nah bulurlar 15 te, ben diyeyim.😅
Hahahahha merak etmeyin 16 yaşında hala yemiyor🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Kaşık yalamak istemiş.

Kendinizi haklı çıkarmak için bu kadar küçük işlere girişmeseniz mi keşke, size hak veren anneler olmuş zaten hak vermeyenler kadar.
Okudukça yeşilçamdan kesitler anekdotlar geçti gözümün önünden o ne be öyle acitasyonun zirvesi görümce görümce görmim önrümce çok şükür yok bende 😂

Şunu diyince çok itici duruyorsunuz, bilin istedim.
Üzgünüm ama doğru. Bir insanı tanımıyorsunuz ''ay sen yengeni çekemiyorsun, ay çok kıskançsın, senin amacın onu kötülemek'' diye yorum yapabiliyorsanız, kendi hayatınızdan çıkarımda bulunuyorsunuz demek oluyor biraz.

Hiçbirşey anlamadım

Nasıl bir ev ortamı var düzenli sofra kurulmuyormu.?

Çocuk kaç kilo ?
Evet düzenli, yemekler farklı. 20 kilo.

Kaşık yalamak istemiş.

Evet kovaya gözyaşını döktü, evet kaşığı yalamak istedi. Çocuk aklıyla kendince çözüm buldu. Neden kendi yeğenimle ilgili olmayan bir şeyi yazayım? Buraya bir şey demeden önce kameraya mı almak lazımdı?

Evet, ailecek (yani bizimle) yenen son yemek olabilir. Abim dedi. O da mızmızlanmalarından hoşnut değil.

Evet düzenli, yemekler farklı. 20 kilo.

Evet kovaya gözyaşını döktü, evet kaşığı yalamak istedi. Çocuk aklıyla kendince çözüm buldu. Neden kendi yeğenimle ilgili olmayan bir şeyi yazayım? Buraya bir şey demeden önce kameraya mı almak lazımdı?

Evet, ailecek (yani bizimle) yenen son yemek olabilir. Abim dedi. O da mızmızlanmalarından hoşnut değil.
Kızım 6 yaşında her şeyi yer iyi bir beslenmesi var 19 kg. Abur cubur yemiyor ama bu kiloda ise demek ki baya iyi besleniyor. Daha ne olsun. Kaç gündür sizdeler? Düzeni sasinca olabiliyor çocukların. 1 hafta kötü beslense bir şey olmaz yani.

Siz dondurma yerken onun bakmasına, kaşıkları yalamak istemesine ben de üzüldüm,
Abur cubur zararlı evet ama dondurma neden verilmiyor, madem çocuk yemicek önünde yemeyin o zaman,
Çocukken yenir böyle şeyler, en çok çocukken canın çeker, büyüyünce yemek bile istemiyor insan,
Ben aşırıya kaçmamak şartıyla abur cubur verilmesi taraftarıyım,

Kaşık yalamak istemiş.

Gözümde Küçük Emrah canlandı:)

Gözümde Küçük Emrah canlandı:)
Gerçek olan bir durumu anlattım, siz de dalgaya vuruyorsunuz. Hoş bir şey mi? Çok mu komik oldunuz? Aynısı başınıza gelir, biri de yeğeninize küçük emrah gibi rol kesme der umarım.

Üzgünüm ama doğru. Bir insanı tanımıyorsunuz ''ay sen yengeni çekemiyorsun, ay çok kıskançsın, senin amacın onu kötülemek'' diye yorum yapabiliyorsanız, kendi hayatınızdan çıkarımda bulunuyorsunuz demek oluyor biraz.
Ben de benzer şeyleri düşündüm. Ama görümcemle herhangi bir problemim yok mesela. Konu açıyorsanız eleştirilere açık olmanız gerekiyor, ben öyle yapıyorum.

Ben de benzer şeyleri düşündüm. Ama görümcemle herhangi bir problemim yok mesela. Konu açıyorsanız eleştirilere açık olmanız gerekiyor, ben öyle yapıyorum.
benim görümcem bile yok ama olmayan görümcemle olan sorunlarımdan dolayı yengeyi kötülediğini düşünüyorum mesela :) yengem yemek yapmıyor cocuk yemek isteyince hazırlamıyor bir dilim ekmek veriyor, kovaya bir damla su koymasına izin vermiyor cocuk aglatılır mı, annem babam cocugun gözü önünde dondurma yiyor ama yengem bir kasık yalamasına izin vermiyor bu kadar olurmu vs.vs tarafsız bir şekilde düşünemediği okadar belli ki. ha bir de ben kötü anne ilan edildigim icin konudaki anneye kötü demesinden rahatsız oluyormusum :D

Ay üzüldüm çocuğa. Hala mısınız teyzemi. Teyze iseniz açık açık konuşun. Karakterini yapısını bilirsiniz. Hala iseniz kardeşinize durumu anlatın. Yemek için izin istemesi çocuğun mağdur edildiğini gösteriyor
Kardeşine niye anlatıyor yemeği yediren koca mı? Yengesine anlatmak bu kadar zor olmamalı. Benim görümcem çocuğumla ilgili bir şeyi kocama dile getirse şikayet sayarım, hoş görmem, kusura bakmasın gelip bana söylesin.

Konunun başında da bu örneği vermiştim zaten ama herkes cımbızlayıp bir yerden saldırmayı tercih ediyor. Ben onlara tek kelime etmedim bu arada. Bunu da yazmıştım ama okumadan yorum yapmışsınız.
Bence aynısı da sizin düşünceniz için de olmuş öncesini bilmeden son yaşanılan olay için cımbızlayıp bu böyle mi diye sormuşsunuz. Eğer yemeğini yemiyorsa dondurma vermiyorum bence annesi de böyle yapmıştır. Çünkü kural da yumuşama gösterirseniz bunu kullanıyorlar. Bu asla katı bir kural da değil yemeğini yersen dondurma da yiyebilirsin.

Ogluma dogum yaptigimda doktor anneligin kitabi yok kizim, ic sesin seni yonlendirir demisti.
Cocugun kilosu ve boyunda sorun yoksa, annesi cocugunun nasil beslenme duzeni oldugunu biliyordur. Eger aç birakan bir anne ise cocugun gelisiminden belli olur zaten.

Neden sizinle son yemekleri ? Çocuklar bazen istedikleri yapılsın diye duygu sömürüsü yapabilirler, kovaya gözyaşı doldurma meselesi gibi. Kilosunda bir sorun varmış gibi gelmedi bana. 6 yaşında oğlumun kilosu 22. Duygusal manada çocuk dondurma yendiğini gördüğünde bir kaşıkta olsa tattırılması daha iyi olurdu. bir kaşık dondurma sağlığına zarar vermez ama psikolojisine zarar verebilir verilmemesi. ya da çocuk varken yenmese iyiymiş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X