• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk baskısında yeni bir seviye

mydilemma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
3.083
3.701
248
Bugün evde yardımcı kadın temizlik yaptı arkadaşlar. O gidince çalışma masamda küçük bir kağıt farkettim. Bir tarif vardı. Balla çörek otuna dualar okunuyor sonra 41 gün yeniyor falan gibi bir şey. Eşimin de böyle şeylerle ilgisi yoktur ama acaba merak edip çıktı mı aldı dedim. Gelince de dalga geçtim bak evimizde büyü buldum diye.
Bu arada konu büyüye kayıp kapanmasın arkadaşlar. Bu bir büyü falan değil, benim okuyup o adımlar takip etmemi gerektiriyor, tarif sadece)
O görünce yaz internete ara neymiş dedi. Ve evet, çocuğu olmayanlar için manevi tedavi bilmem ne diye bir sürü internet sitesinde çıktı. Yardımcı kadını aradım. Halının altında buldum dedi. Onun yaptığını düşünmüyorum çünkü öyle bir muhabbetimiz yok. Çocuğumuzun olup olmadığı ile ilgili hiç bir şey bilmiyor.
Evimize sadece kardeşim geldi geçen hafta. Annem geleli çok oldu. Bir kaç ay sanırım. Başka da kimse girmedi. Eşimin annesi deseniz sadece taşınırken yardım geldi bir sene önce ve asla böyle bir şey yapmaz.
Kağıttaki yazılar silikleşmiş bayağı. Halımı da yeni serdim daha, çünkü normalde olan halımı temizliğe göndermiştim, sonra tekrar sermedim bunu kullanmak için biraz da. Çok önceden bu halıyı kullanıyordum ama sonrasında yıkamaya da gitti bu halı.
Her şey çok garip. Bu kağıt bu halının altına koyulduktan sonra, bir şekilde yapışmış, onunla birlikte yıkanmış gelmiş, kağıttaki yazılar da o yüzden silik olabilir mi bilmiyorum.
Kardeşimi aradım annem sana böyle bir şeyi bırakmanı söyledi mi diye. Ama o da yapmaz, öyle bir şey olsa mutlaka bana gösterir ve annemle dalga geçerdi. Ki direk güldü.
Annem yaptı bence. %99. Çocuk meselesine takık olan o. Hatta daha geçende bana kaynanalık yapıyorsun, bizim için çocuk konusunda aile baskısı ondan yok senden var dedim. Sürekli bir şeyler söyler. Artık bu konuda bana bir şey söyleme dediğimde de, yemek sırasında falan durup durup "aah ah her şey kısmet, Allah'a bırakmak lazım" falan deyip duruyor direk konuyu söylemeden.
Belki de halının değil de sehpanın falan altındaydı mesela. Temizlik yaparken kadın fark etmemiştir tam nereden geldiğini.
Çok çok sinirliyim. Benim öyle okunmuş şeyler yiyip içme şeylerinden de hiç hoşlanmadığımı yapmayacağımı bilir. (Lütfen konu dine de gitmesin arkadaşlar, konu kapanmasın)
Müdahele, terbiyesizlik, baskı, adını da koyamıyorum.

Hadi duayı gizlice koydu, nasıl yedirecek size :)

Ben çok sinirlenmelik bir durum göremiyorum yaa.
İstiyor anneler torun.
Çocuğa bizim yüklediğimizden daha özel anlamlar yüklüyorlar.

Evliliği güzel ve çekilir yapan şeyin çocuk olduğuna inanıyorlar.

Benim annem çocuk istemiyorsan niye evlendin o zaman dedi mesela.
Bir yandan hak vermedim değil :)

Sen de gül geç, bildiğini oku.
Anne işte kötülük düşünmedi ya..

Merak ediyorum gerçekten insanlar bu gibi şeyleri inanarak mı yapıyor yada umutsuz oldukları için yötem mi geliştiriliyor
Sabır dilerim sizede
böyle insanlara tahammülüm hiç yoktur

Merak ediyorum gerçekten bu gibi şeyleri inanarak mı yapıyor yada umutsuz oldukları için yötem mi geliştiriliyor
Sabır dilerim sizede böyle insanlara tahammülüm yoktur
O inanır. Özellikle böyle manevi konularda direk inanır. Sonra gerçek değilse de benim niyetim öyle Allah biliyor der. Bense nefret ederim böyle şeylerden. Bunu da çok iyi bilir.

Size sormadan işler çevirmesi tabikii yanlış hem de hoşlanmıyorum demişssiniz.. Bende alın karşınıza konuşun bir daha yapmaması gerektiğini söyleyin.

Hadi duayı gizlice koydu, nasıl yedirecek size :)

Ben çok sinirlenmelik bir durum göremiyorum yaa.
İstiyor anneler torun.
Çocuğa bizim yüklediğimizden daha özel anlamlar yüklüyorlar.

Evliliği güzel ve çekilir yapan şeyin çocuk olduğuna inanıyorlar.

Benim annem çocuk istemiyorsan niye evlendin o zaman dedi mesela.
Bir yandan hak vermedim değil :)

Sen de gül geç, bildiğini oku.
Anne işte kötülük düşünmedi ya..
İşte ben o kadar manipüle edilebilir bir insanım ki, onu bulacağım. Sonra aa bu neymiş deyip araştıracağım. Sonra çocuk için olduğunu öğrenince, Allah bana direk mesaj göndermiş, hem de bilgisayar çıktısı, Times New Roman karakterleriyle deyip hemen onu uygulamaya geçeceğim :D
Sorun şu ki ben senelerdir çocuk istiyorum. Olmuyor. Daha tedavi denemedik, çünkü işlerim var yurtdışı falan. Onlar hallolunca deneyeceğim. Bunu da biliyor. Bunun beni çok üzeceğini bilmesi lazım.

Az önce bir başkasının konusunda kayınvalidemi çekiştirdim biraz şimdi çok kötü hissediyorum kendimi. Eşime karşı da mahçubum. Bizim evimize gelip gizlice bir şeyler bırakmak... Beni eşimin önünde utandırdı resmen. Onun annesi asla yapmazdı böyle bir şey. Kadın bir kere arayıp çocuk baskısı yaptı. Ben telefonu kapattıktan sonra eşim aradı, istemiyorum ben var mı, yapmayacağım sen niye onunla konuşup baskı yapıyorsun diye bağırdı. Bir daha asla tekrarlamadı.
Kardeşim soracak eve gidince. Eğer o yaptıysa aramasın beni dedim. Bir süre hiç konuşmak istemiyorum.

Annem ben yapmadım diyormuş. Off.. Kim yaptı o zaman? Eve giren çıkan yok ki

Niyet kötü değil, o sebeple ne bileyim konuşsan bile anne bu baskı beni hepten geriyo yapma diyebilirsin

Boşver gülgeç takmamaya çalış sonuçta annen.Ya şu insanları anlamam çocuk için doğru kararı verecek olan eşin ve sensin büyüklere ne ??

Neyse çocuk istediğini sonradan gördüm.En kısa zamanda kucağına alırsın inşallah... Ama kim yapmış olabilir ki acaba gerçekten insan merak ediyor.

Neyse çocuk istediğini sonradan gördüm.En kısa zamanda kucağına alırsın inşallah... Ama kim yapmış olabilir ki acaba gerçekten insan merak ediyor.
Gerçekten evine giren çıkan bir kardeşim, bir annem bir de yardımcı kadın. Başka kimse yok. Babam zaten mayısta falan gelmiştir herhalde en son evime. Bir de o yapar mı bilmem.
Çok sinir bozucu. Gökten inmedi ya..

Cocuk istiyormussunuz ama olmuyormus bile bile cocuk cocuk demesi gercekten dusuncesizlik bunu kv yapsaydi herkes topa tutardi
Ve eve gizli gizlli boyle seylerkoymak da cok ayip. Anne veya kv fark etmez tepkim ayni olurdu. Kvniz yapsa nasil tepki verecekseniz dusunun ve annenize de o tepkiyi verin bence

Cocuk istiyormussunuz ama olmuyormus bile bile cocuk cocuk demesi gercekten dusuncesizlik bunu kv yapsaydi herkes topa tutardi
Ve eve gizli gizlli boyle seylerkoymak da cok ayip. Anne veya kv fark etmez tepkim ayni olurdu. Kvniz yapsa nasil tepki verecekseniz dusunun ve annenize de o tepkiyi verin bence
Size katılıyorum. Ama şu an kabul etmiyor da kendisinin yaptığını. Havada kalacak konu... Ben de böyle sinirimi sevk edecek kimse olmadan kendi kendimi yiyeceğim. Çünkü başka ihtimal aklıma gelmiyor.

Bugün evde yardımcı kadın temizlik yaptı arkadaşlar. O gidince çalışma masamda küçük bir kağıt farkettim. Bir tarif vardı. Balla çörek otuna dualar okunuyor sonra 41 gün yeniyor falan gibi bir şey. Eşimin de böyle şeylerle ilgisi yoktur ama acaba merak edip çıktı mı aldı dedim. Gelince de dalga geçtim bak evimizde büyü buldum diye.
Bu arada konu büyüye kayıp kapanmasın arkadaşlar. Bu bir büyü falan değil, benim okuyup o adımlar takip etmemi gerektiriyor, tarif sadece)
O görünce yaz internete ara neymiş dedi. Ve evet, çocuğu olmayanlar için manevi tedavi bilmem ne diye bir sürü internet sitesinde çıktı. Yardımcı kadını aradım. Halının altında buldum dedi. Onun yaptığını düşünmüyorum çünkü öyle bir muhabbetimiz yok. Çocuğumuzun olup olmadığı ile ilgili hiç bir şey bilmiyor.
Evimize sadece kardeşim geldi geçen hafta. Annem geleli çok oldu. Bir kaç ay sanırım. Başka da kimse girmedi. Eşimin annesi deseniz sadece taşınırken yardım geldi bir sene önce ve asla böyle bir şey yapmaz.
Kağıttaki yazılar silikleşmiş bayağı. Halımı da yeni serdim daha, çünkü normalde olan halımı temizliğe göndermiştim, sonra tekrar sermedim bunu kullanmak için biraz da. Çok önceden bu halıyı kullanıyordum ama sonrasında yıkamaya da gitti bu halı.
Her şey çok garip. Bu kağıt bu halının altına koyulduktan sonra, bir şekilde yapışmış, onunla birlikte yıkanmış gelmiş, kağıttaki yazılar da o yüzden silik olabilir mi bilmiyorum.
Kardeşimi aradım annem sana böyle bir şeyi bırakmanı söyledi mi diye. Ama o da yapmaz, öyle bir şey olsa mutlaka bana gösterir ve annemle dalga geçerdi. Ki direk güldü.
Annem yaptı bence. %99. Çocuk meselesine takık olan o. Hatta daha geçende bana kaynanalık yapıyorsun, bizim için çocuk konusunda aile baskısı ondan yok senden var dedim. Sürekli bir şeyler söyler. Artık bu konuda bana bir şey söyleme dediğimde de, yemek sırasında falan durup durup "aah ah her şey kısmet, Allah'a bırakmak lazım" falan deyip duruyor direk konuyu söylemeden.
Belki de halının değil de sehpanın falan altındaydı mesela. Temizlik yaparken kadın fark etmemiştir tam nereden geldiğini.
Çok çok sinirliyim. Benim öyle okunmuş şeyler yiyip içme şeylerinden de hiç hoşlanmadığımı yapmayacağımı bilir. (Lütfen konu dine de gitmesin arkadaşlar, konu kapanmasın)
Müdahele, terbiyesizlik, baskı, adını da koyamıyorum.
Çocuk yap ya da yapma bu sozler sinir bozucu ama anne baba olunca insan cok da cevabini veremiyor. Sanki onlara yapiyoruz. Benm kv merkla bekliyolardi. Sanki onlar bakcak ama iste istiyolar. Takmamaya calis annenle de muhabbetm iyiyse bana bidaha bunu dile getrme de. Ben oyle yaptim bidaha sormadi. Sonuçta senn annen daha yakın yani

Back