• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası cocuk bakicisi bizi ortada birakiyor.ne yapmali ?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
evet en bastan iki hafta gibi uzun sureli tatillerde maas kesintisi yapilacagini gorusmenem bir eksiklikti aklimiza gelmedi bakicininda benimde.ama hak yedigimi dusunmuyorum kimseyi magddur etmem zaten maasini vermeden telefonla konustum fikrini aldim istedigin gibi yap dedi.paranin yeri varmi diye sordum baska yerden tamamlarim dedi.sorun olacagini bilseydim zaten verirdim .isterse yinede veririm.esiyle ayni is yerinde calisiyoruz adam kendisi bastan eve yollamayi kabul etti.ama sonradan karisi ustunde baski yapti surekli soyle eve getirsinler diye.cocugu kendine alistirdiktan sonra evimde bakmak istiyorum boyle zorlaniyoruz son olayda zaten bahanesi oldu.yoksa para onemli degil.ama adamin yaptigi bizi mecbur birakmak.1,5 yasindaki cocugun vebaline girmek.

Çok ama çok bencilsiniz
Siz onun vebaline girmişsiniz
Dünya sizin etrafınızda dönmüyor
Neyseki kadın daha hanımefendiymiş ki paramı ver dememiş siz bilirisniz demiş
Başka yerden tamamlarım dedi diyorsunuz demekki igtiyacı varmış. Bu cümleye rağmen nasıl rahat etti içiniz.
En azından ilkinde konuşmadığınız için kesmeseydiniz, bundan sonra keseceğim diye anlaşırdınız.

Ama kadının işi çok zor. Bu bencillikle baş edilemez. Sadece kendi oencerenizden bakıyorsunuz

Aylık ne kadar ücret ödüyorsunuz bakıcınıza ve çalışma saatiniz nasıl acaba?

İyi bakıyorsa üçün besin hesabı olmasaymış benim tanidiklarda baktiriyo inanın sırf iyi bakıyo diye evlerinde ne pişiyorsa bakıcıya da veriyolar ayrı tencerede hatta kurabiyesine hamur işine kadar bakıcının çocukları varsa hediye alıyorlar yarim elma gönül alma hesabı hatta bakıcıya evinden alıp evine bırakıyorlar otobüste sürünmesin diye bu is parayla ölçülmez gözün arkada kalmıyorsa o kadını sen memlun etmeliydin elin çocuğuna bakmak herkesin harcı değil vursan vuramazsın bağıramazsın kabahatli olursun paran kıymetli madem ücretsiz izin alıp kendin baksaydın küçük şeylerin hesabını yaparsan daimi bakıcı bulunmaz gelen gideni aratır herkes bi bahane bulur kaçar gider kibarca kaçmaya niyeti oldunu söylemiş zaten sizin onların evine çocuğu bırakmayacağını biliyor .

Bakıcı bi insan yetistiriyo fabrikada seri üretimle iplik uretmiyoki saat gün vardiya hesabı yapılıyo

benim bakıcım yatılıydı bir ara bir buçuk hafta falan ülkesine gitti geldi ben kesmedim maaşından. ama ben sigortalı çalıştırıyordum. sözleşmemizde vardı zaten o yüzden zaten kesme gibi bir şansımda yoktu. bence evlerine göndermeyin ne olur ne olmaz ben göndermezdim. başka birini bulun ve bu sefer koşulları baştan konuşun. sonuçta o sizin çalışanınız ve düzenli bir maaş beklentisi var. ilişkiniizi daha profesyonel tutarsanız böyle sıkıntılar olmaz. gelecek kişide görev tanımını bilsin kaç gün gelecek ne iş yapacak ev işi dahil mi hariç mi? yemek yol dahil mi? ne koşullarda işe devam etmeme ihtimali var tahmini ne kadar süre çalışacak vs vs..

Bakıcıyı kırmamak gerekir aslında, evlatlarımızı bakıyorlar. Ben hiçbir bakıcımın izin parasını kesmedim. Etik gelmiyor bana.

Kadin cok kibarmis sizin evine getirmeyeceginizi biliyorki bahane bulmus. O baska yerden bulurum derken nasil iciniz rahat etti? Nasil isteyebilir ne kdr ayip bsy ver deseydi verirdim diyorsunuz nasil ver diyebilir ki Kadin yuzgoz olmadan siyrilmanin derdinde siz hata etmissiniz ve sadece kendi pencerenizden bakiyorsunuz.

Ama size 15 tatilde para veriliyor ya da özel sektör icinde para veriyor

Bir de konu sahibi böyle herkesin bilebileceği bir tatilden de söz etmiyor ki

İşveren fabrikayı kapatmış iki hafta size maaş yok demiş işçilere bu durumda nasıl geçinilir
haklısınız bilindik bir tatil değil başında konusulmamıs bundada bakıcı haklı ama çok fazla çok abartıp bakmama olayına getırmememlıydi söylemelıydı başında haber vermedınız diye ben bakıcıma sene başında konuştuk diye kestim hiçte vicdanim sağlamadı.. Sonuç itibariyle devlet memuru olarak ben ise başladım on beş tatilde böyle bi para alacagimi biliyordum tabiki alacagim ama o almayacağını biliyordu herkes başında kabul ediyor
Sigorta yapıyor musunuz siz? Hiç sanmıyorum yapsaydınız eğer onların da ücretli izin hakkı olduğunu bilirdiniz. Kendiniz 15 tatilde hiçbir emek vermediğiniz halde paranızı gönül rahatlığı ile alırken nasıl böyle emeksiz maaş verilmez diye yüksekten yüksekten cümleler kurabiliyorsunuz şaşırıyorum gerçekten. Neyse siz açın bir eve alınan yardımcıların bakıcıların falan yeni haklarını okuyun.
bi kere suclayici uslubunuzu bi kenara bırakın sizin gibi dusunmeyen insanlar olunca böyle ıgnelemek hoşunuza gidiyorsa tabi devam edin.. Öncelikle bakıcılarn haklarını biliyorum madem sigorta yapmam isteniyor madem bakıcıya ücretli izin gibi devlet memuru hakları sağlanacak neden kişiye bırakılıyor bu insiyatif hiçbiri uygulanabilir değil gelsinler çalışan kadın severiz diye el altından bizi 3 aylık bebeklerisk bırakın diye seçenek sunup ki annelerin çoğu birakmaz kimsesi yoktur çoğunun biliyorlar calistirmaya çalışıyorlar (aslında amaç calıstırmamak eğer maddi gücün var ise 2yıl ücretsiz alırsın şu zamanda iki yıl nasıl tek maaşla gecınırsen artık ayrıca borç ödüyorsan ) ... Sizde üstelik sanki bizde çok para varda bakıcıya memur gibi davran diyorsunuz oysaki bakıcı benim çocuğuma ben o kadar kul köle olduğum halde evinde bakarken ve eşinin eve sinen sigara dumanından kızım alerjik astım olduğu halde bunu dusunmeyen bakıcıya ben bir ayağına kapanmadıgım kalıyor abla saol kizima baktın diye o kadar minnet duyuyorum herşeyin kosuyurum.. Gel gör ki en ufak bi cümlede uyarılmada bakamam tehdidi yiyeceksem bakmasin kardeşim iyi insan mi yok bu şartlarda herkes çocuk bakar diyorum şartları hep bakıcıya göre ayarlıyoruz ayarlamak zorunda kalıyoruz ortada duygusal bi can var bakıcıya gelince profesyonel davran diyoruz peki bakıcılar çalışan gibi davranmayıp sanki beş dk çocuğa bak diye verdiğimiz komşu gibi davranıyor ben buna sitem ediyorum
İyi bakıyorsa üçün besin hesabı olmasaymış benim tanidiklarda baktiriyo inanın sırf iyi bakıyo diye evlerinde ne pişiyorsa bakıcıya da veriyolar ayrı tencerede hatta kurabiyesine hamur işine kadar bakıcının çocukları varsa hediye alıyorlar yarim elma gönül alma hesabı hatta bakıcıya evinden alıp evine bırakıyorlar otobüste sürünmesin diye bu is parayla ölçülmez gözün arkada kalmıyorsa o kadını sen memlun etmeliydin elin çocuğuna bakmak herkesin harcı değil vursan vuramazsın bağıramazsın kabahatli olursun paran kıymetli madem ücretsiz izin alıp kendin baksaydın küçük şeylerin hesabını yaparsan daimi bakıcı bulunmaz gelen gideni aratır herkes bi bahane bulur kaçar gider kibarca kaçmaya niyeti oldunu söylemiş zaten sizin onların evine çocuğu bırakmayacağını biliyor .
buna kesinlikle katiliyorum cocugumuz söz konusu küçük şeylerin hesabı yapilmamalı biz bakıcımızı aileden gibi görmeliyiz özel gunlerını kutlarız kızımla dediginiz bi çok şeyi yaparız yeterki kuzuma iyi baksın diye ama konu sahibinin eşinin yaptığı çok ayıp alıstıktan sonra yok şöyle yok böyle

Girlboymom, post: 40997292, member: 613381"]haklısınız bilindik bir tatil değil başında konusulmamıs bundada bakıcı haklı ama çok fazla çok abartıp bakmama olayına getırmememlıydi söylemelıydı başında haber vermedınız diye ben bakıcıma sene başında konuştuk diye kestim hiçte vicdanim sağlamadı.. Sonuç itibariyle devlet memuru olarak ben ise başladım on beş tatilde böyle bi para alacagimi biliyordum tabiki alacagim ama o almayacağını biliyordu herkes başında kabul ediyor
bi kere suclayici uslubunuzu bi kenara bırakın sizin gibi dusunmeyen insanlar olunca böyle ıgnelemek hoşunuza gidiyorsa tabi devam edin.. Öncelikle bakıcılarn haklarını biliyorum madem sigorta yapmam isteniyor madem bakıcıya ücretli izin gibi devlet memuru hakları sağlanacak neden kişiye bırakılıyor bu insiyatif hiçbiri uygulanabilir değil gelsinler çalışan kadın severiz diye el altından bizi 3 aylık bebeklerisk bırakın diye seçenek sunup ki annelerin çoğu birakmaz kimsesi yoktur çoğunun biliyorlar calistirmaya çalışıyorlar (aslında amaç calıstırmamak eğer maddi gücün var ise 2yıl ücretsiz alırsın şu zamanda iki yıl nasıl tek maaşla gecınırsen artık ayrıca borç ödüyorsan ) ... Sizde üstelik sanki bizde çok para varda bakıcıya memur gibi davran diyorsunuz oysaki bakıcı benim çocuğuma ben o kadar kul köle olduğum halde evinde bakarken ve eşinin eve sinen sigara dumanından kızım alerjik astım olduğu halde bunu dusunmeyen bakıcıya ben bir ayağına kapanmadıgım kalıyor abla saol kizima baktın diye o kadar minnet duyuyorum herşeyin kosuyurum.. Gel gör ki en ufak bi cümlede uyarılmada bakamam tehdidi yiyeceksem bakmasin kardeşim iyi insan mi yok bu şartlarda herkes çocuk bakar diyorum şartları hep bakıcıya göre ayarlıyoruz ayarlamak zorunda kalıyoruz ortada duygusal bi can var bakıcıya gelince profesyonel davran diyoruz peki bakıcılar çalışan gibi davranmayıp sanki beş dk çocuğa bak diye verdiğimiz komşu gibi davranıyor ben buna sitem ediyorum
buna kesinlikle katiliyorum cocugumuz söz konusu küçük şeylerin hesabı yapilmamalı biz bakıcımızı aileden gibi görmeliyiz özel gunlerını kutlarız kızımla dediginiz bi çok şeyi yaparız yeterki kuzuma iyi baksın diye ama konu sahibinin eşinin yaptığı çok ayıp alıstıktan sonra yok şöyle yok böyle[/QUOTE]
Kendinizi kandırın tabii siz çocuğunuzu bırakıp parasızlıktan çalışıyorsunuz bakıcı keyfinden. Eğer siz ve konu sahibi izinde yattığı yerden parayı alıyorsa bakıcıya vermiyorsa hakkına giriyorsunuz. Aynı performansınızı çocuğunuz özel kreşe Anaokuluna başlarsa on beş tatilde biz gelmiycez paranızı vermiycez demektede gösterin bakalım noluyo. Demekki herkes alıyo parayı. Sizşb keyfinize bakmıyor. Neyse siz buna da bi kılıf bulup iç rahatlatabilirsiniz tabii

Zorunlu ucretsiz izin vermissiniz kadina. Aynisinin isyerinizde size yapildigini dusunun, odemeleriniz, duzeniniz nasil aksar, isinizden nasil sogursunuz degil mi?

Girlboymom, post: 40997292, member: 613381"]haklısınız bilindik bir tatil değil başında konusulmamıs bundada bakıcı haklı ama çok fazla çok abartıp bakmama olayına getırmememlıydi söylemelıydı başında haber vermedınız diye ben bakıcıma sene başında konuştuk diye kestim hiçte vicdanim sağlamadı.. Sonuç itibariyle devlet memuru olarak ben ise başladım on beş tatilde böyle bi para alacagimi biliyordum tabiki alacagim ama o almayacağını biliyordu herkes başında kabul ediyor
buna kesinlikle katiliyorum cocugumuz söz konusu küçük şeylerin hesabı yapilmamalı biz bakıcımızı aileden gibi görmeliyiz özel gunlerını kutlarız kızımla dediginiz bi çok şeyi yaparız yeterki kuzuma iyi baksın diye ama konu sahibinin eşinin yaptığı çok ayıp alıstıktan sonra yok şöyle yok böyle
Kendinizi kandırın tabii siz çocuğunuzu bırakıp parasızlıktan çalışıyorsunuz bakıcı keyfinden. Eğer siz ve konu sahibi izinde yattığı yerden parayı alıyorsa bakıcıya vermiyorsa hakkına giriyorsunuz. Aynı performansınızı çocuğunuz özel kreşe Anaokuluna başlarsa on beş tatilde biz gelmiycez paranızı vermiycez demektede gösterin bakalım noluyo. Demekki herkes alıyo parayı. Sizşb keyfinize bakmıyor. Neyse siz buna da bi kılıf bulup iç rahatlatabilirsiniz tabii[/QUOTE]
:D:D

Girlboymost: 40998352 .!.:
Kendinizi kandırın tabii siz çocuğunuzu bırakıp parasızlıktan çalışıyorsunuz bakıcı keyfinden. Eğer siz ve konu sahibi izinde yattığı yerden parayı alıyorsa bakıcıya vermiyorsa hakkına giriyorsunuz. Aynı performansınızı çocuğunuz özel kreşe Anaokuluna başlarsa on beş tatilde biz gelmiycez paranızı vermiycez demektede gösterin bakalım noluyo. Demekki herkes alıyo parayı. Sizşb keyfinize bakmıyor. Neyse siz buna da bi kılıf bulup iç rahatlatabilirsiniz tabii
:KK70::KK70:[/QUOTE]
Tabii çok komik çünkü gülün. Şu maden ocaklarının başında siz olsanız ordakilerin yaptığının aynısını yaparsınız gözümde hiçbir farkınız yok. En kötü şeylerden biri yaptığı haksızlığun çok normal olduğunu düşünenlerdir. Konu sahibi de onun için ortada bırakıldığını düşünüyor. Aynı kafa işte

Para olayda yorum yapmiycam ama çocuğuna kendi evinde baktım bakciının evine gönderme..oturtcak tv karşına evinin işini yapacak kadının misafirleri vs gelicek çocukla ilgilenmeyecek ayrıca bebeğin düzeni değişir sabah götür akşam getir olmaz gerekirse bakıcısıni değiş ama senin evinde baksın

Bakici sizi degilde siz bakiciyi ortada birakmissiniz. Bunu da dusunmelisiniz.

Bizimde komşu anneme baktirir çocuklarını ve sizin gibi hemen keser.Bence 15 gün gibi kısa bi sürenin lafı yapılmamalı..Onlar sizin evlatlariniza canla başla bakıyor çünkü..

evet en bastan iki hafta gibi uzun sureli tatillerde maas kesintisi yapilacagini gorusmenem bir eksiklikti aklimiza gelmedi bakicininda benimde.ama hak yedigimi dusunmuyorum kimseyi magddur etmem zaten maasini vermeden telefonla konustum fikrini aldim istedigin gibi yap dedi.paranin yeri varmi diye sordum baska yerden tamamlarim dedi.sorun olacagini bilseydim zaten verirdim .isterse yinede veririm.esiyle ayni is yerinde calisiyoruz adam kendisi bastan eve yollamayi kabul etti.ama sonradan karisi ustunde baski yapti surekli soyle eve getirsinler diye.cocugu kendine alistirdiktan sonra evimde bakmak istiyorum boyle zorlaniyoruz son olayda zaten bahanesi oldu.yoksa para onemli degil.ama adamin yaptigi bizi mecbur birakmak.1,5 yasindaki cocugun vebaline girmek.
Tabiki başka yerden tamamlarım diyecek, o izin istememiş ki siz izin alıp hemde parasini kesiyosunuz. İşyeriniz sizi ücretsiz izne çıkarırsa hoşunuza gider mi hak yememiş mi oluyorlar merak ettim? Ama eve getirme olayı yanlış karşı tarafta orda kabalık etmiş. Götürmek istemezseniz bakıcıyı değiştirdiğinizde tüm durumları açık açık konuşun

Tabii çok komik çünkü gülün. Şu maden ocaklarının başında siz olsanız ordakilerin yaptığının aynısını yaparsınız gözümde hiçbir farkınız yok. En kötü şeylerden biri yaptığı haksızlığun çok normal olduğunu düşünenlerdir. Konu sahibi de onun için ortada bırakıldığını düşünüyor. Aynı kafa işte[/QUOTE] gülüyorum çünkü sabit fikirlısınız beni tanımdan saçma on yargılarınız hala sürüyor çok sundan haberiniz var mi yok şöylesiniz benim için şundan farkınız yok gibi soylemler tam da size göre bi konuşma tarzı çok ta önemli sizin benim hakkimda düşündüğünüz beni bilen bilir hadi size güzel mutlu günler

Girlboyst: 41001129 .!.:
Tabii çok komik çünkü gülün. Şu maden ocaklarının başında siz olsanız ordakilerin yaptığının aynısını yaparsınız gözümde hiçbir farkınız yok. En kötü şeylerden biri yaptığı haksızlığun çok normal olduğunu düşünenlerdir. Konu sahibi de onun için ortada bırakıldığını düşünüyor. Aynı kafa işte
gülüyorum çünkü sabit fikirlısınız beni tanımdan saçma on yargılarınız hala sürüyor çok sundan haberiniz var mi yok şöylesiniz benim için şundan farkınız yok gibi soylemler tam da size göre bi konuşma tarzı çok ta önemli sizin benim hakkimda düşündüğünüz beni bilen bilir hadi size güzel mutlu günler[/QUOTE]
Bilip bilmeden konuşmadım başka türlü çıkarımlar da yapmadım. Siz kendiniz tatiliniz de emeksiz paranızı aldığınız halde bakıcınız için emek veemiyor ki niye tatilde para vereyim dediniz tezatlığa bak. Hem de bakıcının istemediği sizin zorunlu olarak verdiğiniZ tatille. Tutup sizin hakkınızda mesela desikoducu mu dedim ki önyargılı oldum. Söylediğiniz cümleden çıkan sonuç bu kusura bakmayın. Zaten benim ne düşündüğüm önemli değil dediğiniz gibi. Emek hırsızı olmayı benim öyle düşünmem ama düşünmemem değiştirmeyecek zaten. Ben kızımın bakıcısına tatilimde parasını verdim zamanında içim rahat. Hem çocuğuma bakan birine böyle küçük hesaplar yapıp iki kuruşu sakınacaksam da emeği yok diye o da bu olaya sadece iş diye bakar. Ama bakıcılık gönül işidir aynı zamanda. Bizimki de öyleydi çok şükür bizim de payımız ile. Size de iyi günler.

Back
X