Anket Cocugunuzun, zihinsel engelli cocuklarla ayni ortamda oyun oynamasina izin verirmisin

Cocugunuzun, zihinsel engelli cocuklarla ayni ortamda oyun oynamasina izin verirmisin

• Evet, oynayabilir

OY: 51 55,4%
  • Sadece benim gözetimimde

OY: 32 34,8%
  • Hayir, oynayamaz

OY: 4 4,3%
  • Bu konuda bir fikrim yok

OY: 5 5,4%

• Ankete Katılan
    92
eğer çocuğun engeli çoçuğuma fiziksel bir zarar vermeyecek durumdaysa izin verirdim

Bu konuda tecrübe sahibi olan Mirayım ın yorumlarına göre; belirli zamanlarda ve gözetim altında olmaları en doğru yol demek ki..

onlarida bizim gibi kabul ettigimiiz gün hayatimiz da cok sey degisecek

zarar verir diyenlere lafım;
zihinsel engelli olsun olmasın hangi sıradan çocuğun, çocuğunuza bi tane şaplatmayacağını sacını çekmeyeceğini bi tane taş atıp gözünü patlatmayacağını biliyorsunuz ki??? zihinsel engelli bir çocuk sapık değildr bunlardan fazlasını yapamaz emin olun!
her zaman çocuklarımızı uzaktan izleriz bu durumda da yapın bunu.
dünya kendimizden farklı olanı tolere edebildiğimiz zaman daha güzel bir yer olacak unutmayalım...

oynatmam diyenlere cevaben; devlet okullarında kaynaştırma programları var öğretilebilir çocuklar diğer çocuklarla yani akranlarıyla aynı sınıflarda aynı eğitimi alıp aynı bahçede oyun oynuyor aynı öğretmen dersine giriyor.o çocuklar dierlerinden farkı yok zaten sadece daha saf ve asla büyüdükçe kirlenmiyorlar zaman zaman kalabalık sınıflada eğitimcilere zor anlar yaşatabilir ancak ruhların temizliği engellemiyor

Benim gözetimimde oynamasında hiç bir sakınca yok.Hatta ben de birlikte oynarım, severim çocuklarla oyun oynamayı. Gözetimimde olmasını isterim çünkü birbirlerine zarar vermeleri ihtimali var.
Gerektiğinde müdahale etmek için yani.
Bir yakınımın biri zihinsel engelli 2 çocuğu vardı , ikisi de çok şekerdi oyunlar oynardık:)
Yalnız zihinsel engelli olan yavrucak, arasıra ağır küllüğü kardeşine fırlatmaya çalışırdı.
Zaten engelli olsun olmasın, çocukların çok başıboş bırakılması taraftarı değilim.
Adı üstünde çocuk işte:)Çaktırmadan gözlemlemek lazım.
Benim çocuğum olursa birlikte oynayacağım :)Tabi aralarına alırlarsa arkadaşları :roflol:

neden izin vermicekmisim ki
ben veririm
oynasinlar nerden bilirim ki belki bi gun benim de yada cocugumuz ole olmayacagi nerden bilebilirim ki
allah bilir
o da allahin yarattigi bi kul bir cocuk bir insan
ama dikkat ederim tek engelli cocukla oynadigi zaman degil normal cocuklarla oynadi zaman da dikkat ederim

arkadaşlar düşüncelerinizden dolayı hepinize çok teşekkür ederim benimde 14 yaşında zihinsel engelli bir oğlum var ben 32 yaşındayım inanın bu yaşımda bile oğlumdan o kadar çok şey öğreniyorumki insanları bile onun sayesinde daha iyi tanıyabiliyorum artık allah size bizim yaşadığımız zorlukları yaşatmasın inşallah

canım çok geçmiş olsun yaklaşan anneler gününü şimdiden kutlarım bu çiçekler de en özel anneyea.s.

tabikide izin verirdim sonuzta onlarda masum hiçbirseyden habersiz çocuk neticesinde ama cocuktur ne yaptığını bilmez onun içind bende yanlarında olurdum

4 yasinda down sendromu yegenim var.... birgün cocugum olursa özel cocuklarla kesinlikle oynamasini isterim.....

hayir i kullanan o üc üyeyiyde buradan siddetle kiniyorum....birkez daha anliyorumki ates düsdügü yeri yakar....!

birbirlerine zarar vermelerini engellemek için gözetim altında tabiki seve seve izin verirdim:asigim:

Son düzenleme:
Kızımın sınıfında özel eğitimde gören bir kız öğrenci var, kızımı sürekli öpmek istiyormuş bundan biraz rahatsız olsa da ona yardım ettiğine ve onun herşeyi yapamayacağını kabullendiğine şahit oldum, ancak öğretmenimiz çok zorlanıyor

Kızımın özel bir çocukla oynamasında hiçbir sakınca yok,en yakın arkadaşlarımdan birinin kızımdan 4-5 yaş büyük bir kız evladı var,ne konuşabiliyor,ne acıktığını ne doyduğunu biliyor,kısaca annesi olmadan hiçbir işini yapamıyor,yürümesi bile mucize olarak nitelendirilen bir çocuk:1no2:Ben o yavrumuzdan kızımı asla sakınmadım,arada saldırgan tutumları oluyordu ama o kadar masumki bilerek yapmıyor:1no2: hatta abla olmak ne demek bilmediği halde ben kızıma o yavruya abla dedirtiyorum:çok üzgünüm:
Keşke...keşke iyileşme imkanı olsaydısenağlama
Bütün özel çocukları sevgiyle öpüyorum.

ben kızımın ufak olmasını baz alarak cevapladım.. şuan 11 aylık, dün hiçbir engeli olmayan teyzemin 2,5 yaşındaki kızı oyuncağı kızımın kafasına indiriyordu. çok korktum şuan kızımın her oyunu gözetimim altında.

bende izin verirdim ve verıyorum zaten karsı komsumun torunu öyle 2.çocugu 1.çocugunda böyle bır problem yoktu 2.çocugu böyle olunca o bıle kabullenememıs ama simdi iyiler cok şükür özel okula gönderıyorlar 3yasında yenı yurumeye basladı cocuk benım kızımla ay farkı buyuk 2ay kızımıda cok sevıyor o çocuk kızımda öyle bırbırlerını gördüler mı hemen sarılıyorlar.

sunuda söylemelıyım kızımı her tarafa yalnız göndermıyorum tabiki 3yasında ama burdakı arkadasları hep buyuk ve gözumun onunde oynuyor yalnız bırakmam.

onetimes,
hayatım zaten özellikle küçük çocukların oyunları veya evdeki aktiviteleri ebeveyn gözetiminde olmalı.Çocuktur sonuçta,hepimiz çocuklarımız büyüyüp bazı şeyleri idrak edene kadar ve kendini korumasını öğrenene kadar gözetim altında tuttuk.Kızım 13 yaşında olmasına rağmen hala kontrolüm altındadır.Tek fark çocuklar büyüdükçe kontrol ettiğiniz şeyler farklılık gösterira.s.

ilerde eger cocugum olursa oynasin bence.
onlarinda kendinden farkli olmadiklarini ve ayni olduklarini ögrensin.

kesinlikle izin verirdim çocukları engelli engelsiz diye ayırmak çok yanlış aslında bütün insanlar içinde geçerlidir bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…