Anket Cocugunuzun, zihinsel engelli cocuklarla ayni ortamda oyun oynamasina izin verirmisin

Cocugunuzun, zihinsel engelli cocuklarla ayni ortamda oyun oynamasina izin verirmisin

• Evet, oynayabilir

OY: 51 55,4%
  • Sadece benim gözetimimde

OY: 32 34,8%
  • Hayir, oynayamaz

OY: 4 4,3%
  • Bu konuda bir fikrim yok

OY: 5 5,4%

• Ankete Katılan
    92
bende izin verirdim benimde bir evladım var henüz 6buçuk aylık ilerde kimin ne olacağı belli değil kızlar, Allah annelerin yardımcısı olsun

evet verirdim düşünün onların yerinde bizde olabilirdik aksi bir durum hoşumuza gidermiydi

Elbette oynamalı. Böyle bir kısıtlama getirmek zaten çok yanlış olur.
Hayat bizi o çocuğun yerine de koyabilirdi. Hatta çocuğumu dikkatli olması,
rencide etmemesi yönünde uyarırdım.

ben fikri olmayan 4 üyenin kararsızlık nedenini ve izin vermeyen 3 üyenin sebeplerini geröekten çok merak ettim.

2 tane otistik yeğenim var. biri 14 yaşında ve aynı zamanda raşitizm hastası.
diğeri 3,5 yaşında ve ikiz eşi. ikizinde hiçbir sağlık problemi yok.

otistik olan yeğenimin ikizine şimdiye kadar verdiği en büyük zarar kafasını ısırma çabaları oldu. çünkü onun sevgi gösterisi öyle. peki bunu sağlıklı çocuklar yapmaz mı? tabiki de yapar.

sağlıklı olan ikiz eşi, otistik kardeşinden bu yaşta çok şey öğrendi. her çocuğun kendisi gibi konuşamayacağını biliyor artık. kardeşinin kendi ihtiyaçlarını karşıyamadığı zaman ona yardım etmesi gerektiğinin farkında. bu yardımseverlik huyu geliştiğinden her çocukla çok rahat diyalog kurabiliyor.
kardeşi kendisini ısırmaya niyetlendiği zaman; onun bunu sevgisinden yaptığı için seviniyor.
ama aynı zamanda kendisi öpmeyi bildiği için ısırması gerekmediğinin de farkında.

demek istediğim özel bir çocukla, sağlıklı bir çocuğun birlikte oynaması ve arkadaşlık etmesi aslında faydalıdır bence.
kendisinden farklı çocukların da olduğunu ve bu farklılıkların garipsenmemesi gerektiğini öğreniler.

bırakın çocukları; insanın aklının gitmesi en basitinden bir yüksek ateşe bağlıdır..

ben hayır derim çünkü benim kızımda görme engelli. o görmüyor. diğerlerine karşı kenidni savunamıyabilir. ama kesinlikle onlara bişey demiyorum.

ama benim bi çocuğum daha var ve sağlıklı aslında daha 2 ayıık. onun benim gözetimim altında oynamasına izim veririm.

çok güzel bir cevap aynen böyle düşünüyorum .

Evet, oynayabilir.
Bulaşıcı hastalıklılarmış gibi ayırmazdım.

O cocuklarla cocuklarının oynamasına izin vermeyerek hayat bağlarini koparan cahil insanlar asıl engelli olanlar.ben hiç rahatsızlık duymam hatta o cocuğun mutlulugu beni mutlu eder.yetişkindede aynı sekılde oturur sohbet ederim.bende engelli doğabilirdim hatta yarın olmıycagınızın bi garantisi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…