Anket Cocugunuzun, zihinsel engelli cocuklarla ayni ortamda oyun oynamasina izin verirmisin

Cocugunuzun, zihinsel engelli cocuklarla ayni ortamda oyun oynamasina izin verirmisin

• Evet, oynayabilir

OY: 51 55,4%
  • Sadece benim gözetimimde

OY: 32 34,8%
  • Hayir, oynayamaz

OY: 4 4,3%
  • Bu konuda bir fikrim yok

OY: 5 5,4%

• Ankete Katılan
    92

Fahriye

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mart 2007
285
23
318
Cocugunuzun, zihinsel engelli cocuklarla ayni ortamda oyun oynamasina izin verirmisiniz?

Bu anketi rehabilitasyon.com sitesinde gördüm. Bana cok ilginc ve yerinde bir anket gibi geldi ve merak ettim KK`daki arkadaslar ne düsünüyorlar bu konu hakkinda...Bazi kendini bilmezler, cocuklarinin bu özel cocuklarimizla ayni ortamda oyun oynamasini uygun görmüyorlar. Hatta, ben birinin böyle bir sözüne kulak misafiri oldum ve cok kirildim. Dedigi kelime aynen söyleydi: " ya benim cocugumun psikolojiside bozulursa"

Ayrica,cocugunun bu cocuklarimizla oynamasini uygun görmeyenler rehabilitasyon sitesindeki ankette var.(bence tuhaf, ama yinede herkesin fikrine saygi duymak lazim. Ama bu konu hakkinda, özel cocuk annelerine kirici kelimeler sarfetmedikleri sürece)
Bakalim KK`daki hanimlarimiz bu konu hakkinda ne düsünüyor..

Onlarda daha çocuk o yaşta onların engellerine neden ayak bagı olayımki...Çocugumla oynamasında bir sakınca görmezdim...Zaten eğerki aksi bir durumu olsadı(cevreyi olumsuz etkileme konusunda) doktorlar gözetimde tutardı:1closedeyes:

İster çocuk olsun ister yetişkin olsun,ne kendim ne de çocuğumu bu özel insanlardan uzak tutmam,onlarla birlikte olmak onları rahabilite eder ve bizlerle kaynaşcıkca kendilerini daha iyi hissederler.
hiç kimse bu dünyaya özel insan olarak gelmek istemez ve bu özellik hepimizin birgün başına gelebilir.Lütfen toplum olarak biraz daha duyarlı olalım.

Tesekkür ederim AYN güzel cevaplarin icin.
Benimde özel bir cocugum var ve o normal cocuklarin gittigi yuvaya gidiyor onlarla oynuyor. Bu özel cocuklarimiz, diger cocuklardan görsel birseyler kaptigi hatta aldigi terapilerden cok, akranlariyla kurmaya calistigi iletisim herseyden cok daha önemli. Onlari kendi dünyalarina hapsetmeye kimsenin hakki yok diyorum son olarak..

Sevgiler...

DÜŞÜNCELERİME TERCÜMAN OLMUŞSUN.

SEVGİLER

aynen katılıyorum

Kendimi bildim bileli yaşadığım herşeyde empati yaparım. O özel çocuğun yerinde benim çocuğum olsaydı, ve arkadaşlık kurulmasaydı herhalde benim ve çocuğum için büyük bir yıkım olurdu.O halde benim yaşamak istemediğim birşeyi neden başkasına yaşatayım ki.

katiliyorum canim soylediklerinee,birinci cocugum normal olabilri belki ama ne malum ikincide engelli olmayacagi,(suan cocugum yok zatende)hem o cocuklarin ellerinde normal cocuklardan ogrenecegi okadar cok sey varki,belki konusmayi bile onlardan ogrenecekler,

Benim çocuğum yok; ama böyle birşeye kesinlikle karşı çıkmam. Tabiki çocuğum özel çocuklarla oynayabilir. Onlarla çocuklar mutlaka oynamalılar. Benim eşim özel eğitim öğretmeni ve onun sayesinde o kadar çok "özel çocukları" olan "özel ailelerle" tanıştım ki, hepside harika insanlar. Onların bu konuda çok muzdarip olduğunu da biliyorum. Bir aile çocuğunu sayısını bimedikleri kadar anaokuluna yazdırdılar. Sürekli okul değiştirmek zorunda kalıyorlar. Gerekçe şu; öğretmenler ve öğrenciler ondan rahatsız oluyorlarmış. Benim onların üzülmesine ne kadar üzüldüğümü anlatamam. O kadar da çocuklarını severler ki... Bunları haketmiyorlar asla.

Lütfen insanlarımız kendilerine verilen nimetlere şükretsinler. Kendilerini kimseden büyük görmesinler. Şu dünyada kimin başına ne geleceğini kimse bilemez!!!!a.s

evet canım çok güzel bir konu tabiki izin verirdim bu çok güzel bişey fakat onu uzaktan takip ederim çocuklara zarar vermemesi için

81 görüntülenme ama sadece 10 oy...
iyi valla cok iyi sengözlerimebaksanab

Cok güzel yazmissin. Sana katiliyorum.

çocuğum olursa tabi ki izin veririm hatta özellikle oynamasını isterim ki o çocuğa bir katkısı olsun.çünkü zihinsel özürlü çocukların zihinsel gelişimi çok yavaş olur ve o çocukların sosyalleşmeye ihtiyaçları vardır.böylece öğrenme istekleri artar.ayrıca ben,ilerde çocuklarım olursa onların, arkadaşlarını dışgörünüşlerine göre seçmeyecek bireyler olmasını isterim.ama arada bir de çaktırmadan gözetlerim tabii ki.

kimse engelinden özüründen dolayı dışlanmayı haketmez..hiçbir sakınca yok tabiki izin verirdim

karşısındakini incitmeyecek ona iyi davranıcak bir çocuğum varsa seve seve izin verirdim.

çocukları engelli-engelli değil şekilde değil;saldırgan ve şımarık olanlar ve olmayanlar şeklinde ayırmayı tercih ediyorum.saldırgan ve şımarık çocuklarla bir arada oynamasını açıkça istemiyorum...
özel çocuklarla oynamasına elbette engel olmam.hatta ben çocuğumu bilmeden bir şey deyipte kırmasın diye kollarım...

bende izin veririm ve uzaktan takip ederdim eğer saldırgan yada hırçın bi çocuğum varsa ki inşallah öyle bi çocuk olmaz benimkisi çünkü tahammulum yok şımarık çocuğa

Kizlar, tesekkürler güzel mesajlariniz ve özel cocuklarimiza karsi duyarliliginiz icin.
Ankette hayir oynayamaz diye bir kisi oy kullanmis..
Nedeni nedir acaba :uhm: merak etmedim desem yalan olur.

Benim yagmur cocugum, normal cocuklarin (yani algilama güclügü cekmeyen cocuklarla) ayni cocuk yuvasina gidiyor. Bütün arkadaslarida cok seviyor oglumu..Ne benim cocugum onlara zarar veriyor. Ne de onlar benim cocuguma..

Mesela, bugün cocugumu yuvadan almaya gittigimde, bir arkadasi yanagindan öpüp yarin görüsmek üzere dedi. Inanin cok duygulandim. Oglumu demek ki, diger cocuklardan hic ayirtetmiyorlar. Oglum hala konusamasa da, kendi aralarinda iletisim kurmayi basarabilmisler.

izin vermemek söz konusu olamaz
kendimi o çocuğun yerine koyduğum zaman ilgiye ne kadar ihtiyaçları olduğunu anlayabiliyorum

yeğenimin var öyle bir çocuğu ve yazın izne geldikleri zaman sürekli beraber olurlar. daha küçükken benim küçük ona okuma yazma öğretmeye çalışırdı ve oda büyük bir gayretle yapmaya çalışırdı onun anlattıklarını...o birşeyler öğrendiği için, benimkisi ise birşeyler öğrettiği için çok mutlu olurdu... yani iki tarafından birbirinden öğreneceği çok şeyler oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…