- 15 Şubat 2015
- 13.339
- 47.011
- 598
Ben kazik kadar cocuklarin pesinde parkta 2 dk oturmam, restaurantta beyefendi gibi oturup yemek yemeyeceklerse eve goturmem ama ornegin bir yanlis anlasilma oldu garaon geldi bir laf etti cocuguma, buna da musaade etmem ki kendi kardesime etmiyorum. Bir gun bir oyunca mevzuundan benim ogluma kiziyordu, lutfen bana soyle herkes sadece kendi cocugunu terbiye edebilir dedim. Ayni sekilde arkadasim/kuzenim kizima/ogluma kiz biraz senden cekinir deyince ne munasebet diyorum. Dolayisiyla garson benim cocugumu uyaramaz, beni uyarir gerekirse, ben de cocugumu uyaririm
Benzer bir durumda sizin zaten birilerinin uyarisina gerek kalmadan müdahale edeceginizi düşünüyorum ben. O pozisyona dusmezsiniz ki zaten. Velev ki oldu, insan bazen gözünün önünde olan olayı görmüyor, olabilir yani. oda münferit bir olay olur, sureklilik arz etmez.
İnsana sinir krizi gecirtebilecek ebeveynler var. Yine 3 yas civari cocugu olan bir aile evime gelmisti. Cocugun annesi,babasi,anneannesi, babaannesi, dedesi var evde. Cocuk benim 9 aylik kizima tekme atmaya çalışıyor, eviminde altini ustune getirdi, hicbir buyugu mudahale etmedi. Gormelerine ragmen yapma demediler. E benim karsimdakide cocuk, yapma/etme demekten başka bisey soylemedim. Artik ebeveynlerine tepki göstermeye baslayinca "o daha kucuk, vurulmaz" demeye basladilar. Sonrada sepetledim zaten hepsini. Insanlarin rahatligini tahmin edemezsiniz, kendinizle kiyaslamayin yani