• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunuzu birinin sizin yanınızda uyarması

Ben kazik kadar cocuklarin pesinde parkta 2 dk oturmam, restaurantta beyefendi gibi oturup yemek yemeyeceklerse eve goturmem ama ornegin bir yanlis anlasilma oldu garaon geldi bir laf etti cocuguma, buna da musaade etmem ki kendi kardesime etmiyorum. Bir gun bir oyunca mevzuundan benim ogluma kiziyordu, lutfen bana soyle herkes sadece kendi cocugunu terbiye edebilir dedim. Ayni sekilde arkadasim/kuzenim kizima/ogluma kiz biraz senden cekinir deyince ne munasebet diyorum. Dolayisiyla garson benim cocugumu uyaramaz, beni uyarir gerekirse, ben de cocugumu uyaririm

Benzer bir durumda sizin zaten birilerinin uyarisina gerek kalmadan müdahale edeceginizi düşünüyorum ben. O pozisyona dusmezsiniz ki zaten. Velev ki oldu, insan bazen gözünün önünde olan olayı görmüyor, olabilir yani. oda münferit bir olay olur, sureklilik arz etmez.

İnsana sinir krizi gecirtebilecek ebeveynler var. Yine 3 yas civari cocugu olan bir aile evime gelmisti. Cocugun annesi,babasi,anneannesi, babaannesi, dedesi var evde. Cocuk benim 9 aylik kizima tekme atmaya çalışıyor, eviminde altini ustune getirdi, hicbir buyugu mudahale etmedi. Gormelerine ragmen yapma demediler. E benim karsimdakide cocuk, yapma/etme demekten başka bisey soylemedim. Artik ebeveynlerine tepki göstermeye baslayinca "o daha kucuk, vurulmaz" demeye basladilar. Sonrada sepetledim zaten hepsini. Insanlarin rahatligini tahmin edemezsiniz, kendinizle kiyaslamayin yani

Benzer bir durumda sizin zaten birilerinin uyarisina gerek kalmadan müdahale edeceginizi düşünüyorum ben. O pozisyona dusmezsiniz ki zaten. Velev ki oldu, insan bazen gözünün önünde olan olayı görmüyor, olabilir yani. oda münferit bir olay olur, sureklilik arz etmez.

İnsana sinir krizi gecirtebilecek ebeveynler var. Yine 3 yas civari cocugu olan bir aile evime gelmisti. Cocugun annesi,babasi,anneannesi, babaannesi, dedesi var evde. Cocuk benim 9 aylik kizima tekme atmaya çalışıyor, eviminde altini ustune getirdi, hicbir buyugu mudahale etmedi. Gormelerine ragmen yapma demediler. E benim karsimdakide cocuk, yapma/etme demekten başka bisey soylemedim. Artik ebeveynlerine tepki göstermeye baslayinca "o daha kucuk, vurulmaz" demeye basladilar. Sonrada sepetledim zaten hepsini. Insanlarin rahatligini tahmin edemezsiniz, kendinizle kiyaslamayin yani
Anladim neyi anlatmak istediginizi. Yok benimkiler cok hareketli inanilmazlar ve ben surekli ayaktayim 😂😂😂 arkadasimla tatile gittik, bi sal artik cocuklari diyor bana, salmadim tabi ki 😅

valla ben geçen aylarda oğlumla parfüm almak için nevşehirde bir avm de y harfi ile başlayan bir yere girdim,oğlumda orada açıkta duran bir testır a ellemiş,elimide tutuyor bu arada,ben öyle bir yere gidince ortalığa salan annelerdende değilmdir,ben kadını dinlerken oraya dokünmüyorüz yalnız demesinden dolayı çok rahatsız oldum,yüksek sesle söyledi çocuk yerinden hopladı,küçücük çocuk ve hemen yanındayım be kadın,bana söylesene,hiçbişe almadan çıktım,bu tarz durumların çocuklarda travma yaratacağına inanıyorum ben çünkü en çok anne ve babanın yanında çocuklar kendilerini güvende hissederler ve bir yabancının istediği gibi azarlayıp uyaracağı bir durumda anne ve babanın bile koruyamayacağı,yabancıların ailesinin yanında bile onlara zarar vereceği izlenimi yaratır çocuklarda,anne yada babaya söylenir onlarda çocuklarını uyarır,parka gidincede şuursuz kadınlarla çok karşılaşıyorum ve yemin ettim bir kez daha çocuğumla azarlar gibi konuşacak bir kadınla karşılaşırsam polisi aricam,bunun adı taciz oluyor çünki bunun bilinmesi lazım,bu ülke bu konularda çok rahatçok cürretkar,elalemin çocuğuyla caninızın istediği gibi konuşmazsınız bu çok yalnış,korkarak,ağlayarak eve dönmek zorundamı çoluk çocuk,ben çok görüyorum etrafta bu tarz hareketler,erkeklerde kadınlarda milletin çocuğuyla çok rahat konuşup azarlama hakkına sahip sanıyor kendisini ama bence bu bir suç,bir çocukla yalnizkende konuşulamaz,azarlanamaz,uyarılamaz.
Bence biraz abartmissiniz cocugunuz muhtemelen daldigi icin irkilmistir. Ayrica cocugunuzun cocuk oldugunu hatirlayip karsinizdakinin de insan oldugunu unutmayin. Siz o dukkandan cikip gidiyorsunuz ama o calisan gunde kim bilir kac yuz kisi ve kac afacan cocukla ugrasmak zorunda kaliyor. Siz cocugunuzu biliyor kirmayacagini dokmeyecegini biliyor olabilirsiniz ama o gorevli bilmiyor. Belli ki siz mudahale etmediginiz icin uyarida bulunmus. Cocuga bu yuzden bagirip cagiracak kadar psikolojisi bozuk biri olmasi olasilik olarak dusuk. Siz de madem sessiz kalmayip pasif agrrsif yapacaginiza gorevliye sesli bicimde benim gozetimim altinda merak etmeyin, dusurup kirmayacagindan eminim dersiniz, cocugunuz da boylece dert ettiginiz guven duygusunu tazelemis olur. Cocugumuzu fanusta yetistiremeyiz, olumsuz olaylari engellemeye calismak yerine olumsuz bir olay yasadiginda ideal duygusal destegi vermeye odaklanmak daha saglikli bir bakis acisi. Malum cocuklar hep cocuk kalmayacak ve dunya bir kotuluk yuvasi.

Bence biraz abartmissiniz cocugunuz muhtemelen daldigi icin irkilmistir. Ayrica cocugunuzun cocuk oldugunu hatirlayip karsinizdakinin de insan oldugunu unutmayin. Siz o dukkandan cikip gidiyorsunuz ama o calisan gunde kim bilir kac yuz kisi ve kac afacan cocukla ugrasmak zorunda kaliyor. Siz cocugunuzu biliyor kirmayacagini dokmeyecegini biliyor olabilirsiniz ama o gorevli bilmiyor. Belli ki siz mudahale etmediginiz icin uyarida bulunmus. Cocuga bu yuzden bagirip cagiracak kadar psikolojisi bozuk biri olmasi olasilik olarak dusuk. Siz de madem sessiz kalmayip pasif agrrsif yapacaginiza gorevliye sesli bicimde benim gozetimim altinda merak etmeyin, dusurup kirmayacagindan eminim dersiniz, cocugunuz da boylece dert ettiginiz guven duygusunu tazelemis olur. Cocugumuzu fanusta yetistiremeyiz, olumsuz olaylari engellemeye calismak yerine olumsuz bir olay yasadiginda ideal duygusal destegi vermeye odaklanmak daha saglikli bir bakis acisi. Malum cocuklar hep cocuk kalmayacak ve dunya bir kotuluk yuvasi.
Oradaki testerlarda çalışanların sorumlulugunda bir şey olursa hesap verirken AA çocuk mu zarar verdi tamam o zaman sorun yok demiyo neden dikkat etmedin deniyo. Hatta size dahasını soyliyim anaokulunda öğretmenlik yaparken yeni alınan oyuncaklar için müdür dikkatli kullanalım kırılırsa sizin sorumlulugunuzda dedi. Sonra başka bı sınıftan kırılmış öğretmen arkadaşta korkup dolaba koymuş engelli bı yavrumuz vardı onun oynadığı oyuncakti hatta haftasonu temizlik yapan hanım dolapta kırık oyuncağı bulmuş mudure söylemiş müdür haftasonu hepimizi arayıp hesap sordu daha sonra o arkadaşın sınıfında kırıldığı belli olunca o öğretmen arkadaşa aynı oyuncaktan aldırdı. Lafın özü hayat çocukların etrafında dönmüyo yetişkin insanların bir sürü sorumlulugu var bazı anneler her ne kadar bunu anlamak istemese de tüm dünya çocukların önüne serilmiş değil.

şurada anlattıklarımın neresinden beni haksız buldunuz anlamak zor,görevlinin akşama kadar uğraşması benim problemim değil onun işi bu,sinirlendi diye milletin çocuğunamı bağırmalı yani,pasif agrasif davrandığımı kim söyledi,kötü bir dünyaya çocukları ezdirerek hazırlamak bence yalnış,her azarlanış yada olumsuzluk sonrası ideal duygusal destek verip neyi onaracam o da enteresan,bence beni eleştirmek yerine haddini bilmeyen şuursuz insan yığınlarını eleştirin,kimsenin çocuğuna kimsenin bağirma,uyarma,azarlama hakkı yoktur,bunun aksini idda etmeyin,ima etmeyin cidden,yoksa geri kalan kısmını ben zaten hallediyorum,konuştuğumuz konu genel değil,dünyadaki kötülükler vs. değil beni oradan eleştirmeniz olmamış beni tanımıyorsunuz sonuçta,benim yorumum yabancı insanların çocukları uyarması azarlaması uzerine,konuda bu zaten,genellemeyin.

Cocugunuzu yabanci insanlarin icine sokup yabanci insanlarin yasam ve calisma alaninda sorumsuzca davranmasina izin veriyorsaniz yiyecegi azara da razi geleceksiniz cocuk diye kimsenin huzurunu bozmaya hakki yok
cocuk cocuklugunu bilsin.

şurada anlattıklarımın neresinden beni haksız buldunuz anlamak zor,görevlinin akşama kadar uğraşması benim problemim değil onun işi bu,sinirlendi diye milletin çocuğunamı bağırmalı yani,pasif agrasif davrandığımı kim söyledi,kötü bir dünyaya çocukları ezdirerek hazırlamak bence yalnış,her azarlanış yada olumsuzluk sonrası ideal duygusal destek verip neyi onaracam o da enteresan,bence beni eleştirmek yerine haddini bilmeyen şuursuz insan yığınlarını eleştirin,kimsenin çocuğuna kimsenin bağirma,uyarma,azarlama hakkı yoktur,bunun aksini idda etmeyin,ima etmeyin cidden,yoksa geri kalan kısmını ben zaten hallediyorum,konuştuğumuz konu genel değil,dünyadaki kötülükler vs. değil beni oradan eleştirmeniz olmamış beni tanımıyorsunuz sonuçta,benim yorumum yabancı insanların çocukları uyarması azarlaması uzerine,konuda bu zaten,genellemeyin.
Onceki mesajimi aynen tekrar ediyorum. Baska bir sey dememe gerek olmadigini dusunuyorum. Elestirimi de yazdiklarinizi okuyunca son derece yerinde buluyorum.

Back