Söylemek var,söylemek var. Ha uygunu aileyi uyarmak muhakkak ama kaba ters bir şekilde söylenmediyse ortalığı ayağa kaldırmam şahsen. Adamın kibarca söylemesinden daha korkunc bir tablo annenin orada bağırıp çağırması.
Ben olsam ben uyarırım der geçerim.
Sitenin havuzunda bizimkiler (4-5 yaş civarı erkek çocuk grubu)bir araya gelince baya baya bağrışıyorlar ben uyarıyorum baģırmayın biraz sessiz olalım diye,diğer çocukların anneleri de benim gibi hepsine genel uyarılarda bulunuyor zira kimse çekmek zorunda değil,tabi ki put gibi duramazlar ama volümü minimumda tutmaya bakıyoruz.
Bir kez havuz görevlisi uyardı baktı bizi dinlemiyorlar, (ama güzellikle söyledi adam)bizim söylememizden daha etkili oldu onun söylemesi. Kalkıp adama sen benim çocuğuma karısamazsın demedik hiçbirimiz. Ha kaba,amiyane ne bileyim sinirlenerek,korkutarak bir söylemi olsa tabi ki biz buna müsade etmezdik ama güzellikle yapılan bir uyarıdan rahatsız olmam. Zaten ortak alanlarda muhakkak biraz özenli davranmamız gerek,kimseyi rahatsiz etmeye hakkımız yok.