O kadın çocuğuna evde sesini yukseltmiyorsa ben dahada birşey bilmiyorum....yıllar önce bir fenomen anne bozuntusu doğum gününde çocuk pastayı elledi diye ne hakaretler etmişti ki bu kadın videolarda sürekli aşkım,bebeğim,bitanemli yapmacık konuşurdu...Kesinlikle uslüp çok önemli anladığım kadarıyla garson -burada ses yapmıyoruz tamam mı diyip parmağını sallamış yani bu çocukta nasıl bir travma yaratabilir ki annesinin orada toplum içinde bağıra çağıra kavga etmesinden daha mı kötü
Okumadığımı nereden çıkardınız ek gıda tarifleri veya tuvalet eğitimi gibi süreçleri nasıl yaşıyorlar diye bizzat tanık olmak istediğim için takip ediyorumYa izlemeyin şu fenomenlerin cahilce hareketlerini zamanınıza yazık kitap alamıyorsanız internetten pdf kitap indirip okuyun
Mesajda belirttiğim gibi parmağını sallayarak uyarmış anne ona takılı kalmış anladığım kadarıyla onu dışında kaba bir uslüp yok sanırımSöylemek var,söylemek var. Ha uygunu aileyi uyarmak muhakkak ama kaba ters bir şekilde söylenmediyse ortalığı ayağa kaldırmam şahsen. Adamın kibarca söylemesinden daha korkunc bir tablo annenin orada bağırıp çağırması.
Ben olsam ben uyarırım der geçerim.
Sitenin havuzunda bizimkiler (4-5 yaş civarı erkek çocuk grubu)bir araya gelince baya baya bağrışıyorlar ben uyarıyorum baģırmayın biraz sessiz olalım diye,diğer çocukların anneleri de benim gibi hepsine genel uyarılarda bulunuyor zira kimse çekmek zorunda değil,tabi ki put gibi duramazlar ama volümü minimumda tutmaya bakıyoruz.
Bir kez havuz görevlisi uyardı baktı bizi dinlemiyorlar, (ama güzellikle söyledi adam)bizim söylememizden daha etkili oldu onun söylemesi. Kalkıp adama sen benim çocuğuma karısamazsın demedik hiçbirimiz. Ha kaba,amiyane ne bileyim sinirlenerek,korkutarak bir söylemi olsa tabi ki biz buna müsade etmezdik ama güzellikle yapılan bir uyarıdan rahatsız olmam. Zaten ortak alanlarda muhakkak biraz özenli davranmamız gerek,kimseyi rahatsiz etmeye hakkımız yok.
valla ben geçen aylarda oğlumla parfüm almak için nevşehirde bir avm de y harfi ile başlayan bir yere girdim,oğlumda orada açıkta duran bir testır a ellemiş,elimide tutuyor bu arada,ben öyle bir yere gidince ortalığa salan annelerdende değilmdir,ben kadını dinlerken oraya dokünmüyorüz yalnız demesinden dolayı çok rahatsız oldum,yüksek sesle söyledi çocuk yerinden hopladı,küçücük çocuk ve hemen yanındayım be kadın,bana söylesene,hiçbişe almadan çıktım,bu tarz durumların çocuklarda travma yaratacağına inanıyorum ben çünkü en çok anne ve babanın yanında çocuklar kendilerini güvende hissederler ve bir yabancının istediği gibi azarlayıp uyaracağı bir durumda anne ve babanın bile koruyamayacağı,yabancıların ailesinin yanında bile onlara zarar vereceği izlenimi yaratır çocuklarda,anne yada babaya söylenir onlarda çocuklarını uyarır,parka gidincede şuursuz kadınlarla çok karşılaşıyorum ve yemin ettim bir kez daha çocuğumla azarlar gibi konuşacak bir kadınla karşılaşırsam polisi aricam,bunun adı taciz oluyor çünki bunun bilinmesi lazım,bu ülke bu konularda çok rahatçok cürretkar,elalemin çocuğuyla caninızın istediği gibi konuşmazsınız bu çok yalnış,korkarak,ağlayarak eve dönmek zorundamı çoluk çocuk,ben çok görüyorum etrafta bu tarz hareketler,erkeklerde kadınlarda milletin çocuğuyla çok rahat konuşup azarlama hakkına sahip sanıyor kendisini ama bence bu bir suç,bir çocukla yalnizkende konuşulamaz,azarlanamaz,uyarılamaz.Selamlar,
Dün instagramda gezinirken bir fenomonin hikayesine denk geldim kendisi bir restorana gitmiş ve oğlu orada yüksek sesle şarkı söylüyor diye çalışan tarafından sessiz oluyoruz tamam mı diye bir uyarı da bulunulmuş. Sonrasında annesi ortalığı ayağa kaldırıyor çocuğuma kimse bir şey diyemez falan diye o sırada çocuk yanında ağlıyor, ben de bir anne olarak bu tepkiyi aşırı dramatize buldum. Çocuklarımıza her hareketinin bir sonucu ve sorumluluğu olacağını öğretmemiz gerekmiyor mu? Birisi rahatsız olduysa ve oğlumu uyardıysa bence benim orada yapmam gereken çocuğun ilgisini dağıtıp sessiz olması gerektiğini anlatmak değil mi ? pedagojik olarak doğrusu nedir bu işte?
Yani bilemedim şimdi orada degildim.Mesajda belirttiğim gibi parmağını sallayarak uyarmış anne ona takılı kalmış anladığım kadarıyla onu dışında kaba bir uslüp yok sanırım
Dogrusu gorevlinin anneye soylemesi ve annenin cocugu uyarmasiydi. Kimse kimsenin cocugunu azarlayamaz ya da davranisina mudahale edemez. Ha kadinin bagirip cagirarak tepki vermesi daha cok zarar vermis cocuga ama…
Bagiramamasi konusunda hemfikirim, ben de bagirmasina musaade etmem ama garson gelip de uyaramazkimsenin cocugu da evi olmayan bir yerde evindeymis gibi bagirip cagiramaz yoksa uyariyi yer boyle. hakli olarak
Neden uyaramaz? Diger müsterileride rahatsiz ediyordur büyük ihtimal.Bagiramamasi konusunda hemfikirim, ben de bagirmasina musaade etmem ama garson gelip de uyaramaz
Cocugun pedagojik acidan aile ya da egitmeni disinda azarlanmasi, uyarilmasinin dogru olmadigini okumustum. Cocukken buna izin verilen kisiler buyuduklerinde kendilerine yapilan her turlu zulmu normal kabul edebilir, yani insanlarin onlara kizmasini normalize eder diyordu okudugum yerde ki dusununce bence de mantikli. Ustelik nasil sevmek bir haksa, azarlamak da oyle ve ben bu ikisini de ebeveyn olarak yabancilara tanimiyorumNeden uyaramaz? Diger müsterileride rahatsiz ediyordur büyük ihtimal.
Yanlış insanları takip ediyorsunuz bunun farkına varınOkumadığımı nereden çıkardınız ek gıda tarifleri veya tuvalet eğitimi gibi süreçleri nasıl yaşıyorlar diye bizzat tanık olmak istediğim için takip ediyorum
garson zulmetmiyor ki burda mekanin ilgili kisisi olarak cocugu uyariyor siniftaki ogretmenin uyarmasi gibiCocugun pedagojik acidan aile ya da egitmeni disinda azarlanmasi, uyarilmasinin dogru olmadigini okumustum. Cocukken buna izin verilen kisiler buyuduklerinde kendilerine yapilan her turlu zulmu normal kabul edebilir, yani insanlarin onlara kizmasini normalize eder diyordu okudugum yerde ki dusununce bence de mantikli. Ustelik nasil sevmek bir haksa, azarlamak da oyle ve ben bu ikisini de ebeveyn olarak yabancilara tanimiyorum
Egitmen ile garsonu bir tutmayacagiz sanirim. Velhasili ben musaade etmiyorum, dogru bulmuyorum, isteyen edebilirgarson zulmetmiyor ki burda mekanin ilgili kisisi olarak cocugu uyariyor siniftaki ogretmenin uyarmasi gibi
Ben kazik kadar cocuklarin pesinde parkta 2 dk oturmam, restaurantta beyefendi gibi oturup yemek yemeyeceklerse eve gotururum ama ornegin bir yanlis anlasilma oldu garson geldi bir laf etti cocuguma, buna da musaade etmem ki kendi kardesime etmiyorum. Bir gun bir oyunca mevzuundan benim ogluma kiziyordu, lutfen bana soyle herkes sadece kendi cocugunu terbiye edebilir dedim. Ayni sekilde arkadasim/kuzenim kizima/ogluma kiz biraz senden cekinir deyince ne munasebet diyorum. Dolayisiyla garson benim cocugumu uyaramaz, beni uyarir gerekirse, ben de cocugumu uyaririmGecen hafta kizimi parka goturdum(19 aylik). 3 yaslarinda oldugunu tahmin ettigim bi cocuk kendinden kucuk olan tum cocuklari ittiriyordu. Benim kizimada yapmaya calisti "hayir, ittirmek yok" dedim. Baska kucuklere satasmaya calisti. Anneside parkin diger ucundan "eymeeeenn yapma ogluum" deyip yanindakilerle sohbetine geri dönüyordu. En son kaydirak merdivenlerinden cikarken( bende kizimla cikiyorum) o da ters yönden kosarak inip kizimi ittirmeye kalkisinca korkuyla beraber gayri ihtiyari sekilde yuksek sesle "hayir, birak" dedim. Annesi gorunce gelip oglunu daha sıkı sekilde uyarmaya basladi. Her parkta boyle seyler yasaniyor. Kizim kucuk oldugu icin ittirilebilecegini, dusup zarar gorebileceğini kestiremiyor. Baska parka gidiyoruz, ayni hikayenin farkli versiyonlarini yasiyoruz. En son toplanip eve dönüyoruz.
Mesela bazı ebeveynler var. Cocugunun yapacaklarini kestirdikleri icin surekli pesinde dolasiyolar parkta. Zarar vermesini önlüyorlar.
"Kimse cocugumu uyaramaz" cumlesini kuran ebeveynlerin cocuklarina dogru/yanlışı anlatıp, zarar vermelerini onlediklerini dusunuyorum. Zaten baktigimda da bilincli oldugunu dusundugum uyeler oyle yazmış. Arkadaslar siz zaten çocuklarınıza sınır ciziyosunuz ama maalesef ayni bilinc duzeyinde olmayan bircok ebeveyn var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?