Bazen dışarıdan gelen bir uyarı onlara kendilerine dışarıdan nasıl gözüktüğünü hatırlatması açısından önemli bence yoksa evde biz sürekli onu yapma bunu yapma diye müdahale ediyoruz ciddiyetini kavrayamayabilirler bu sebepleValla ben anne olarak uyarırım ama 5 yaş iki erkek bebesi dinlemiyor. Yapma desem de yapıyor bu durumda biri kibarca uyarsa sesim çıkmaz. Ama kızma ve bağırmayı kabul etmem.
Biri nasıl ki çocuğumuza " aaa ne kadar akıllı dediği zaman" çocuğumu sadece ben överim demiyorsak, biri kibarca uyardığı zaman tepkimize dikkat etmek gerek diye düşünüyorum.
Bir çocuk büyütmek için, bir köy lazım diye bir söz vardı. Hangi millete ait bilmiyorum.
Geçmiş olsun tüm park alanlarında bu şekilde aslında büyük yaş grubu daha ofansif oynuyorlar ve uyarı dinlemiyorlar öyle olunca oğlum zaten küçük olduğu için aralarına karışmak istemiyor ve orada oynamıyor parkta bir köşeye geçip bunlar ne yapıyor ya diye izliyorO da kendine güveniyordu evet çok belliydi cemkirmesinden.
Ama sonunda benim kızı yere serdiler.
Bilerek yapmadılar elbette. Oyun kızışınca bir anlık hararetle kendilerini kaybettiler. Neticede o da cocuk yine ağlayan kizimi aldim gittim hiç bir sey de demedim. Ama aslında hakettigi iyi bir azardı bence.
Kaza dediğimiz şey göz açıp kapayıncaya dek bir anlık. Kendisi de zarar görebilir. Koşturmaca için boş sahalar var ama onlar olaya aksiyon katmak için kaydırak alanını tercih ettiler. Buna hakları yok iste ve 10 yasa kadar bunu öğrenmeleri gerekiyordu.
Geçmiş olsun, tabi ki her olay kendi özelinde. Ben çocukları azarlamayi doğru bulmuyorum. Ve asıl sorunun, 9-10 yaşındaki çocukların kaydıraklar da bu şekilde oynamalarını sebebinin, çocukların vestibuler sistemine hitap edecek parkların olmamasina bağlıyorum. Bu aslında çok da onların elinde olan birşey değil. Vücut sinir sistemini dengelemek için bu şekilde hareketlere ihtiyaç duyuyor. Yeterli fiziksel mekan olmayınca içgüdüsel olarak bu hareketleri yapıyorlar.O da kendine güveniyordu evet çok belliydi cemkirmesinden.
Ama sonunda benim kızı yere serdiler.
Bilerek yapmadılar elbette. Oyun kızışınca bir anlık hararetle kendilerini kaybettiler. Neticede o da cocuk yine ağlayan kizimi aldim gittim hiç bir sey de demedim. Ama aslında hakettigi iyi bir azardı bence.
Kaza dediğimiz şey göz açıp kapayıncaya dek bir anlık. Kendisi de zarar görebilir. Koşturmaca için boş sahalar var ama onlar olaya aksiyon katmak için kaydırak alanını tercih ettiler. Buna hakları yok iste ve 10 yasa kadar bunu öğrenmeleri gerekiyordu.
Allah'ım bir tek ben takilmiyomusum bu duruma bı de şeyden aşırı tiltim şahsen. Toplu bı organizasyonda sormadan dan dun çekip sosyal medyaya atılıyo. Ya da iş yerlerinde veliler çocuğunun doğum gününde bizi cekiyo sosyal medyasına koyuyo çocuğumun öğretmeni diye yahu ben bı eşya mıyım kafana göre beni fotoğrafliyosunVe her yerde kamera açmayın lütfen, o telefon elinizde diye karşınızdaki, etrafınızdaki insanları çekmeye hakkınız yok. Bir gün benim gibi birine denk gelirsiniz, mahkemelerde uğraşır durursunuz. Plaja gidiyorlar açıyorlar kafeye gidiyorlar açıyorlar, tuvalete gidiyorlar kamera açıyorlar. Arkadaşım kendini çek, veledini çek ama etrafındaki insanları çekme. Buna hakkın yok. Herkesin bir özeli var. Gencecik lise talebeleri erkek arkadaşlarıyla oturuyor, belki bilinmesini istemiyorlar. Saatlerce kamerada bişeyler konuşup arkadaki gençleri çekiyorsun. Ne hakla. İnsanların özelini bırakmadılar. Ay çok dolmuşum. Lütfen kendinizi çekin sadece. Milletin mayolu, bikinili görüntülerini çekmeyin.
Bazen dışarıdan gelen bir uyarı onlara kendilerine dışarıdan nasıl gözüktüğünü hatırlatması açısından önemli bence yoksa evde biz sürekli onu yapma bunu yapma diye müdahale ediyoruz ciddiyetini kavrayamayabilirler bu sebeple
ya doğru olur mu bilemedim buradan bile linç yemiş şimdi bir de instaya yönlendirip başını ağrıtmayalım kadınınBu arada çok merak ettim, hangi fenomen?
Çocugu anne uyarmalıydıSelamlar,
Dün instagramda gezinirken bir fenomonin hikayesine denk geldim kendisi bir restorana gitmiş ve oğlu orada yüksek sesle şarkı söylüyor diye çalışan tarafından sessiz oluyoruz tamam mı diye bir uyarı da bulunulmuş. Sonrasında annesi ortalığı ayağa kaldırıyor çocuğuma kimse bir şey diyemez falan diye o sırada çocuk yanında ağlıyor, ben de bir anne olarak bu tepkiyi aşırı dramatize buldum. Çocuklarımıza her hareketinin bir sonucu ve sorumluluğu olacağını öğretmemiz gerekmiyor mu? Birisi rahatsız olduysa ve oğlumu uyardıysa bence benim orada yapmam gereken çocuğun ilgisini dağıtıp sessiz olması gerektiğini anlatmak değil mi ? pedagojik olarak doğrusu nedir bu işte?
Hanfendinin zoruna gidiyorsa çocuğunu kendisi uyaracak.Selamlar,
Dün instagramda gezinirken bir fenomonin hikayesine denk geldim kendisi bir restorana gitmiş ve oğlu orada yüksek sesle şarkı söylüyor diye çalışan tarafından sessiz oluyoruz tamam mı diye bir uyarı da bulunulmuş. Sonrasında annesi ortalığı ayağa kaldırıyor çocuğuma kimse bir şey diyemez falan diye o sırada çocuk yanında ağlıyor, ben de bir anne olarak bu tepkiyi aşırı dramatize buldum. Çocuklarımıza her hareketinin bir sonucu ve sorumluluğu olacağını öğretmemiz gerekmiyor mu? Birisi rahatsız olduysa ve oğlumu uyardıysa bence benim orada yapmam gereken çocuğun ilgisini dağıtıp sessiz olması gerektiğini anlatmak değil mi ? pedagojik olarak doğrusu nedir bu işte?
Bakın gerçekten bu fenomenler göstermelik bir kibarlıktalar. Birden çirkefleşiyolar böyle. Ben çok denk geldim. Gerçek yüzleri de çıkıyor işte. Göstermelik kibarlık bi yere kadar oluyorÖyle bir insan olduğunu zannetmiyorum takip ettiğim kadın çok yardım sever ve sevgi dolu aslında sanırım çocuğu konusunda extra hassa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?