Kmse kimsenin cocugunu uyarmamali azarlamamali. Calisan anneye soylemeli. Ki ben olsam o cocuk uyarilacak hale gelmeden ben kendim uyaririm herkes cocguna sahip ciksinSelamlar,
Dün instagramda gezinirken bir fenomonin hikayesine denk geldim kendisi bir restorana gitmiş ve oğlu orada yüksek sesle şarkı söylüyor diye çalışan tarafından sessiz oluyoruz tamam mı diye bir uyarı da bulunulmuş. Sonrasında annesi ortalığı ayağa kaldırıyor çocuğuma kimse bir şey diyemez falan diye o sırada çocuk yanında ağlıyor, ben de bir anne olarak bu tepkiyi aşırı dramatize buldum. Çocuklarımıza her hareketinin bir sonucu ve sorumluluğu olacağını öğretmemiz gerekmiyor mu? Birisi rahatsız olduysa ve oğlumu uyardıysa bence benim orada yapmam gereken çocuğun ilgisini dağıtıp sessiz olması gerektiğini anlatmak değil mi ? pedagojik olarak doğrusu nedir bu işte?
Azari anlarim da neden uyarmasin? Gercekten anlamadigim icin soruyorum.Kmse kimsenin cocugunu uyarmamali azarlamamali. Calisan anneye soylemeli. Ki ben olsam o cocuk uyarilacak hale gelmeden ben kendim uyaririm herkes cocguna sahip ciksin
2 çocuklu anneyim, yemin ediyorum ben de bıktım bu tip çocukların ebeveynlerinden.
Açıklama da hep ‘ e çocuuuk bu’.
İyi de 2 3 yaş değil, aklı mantığı çalışan okula giden yaştalar.
Dolayısıyla benim çocuklarım isyankar oldu.
Diğerine bakıyor, çocuk dağ deviriyor uyaran yok, benimki kural dışı bir şey yapmaya yeltendiğinde ‘oğlum dur sakın bak orada biri var zarar görebilir’ başlıyor e bunaldılar normal olarak.
Çocukları değil, ebeveynleri eğitmek gerek, hep bunu söylerim.
Genel olarak yetişkinin muhatabı çocuk değildir derim her zaman ama bazen parkta çocuğum oyuncakları ile oynarken gelen çocuklar oluyor. Oğlum oynamak istemiyorum diye belirttiği halde, oyuncağı alarak, çekerek ısrarcı davranıyor, eğer ebeveyni çocuğu görmüyor ya da müdahale etmiyorsa, çocuğa şu an da paylaşmak istemiyor/kendi oynamak istiyor diyorum. Ama bunu demeden önce ebeveyni görsün ve müdahale etsin diye beklerim biraz. Eğer kendim ebeveyni kim anladıysam çocuktan önce ebeveyne söylerim.Selamlar,
Dün instagramda gezinirken bir fenomonin hikayesine denk geldim kendisi bir restorana gitmiş ve oğlu orada yüksek sesle şarkı söylüyor diye çalışan tarafından sessiz oluyoruz tamam mı diye bir uyarı da bulunulmuş. Sonrasında annesi ortalığı ayağa kaldırıyor çocuğuma kimse bir şey diyemez falan diye o sırada çocuk yanında ağlıyor, ben de bir anne olarak bu tepkiyi aşırı dramatize buldum. Çocuklarımıza her hareketinin bir sonucu ve sorumluluğu olacağını öğretmemiz gerekmiyor mu? Birisi rahatsız olduysa ve oğlumu uyardıysa bence benim orada yapmam gereken çocuğun ilgisini dağıtıp sessiz olması gerektiğini anlatmak değil mi ? pedagojik olarak doğrusu nedir bu işte?
Endişenizi anlıyorum ama benim gozlemim de çok hızlı ve dışarıdan tehlikeli hareketler olarak gözükse de , büyük yaş grubundaki çocuklar bir şekilde küçük çocuklara dikkat ediyor aslında.Bir gün parkta kızımlayiz. Benim kız daha 2 yaşlarında. Kaydırakta koşturma ebelemece oynayan 10 yaşlarında bir grup çocuk var. Benim kız tutuna tutuna merdivenden çıkarken bunlar rüzgar gibi esiyorlar yanından, üstünden zıplayarak. Ortada ebeveyni de yok. Bir süre bekledim benim kızı farkedip kendiliğinden düşünüp orada oynamamalari gerektiğini muhakkak anlarlar diye. Hani boş alan değil. Kaydırak küçük çocukların olduğu alan bu oyun için uygun değil. Küçük de değiller. Baktim umursayan yok iyice deli dana gibi tepişmeye başladılar.
Abartıp kaydırağın üzerindeki gölgelikte takla atmaya geçtiler. Mecbur uyarmak zorunda hissettim.
"Küçük çocuklar var, düşersin, düşmelerine sebep olursun oğlum." Dedim.
"Dikkat ediyorum." Dedi bana ve devam etti.
İkinciye daha riskli bir hareket yapınca " Bak çok tehlikeli.." dememe kalmadı " Dikkat ediyoruz dedik ya ablaaa!" Diye susturdu beni. Aynen devam derken benim kızı yere serdiler sonunda.
Bakınız bu çocuk o küçük çocuğun geleceği.
Uyarı almaya açık değil, dinlemeye kapalı.
Her mekanı istediği gibi kullanma hakkını kendinde gören bir bencil.
Anası gurur duysun eseriyle de, toplumun suçu ne bilen onu söylesin?
O da kendine güveniyordu evet çok belliydi cemkirmesinden.Endişenizi anlıyorum ama benim gozlemim de çok hızlı ve dışarıdan tehlikeli hareketler olarak gözükse de , büyük yaş grubundaki çocuklar bir şekilde küçük çocuklara dikkat ediyor aslında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?