Siz baya dolmuşsunuz anne olunca siz de anlayacaksınız gerçekten anne ve babalar bu çocukları sakin tutmak için elinden geleni yapıyor bazen artık ah bir parka inelimde dinlenelim diyorlar hayatın içinde o şımarık veletlerde var siz de onlara bu kadar sinirlenmeyin adı üstünde çocuk ama haklısınız biz ebeveynleri olarak bile zor dayanıyoruzÇocuklarınıza sırf sizin çocuğunuz diye her şey mübah değil. Bıktım çocuğunu dünyanın merkezi gibi gören tiplerden.
Otobüste, uçakta bağırıp çağıran, yüksek sesle tablet telefon izleyenlerden gına geldi. Her akşam parkta yürüyüş yapıyorum bir yürüyüş parkuru var, yanında farklı renkte üzerinde bisiklet resmi olan bisiklet yolu var. O şımarık veletler(buyurun beğenmedim basın) inadına son sürat yürüyüş yolundan sürüyorlar. Yaşlı insanlar var yavaş yavaş yürüyen. Anneleri babaları ya laklakta ya da telefonda video çekiyorlar. Çok büyük bir marifet çünküHangi birini uyaralım?
Tepemde üst katımda tepinip dururken koltuktan koltuğa atlarken de benim psikolojim bozuluyor. Hele apartman bahçesinde gece 12ye kadar bağırıp çağıran çocukların top sesinden uyku da uyunmuyor.
Düzgün yetiştirmeyeceskseniz çocuk yapmayın. Sonra bu tipler okulda falan öğretmen uyarınca şikayete koşarlar çocuğumun psikolojisi bozuldu diye aman aman.
Staj yaparken hoca anlatmıştı. Çocuk öğretmene hakaret tarzı bir şey söylemiş, öğretmende sinirlenmiş öğrenciye o tarz bir şey söylemiş. Öğrencinin annesi okula gelmiş, siz nasıl benim çocuğuma böyle bir şey dersiniz bıdı bıdı konuşmuş. Öğretmende 'hakaret etmeyip disipline verseydim daha mı iyiydi' deyince ancak veli susmuş.Çocuklarınıza sırf sizin çocuğunuz diye her şey mübah değil. Bıktım çocuğunu dünyanın merkezi gibi gören tiplerden.
Otobüste, uçakta bağırıp çağıran, yüksek sesle tablet telefon izleyenlerden gına geldi. Her akşam parkta yürüyüş yapıyorum bir yürüyüş parkuru var, yanında farklı renkte üzerinde bisiklet resmi olan bisiklet yolu var. O şımarık veletler(buyurun beğenmedim basın) inadına son sürat yürüyüş yolundan sürüyorlar. Yaşlı insanlar var yavaş yavaş yürüyen. Anneleri babaları ya laklakta ya da telefonda video çekiyorlar. Çok büyük bir marifet çünküHangi birini uyaralım?
Tepemde üst katımda tepinip dururken koltuktan koltuğa atlarken de benim psikolojim bozuluyor. Hele apartman bahçesinde gece 12ye kadar bağırıp çağıran çocukların top sesinden uyku da uyunmuyor.
Düzgün yetiştirmeyeceskseniz çocuk yapmayın. Sonra bu tipler okulda falan öğretmen uyarınca şikayete koşarlar çocuğumun psikolojisi bozuldu diye aman aman.
2 çocuklu anneyim, yemin ediyorum ben de bıktım bu tip çocukların ebeveynlerinden.Çocuklarınıza sırf sizin çocuğunuz diye her şey mübah değil. Bıktım çocuğunu dünyanın merkezi gibi gören tiplerden.
Sorumluluk sahibi anne baba zaten başkasına gerek olmadan kendisi gerekli müdahaleyi yapar. Sorun bunu yapmamaları. Çocuk diye kimseyi rahatsız edemez bende uyarmamaya çalışıyorum son raddeye kadar ama anneler o kadar saldım çayıra ki mecbur kalıyorum çoğu kez.Selamlar,
Dün instagramda gezinirken bir fenomonin hikayesine denk geldim kendisi bir restorana gitmiş ve oğlu orada yüksek sesle şarkı söylüyor diye çalışan tarafından sessiz oluyoruz tamam mı diye bir uyarı da bulunulmuş. Sonrasında annesi ortalığı ayağa kaldırıyor çocuğuma kimse bir şey diyemez falan diye o sırada çocuk yanında ağlıyor, ben de bir anne olarak bu tepkiyi aşırı dramatize buldum. Çocuklarımıza her hareketinin bir sonucu ve sorumluluğu olacağını öğretmemiz gerekmiyor mu? Birisi rahatsız olduysa ve oğlumu uyardıysa bence benim orada yapmam gereken çocuğun ilgisini dağıtıp sessiz olması gerektiğini anlatmak değil mi ? pedagojik olarak doğrusu nedir bu işte?
Aynen öyle ben de çok müdahale ediyorum oğlum onu izinsiz alma oğlum bağırma oğlum koşturma artık çocuğum da kuralları az buçuk biliyor bence baştan sınır koymak önemli2 çocuklu anneyim, yemin ediyorum ben de bıktım bu tip çocukların ebeveynlerinden.
Açıklama da hep ‘ e çocuuuk bu’.
İyi de 2 3 yaş değil, aklı mantığı çalışan okula giden yaştalar.
Dolayısıyla benim çocuklarım isyankar oldu.
Diğerine bakıyor, çocuk dağ deviriyor uyaran yok, benimki kural dışı bir şey yapmaya yeltendiğinde ‘oğlum dur sakın bak orada biri var zarar görebilir’ başlıyor e bunaldılar normal olarak.
Çocukları değil, ebeveynleri eğitmek gerek, hep bunu söylerim.
Başkasının uyarmasını istemiyorsan çocuğunu kendin uyaracaksın. Senin çocuğun senin için biriciktir, senden başka ki se onun yanlışlarına müsamaha göstermek zorunda değildir. Kaldı ki garson gayet kibar bir dil kullanmış. O fenomen büyük ihtimalle sosyal medyada linç yemiştir. Yani umarım öyle olmuştur.Selamlar,
Dün instagramda gezinirken bir fenomonin hikayesine denk geldim kendisi bir restorana gitmiş ve oğlu orada yüksek sesle şarkı söylüyor diye çalışan tarafından sessiz oluyoruz tamam mı diye bir uyarı da bulunulmuş. Sonrasında annesi ortalığı ayağa kaldırıyor çocuğuma kimse bir şey diyemez falan diye o sırada çocuk yanında ağlıyor, ben de bir anne olarak bu tepkiyi aşırı dramatize buldum. Çocuklarımıza her hareketinin bir sonucu ve sorumluluğu olacağını öğretmemiz gerekmiyor mu? Birisi rahatsız olduysa ve oğlumu uyardıysa bence benim orada yapmam gereken çocuğun ilgisini dağıtıp sessiz olması gerektiğini anlatmak değil mi ? pedagojik olarak doğrusu nedir bu işte?
Aynen öyle ben de uyarılması taraftarıyım ama nasıl bir travma yaratıyorda etrafta sürekli benim çocuğumu uyarma diyen insanlar var sebebi nedir merak ettim yazdım hanımefendi mesajlarımı doğru okuyunuzFenomenleri örnek mi alacaksınız neden soruyorsunuz?
Çocuklari başkaları da uyarabilir prens gibi yetiştirmeye gerek yok yazık gelecekte zorlanacak yavrular
E yaniKesinlikle uslüp çok önemli anladığım kadarıyla garson -burada ses yapmıyoruz tamam mı diyip parmağını sallamış yani bu çocukta nasıl bir travma yaratabilir ki annesinin orada toplum içinde bağıra çağıra kavga etmesinden daha mı kötü
Anlıyorum. Dünyada sadece kendi çocuğu olduğunu düşünen ebeveynler var başkalarının zarar görmesi incinmesi umurlarinda bile değil . Yazık bu çocuklar büyüyünce öyle tehlikeli olacak kiAynen öyle ben de uyarılması taraftarıyım ama nasıl bir travma yaratıyorda etrafta sürekli benim çocuğumu uyarma diyen insanlar var sebebi nedir merak ettim yazdım hanımefendi mesajlarımı doğru okuyunuz
Kadın o kadar önemliki ego o kadar yüksekkiSaçmalık. Çocuk da sonuçta toplumun bir parçası dolayısıyla insanlarla da birebir etkileşim içinde. Bu kadar çıt kırıldım olmamak gerek. Ben okul öncesi öğretmeniyim çocuklarla bazen bir yetişkin gibi konuştuğum oluyor. Hiç de o çocuk anlamaz, onunla çocuk gibi konuşmak lazım demiyorum. Doğru ifade edildiği takdirde her şeyi çok da güzel anlıyorlar.
Siz baya dolmuşsunuz anne olunca siz de anlayacaksınız gerçekten anne ve babalar bu çocukları sakin tutmak için elinden geleni yapıyor bazen artık ah bir parka inelimde dinlenelim diyorlar hayatın içinde o şımarık veletlerde var siz de onlara bu kadar sinirlenmeyin adı üstünde çocuk ama haklısınız biz ebeveynleri olarak bile zor dayanıyoruz
Yani evet biraz dolarak yazdım. Çocuğum yok ama yeğenim var. Bir kafeye gitsek çocuk dolaşmak istiyor başkalarının masalarına gitmek istiyor hemen uyarıyoruz gel rahatsız etme diye. Telefonun sesini fazla açsa ben kısıyorum en başta. Parkta mesela oyuncaklara sıraya gir diyoruz, o senden küçük önce o oynasın diyoruz.2 çocuklu anneyim, yemin ediyorum ben de bıktım bu tip çocukların ebeveynlerinden.
Açıklama da hep ‘ e çocuuuk bu’.
İyi de 2 3 yaş değil, aklı mantığı çalışan okula giden yaştalar.
Dolayısıyla benim çocuklarım isyankar oldu.
Diğerine bakıyor, çocuk dağ deviriyor uyaran yok, benimki kural dışı bir şey yapmaya yeltendiğinde ‘oğlum dur sakın bak orada biri var zarar görebilir’ başlıyor e bunaldılar normal olarak.
Çocukları değil, ebeveynleri eğitmek gerek, hep bunu söylerim.
Valla bu cümle o kadar doğru ki üzülerek söylüyorum bende eski anaokulu öğretmeniyim çocuklar mesela dan dun sınıftan çıkıyo izin almadan sınıftan çıkmayalım diyosun sana mı sorucam diye cevap veriyo. Ya da çocuğu bı konuda uyariyosun annesi bı gün sonra gelip yok benim çocuğuma kızmışsın. Bu kadar otorite tanımayan çocuğun gelecegi nasıl olur.Anlıyorum. Dünyada sadece kendi çocuğu olduğunu düşünen ebeveynler var başkalarının zarar görmesi incinmesi umurlarinda bile değil . Yazık bu çocuklar büyüyünce öyle tehlikeli olacak ki
Aynen öyle ve bu şekilde düşünen o kadar çok ki sonra sen düşünüyorsun acaba çocuğu çok mu bunaltıyorum ezdiriyorum benim ailem de bakıcısı da her zaman olmayacak şeyler konusunda uyarı yapıyor ağlasa bile müsade etmeden ilgisini dağıtıyoruz bu onu daha çok mu hırpalıyor daha mı iyi bilemiyorumValla bu cümle o kadar doğru ki üzülerek söylüyorum bende eski anaokulu öğretmeniyim çocuklar mesela dan dun sınıftan çıkıyo izin almadan sınıftan çıkmayalım diyosun sana mı sorucam diye cevap veriyo. Ya da çocuğu bı konuda uyariyosun annesi bı gün sonra gelip yok benim çocuğuma kızmışsın. Bu kadar otorite tanımayan çocuğun gelecegi nasıl olur.
Kendi ailenizin içinde bı miktar şımartabilirsinizAynen öyle ve bu şekilde düşünen o kadar çok ki sonra sen düşünüyorsun acaba çocuğu çok mu bunaltıyorum ezdiriyorum benim ailem de bakıcısı da her zaman olmayacak şeyler konusunda uyarı yapıyor ağlasa bile müsade etmeden ilgisini dağıtıyoruz bu onu daha çok mu hırpalıyor daha mı iyi bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?