çocuğunuzla konuşurken nelere dikkat edersiniz

Temizhayalim

gecemin güneşi
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2009
117
10
96
ben çocuklarımla konuşurken önce onların konuşmasını isterim.
sonra onlarla anne gibi değilde bir arkadaş gibi olabileceğimizi anlatırım
ve asla yukardan bakarak konuşmam ya çocuğu kaldırırım kucağıma alırım yada (genelde bunu yaparım )eğilerek onlarla göz göze gelerek konuşurum .
belli bir süre sonra oda bunu yapıyor sizin onu önemsediğinizi biliyor oda önemsiyor oda bakarak konuşuyor. tabii daha çok şeyler vardır hadi siz nelere dikkat ediyorsunuz .

arkadaşlar heralde hiç çocuklarla konuşmuyorsunuz niye yorum hiç yapmadız bakıp çıkmışsınız

canım zaten sen yapılması gerekenlerin çoğunu yapıyormuşsun.bunun dışında sıcak bi ses tonuyla konuşmak,kelimeleri tane tane söylemek ve konuşurken ten temasınında önemli olduğunu düşünüyorum.

genciza yorumun gerçekten güzel teşekkür ler gerçekten doğru ben daha başka ne gibi şeyler yapılabilir diye düşünüyorum bak ben genelde karşıma oturturum veya kucağıma alırım ama ten temasına çok ta dikkat etmiyordum tabi bunada dikkat edeyim...

esprili, kinayeli, mecazlı değil açık konuşmak lazım, ne istediğimizi açık ve net bir dille söylelemiz lazım yoksa yanlış anlaşılmalar olabiliyor
onu aciz düşürecek, beceriksizmiyim diye hissettireck şeyler söylememek lazım, mesela sen beceremzsin, sen ne anlarsın değil, biraz büyüyünce bu işi yapabilirsin gibi...

arkadaşlar yorumlarınıza teşekkür ederim... sanırım hep aynı şeyleri yapıyoruz farklı birşeyler öğreniriz paylaşırız diye düşünmüştüm...sevgiler....

arkadaşlar yorumlarınıza teşekkür ederim... sanırım hep aynı şeyleri yapıyoruz farklı birşeyler öğreniriz paylaşırız diye düşünmüştüm...sevgiler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…