• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunun olmaması ve MAL VARLIĞINI İHTİYACI OLAN BİRİNE DEVİR ETME

mükemmel şekilde cevap vermişsiniz çok teşekkür ederim.
Bende size kendimi daha detaylı açmak isterim.
Aklımdan geçen şu (lütfen yanlış anlamayın) evim dubleks üst katı ayrı oturma düzenine müsait. eşi olmayan çocuklu bir kadını ücretsiz (kira talep etmeden oturtmak) benim elim ayağım tutana kadar başka işte de çalışabilir veya ben iş açmak istiyorum benimle devam edebilir. Sonrasında da karşılıklı bağlar oluştuğunda evladım gibi görüp onunla bir hayat sürdürmek ama ben sanırım olayları çook karışık anlattım
Fikriniz çok güzel ama biz ailedeki yaşlılar için bakıcı ararken bile bin kişide bir tane insan gibi birine denk geliyoruz. Üst katınızda biriyle olmaz o iş, aklınıza gelmeyecek sorunlar çıkabilir. İlla yardım yapacaksanız tek başına çocuklarıyla yaşayan bir hanıma maddi yardım yapın. Eğer tüp bebek yapmayacaksanız da yuvalarda anneye hasret bir sürü çocuk var evlat edinin.

Sen hic evine yatili bi yabanci aldin mi hayatinin herhangi bir sürecinde?
sen dahaa taş gibi gencecik bir kadınsın:KK70: aramıza beş yaş var yahu bunu düşünmen için önünde 30-35 sene var ömrün varsa
benim otuzlu yaşlardaki hayalim çok farklı 26 yaşındayım otuzlarda kadınlardaki libido seviyesi artar en güzel zmaanlarında olur derler yahu
hayır almadım.
ama halam aynı durumda ve iki cocugu olan bi kadına resmen anneanlik ve annelik yapıyo.

K KIR PAPATYASII ay sen beni görsen donasyondan tut herşeyi araştırdım :D hayır onu bırak uçağada binemiyorum donasyona bile gidemem :D beni resmen beynim ele geçirdi çok zor bir süreçten geçtim örselemesenize ya beni ne kadar kötüsünüz allah allah :D

Niye evlat edinmiyorsunuz ??? Hem mal.varliginiz yine o evladiniza kalir. Hem yaslaninca bir aileniz olur belki torun torba. Ya maddi durumunuz yerinde ve tüp bebege para harcamak istemiyorsunuz. Ilginc geldi ama cözümü var dedigim gibi. Evlat edinme en iyi yol olur
Tek başına verilecek bir karar değil bu. Eşi çocuk sahibi olmak istiyor ve olmama nedeni eşi.

Fikriniz çok güzel ama biz ailedeki yaşlılar için bakıcı ararken bile bin kişide bir tane insan gibi birine denk geliyoruz. Üst katınızda biriyle olmaz o iş, aklınıza gelmeyecek sorunlar çıkabilir. İlla yardım yapacaksanız tek başına çocuklarıyla yaşayan bir hanıma maddi yardım yapın. Eğer tüp bebek yapmayacaksanız da yuvalarda anneye hasret bir sürü çocuk var evlat edinin.
doğru söylüyosunuz. kul kurar kader gülermiş fakat insan oğlu işte kafasında geleceğini şekillendirmedende rahat edemiyor. Aslında tüm bunların dışında tek isteğim tedaviden umutsuz ve korkuyor olmaktan vazgeçip cesaretlenmek

aslında eşime birde varikosel teşhisi kontu ultrasonda ilk doktor operasyon dedi ama ikinci doktor profösördü gerek yok dedi (ama tüp bebek doktoru üroloji) bende emin olamadım bi iki doktordan daha görüş almak istiyorum fakat eşim şuan koskoca profösör e gittik ya diye reddediyor biraz hazmetmeyi bekliyorum ikimiz içinde
Varikosel zaten normal yoldan gebe kalmayı engeller. Eğer gerek görülür operasyon olursa tüp bebeğe gerekte kalmayabilir

Varikosel zaten normal yoldan gebe kalmayı engeller. Eğer gerek görülür operasyon olursa tüp bebeğe gerekte kalmayabilir
işte iki doktor farklı şeyler söyledi eminde olamadım bi tanıdığım varikosel yüzünden beş sene hamile kalamadı operasyon sonrası iki çocuğu oldu. ama profesör size ameliyata gerek yok diyince daha çok üzüldüm keşke halledilicek bişey olsaydı

Neden ameliyata gerek yokmuş? Ayrıca tek doktorla yetinmeyin, profesörde olsa yanılma payı var. Böyle ciddi bi konuda en az 2-3 doktora gidin

Sizin ilk önce tedaviye odaklanmanız lazım. alternatif üretmek sonraya kalsın. böyle daha çok baskı altında hissedersiniz

Bence konu sahibi ilk önce psikolojik tedavi olsun. Bu psikoloji ile tüp bebek olup olmamasi bile önemli değil. Bebek sahibi olunmaz. Bebek için güçlü ve dengeli bir psikolojiye sahip olunmali.

Yani hayirseverlik güzel fakat konu sahibi gerçekten saçmalamiş. Sanki kraliyet ailesi. Sanki çocuk yapmanin tek nedeni, soyun devam etmesi yada maddi bişeyler vermek.

Bir taraftanda fakemi diye düşünüyorum. O kadar mantiksiz bir konuki.

Durun daha bismillah
Çok yenisiniz 😀miller yıllarca deniyor olmuyor.

Hem madem durumunuz iyi ve cocuk düşünceniz var neden tüp bebek olmasın ki, tüp bebeğin nesi varmış?

Ve bir yorumunuz dikkatimi çekti " tüp bebege dünya para harcanıp tutmayanlar bana korkunç geldi

" gibi bır cümle kurmuşsunuz.
İnsanlar bunu düşünerek denemiyor
Ve siz bunları düşünüp denerseniz tutmaz zaten

Tüp bebeğe verilen paraya acıyıp, ölmeden evini başkasına bagıslayamyı düşünen insan
Garıpsınız kusura bakmayın :KK8:

biliyorum tabiki. bakın anlamadınız ay tüp bebekle olucak cocugu istemiyorum gibi bi düşünce değiil benimkisi eğer öyle anladıysanız. Beni belirsizlik yıpratıyor kaç denemede olucak yada kaç deneme sonrası olmayacağını idrak edeceğim gibi süreçleri yaşamak beni çok korkutuyor 3 ay oldu bu teşhisi alalı o günden beri düşünce fırtınasından kendimi alamıyorum

Şimdi anladım , ama konuyu okuyunca tüp bebekle ilgili fikirleriniz de enteresanmis gibi bir algı olusuyor.
Hayata enteresan bakıyorsunuz , belki iki gün sonra öleceksiniz şimdiden neyi düşünüyorsunuz ?
3 tane çocuğum var , hayatımda bir kere bile bana bakarlar diye düşünmedim , ben çocuklarımı bana baksınlar diye yapmadım tam tersi belli bir yaşa kadar onlara bakmak benim yükümlülüğüm ,onların böyle bir zorunluluğu yok.
İleride çok yaşlanmış ve hala olmemissem , emekli maaşımi evimi barkimi bağışlarım Darülacezeye oraya yerlesirim ve bunu üç evladıma rağmen yaparım .
Hayata bakışınızı biraz değiştirmenizi tavsiye ederim , çocuğu olup da sokaklarda yatan binlerce insan var , çocuğu olmayıp hastalanmayip bakima muhtaç olmayan milyonlarca insan var , hayatı kendinize zehir etmişsiniz resmen

işte iki doktor farklı şeyler söyledi eminde olamadım bi tanıdığım varikosel yüzünden beş sene hamile kalamadı operasyon sonrası iki çocuğu oldu. ama profesör size ameliyata gerek yok diyince daha çok üzüldüm keşke halledilicek bişey olsaydı
Mutlaka bir doktora daha görünmeye eşinizi ikna edin bence. Bu süreç sadece sizi ilgilendirmiyor ki ? Başta keşke bunu da yazsaydınız tüm yükü sırtlanmak size ağır gelmiş bence. Siz tüp bebeğe kendinizi hazırlayacaksınız ve bir sürece gireceksiniz, eşinizde tekrar bir muayeneyi kabul edebilmeli yani her şey müşterek. İnşAllah her şey yolunda ilerler

Bence konu sahibi ilk önce psikolojik tedavi olsun. Bu psikoloji ile tüp bebek olup olmamasi bile önemli değil. Bebek sahibi olunmaz. Bebek için güçlü ve dengeli bir psikolojiye sahip olunmali.

Yani hayirseverlik güzel fakat konu sahibi gerçekten saçmalamiş. Sanki kraliyet ailesi. Sanki çocuk yapmanin tek nedeni, soyun devam etmesi yada maddi bişeyler vermek.

Zaten bu psikoloji ile çocuk sahibi olursa o çocuğa da üzülürüm ben. Bence fazla melankolik o yüzden mantıksız

Vallahi fake değil. biraz gerizekalı gibi göründüğümün farkındayım aslında hiç böyle bi insan değilim 11 yıldır aynı yerde güzel bi işim var insanlar tarafından zeki bulunan bi insanım ve neşeli bi insanımdır. Fakat hiç psikolojik bir sıkıntı yaşadınız mı bilmiyorum ama Allah düşmanımın başına vermesin insanlar bu nedenle intihar ediyo ne kadar saçmalanabilineceğini siz düşünün. belkide bu zamana kadar herşeyim yolunda gittiği için bu aksaklık beni bu kadar sarstı bencillik ediyorum bunlarında farkındayım işte tekrar ayağa kalkabilmeye çalışıyorum mantıklı düşünebilsem şuan bu konuyu açmazdım zaten.

haklısınız fakat durum şçyle kalp ritim bozukluğum var ilaç kullanıyorum ve göğüsümde zararsız kistlerim var tüp bebeğin bunları tetiklediğini duydum. Ben olmaması durumunda alternatif fikirler üretmeye çalışıyorum kaygılarımı azaltmak için
Göğsümde benim de kistler vardı ,emzirme sürecinde eriyip gittiler. Yaklasik 7 taneydi.
Siz istiyorda süreçten etkileniyor gibisiniz. Bence psikolojik bir destek alın

Mutlaka bir doktora daha görünmeye eşinizi ikna edin bence. Bu süreç sadece sizi ilgilendirmiyor ki ? Başta keşke bunu da yazsaydınız tüm yükü sırtlanmak size ağır gelmiş bence. Siz tüp bebeğe kendinizi hazırlayacaksınız ve bir sürece gireceksiniz, eşinizde tekrar bir muayeneyi kabul edebilmeli yani her şey müşterek. İnşAllah her şey yolunda ilerler
Aslında kesinlikle görünmem demiyo ama bırak suan baska doktorları vitamin kullanıyorum işte diyo. sonra gideriz dedi bende bekliyorum. buradan aynı durumda olanları okudugumda cogu operasyondan verim almış ama bize gerek yok dediler işte bilmiyorum ki

Göğsümde benim de kistler vardı ,emzirme sürecinde eriyip gittiler. Yaklasik 7 taneydi.
Siz istiyorda süreçten etkileniyor gibisiniz. Bence psikolojik bir destek alın
alıyorum suan tedavim devam ediyo. ben kistlerden hormon iğneleri açısından korkuyorum. doğal yolla gebe kalındığında bi sıkıntı yaratmıyo

Şimdi anladım , ama konuyu okuyunca tüp bebekle ilgili fikirleriniz de enteresanmis gibi bir algı olusuyor.
Hayata enteresan bakıyorsunuz , belki iki gün sonra öleceksiniz şimdiden neyi düşünüyorsunuz ?
3 tane çocuğum var , hayatımda bir kere bile bana bakarlar diye düşünmedim , ben çocuklarımı bana baksınlar diye yapmadım tam tersi belli bir yaşa kadar onlara bakmak benim yükümlülüğüm ,onların böyle bir zorunluluğu yok.
İleride çok yaşlanmış ve hala olmemissem , emekli maaşımi evimi barkimi bağışlarım Darülacezeye oraya yerlesirim ve bunu üç evladıma rağmen yaparım .
Hayata bakışınızı biraz değiştirmenizi tavsiye ederim , çocuğu olup da sokaklarda yatan binlerce insan var , çocuğu olmayıp hastalanmayip bakima muhtaç olmayan milyonlarca insan var , hayatı kendinize zehir etmişsiniz resmen
Aslında biliyormusun asla ve asla cocuk anaya babaya bakar diye bi düşüncede değildim aklıma bile gelmezdi hatta pat diye hamile kalmış olsaydım bile böyle bi ihtimali düşünmüyo olurdum. ama işte bu teşhisi alınca ve ya olmazsa şöyle olursa böyle olursa yarın öbür gün diye diye kafamda konular bu korkulara kadar ilerledi. Yoksa 30 40 sene sonrasının planını yapıcam ve buda benim planladığım gibi ilerleyecek diyen bi insan değilim. Tüp bebekte beni korkuttu uğraşıp olmayanlar kürtajlar dış gebelikler yaşayanlar üzüntüleri okudukça ben bu sevdadan vazgeçeyim çocukta yapmiyim diye düşündüm panik hali kapladı bedenimi resmen aylardır

biliyorum tabiki. bakın anlamadınız ay tüp bebekle olucak cocugu istemiyorum gibi bi düşünce değiil benimkisi eğer öyle anladıysanız. Beni belirsizlik yıpratıyor kaç denemede olucak yada kaç deneme sonrası olmayacağını idrak edeceğim gibi süreçleri yaşamak beni çok korkutuyor 3 ay oldu bu teşhisi alalı o günden beri düşünce fırtınasından kendimi alamıyorum
Siz baştan olumsuz düşünürseniz çok özür dileyerek yazıyorum, çocuğunuz olmaz..her sorunda öncelikli olan olumlu düşünmek değil midir?sorun sizde olsa herhalde ömür boyu bu durumu atlatamazdiniz. ..tüp bebeğe yeni baslamissiniz ,bakalım doktorlar ne diyecek? 60 yaşına mi geldiniz ki mal varliginizla ilgili böyle bir karar alıyorsunuz?çok istiyorsanız ve paranız varsa 1 öğrenciye burs sağlayın.ayrılmam diyorsanız evlat edinin...illa kanından çocuk diyorsanız ayrilmakta başka bir secenek (bunu yazdım diye herkes kızacak ama bir seçenek) seçenekler cok

Back