• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunun olmaması ve MAL VARLIĞINI İHTİYACI OLAN BİRİNE DEVİR ETME

Bence tüp bebek düşüneceğinize iyi bir doktor bulun ve psikolojik destek alın

Düşünceleriniz hiç sağlıklı değil

1. Tüp bebek neden istemiyorsunuz ?
Artık neredeyse 10 çiftten 5 i tüp bebek yaptırıyor. Diş dolgusu gibi bir şey oldu tüp bebek. Siz neden karşısınız ?

2. Çocuğunuzun olma amacı ilerde mal varlığım boşa gitmesin düşüncesi mi ?
O da saçma

3. Çocuğunuz olsa da olmasa da birilerine yardım edebilirseniz elbette ki bunun çocuk Sahibi olmakla bir ilgisi yok

bide burda 23 24 yaşlarında bu işlere başlayanları görünce kendimi zaman geçmiş gibide hissetim. bi iş açma planı vardı aklımda bunu yapsam 1 sene sonra başlasam diye düşünüyorum yaş 32 oluyo offf anam ooof

maşallah ya konu ya bakınca benim içim açıldı ben uğraşıp duruyorum enseyi karartmadım bu kadar bu ay tek yumurtam varmış tek atışlık şansımız var diyorum:KK70: e napalım yani sonunda ölüm yok
o tek yumurta sana evlat olsun inşallah olsun kız olmazsada napalım birlikte yaşlı yaşam köyünde aktviteler yaparız 30 sene sonra beni bul :D

Nacizane bi sorum olacak size, ilaç kullanıyorum demişsiniz, ilaçları bırakınca 6 ay gebe kalmamak gerekiyor diye biliyorum ama, aslında kendinizi toplasanız ilaca da gerek kalmaz

Nacizane bi sorum olacak size, ilaç kullanıyorum demişsiniz, ilaçları bırakınca 6 ay gebe kalmamak gerekiyor diye biliyorum ama, aslında kendinizi toplasanız ilaca da gerek kalmaz
ben kadın doğum doktoruna bunu sordum (hatta belki bilirsiniz bahçeci mehmet reşit asoğluna sordum) hiç bi sıkıntı yok onları kullanırken bile tüp bebeğe başlyabilirsin dedi bana

bide burda 23 24 yaşlarında bu işlere başlayanları görünce kendimi zaman geçmiş gibide hissetim. bi iş açma planı vardı aklımda bunu yapsam 1 sene sonra başlasam diye düşünüyorum yaş 32 oluyo offf anam ooof
Ay sen beni delirtmek mi istiyosun, 38 yasinda hamile kaldim ben be 🤣

ben kadın doğum doktoruna bunu sordum (hatta belki bilirsiniz bahçeci mehmet reşit asoğluna sordum) hiç bi sıkıntı yok onları kullanırken bile tüp bebeğe başlyabilirsin dedi bana
Benim bi arkadaşımın kız kardeşi de bi süre beklemişti doktor tavsiyesiyle o yüzden şaşırdım

Merhaba arkadaşlar
Öncelikle uyarayım yazı biraz uzun olacak :)
Şimdiden okuyacak ve fikir verecek olanlara teşekkürlerimi sunarım:)
Bu konuyu başka bi başlık altında açtım fakat pek fikir alamadım. o konuyu kapatmayıda bilmiyorum siteyi iyi kullanamadığım için

31 yaşında 3 senelik evli bi bayanım. 1 yıldır korunmadık fakat bebeğimiz olmadı doktora gittiğimizde eşimde sıkıntı olduğunu öğrendik ve tüp bebek denildi.
4 ay oldu bu teşhisi alalı ve ben duyduğum günden bu güne kadar üzüntüden 11 kilo verdim.
Allah'ın gücüne gitmesin bilmiyorum bu günahmı ama asla tüp bebek yapmak istemiyorum.
Hem mental hem maddi olarak enerjimi oraya vermek istemiyorum.
Ama çok üzülüyorum derdim aslında bebek sevgisi değil hiç bir zaman çok düşkün bir insan değildim bebeklere
sadece şimdiki yaşlar güzel ama daha sonra ne yapacağız diye düşünüyorum
psikolojik olarak gerçekten hiç iyi değillim.
geçmiş yazılarımdan da görmüşsünüzdür hep bir çıkış yolu aradım.
Sonrasında şunu düşündüm her zaman yardım sever bi insandım 5 lira bile olsa vermeye çalışırım ihtiyacı olana elimden geldiğince.
Bunu hava atmak için yazmıyorum lütfen yanlış anlamayın. Şuan için iyi değerde bi para eden bi evim birde orta halli bi evim var.
İlerde bir gün ihtiyacı olan bir aileye bunları bağışlayıp hem de bakıma ihtiyacımız olduğunda çoluğuyla çocuğuyla kabul edeceğimiz güvenebileceğimiz bi aileye bırakmak isterim.
ya da mor çatı gibi ihtiyacı olan kadınlardan birinin hayatını değiştirmek isterim (bakıcı manasında değil de hem bizim ile yaşayacak hem de yardımcı olmuş olacağız birbirimize karşılıklı) evleri satıp kenardan aylık olarak maaşta verebilirim fakat çar çur olsun istemem.
sizce bu düşünce çok mu saçma ? yada mümkün olmayan bir şeymi veyahutta bizi kesip öldürürlermi :) kendimizi nasıl garantiye alabiliriz?
Yaş 31 -Teşhis beyin göçü .

Geçmiş olsun .

Benim bi arkadaşımın kız kardeşi de bi süre beklemişti doktor tavsiyesiyle o yüzden şaşırdım
valla bende öyle biliyodum hatta doğal yollada olursa diye kullanmak istemedim fakat zor durumlarda hamileyken bile verilen bi ilaç kullandığım. ismini vermem yanlış olabilir ama en hafifiymiş öyle dedi psikolog

Tek olsun bizim olsun.🤣
aynen o kafadayım bu ay doktorum beni delirtti geçen ay üç iğneyle kapatmıştık bu ay maşşallah sekiz iğne yaptım tüp bebek olursa diye training yapıyoruz diyo adam bana deneme tahtasıyım sanki:KK70:
ya tabi ki güllük gülistanlık değil bazen hormonlar taşıyor ağlıyasın geliyor ama ne bileyim insanı eşiyle yakınlaştırıyor bu süreç bence omuz omuza uğraşıyorsun evet maddi manevi yoruyor ama umarım sizin ki gibi bende olumlu sonuç alırım :KK36:

Konuda ilerleyen yorumlarınızı görmedim, ilk yorumunuza istinaden yazıyorum.

Bu dünyaya bir çocuk getirmek istemiyorum bakış açısıyla bakıyor ve birine faydam olsun diyorsanız bunun en güzel hali evlat edinmek olur. Haketmediği bir aileye doğan bu yüzden hayata 1-0 geride başlayan yüzlerce bebek var kurumlarda.
Ona aile sevgisi vermek, eğitimi için şartları güzelleştirmek çok büyük bir hayır. Hem ruhunuzu doyurmuş, hem bir insanın hayatına yön vermiş, hem evlat sevgisi tatmış olacaksınız.

Diğer yandan kendi bebeğinizi doğurmak istiyorsanız tüp bebek tedavinizi diğer hastalıklarınızı takip ettirerek sağlıklı bir hamilelik süreci geçirebilirsiniz. Konunun uzmanları ile görüşürseniz endişelerinizi de yenebilirsiniz. Eşiniz her ne kadar şu anda sizinle aynı fikirde olsa da, çevresinde evlat sevgisi yaşayan arkadaşlarını gördükçe şimdi ki kararından pişman olabilir.

Evlat edinmek istemezseniz bir kaç çocuğa ömür boyu eğitim desteği verebilirsiniz. Ailesinin maddi durumundan dolayı hakettiği eğitimi alamayan, bir doktor olacak kapasitede olup okuyamayan bir dolu çocuk vardır eminim.

Yardım etmek, hayır işlemek konularında önce çocuklar gelir benim aklıma. Büyük insanlar yine bir şekilde seçimlerini yaşıyorlar, yakın çevrelerinden destek alabiliyorlar yada hayatlarını değiştirmek ellerinde. Ama savunmasız bir çocuk başkalarının seçim yada hatalarının bedellerini ödeyerek başlıyorlar hayatlarına.

gözümden yaş süzüldü. tek bi kelime ile anlatmak gerekirse tüm kızgınlığım kendimi eşim ve kendim için savaşamıcak acizlikte hiisetmem
Aciz hissedeceğiniz bir şey yok ki ? Sizi kesip biçmeyecekler, işkence etmeyecekler siz bu süreci gözünüzde büyüttükçe bunu bir savaş olarak görüyor ve hazır değilim diyorsunuz. Sorun temelde aslında sorununuz kendiniz değil, tüp bebeği bir savaş, çok büyük ve zorlu bir süreç olarak görmeniz. Burada da çok okuyorum bir an önce regl günüm gelsin tedavi başlasın ve bebeğimi transfer etsinler diye heyecanlı bir sürece giriyor anne adayları. Hele transfer sonrası bebeğinizi alıp geliyorsunuz gibi düşünün. Bunun olmaması için hiçbir sebep yok bence. Ben de 1,5 sene uğraştım tüp bebek değildi ama iğneler, ilaçlar kullandım ne yalan söyleyeyim düşündüğünüzün tam aksine heyecanlı süreçlerdi. Sanki sürekli bebeğime yaklaşıyor, onun için bir şeyler yapıyordum. Siz daha önce hiç tedavi görmediğiniz için galiba sürece çok yabancısınız. Korkunç geliyor sanırım ama buradaki anne adaylarının heyecanını hissetmeye çalışın. Belki korka korka belki istemeyerekte olsa iyi bir merkeze gidin ve sadece konuşun, süreci öğrenin ve bir adım atın derim

Konuda ilerleyen yorumlarınızı görmedim, ilk yorumunuza istinaden yazıyorum.

Bu dünyaya bir çocuk getirmek istemiyorum bakış açısıyla bakıyor ve birine faydam olsun diyorsanız bunun en güzel hali evlat edinmek olur. Haketmediği bir aileye doğan bu yüzden hayata 1-0 geride başlayan yüzlerce bebek var kurumlarda.
Ona aile sevgisi vermek, eğitimi için şartları güzelleştirmek çok büyük bir hayır. Hem ruhunuzu doyurmuş, hem bir insanın hayatına yön vermiş, hem evlat sevgisi tatmış olacaksınız.

Diğer yandan kendi bebeğinizi doğurmak istiyorsanız tüp bebek tedavinizi diğer hastalıklarınızı takip ettirerek sağlıklı bir hamilelik süreci geçirebilirsiniz. Konunun uzmanları ile görüşürseniz endişelerinizi de yenebilirsiniz. Eşiniz her ne kadar şu anda sizinle aynı fikirde olsa da, çevresinde evlat sevgisi yaşayan arkadaşlarını gördükçe şimdi ki kararından pişman olabilir.

Evlat edinmek istemezseniz bir kaç çocuğa ömür boyu eğitim desteği verebilirsiniz. Ailesinin maddi durumundan dolayı hakettiği eğitimi alamayan, bir doktor olacak kapasitede olup okuyamayan bir dolu çocuk vardır eminim.

Yardım etmek, hayır işlemek konularında önce çocuklar gelir benim aklıma. Büyük insanlar yine bir şekilde seçimlerini yaşıyorlar, yakın çevrelerinden destek alabiliyorlar yada hayatlarını değiştirmek ellerinde. Ama savunmasız bir çocuk başkalarının seçim yada hatalarının bedellerini ödeyerek başlıyorlar hayatlarına.
mükemmel şekilde cevap vermişsiniz çok teşekkür ederim.
Bende size kendimi daha detaylı açmak isterim.
Aklımdan geçen şu (lütfen yanlış anlamayın) evim dubleks üst katı ayrı oturma düzenine müsait. eşi olmayan çocuklu bir kadını ücretsiz (kira talep etmeden oturtmak) benim elim ayağım tutana kadar başka işte de çalışabilir veya ben iş açmak istiyorum benimle devam edebilir. Sonrasında da karşılıklı bağlar oluştuğunda evladım gibi görüp onunla bir hayat sürdürmek ama ben sanırım olayları çook karışık anlattım

Aciz hissedeceğiniz bir şey yok ki ? Sizi kesip biçmeyecekler, işkence etmeyecekler siz bu süreci gözünüzde büyüttükçe bunu bir savaş olarak görüyor ve hazır değilim diyorsunuz. Sorun temelde aslında sorununuz kendiniz değil, tüp bebeği bir savaş, çok büyük ve zorlu bir süreç olarak görmeniz. Burada da çok okuyorum bir an önce regl günüm gelsin tedavi başlasın ve bebeğimi transfer etsinler diye heyecanlı bir sürece giriyor anne adayları. Hele transfer sonrası bebeğinizi alıp geliyorsunuz gibi düşünün. Bunun olmaması için hiçbir sebep yok bence. Ben de 1,5 sene uğraştım tüp bebek değildi ama iğneler, ilaçlar kullandım ne yalan söyleyeyim düşündüğünüzün tam aksine heyecanlı süreçlerdi. Sanki sürekli bebeğime yaklaşıyor, onun için bir şeyler yapıyordum. Siz daha önce hiç tedavi görmediğiniz için galiba sürece çok yabancısınız. Korkunç geliyor sanırım ama buradaki anne adaylarının heyecanını hissetmeye çalışın. Belki korka korka belki istemeyerekte olsa iyi bir merkeze gidin ve sadece konuşun, süreci öğrenin ve bir adım atın derim
aslında eşime birde varikosel teşhisi kontu ultrasonda ilk doktor operasyon dedi ama ikinci doktor profösördü gerek yok dedi (ama tüp bebek doktoru üroloji) bende emin olamadım bi iki doktordan daha görüş almak istiyorum fakat eşim şuan koskoca profösör e gittik ya diye reddediyor biraz hazmetmeyi bekliyorum ikimiz içinde

aynen o kafadayım bu ay doktorum beni delirtti geçen ay üç iğneyle kapatmıştık bu ay maşşallah sekiz iğne yaptım tüp bebek olursa diye training yapıyoruz diyo adam bana deneme tahtasıyım sanki:KK70:
ya tabi ki güllük gülistanlık değil bazen hormonlar taşıyor ağlıyasın geliyor ama ne bileyim insanı eşiyle yakınlaştırıyor bu süreç bence omuz omuza uğraşıyorsun evet maddi manevi yoruyor ama umarım sizin ki gibi bende olumlu sonuç alırım :KK36:
Inşallah canim benim 🥰

Aklımdan geçen şu (lütfen yanlış anlamayın) evim dubleks üst katı ayrı oturma düzenine müsait. eşi olmayan çocuklu bir kadını ücretsiz (kira talep etmeden oturtmak) benim elim ayağım tutana kadar başka işte de çalışabilir veya ben iş açmak istiyorum benimle devam edebilir. Sonrasında da karşılıklı bağlar oluştuğunda evladım gibi görüp onunla bir hayat sürdürmek ama ben sanırım olayları çook karışık anlattım
Sen hic evine yatili bi yabanci aldin mi hayatinin herhangi bir sürecinde?

sen dahaa taş gibi gencecik bir kadınsın:KK70: aramıza beş yaş var yahu bunu düşünmen için önünde 30-35 sene var ömrün varsa
benim otuzlu yaşlardaki hayalim çok farklı 26 yaşındayım otuzlarda kadınlardaki libido seviyesi artar en güzel zmaanlarında olur derler yahu

Düşünceniz güzel ama bu hayrı yaparken kendi aile düzeninizi, güvenliğinizi de düşünmeniz lazım. Evet eşi olmayan bir kadına destek olabilirsiniz. Ama balık yedirmek değil de balık tutmayı öğretmek daha faydalı bir yardım şeklidir bana göre.
Bir kadına hayatını düzene sokacak kadar maddi destek olursunuz ama şartları düzeldiğinde kendi yoluna kendisi devam etmeli. Siz sırtını yasladığı gelir kapısı olmayın derim.

Ha üst katımda ki evi kiraya verip o kira bedelini belirli bir süre her ay bir kadına veririm. Sonra ki yıl ihtiyacı olan başka bir kadın bulur ona belirli bir süre destek veririm diye bakmanız daha mantıklı bence.

Back