• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunun olmaması ve MAL VARLIĞINI İHTİYACI OLAN BİRİNE DEVİR ETME

bir akrabamız kaç kere tüp bebek denediler maddi manevi yıprandılar. 10 yıldan fazla belki de çocukları olmadı. bildiğim kadarıyla erkekten kaynaklı olmuyordu, azospermi olabillir sebebi. neyse sonunda tedavi yanıt verdi, kadın ikizlere hamile kaldı ve bebekleri dünyaya geldi. bebekleri daha yaşına girmeden kadın doğal yolla hamile kaldı. o kadar yılın emeği, maddi manevi yıpranmasının üstüne , üstelik daha kullanıma hazır dondurulmuş embriyoları varken doğal yolla hamile kalmasına şok oldular. demem o ki her zaman bir umut vardır. karalar bağlamadan önce tedavi için her şey i yaptığınıza emin olun. stresten uzak kalmaya çalışın. bu tarz düşünceler şu anda size fayda sağlamaz.
Mükemmel Allah bağışlasın
yani bunuda biliyorum sen kendini paralasanda herşeyin bir vakti zamanı var.
ki şu durumu gelip biri bana anlatsa 'dur daha ne oluyo delirdin mi sen ' falan derim normalde.
Ama işte biliyosunuz insan psikoloji ile kendine herşeyi yapıyo malesef

O zaman daha da çok üzülür insan beklentiye girip
yapmamak ve bu konuyu kafaya takmamak ayrıca evladına bu yükü yüklememek en iyisi :D
Olan parayı yemek lazım :D
Beklentiyle yapmamak lazım zaten. Hayat maddi manevi yönden öyle zor ki artık, çocuklar kendi kendilerine yetebilirse ne âlâ. Anne babayı düşünmesinler bir de.
Anne olmak, bir insan yetiştirmek istiyorsanız uğraşın, pes etmeyin hemen.
Ama şunu bilin ki anne olacaksanız çok güçlü durabilmelisiniz şartlar ne olursa olsun. Önce kendinizi psikolojikmen hazırlamalısınız buna. Beden psikolojinin arkasından gerekeni yapar.

😳 Nerden nereye geldiniz aynı konuyu mu okuyorum hala diye başa döndüm.
Biraz sakinleşin, dinlenin. Daha ne deviri. Şu an için evlerinize daha çok ihtiyacınız olacak😀
Bir de herkesin yaşadıkları ihtimaller bam başkadır. Başkalarının hikayelerini okuyarak kendinize yol çizemezsiniz. Ona bakarsanız hiç birimiz çocuk yapmayalım.

Mükemmel bi mucize Allah bağışlasın
Ama işte benim hiç çocuğum olmadığı için ve buralarda insanları bu işlerle çok daha erken yaşlarda uğraşmaya başladığı için
kendimi çook geç kalmış ve yaşlanmış gibi hissetim :KK43:
Bir iş açma sürecim var onu kurup birazda başka doktorlardan fikir alarak (tek bir doktora gittik sadece) bir iki sene ertelemeyi planlıyorum.. Belki daha da geç kalıcam ama şuan zaten sağlıklı düşünemiyorum malesef
Gerçekten kafanızı boşaltıp başka şeylere odaklanacaksanız en doğrusunu yaparsınız..

Yapmak istediklerinizi yapın; spor, iş güç veya bir tatil bir bakmışsınız bebek fikrini unutup başka şeylere odaklanmışsınız..

Evet 16 yaşında bir evladım daha var ama Doktor onu duyunca sizin nasıl bir çocuğunuz daha var, onun olduğuna şükredin demişti.. Yani biz onun gözünde o kadar umutsuz vakaydık:)

Dilerim, bu konuyu açtıktan çok kısa bir zaman sonra kendiliğinden hamile kalir bize tekrar bu konudan güzel haberi verirsiniz. Yürekten istiyorum bunu sizin için🙏

Gerçekten kafanızı boşaltıp başka şeylere odaklanacaksanız en doğrusunu yaparsınız..

Yapmak istediklerinizi yapın; spor, iş güç veya bir tatil bir bakmışsınız bebek fikrini unutup başka şeylere odaklanmışsınız..

Evet 16 yaşında bir evladım daha var ama Doktor onu duyunca sizin nasıl bir çocuğunuz daha var, onun olduğuna şükredin demişti.. Yani biz onun gözünde o kadar umutsuz vakaydık:)

Dilerim, bu konuyu açtıktan çok kısa bir zaman sonra kendiliğinden hamile kalir bize tekrar bu konudan güzel haberi verirsiniz. Yürekten istiyorum bunu sizin için🙏
Ah ağzınıza sağlık amin inşallah Evlatlarınıza uzun ömürler dilerim.
bize kadın doğumcuda ürolojide doğal yoldan imkansız demedi
hatta üroloji doktorumuz (doğal yol için yeterli sayıda var Allah nasip edecek tek sperm yetecek size ama sen böyle yaptıkca yumurtlama kaliteni bozuyorsun bekleyin ya sabret dedi )
Bende biraz beklemeye ve önce psikolojik tedavimi tamamlamaya karar verdim.

😳 Nerden nereye geldiniz aynı konuyu mu okuyorum hala diye başa döndüm.
Biraz sakinleşin, dinlenin. Daha ne deviri. Şu an için evlerinize daha çok ihtiyacınız olacak😀
Bir de herkesin yaşadıkları ihtimaller bam başkadır. Başkalarının hikayelerini okuyarak kendinize yol çizemezsiniz. Ona bakarsanız hiç birimiz çocuk yapmayalım.
Ay ama sen o uğraşıpta olmayanları evlat hasretiyle tutuşuyorum yazanları bir gör bir gööör :D bi ara sildim herşeyi girip okumadım aama duramıyoda insan

merhaba, benzer şeyleri sizin yaşınızda düşünmüş bir bayan olarak yazmak istiyorum.

aynı sizin durumunuzdaydım. 31 yaşında tüp bebek tedavisinin ağır geleceğini düşünmüştüm. çoklu gıda alerjilerim, ilaç vs alerjilerim. mitral kalp kapakçığı yetmezliğim var... korktuğum için tedavi olmak istemedim...

iş yaşamında da çok yorgundum. bir kaç sene erteledim. tüp bebek istemedim. daha sonra bebek fikrine iyice ısındığım bi vakit. işe ara vermeye karar verdim. kendimi tamamen değiştirdim o süreçte. sevdiğim kitapları okuyup sevdiğim yere tatile gittim. sevdiğim filmleri izledim... daha sonra da ücretsiz izin aldım ve tedaviye başladım. sevdiğim şeyleri yapmaya devam ettim. tedavi süreci korktuğum gibi olmadı... ama bebek tutununca ohss oldum. ilk seferde tuttu çok şükür ve çok şükür ki 6 yaşına girmek üzere olan oğlum var...

demem o ki size biri baksın diye birşeyler bağışlamayın. yardımda bulunun tabi, paranızla yardımcı da alın evinize. ama tamamen birşeyleri bağışlamayın.... çocuğunuz da size bakacağı garantisi vs yok... onu da dert etmeğin..

ama tedaviyi mutlaka deneyin.. üzüldüğünüz ve 11 kilo verdiğinize göre içinizde bir yerde bebek istiyorsunuz...

Ah ağzınıza sağlık amin inşallah Evlatlarınıza uzun ömürler dilerim.
bize kadın doğumcuda ürolojide doğal yoldan imkansız demedi
hatta üroloji doktorumuz (doğal yol için yeterli sayıda var Allah nasip edecek tek sperm yetecek size ama sen böyle yaptıkca yumurtlama kaliteni bozuyorsun bekleyin ya sabret dedi )
Bende biraz beklemeye ve önce psikolojik tedavimi tamamlamaya karar verdim.
Aminn çok teşekkür ederim.
Bakın Doktorlarınız ne güzel konuşmuş..

Aynen kendinizi toparlayın, Ben sağlıkla bir bebeğinizin olacağına inanıyorum.. Bize müjdeyi vereceksiniz😌

Tüp bebek yaptırmak zorunda değilsiniz. Olmuyorsa akışa birakabilirsiniz mecbur hissetmeyin kendinizi . Herkesin çocuğu olacak diye birsey yok hiç üzülmeyin bile . Hayat kısacık bitip gidiyor varsa mutlu oluruz yoksa isyan etmeyiz. Allah herseyin iyisini bilir.. dr larin olmaz dediğini imkansız dediğinin bi bakmişsiniz tersini yaşıyorsunuz. Bilemessiniz.

Benim cocuklarimdan gelecekten beklentim iyi bir insan olmaları ve kardesliklerinin herzaman güzel kalması. . Bana bakmaları için beklentim yok. Ana baba sevgisinden arada gelip gidip mutlu etsinler kendilerini göstersinler kâfi .

Elbette yine yapın yardımlarınızı imkan dahilinde. Ama şimdiden kimseyle bu anlaşmaya girmemeli dillendirmemelisiniz.

Hakkınızda her şeyin en güzel olması dileğiyle.

merhaba, benzer şeyleri sizin yaşınızda düşünmüş bir bayan olarak yazmak istiyorum.

aynı sizin durumunuzdaydım. 31 yaşında tüp bebek tedavisinin ağır geleceğini düşünmüştüm. çoklu gıda alerjilerim, ilaç vs alerjilerim. mitral kalp kapakçığı yetmezliğim var... korktuğum için tedavi olmak istemedim...

iş yaşamında da çok yorgundum. bir kaç sene erteledim. tüp bebek istemedim. daha sonra bebek fikrine iyice ısındığım bi vakit. işe ara vermeye karar verdim. kendimi tamamen değiştirdim o süreçte. sevdiğim kitapları okuyup sevdiğim yere tatile gittim. sevdiğim filmleri izledim... daha sonra da ücretsiz izin aldım ve tedaviye başladım. sevdiğim şeyleri yapmaya devam ettim. tedavi süreci korktuğum gibi olmadı... ama bebek tutununca ohss oldum. ilk seferde tuttu çok şükür ve çok şükür ki 6 yaşına girmek üzere olan oğlum var...

demem o ki size biri baksın diye birşeyler bağışlamayın. yardımda bulunun tabi, paranızla yardımcı da alın evinize. ama tamamen birşeyleri bağışlamayın.... çocuğunuz da size bakacağı garantisi vs yok... onu da dert etmeğin..

ama tedaviyi mutlaka deneyin.. üzüldüğünüz ve 11 kilo verdiğinize göre içinizde bir yerde bebek istiyorsunuz...
Aynı durum bende de var mitral kapak yetmezliği buna bağlı ilaç kullanıyorum. Anestezi almaktan bişeylerin ters gitmesinden vs çok korkuyorum yaşım geçti geç kaldım daha önce olsaydı belki daha iyi hissederdim diye kaygılanıyorum hiç olmıcak deneyeceğim çabalayacağım napıcam vs korkusu bütün bedenimi sardı ve sabahları titreyerek uyandım. Çok zor bi 3 ay geçirdim şuan psikolojik ilaçlar ile daha iyiyim. Kimsenin benden bişey beklemediğini dünyanın sonu olmadığını eşimle vs. Konuşunca biraz daha rahatladım ama çok çok üzülmüştüm. Sonrasında enine boyuna düşündüm çocuğun olsada bişeyin garantisi yok diye . Bu beni biraz daha rahatlattı

Ö
Tüp bebek yaptırmak zorunda değilsiniz. Olmuyorsa akışa birakabilirsiniz mecbur hissetmeyin kendinizi . Herkesin çocuğu olacak diye birsey yok hiç üzülmeyin bile . Hayat kısacık bitip gidiyor varsa mutlu oluruz yoksa isyan etmeyiz. Allah herseyin iyisini bilir.. dr larin olmaz dediğini imkansız dediğinin bi bakmişsiniz tersini yaşıyorsunuz. Bilemessiniz.

Benim cocuklarimdan gelecekten beklentim iyi bir insan olmaları ve kardesliklerinin herzaman güzel kalması. . Bana bakmaları için beklentim yok. Ana baba sevgisinden arada gelip gidip mutlu etsinler kendilerini göstersinler kâfi .

Elbette yine yapın yardımlarınızı imkan dahilinde. Ama şimdiden kimseyle bu anlaşmaya girmemeli dillendirmemelisiniz.

Hakkınızda her şeyin en güzel olması dileğiyle.
yle dimi :( çok teşekkür ederim desteğiniz için :(

Aynı durum bende de var mitral kapak yetmezliği buna bağlı ilaç kullanıyorum. Anestezi almaktan bişeylerin ters gitmesinden vs çok korkuyorum yaşım geçti geç kaldım daha önce olsaydı belki daha iyi hissederdim diye kaygılanıyorum hiç olmıcak deneyeceğim çabalayacağım napıcam vs korkusu bütün bedenimi sardı ve sabahları titreyerek uyandım. Çok zor bi 3 ay geçirdim şuan psikolojik ilaçlar ile daha iyiyim. Kimsenin benden bişey beklemediğini dünyanın sonu olmadığını eşimle vs. Konuşunca biraz daha rahatladım ama çok çok üzülmüştüm. Sonrasında enine boyuna düşündüm çocuğun olsada bişeyin garantisi yok diye . Bu beni biraz daha rahatlattı
merak etme tüp bebekte anestezi sorun olmuyor. çok düşük doz veriyorlar... deneyebilirsin. nasıl duygu durumunda olduğunu tahmin ediyorum. kafanı topladığında dene mutlaka. içinde kalmasın.

merak etme tüp bebekte anestezi sorun olmuyor. çok düşük doz veriyorlar... deneyebilirsin. nasıl duygu durumunda olduğunu tahmin ediyorum. kafanı topladığında dene mutlaka. içinde kalmasın.
Denemeyi ve bu gücü kendimde bulmayı çok istiyorum savaşmak ve kazanmak istiyorum bulacağıcam inşallah çok teşekkür ederim

Benim bir çocuğum normal yoldan oldu. 2. Olmayınca tüp bebek tedavisiyle 2.bebeğimi kucağıma aldım🙏 ismi biraz korkutuyor ama inanki oraya gittiğinde bir sürü kişi göreceksin senin gibi sıkıntıları olan ve normal gelecek. İnsan başına gelmeyince anlamıyor gerçekten. Herşey Allahtan.

Genceciksiniz daha,bunları düşünmek için erken değil mi?
Tüp bebek istemiyorsanız evlat edinebilirsiniz pekala.
Yok istemiyorum diyorsanız ilerde yaşlanınca,evinizi satıp özel hasta bakımevine yerleşirsiniz ödersiniz güzel güzel ,fazla bir miktar olursa elinizde o zaman hasta bir bebeğe(sma hastasi olabilir),ihtiyacı olan bir aileye ne bileyim bir şekilde ulaştırırsınız uygun kişiye.
Şimdiden bunları düşünmeniz cok tuhaf.
Bu devirde yabancı biriyle/birileriyle aynı evde yaşamak sevimli gelmiyor gözüme,işin icine maddiyat girince olumsuz şeyler yaşanıyor genelde. En son yaşlı bir kadının bakıcısı ile yaşadığı diyaloglari izlemiştim,camı açıp yardım istemesi vs bence cok kötüydü. Bakıcının söyledikleri, fiziksel şiddeti vs çok rahatsızlık vericiydi.

Evlat edinip gerçekten minicik bir yavrunun hayatını değiştirmeyi düşünmez misiniz?

Aslında benim ifade tarzımda yalnış olmuş bir kaç yorumun hepsi aynı olunca anladım bunu.
Şunu demek istemiştim oldu ki tedavi yanıtsız kaldı 1 kere 2 kere vs.
Kaç kere deneyip kabulleneceğim ?
Kabullenmek ve kafamı rahatlatmak için ne karar vereciğim gibi...
Olumsuz ihtimali her zaman önce düşünürüm malesef karakterim böyle :/
Sen böyle yaparsan eşin napsin. Adamın morali hepten gitmiştir. Bı çok kişi yaşadı bunu. Ve çocuk sahibi oldu. Hiç bı problemi olmayıp olmayan da oldu. Allah'tan geldiğine inanıp Allah'a sığın. Dua et . Ve tıbbi olarak gereken herşeyi yap. Kolay değil. Ama annelik emek ve sabır işi değil mi. Kimi anneler çocuk doğunca başlar sabır ve emek zamanı. Kimi anneler için bebeğe daha kâvusmadan. Ben ilk bebek istediğimde üye oldum buraya. Bı üye dokuz ay sonra hamile kaldim demişti. Bende dokuz ay çok uzun ben o kadar bekleyemem dedim. İki sene hiç olmadı sonra düşük kürtaj vs. İlk oğlumu kucağıma aldigimda beş senelik evliydim. Şimdi diyorum ki iyi ki o zaman olmamış bebek. Ben hazır değildim. Yaşım küçüktü. Evliliğim oturmamisti. Aslında bizim için hayırlı olan zamanda geldi bebeklerimiz. Şuan anlıyorum bunu. O yüzden her şeyde bı hayir olduğunu unutma. Sabır ve emek. Her şey yoluna girer.

Merhaba arkadaşlar
Öncelikle uyarayım yazı biraz uzun olacak :)
Şimdiden okuyacak ve fikir verecek olanlara teşekkürlerimi sunarım:)
Bu konuyu başka bi başlık altında açtım fakat pek fikir alamadım. o konuyu kapatmayıda bilmiyorum siteyi iyi kullanamadığım için

31 yaşında 3 senelik evli bi bayanım. 1 yıldır korunmadık fakat bebeğimiz olmadı doktora gittiğimizde eşimde sıkıntı olduğunu öğrendik ve tüp bebek denildi.
4 ay oldu bu teşhisi alalı ve ben duyduğum günden bu güne kadar üzüntüden 11 kilo verdim.
Allah'ın gücüne gitmesin bilmiyorum bu günahmı ama asla tüp bebek yapmak istemiyorum.
Hem mental hem maddi olarak enerjimi oraya vermek istemiyorum.
Ama çok üzülüyorum derdim aslında bebek sevgisi değil hiç bir zaman çok düşkün bir insan değildim bebeklere
sadece şimdiki yaşlar güzel ama daha sonra ne yapacağız diye düşünüyorum
psikolojik olarak gerçekten hiç iyi değillim.
geçmiş yazılarımdan da görmüşsünüzdür hep bir çıkış yolu aradım.
Sonrasında şunu düşündüm her zaman yardım sever bi insandım 5 lira bile olsa vermeye çalışırım ihtiyacı olana elimden geldiğince.
Bunu hava atmak için yazmıyorum lütfen yanlış anlamayın. Şuan için iyi değerde bi para eden bi evim birde orta halli bi evim var.
İlerde bir gün ihtiyacı olan bir aileye bunları bağışlayıp hem de bakıma ihtiyacımız olduğunda çoluğuyla çocuğuyla kabul edeceğimiz güvenebileceğimiz bi aileye bırakmak isterim.
ya da mor çatı gibi ihtiyacı olan kadınlardan birinin hayatını değiştirmek isterim (bakıcı manasında değil de hem bizim ile yaşayacak hem de yardımcı olmuş olacağız birbirimize karşılıklı) evleri satıp kenardan aylık olarak maaşta verebilirim fakat çar çur olsun istemem.
sizce bu düşünce çok mu saçma ? yada mümkün olmayan bir şeymi veyahutta bizi kesip öldürürlermi :) kendimizi nasıl garantiye alabiliriz?
Merhaba, ben de aynı düşüncelere sahibim. 7 yıllık evliyim açıklanamayan infertiliteden ötürü hiç hamile bile kalamadım. Umudumu kaybetmek istemiyorum ama o ihtimal de aklımın bir köşesinde hep. Bana kalacak mirası kime bırakacam diyorum. O yüzden mümkün mertebe rahat yaşamaya çalışıyorum. Umarım Allah ım bize de hayırlı sağlıklı evlatlar verir de bu talî konuları da halletmiş oluruz

Back