• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunun olmaması ve MAL VARLIĞINI İHTİYACI OLAN BİRİNE DEVİR ETME

:KK51:Depresyonun ne olduğunu gayet iyi biliyorum, ve psikolojinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum kendimden ve etrafimdan.

Şunu bil ki, annelik zaten başli başina bir psikolojik savaş. Yani en küçük olumsuzlukta bile yere yiğilacaksan, olmaz. Cünkü annelik hep endişe demek. Hamilelikte bile, yeterici kadar büyuyormu? Doğduğunda, emiyormu? Bezler doluyormu? Niye daha emeklemedi,..

Yani mecburen güclu durman lazim. Ilk tüp bebek deneyecek çiftte siz değilsinizki. Burda kaç konu var tüp bebek üzerine. Yaşiniz genç. Bence acilen iyi bir psikolog bulmalisin.

ben ne yazık ki bu yoruma katılıyorum.

Konu sahibesi gayet genç, daha tüp bebek denemesine başlamamış bile, şimdiden ya olmazsa diye 50 yıl sonrası için acaip planlar yapıyor. mesajların hepsini okumadım ama gördüğüm kadarıyla konu sahibesi şu anda sağlıksız bir ruh halinde, bu şekilde çocuk sahibi olsa dahi ne kendisine ne çocuğa faydası olur. Acilen psikoljisini düzeltmeli.

Konu sahibesi üzülmenizi istemem ama gayet kötü bir psikolojidesiniz, her şeyden önce bir uzmana danışmalısınız bence. Şu halde ne doğacak çocuğa ne kendinize hayrınız olur. Hayatta binbir zorluk var, çocuk olduğunda da türlü türlü zorluğu aşmanız gerekecek bu kafayla ilk zorlukta yığılır kalırsınız. Çocuk bu hastalanabilir, okulda problemleri olabilir o zaman en yapacaksınız? Anne olmak sağlam durmak demek. Siz daha başlamadığınız denemenin sonucundan endişelenerek 50yıl sonraki mirasımı kime bıraksam diyorsunuz. Bu kafayla kendinize hayrınız yok, çocuğa nasıl yeteceksiniz? Acilen bir doktora görünün :KK51:

bide burda 23 24 yaşlarında bu işlere başlayanları görünce kendimi zaman geçmiş gibide hissetim. bi iş açma planı vardı aklımda bunu yapsam 1 sene sonra başlasam diye düşünüyorum yaş 32 oluyo offf anam ooof

23 de geç bence lisede başlamak gerek bu işlere 15 yaş gayet uygun

Merhaba arkadaşlar
Öncelikle uyarayım yazı biraz uzun olacak :)
Şimdiden okuyacak ve fikir verecek olanlara teşekkürlerimi sunarım:)
Bu konuyu başka bi başlık altında açtım fakat pek fikir alamadım. o konuyu kapatmayıda bilmiyorum siteyi iyi kullanamadığım için

31 yaşında 3 senelik evli bi bayanım. 1 yıldır korunmadık fakat bebeğimiz olmadı doktora gittiğimizde eşimde sıkıntı olduğunu öğrendik ve tüp bebek denildi.
4 ay oldu bu teşhisi alalı ve ben duyduğum günden bu güne kadar üzüntüden 11 kilo verdim.
Allah'ın gücüne gitmesin bilmiyorum bu günahmı ama asla tüp bebek yapmak istemiyorum.
Hem mental hem maddi olarak enerjimi oraya vermek istemiyorum.
Ama çok üzülüyorum derdim aslında bebek sevgisi değil hiç bir zaman çok düşkün bir insan değildim bebeklere
sadece şimdiki yaşlar güzel ama daha sonra ne yapacağız diye düşünüyorum
psikolojik olarak gerçekten hiç iyi değillim.
geçmiş yazılarımdan da görmüşsünüzdür hep bir çıkış yolu aradım.
Sonrasında şunu düşündüm her zaman yardım sever bi insandım 5 lira bile olsa vermeye çalışırım ihtiyacı olana elimden geldiğince.
Bunu hava atmak için yazmıyorum lütfen yanlış anlamayın. Şuan için iyi değerde bi para eden bi evim birde orta halli bi evim var.
İlerde bir gün ihtiyacı olan bir aileye bunları bağışlayıp hem de bakıma ihtiyacımız olduğunda çoluğuyla çocuğuyla kabul edeceğimiz güvenebileceğimiz bi aileye bırakmak isterim.
ya da mor çatı gibi ihtiyacı olan kadınlardan birinin hayatını değiştirmek isterim (bakıcı manasında değil de hem bizim ile yaşayacak hem de yardımcı olmuş olacağız birbirimize karşılıklı) evleri satıp kenardan aylık olarak maaşta verebilirim fakat çar çur olsun istemem.
sizce bu düşünce çok mu saçma ? yada mümkün olmayan bir şeymi veyahutta bizi kesip öldürürlermi :) kendimizi nasıl garantiye alabiliriz?
Ben psikolojik yardım alman gerektiğini düşünüyorum. Normal davranmiyorsun. Bu devirde doğal yolla hamile kalan insan çok az artık. Yani bunu önce normal görmen lazım. Anne olmak istiyorsan mücadele neden etmiyorsun. Buda normal değil. Ayrıca birine yardım etmek istersen yap hayrını. Aynı evde kalcaz falan. Paranı alır seni keser doğrar. Yada çalar kaçar. Mantıklı hiç bir hareketin yok. Yasin daha kaç. Paran varsa koyarsin bankaya . Yaşlanınca bı bakıcı tutarsınız eve. Yaşarsınız. Siz çocuğu size baksın diye mi istiyorsunuz. Kusura bakma hiç doğru değil bu.

ben ne yazık ki bu yoruma katılıyorum.

Konu sahibesi gayet genç, daha tüp bebek denemesine başlamamış bile, şimdiden ya olmazsa diye 50 yıl sonrası için acaip planlar yapıyor. mesajların hepsini okumadım ama gördüğüm kadarıyla konu sahibesi şu anda sağlıksız bir ruh halinde, bu şekilde çocuk sahibi olsa dahi ne kendisine ne çocuğa faydası olur. Acilen psikoljisini düzeltmeli.

Konu sahibesi üzülmenizi istemem ama gayet kötü bir psikolojidesiniz, her şeyden önce bir uzmana danışmalısınız bence. Şu halde ne doğacak çocuğa ne kendinize hayrınız olur. Hayatta binbir zorluk var, çocuk olduğunda da türlü türlü zorluğu aşmanız gerekecek bu kafayla ilk zorlukta yığılır kalırsınız. Çocuk bu hastalanabilir, okulda problemleri olabilir o zaman en yapacaksınız? Anne olmak sağlam durmak demek. Siz daha başlamadığınız denemenin sonucundan endişelenerek 50yıl sonraki mirasımı kime bıraksam diyorsunuz. Bu kafayla kendinize hayrınız yok, çocuğa nasıl yeteceksiniz? Acilen bir doktora görünün :KK51:
Doktora göründüm şuan ilaç tedavimin 2 aylık kısmı bitti max 1 yıl olmak üzere devam ediyor.
Yorumları okumadığınız için görmemişssiniz belirtmiştim.

Ben psikolojik yardım alman gerektiğini düşünüyorum. Normal davranmiyorsun. Bu devirde doğal yolla hamile kalan insan çok az artık. Yani bunu önce normal görmen lazım. Anne olmak istiyorsan mücadele neden etmiyorsun. Buda normal değil. Ayrıca birine yardım etmek istersen yap hayrını. Aynı evde kalcaz falan. Paranı alır seni keser doğrar. Yada çalar kaçar. Mantıklı hiç bir hareketin yok. Yasin daha kaç. Paran varsa koyarsin bankaya . Yaşlanınca bı bakıcı tutarsınız eve. Yaşarsınız. Siz çocuğu size baksın diye mi istiyorsunuz. Kusura bakma hiç doğru değil bu.
Aslında benim ifade tarzımda yalnış olmuş bir kaç yorumun hepsi aynı olunca anladım bunu.
Şunu demek istemiştim oldu ki tedavi yanıtsız kaldı 1 kere 2 kere vs.
Kaç kere deneyip kabulleneceğim ?
Kabullenmek ve kafamı rahatlatmak için ne karar vereciğim gibi...
Olumsuz ihtimali her zaman önce düşünürüm malesef karakterim böyle :/

Bir de şuan tedavi ile ilgili hiç bişey yapamıyoruz oda beni boşluğa düşürdü. Eşimin 6 aylık ilaç tedavisi vardı. Gidin 6 ay sonra gelin diyince aşırı bocaladım kabullenme konusunda
Her hayrın ve her şerrin bir zamanı vardır. Boşluğa düşmeye gerek yok . Çok boşlukta hissederseniz kendinizi LÖSEV ile iletişime geçin. Kitap ayracı , anahtarlık vs yapın . Onlar da satarak gelir elde etsin .
Siz iyi şeyler yaptıkça hayatta size iyi şeyler sunar . 6 ay - 6 yıl aslında çok kısa süreler . Eşinize destek olun. Kendinizi de salmayın. Ne ilksiniz ne de son olacaksınız . Farklı doktorlara gidin . Ortaksa tedavi yöntemi bekleyip , sabredip bol bol dua edin .
Ben 35 yaşındayım rahmim alındı , tüpler vs bomboş kaldı içim 😂 artık hiçbir türlü hamile kalamam yani . Böyle değil sonuçta durumunuz .

Önce psikolojinizi toparlayin. Hastaliklariniz varken tup bebek olur mu detayli öğrenin. Gorumcemin 12 yildir cocugu yok. 4 5 kez tup bebek denedi. Yine deneyecek. Böyle bir imkan varken cok buyuk sağlık sorunu olmadikca neden reddetmek. Ve daha 30 yasindayken bu kadar ileri şeyler düşünmek çok tuhaf geldi bana.
Bana kalirsa bu devirde canina kanina akrabana bile guvenemezsin ki disaridan birine de asla.. bana baksin umuduyla kimseye bir bagista bulunmayin

Her hayrın ve her şerrin bir zamanı vardır. Boşluğa düşmeye gerek yok . Çok boşlukta hissederseniz kendinizi LÖSEV ile iletişime geçin. Kitap ayracı , anahtarlık vs yapın . Onlar da satarak gelir elde etsin .
Siz iyi şeyler yaptıkça hayatta size iyi şeyler sunar . 6 ay - 6 yıl aslında çok kısa süreler . Eşinize destek olun. Kendinizi de salmayın. Ne ilksiniz ne de son olacaksınız . Farklı doktorlara gidin . Ortaksa tedavi yöntemi bekleyip , sabredip bol bol dua edin .
Ben 35 yaşındayım rahmim alındı , tüpler vs bomboş kaldı içim 😂 artık hiçbir türlü hamile kalamam yani . Böyle değil sonuçta durumunuz .
Ya evet tabi ki beterin beteri var.
Doktorumuz bize aslında doğal yoldan imkansızda demedi.
Ama ben okudum okudum ve psikolojimi çok bozdum (imkasızında imkansızı gibi gördüm bebek sahibi olabilmeyi)

Ya evet tabi ki beterin beteri var.
Doktorumuz bize aslında doğal yoldan imkansızda demedi.
Ama ben okudum okudum ve psikolojimi çok bozdum (imkasızında imkansızı gibi gördüm bebek sahibi olabilmeyi)
İnternetten okuduysanız yanlış yapmışsınız . Çünkü internette her hastalık kansere çıkıyor 😂

İnternetten okuduysanız yanlış yapmışsınız . Çünkü internette her hastalık kansere çıkıyor 😂
Burdan okudum :D
Benimle aynı sıkıntısı olanların defalarca denediğini kürtaj dış gebelik düşük vs. ama Allahımm çook üzüldüm :(
Tabi bizim durumdan kötü olup doğal veya tüple bi kerede olanda var ama insan işte hemen kötü olan başına gelecekmiş gibi düşünüyor

çok şükür elimde kalırsa 2 evim var. kaybetmezde üstüne ekleyebilirsem artık ihtiyaç duyduğumuz anda gideriz öyle bir yere eşimle.
Aslına bakarsanız çocuğum olduğunu varsayıp gelinin veya kızın evine gittiğimi kendime baktırdığımı asla hayal edemiyorum. Aşırı utanır rahatsız olurum hatta eşim bendende beter asla baktırmaz kendine.
Utanmaya filan gerek yok, bakmazlar zaten 😀

Doktora göründüm şuan ilaç tedavimin 2 aylık kısmı bitti max 1 yıl olmak üzere devam ediyor.
Yorumları okumadığınız için görmemişssiniz belirtmiştim.

Ama canım ablacım sadece 2 ay olmuş bekle tedavi tamamlansın. Sabırlı ol. 10yıl uğraşmadın ya, böyle acaip düşüncelere kapılacaksan meşale bul bence. Çalışmıyorsan işe gir, spora başla, yetişkin boyama kitabı al, dışarı çık sosyalleş... Bu şekilde ancak olumsuz çağırırsın.

Ama canım ablacım sadece 2 ay olmuş bekle tedavi tamamlansın. Sabırlı ol. 10yıl uğraşmadın ya, böyle acaip düşüncelere kapılacaksan meşale bul bence. Çalışmıyorsan işe gir, spora başla, yetişkin boyama kitabı al, dışarı çık sosyalleş... Bu şekilde ancak olumsuz çağırırsın.
11 yıldır aynı yerde çalışıyorum (cumarteside yarım gün dahil)
ekstra şuan iş açma aşamasındayım
akşamları ilgilenmem gereken bir köpeğim var
eşim dünyanın en iyi ve beklentisiz insanı (ailelerimizde öyle ,üzerimde bir baskı asla yok)
kardeşimin nişanı ve düğün telaşı var ona yardımcı oluyorum
6 tane çift arkadaşım ve hafta sonları sabaha kadar sohbet edip okey vs oynadığımız sosyal ortamım var.
Ama gel gör ki bu beyin kendini imha edesi var :D :D (bi yer kaşıntısı da denebilir :D )

Burdan okudum :KK70:
Benimle aynı sıkıntısı olanların defalarca denediğini kürtaj dış gebelik düşük vs. ama Allahımm çook üzüldüm :KK43:
Tabi bizim durumdan kötü olup doğal veya tüple bi kerede olanda var ama insan işte hemen kötü olan başına gelecekmiş gibi düşünüyor
Herkesin sınavı ayrı olur . Umarım en hayırlı zamanda sağlıklı bir bebeğiniz olur .

tabiki istedim korunmayı bıraktım sonuçta fakat tüp bebekle ilgili araştırdıklarım insanların yaşadıkları herşeye ramen dğnya para harcanıp tutmayan tedaviler bana çok korkunç geldi
Korunmayı tamamen bırakıp çocuk fikrini de bir süre kafanızdan atın yani tüp bebek dendiği için üzülüp strese girmeyin..

Bana da bir sürü tahlil yapıldı. Eşime de baktılar eşim sigara kullandığı için ve ek sorunlardan dolayı bize hemen tüp bebek tek çareniz dediler. Tabi bunu 2. İstediğimiz çocuk için dediler. 16 sene aradan sonra..

Tabi ben o ara çok yoğun çalışıyordum yine bebek fikrini kafamdan atmışken (tüp bebeğe de soğuk bakıyordum açıkcası)
Daha doğrusu Tüp bebek için Doktora gitmeye zaman bulamıyordum ama kafamı takmadığım bir dönem doğal yoldan hamile kaldım.

Açıkçası çok gençsiniz biraz kafanızdan atın ve rutin yaşamınıza dönün .

Gelecek kaygılarınız için şimdi çok erken.. Bu kaygılar bile karı koca ikinizi strese sokar, üzer.. Olacak bir şey varsa da stresten olmaz.

bir akrabamız kaç kere tüp bebek denediler maddi manevi yıprandılar. 10 yıldan fazla belki de çocukları olmadı. bildiğim kadarıyla erkekten kaynaklı olmuyordu, azospermi olabillir sebebi. neyse sonunda tedavi yanıt verdi, kadın ikizlere hamile kaldı ve bebekleri dünyaya geldi. bebekleri daha yaşına girmeden kadın doğal yolla hamile kaldı. o kadar yılın emeği, maddi manevi yıpranmasının üstüne , üstelik daha kullanıma hazır dondurulmuş embriyoları varken doğal yolla hamile kalmasına şok oldular. demem o ki her zaman bir umut vardır. karalar bağlamadan önce tedavi için her şey i yaptığınıza emin olun. stresten uzak kalmaya çalışın. bu tarz düşünceler şu anda size fayda sağlamaz.

Korunmayı tamamen bırakıp çocuk fikrini de bir süre kafanızdan atın yani tüp bebek dendiği için üzülüp strese girmeyin..

Bana da bir sürü tahlil yapıldı. Eşime de baktılar eşim sigara kullandığı için ve ek sorunlardan dolayı bize hemen tüp bebek tek çareniz dediler. Tabi bunu 2. İstediğimiz çocuk için dediler. 16 sene aradan sonra..

Tabi ben o ara çok yoğun çalışıyordum yine bebek fikrini kafamdan atmışken (tüp bebeğe de soğuk bakıyordum açıkcası)
Daha doğrusu Tüp bebek için Doktora gitmeye zaman bulamıyordum ama kafamı takmadığım bir dönem doğal yoldan hamile kaldım.

Açıkçası çok gençsiniz biraz kafanızdan atın ve rutin yaşamınıza dönün .

Gelecek kaygılarınız için şimdi çok erken.. Bu kaygılar bile karı koca ikinizi strese sokar, üzer.. Olacak bir şey varsa da stresten olmaz.
Mükemmel bi mucize Allah bağışlasın
Ama işte benim hiç çocuğum olmadığı için ve buralarda insanları bu işlerle çok daha erken yaşlarda uğraşmaya başladığı için
kendimi çook geç kalmış ve yaşlanmış gibi hissetim :(
Bir iş açma sürecim var onu kurup birazda başka doktorlardan fikir alarak (tek bir doktora gittik sadece) bir iki sene ertelemeyi planlıyorum.. Belki daha da geç kalıcam ama şuan zaten sağlıklı düşünemiyorum malesef

Back