- 23 Ağustos 2012
- 50.072
- En iyi cevaplar
- 1
- 232.597
- 898
Depresyonun ne olduğunu gayet iyi biliyorum, ve psikolojinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum kendimden ve etrafimdan.
Şunu bil ki, annelik zaten başli başina bir psikolojik savaş. Yani en küçük olumsuzlukta bile yere yiğilacaksan, olmaz. Cünkü annelik hep endişe demek. Hamilelikte bile, yeterici kadar büyuyormu? Doğduğunda, emiyormu? Bezler doluyormu? Niye daha emeklemedi,..
Yani mecburen güclu durman lazim. Ilk tüp bebek deneyecek çiftte siz değilsinizki. Burda kaç konu var tüp bebek üzerine. Yaşiniz genç. Bence acilen iyi bir psikolog bulmalisin.
ben ne yazık ki bu yoruma katılıyorum.
Konu sahibesi gayet genç, daha tüp bebek denemesine başlamamış bile, şimdiden ya olmazsa diye 50 yıl sonrası için acaip planlar yapıyor. mesajların hepsini okumadım ama gördüğüm kadarıyla konu sahibesi şu anda sağlıksız bir ruh halinde, bu şekilde çocuk sahibi olsa dahi ne kendisine ne çocuğa faydası olur. Acilen psikoljisini düzeltmeli.
Konu sahibesi üzülmenizi istemem ama gayet kötü bir psikolojidesiniz, her şeyden önce bir uzmana danışmalısınız bence. Şu halde ne doğacak çocuğa ne kendinize hayrınız olur. Hayatta binbir zorluk var, çocuk olduğunda da türlü türlü zorluğu aşmanız gerekecek bu kafayla ilk zorlukta yığılır kalırsınız. Çocuk bu hastalanabilir, okulda problemleri olabilir o zaman en yapacaksınız? Anne olmak sağlam durmak demek. Siz daha başlamadığınız denemenin sonucundan endişelenerek 50yıl sonraki mirasımı kime bıraksam diyorsunuz. Bu kafayla kendinize hayrınız yok, çocuğa nasıl yeteceksiniz? Acilen bir doktora görünün