• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğunun cinsiyetini öğrenmeye gelmeyen baba!

babamla gittik çünkü kendisi öyle istiyordu annem yapıyor yemeği çünkü kendileri yemek yapamazlar

belki de biz olamamışsınız diyen arkadaş en doğrusunu söylemiş

ama diğer kontrolden bu kontrole fikir değiştirmiş olamaz mı

ya da anneniz başka şehirde olsa idi ne olacaktı

yani erkekler kadınların her işi halletmesini hem severler hem de gereksiz triplere girerler

ailenizi uzak tutun biraz günlük hayatınızdan

bu sizi ailenize düşman vs yapmaz tabii görüşün genel geçer konuşun ama çekirdek aile olmak gereken her adımı topluca atmayın

zaten evliliğin alışma süreci bunları öğrenmektir

sizde bir de sürpriz bebek ve ağır hastalık geçmişi olunca klasik zorluklar 3 e 5 e katlanmış

iyi de şimdi bazı şeyler garip geldi

geçen gitti ise doktora bu sefere öğrensin

öğrenemedi ise durdurur arabayı sorarsınız yani

her şeyin içinde ailen var lafı bence durup düşünmeyi gerektirir

evlilik yeni hamilelik yeni

ağır hastalık atlatılmış aileniz muhtemelen üstünüze fazla titriyordur

kv ya da kp bebeğin cinsiyetini öğrenmek için kontrole gelmek istese idi ben de gelmesinler derdim

kavga üslubunda sorun var tabii hamilesiniz ama sakince karşılıklı istemediğiniz davranışları bir konuşun

ayrıca anneniz neden yemek yapıyor

o bebeğin babası var

yemeği de eşiniz halletsin, yapsın, yaptırsın, dışarıdan getirsin ya da annenizden rica etsin

yani sorumluluğunu alsın
Bence yanlis dusunuyorsun benim kv genc ve uzakda olmasaydi bana bende geleyim mi deseydi gel derdim. Insanlarin cocugu kanser atlatmis ustune dusmeleri normal.

Belkide size ne kadar anormal gelmesede her gün ailenle birliktemisin benim eşim geceye geçecek mesela anneni benim evde tek kalmamı istemiyorum ailemin yanına gitmemi istiyor.
Eşimde onlara fazla yük olmak istemiyor ben çalışıyorun sana bakarım onlara yük olamayızdiyor.

Şahsen eşin yolu bilmesede babandan tarifi alabilir koca adam bulur heralde sen ölene kadar ailen yanında olmicak ben eşimede derim hep ben seninle yaşlanıcam ailemle değil ne kadar ailelerimiz bizim için önemli olsa evlendik ve evimiz ayrı artık bunu bir anlayalım ufacık şeyde boşanılırsa bu hayatta evli olan kimse kalmaz

Canım bebeğin öncelikle hayırlı olsun. Sağlıkla gelsin. Şuan biraz hormonlarımızdan da dolayı bazen çok fazla öfkelenebiliyoruz. Eş te biraz anlayışsızsa çok büyük problem oluyor.Eşin evet terbiyesizlik etmiş. Çok ciddi boşanmaya götürecek bir konu var mı ondan emin değilim. Bence biraz daha şans ve zaman verebilirsin. Eğer olmuyorsa sonra yine kendi yolunuzu çizerseniz. Bu arada bebeğimin cinsiyetini öğrenmeye kv ve kp gelseydi bende kızardım.

merhaba hanımlar aranızda yeniyim düşünceler başıma ağırlık yapıyor anladım ki tek başıma işin içinden çıkamayacağım fikir almak için uzun süredir takip ettiğim bu foruma üye olayım dedim

hanımlar ben 7 aylık evliyim 3.5 aylık hamileyim lenf kanserini 3 sene önce yenmiş birisi için büyük başarıydı hamile kalabilmem neyse gelelim konuya biz, ben kanser tedavisi gördüğüm için doktorlar çocuğun tedaviyle olursa olur ancak dediler diye korunmaya hiç gerek duymadık ve ben hamile kaldım neden hamilesin diyeceklere cvp olsun diye şimdiden yazıyorum ama anlaşamıyoruz hanımlar eşimle anlaşabilecek bi insanın yeryüzünde yaşadığına inanmıyorum

en son anlaşmazlık konumuza gelirsek cuma günü bebeğimin cinsiyetini öğrenmek için doktora gidecektik ve babam da eşim yolları bilmiyor diye ona yardımcı olmak maksadıyla bizimle geldi kaldı ki bi önceki randevu da babam da gelecek değil mi diyen kendisidir bu sefer annemle babamın gelmesine taktı kafayı bana nasıl bağırıyor anlatamam ben de altta kalmadım o gelmeyeceğim ben dedi bende gelirsen adam değilsin dedim ve babamların evin önünde beni indirdi ve defoldu gitti kendisi

kaldı ki daha önceden de olmuştu hiç günahları olmadığı halde annemlere takmıştı kafayı şimdi de bana diyor ki ailenle çok içli dışlı oldum ailem ocak 25 den beri evime gelmiyor bunun içli dışlıdan kastı annem yemek yapıyor yemek yapamıyorum malum hamileyim kapıdan annemin yaptığı yemekleri aldı iki gün budur.

ailemin benim için değerini biliyor ve o nedenle hep aileden canımı yakıyor ama şimdi durum farklı hamileyim ve kaldıramıyorum yaptıklarını arkadaşlar fazlasıyla canımı sıkıyorum ve çok salakça davranıp o gün bi tane sigara içtim ben bu adamı algılayamıyorum neden bi erkek eşinin ailesinden bu kadar nefret eder ki aile hiç bi şey yapmamasına rağmen -kendi ailesi şehir dışında ve aile ilişkileri de yok gibi bi şey-

bunlar dışında da beni üzerinde yük gibi görüyor senin yükünü çekiyorum diyor ben sana ne yaptım dediğimde cvp yok benimle aynı yatakta yatmaz cuma tartışmada söyledi nedenini ben ona sarılıyormuşum o nedenle yatakta benimle yatmak istemiyormuş arkadaşlar yazınca daha iyi farkettim sanırım bu adamı boşamak en iyi çözüm çocuğumu da böyle bi dengesizle büyütmekten daha iyidir

uzun oldu çok teşekkür ediyorum cvp layanlara şimdiden

Öncelikle çok geçmiş olsun. Adam biraz gereksiz geldi bana. Neyse kanser atlamışsın. Bu bebeği bir mucize olarak gör zaten doktorlar da ona benzer birşey demiş. Bu arkadaşı da bu mucizeye vesile olması için gereken biri olarak. O görevini tamamlamış bence. Sen bu adamı çok kafana takma ya biraz daha bekle ya da hemen sen bilirsin aç davanı çıkar hayatından. Herkes kendi yoluna baksın. Problemli insanları hayatında tutamana gerek yok bence.

Bence yanlis dusunuyorsun benim kv genc ve uzakda olmasaydi bana bende geleyim mi deseydi gel derdim. Insanlarin cocugu kanser atlatmis ustune dusmeleri normal.

ama bu kişiden kişiye değişir

ben asla istemezdim

tüp bebeğim var eşimden başka kimse o doktorun odasına gelmedi hatta bu durumu bilmedi

kanser atlatmış üstüne düşmeleri normal zaten onu yazdım ama eşi bu durumda zaten evliliğe alışkın olmadığı için aile olmadıkları hissine kapılmış olabilir

yani konu sahibi evin kızı modunda, eşi de dış kapının mandalı

yemek getirip götüren şoförlük yapan kişi gibi hissetmiş olabilir

bunu dile de getirmiş her şeyde ailen var diye

mesafeyi ayarlamak lazım evlilik böyle böyle oturuyor

Kanseri yenmişsiniz,geçmiş olsun.Stresin bu hastalığı tetiklediğini de biliyorsunuzdur..

Ben bu tür konularda en çok şunu merak ediyorum ,evlenmeden önce hiç mi tanımadınız nasıl evlendiniz ,nerden buluyorsunuz bu adamları
Maskeyle gezen o kadar çok erkek var ki. Keşke her insanın içi dışı bir olsa da konu sahibi gibi durumlara düşen bayanlar olmasa....

Eşinizin bana yük oluyorsun demesi çok ağır ve iğrenç bir laf. Hastalıkta sağlıkta diye kabul eden kendisi. Zorla götürülmus sanki nikah masasına

Esinizin hatalari var tabi ki. Bunun yani sira sizde sutten cikmis ak kasik degilsiniz. Hamile olmaniz agziniza geleni soyleme hakki veemiyor. Aileniz niye her seferinde dr sizinle geliyor. Kocanla basbasa gidip biraz birbirinizi dinleseniz. Qilenizin hic hatasi yok mus ama size gore yok belki esinizi rahatsiz eden durumlar var onu anlamaya calistiniz mi?

Ben bu tür konularda en çok şunu merak ediyorum ,evlenmeden önce hiç mi tanımadınız nasıl evlendiniz ,nerden buluyorsunuz bu adamları
Evlenmeden ne kadar tanırsan tanı, erkekler evlenınce kesınlıkle değişiyorlar.

bana da gerçekten bişeyleri yanlış eksik anlatıyorsunuz gibi geldi
adam neden dolsun bu kadar ailenize karşı?

bu arada eşinizle konuşun yemekleri yapsın
bazı sorumlulukları o ve siz alın
anne baba elini eteğini biraz çeksin

Evlenmeden ne kadar tanırsan tanı, erkekler evlenınce kesınlıkle değişiyorlar.
Sanmam. Evliyim eşim gram değişmedi. Arada diyorum hiç romantik bir şey söylemiyorsun diye. O da ben hep aynıydım sanki evlenmeden önce şiirler okurdum sana diyor.

Bir de bence çok iyi gözlemlemek gerekiyor erkekleri. Kıskançlık var mı aile ilişkileri nasıl vs diye...

Bence öncelikle sakin davranmaya çalışın hamilelikten dolayı alınganlık sinirlilik depresyon gibi durumlar yaşayabiliyoruz. Yuvayı yapmak zor yıkmak kolay o yuzden eşinizin sözünü dinlediği örnek aldığı bir yakınınız veya arkadaşı varsa konuyu ona açın eşinizle konuşsun gerekirse psikologa yönlendirsin

her şeye alışma evresi diyelim de, sarılıyor diye ayrı yatmak nedir?
anlamadım.

hastalığım için geçmiş olsun diyen hanımlar çok teşekkür ediyorum Allah bir daha bana da kimseye de göstermesin

arkadaşlar kendisi ailemi istemediğini hiç belli etmedi ki aksine babam da geliyor değil mi diyince ben de babamı çağırdım babam doktorun yanına bile çıkmadı aşağıda bekledi burada hata tamamen eşimde ben de babmla konuştum baba sen gelmek zorunda değilsin ki diye adamcağız kızım şehhre yabancı bilmiyor öğreninceye kadar ben gelirim dedi

onun dışında bu adam haklı söylüyorsunuz kendisi bir aile görmediği için yabancılıyor iyilikle yapılan şeyleri bile algılayamıyor babamla annem haklısınız biraz bana düşkünler geçirdiğim rahatsızlık nedeniyle ama bunu da üçüncü bi kişinin düşünmesini beklemek hata olur

inanın bu kadarcık şey için boşanılmaz diye bende söylüyorum kendime ama bu adamın kötü bi küsme huyu var artık ben bunu pışpışlamaktan bıktım 7 ayda yoruldum ve ben hamileyken benim hakkım pışpışlanmak kusura bakmasın

ayrıca kendisi çocuk sahibi olmayı çok istiyordu şimdi ise hiç sanmıyorum ona da dedim çocuk düşse zil takıp oynayacaksın diye

konuyu tekrar okudum

-kendi ailesi şehir dışında ve aile ilişkileri de yok gibi bi şey-

yazmışsınız

bu kişiye sizin aile ile olan görüşmeleriniz annenizin yemek yapması işte kontrole birlikte gitmek vs fazla gelir

bakın bu aileniz kötü olduğu size karıştığı vs için değil o adam bu kadar birlikte bir hayat düşünmemiştir

bu bakış açısına sahip olduğunu kabul edip öyle konuşun

buradaki çoğu konu sahibine annenle bu kadar gidip gelmen görüşmen olağan değil diye yazarım ben mesela zira ben o kadar sıkı fıkı hayata gelemem

eşinin de gelememesi olağan olabilir

konuşup hallederseniz annene teşekkür et yemek yapmasın

sen de yapma

eşin çözsün bu sıkıntıyı

sorumluluklarının bilincinde olsun

Dışarıdan bir gözün ona durumu izah etmesi çok daha işe yarar bir çözüm. Benim de problemim varsı eşimle ve kendim konuşarak çözemedim en sonunda bir arkadaşına rica ettim durumu anlattım ve gerçekten kendi hatalarını görebildi :) inşaallah sizin içinde güzel şeyler olur

Back