Çoçugunmu var derdin var

Bir de kusarken burundan çıkarsa hemen burnu aspire etmeniz lazım. Yeni doğanlar burnu tikaliyken ağızdan nefes almazlar. Burun aspiratorlerinden alın besiginin yanında dursun.

Daha 17 gunluk...daha yolun cok uzun...sabret buyur gecer gider bunlar.gerci buyuselerde baska dertleri oluyor ama olsun canlari sagolsun.cocuklar bizim icin mesgale onlar olmasa ne yapardik

Benim bebegim de 29 gunluk. Kimyon cayi,rezene, corek otu demleme, adacayi yagi, ayse onerin gaz masajları, kiraz cekirdegi yastigi, sap simplex. Denemediğim sey kalmadi aklimi kacirmak uzereyim. Hicbirsey ne gazina, ne reflusune iyi gelmiyor. Yarım saat bile uyumuyor. Devamli mosmor vaziyette ıkınıyor

Nursel Harvey colex gaz ilacı kullaniyoruz biz ise yarıyor her emzirme sonrası gazını al biraz eğik tut omzuna al sorunu sivazla hafif hafif vur

Çok fazla kitap okudum. Çok ilaç damla kullandım. Çaylar içirdim. Kendim içtim. Listeye göre beslendim ama ne yaptıysam asla o gaz bitmedi 4 ay kolik sancısı çekti oğlum. Şimdi 15 aylık gaz maz yok..
Geçecek

Bir kere, daha 17 gunluk bebeginiz icin basliktaki sozu kullanmanizi hic hos bulmadim. Sukrediyor olmaniz gerekirken 17 gunde isyankar olmussunuz.
Daha 40i cikmamis bebegi odada yalniz birakmayin.
Emzirip uyudu diye gazini cikarmadan ya da yediginin fazlasini kusmasini en az 20 dakika beklemeden sirtustu yatirmayin.
Ben geceleri uyuyamiyorum bebegim kusacak mi diye takip etmekten ki hep yan yatiririm gazini cikardiktan sonra...

Isyan etmedim konum tasinmasin ve cocuguma uzuldugum icin boyle yazdim isinize geldigi gibi anlamayin lutfen

Aynen tohum kimyon cok etkili. Hemen gaz cikariyor.

Karnini doyurduktan sonra hemen yatirmayin sakin.
Ben her besleme sonrasi en az 20 dk dik vaziyette tasirdim iki cocugumu da.
Bu kusma sakaya gelmez, gercekten kotu sonuclar dogurabilir Allah korusun.
Donmeye baslayana kadar gozunuzun onunden ayirmayin ki bu 5-6 ay civarina geliyor.
Cocuk dert getirmez bu arada, sorumluluk getirir.

Bebeğin karnı doyduktan sonra mutlaka gazını çıkarmadan yatırmayın 3 buçuk ayına kadar gaz sıkıntısı çektik biz ada çayı yağı ile ayaklarının altına ve karnına masaj yapın gazlı bebekleri karınlarının Üzerine yatirdiginizda da çok rahat ederler ama bu uyumadiginiz ve gözlemlediğiniz zamanlarda olsun.. siz bir kere çıkarırsınız gazını ama onun içi dolu oluyor ve önemli olan mide gazıdır ağızdan çıkan gaz rahatlatır bebeği çünkü şancı yapan gaz mide gazi bol bol gazını çıkarmaya çalışın geçecek zamanı geldiğinde
Rezene ve papatya da iyi gelir 1 2 çay kaşığı rezene papatya çayı yapıp verebilirsiniz

Sağlıcakla büyüsün..

Isyan etmedim konum tasinmasin ve cocuguma uzuldugum icin boyle yazdim isinize geldigi gibi anlamayin lutfen
Hemen hircinlasmayin. Ben hala ayni dusuncedeyim. Cocugun olmasini dert olarak gormek. Hele ki 17 gunde.. Bana tuhaf geliyor. Yenidoganlarda olum orani yuksek olur. Bebek yalniz birakilmaz. Sirt ustu uyutulmaz. Bu sekilde bogulmalar yasanma olasiliklarinin onune gecmek icin. Allah korusun bazen telafisi olmayan sonuclar dogabilir birkac saniyelik gec farketme sebebi ile.

Yan yatirmistim neden oyle oldu bnde anlamadim.emzirme konusunda cok haklisiniz esim ve ailesi bu emzirme konusunda bna cok baski ypiyolar her agladiginda emzr diolar oysa ki 5. Yada 10 dk once emzirmis oluyorum cocuk gazi var die agliyo bnlar memeyi tika agzina dio.az once biraz fazla emzirdim sanirim gun jcinde az emzirdimi dusunurek oksurdu sut yine agzindan burnundan cikti ama bukez nefesi kesilmedi cok korktim yine nefessiz klcak die sukur oyle olmadi insallah bebegimi kazasiz belasz saglikcakla buyuturum aklimi kaybetcm heran bisi olck die dunki olaydn cok etkilndm iste

Sakami yapiyosun bebegim yan uyutmustum. Suan senin dusuncenin bnm icin onemi yok bn buraya mosmor olan bebegime care bulmak icin yazdim saolsun arkadaslarda oneride bulunmuslar. Polemik yaratmak icin yazma bana.bebegim konusunda cok hassasim kalbini kirmak istemiyorum lutfen bni germe

Icme o zmn canim icim gidio buz gibi kahvelere ama icmiyorum cnm bende..surda bi kac ay sonra icebiliriz
Olmadi onuda hayatimdan cikaririm yeterki bebegim iyi olsun napim bn gunde iki paket sigara icen biriydim.hamile oldumu ogrendigimde tamamen hayatimdan cikardim.ki cok bagimliydim kahveyimi cikarmicam hayatimdan sanki

Olmadi onuda hayatimdan cikaririm yeterki bebegim iyi olsun napim bn gunde iki paket sigara icen biriydim.hamile oldumu ogrendigimde tamamen hayatimdan cikardim.ki cok bagimliydim kahveyimi cikarmicam hayatimdan sanki
Aferin :) ben kahveyi birakinca gercekten cok fark gordum bu bebegimde.. esim netten okumus o soledi.. hatta senin gibi bi annenin bunu bilmemesine sasirdim dedi...diger cocuklarda kahve icmiyodumki pek arastirma geregi duymamisim demekki

Rezene çayı günde iki kez kendin iç. Ben bebeğe kimyon ve rezeneyi doktora sormuştum dozunu ayarlayamayiz vermeyin dedi. Biogaia kullandım bebeğe günde 5 damla. Çok faydasını gördük.
Bnde bi damla kullaniyorum gunde 3 kere verilebilir ama daha cok kucuk oldugi icin cesaret edemiyorum bikez veriyorum rahatlatiyo cok sukur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…