- Konu Sahibi Karpuzlu araba
Bir de kusarken burundan çıkarsa hemen burnu aspire etmeniz lazım. Yeni doğanlar burnu tikaliyken ağızdan nefes almazlar. Burun aspiratorlerinden alın besiginin yanında dursun.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Daha 17 gunluk...daha yolun cok uzun...sabret buyur gecer gider bunlar.gerci buyuselerde baska dertleri oluyor ama olsun canlari sagolsun.cocuklar bizim icin mesgale onlar olmasa ne yapardikOncelikle basliktanda gorundugu gibi derdim var lutfen konumu tasimayin
Gunaydin kk uyeleri lutfen bana yardimci olun dun 17 gunluk bebegim elllerimde ölucekti nerdeyse mosmor oldu :'( odada oturuyodum bebegimin oksuruk sesi gelince kostum yanina bebegim morariyordu kucagima aldigimda agzindan burnundan kustu yaklasik iki dakika sanirim onu kendine getirmeye calistim ters cevirdim sirtini sivazladim hafif vurdum bebegim nefes alamiyodu sonra kendine geldi nefes aldi.acile goturduk dr eliyle karnina bisiler yapti gazi var dedi "gazdan morarirmi "die sorunca tabiki hanimefendi bebek hava yutuyo lavman yapin pazartesi mutluka cocuk ploklinige goturun dedi.lavman yaptik bebegim busuru kaka yapti rahatladi uyudu butun gece uyumamisti bebegim.soruma gelicek olursak.isin tuaf tarafu sezeryandan sonra ogun bugundur benimde gazim var ben bile zorlaniyorum kaldiki bebegim nekadar zorlaniyodur simdi :'( ben bu sorunu nasil halledebilirim nette biraz arastirdim ihlamur rezene cayi falan oneriyolar hic bunu deneyen varmi gercekten ise yaradimi.yada yaptiniz baska bisi varmi bana yardim edin.ilk bebegim cok korktum dun bebegim ellerimden kayip gidicekti bidaha bu durumu yasamak istemiyorum
Bir kere, daha 17 gunluk bebeginiz icin basliktaki sozu kullanmanizi hic hos bulmadim. Sukrediyor olmaniz gerekirken 17 gunde isyankar olmussunuz.Oncelikle basliktanda gorundugu gibi derdim var lutfen konumu tasimayin
Gunaydin kk uyeleri lutfen bana yardimci olun dun 17 gunluk bebegim elllerimde ölucekti nerdeyse mosmor oldu :'( odada oturuyodum bebegimin oksuruk sesi gelince kostum yanina bebegim morariyordu kucagima aldigimda agzindan burnundan kustu yaklasik iki dakika sanirim onu kendine getirmeye calistim ters cevirdim sirtini sivazladim hafif vurdum bebegim nefes alamiyodu sonra kendine geldi nefes aldi.acile goturduk dr eliyle karnina bisiler yapti gazi var dedi "gazdan morarirmi "die sorunca tabiki hanimefendi bebek hava yutuyo lavman yapin pazartesi mutluka cocuk ploklinige goturun dedi.lavman yaptik bebegim busuru kaka yapti rahatladi uyudu butun gece uyumamisti bebegim.soruma gelicek olursak.isin tuaf tarafu sezeryandan sonra ogun bugundur benimde gazim var ben bile zorlaniyorum kaldiki bebegim nekadar zorlaniyodur simdi :'( ben bu sorunu nasil halledebilirim nette biraz arastirdim ihlamur rezene cayi falan oneriyolar hic bunu deneyen varmi gercekten ise yaradimi.yada yaptiniz baska bisi varmi bana yardim edin.ilk bebegim cok korktum dun bebegim ellerimden kayip gidicekti bidaha bu durumu yasamak istemiyorum
Belden asagi istedim cnmSezaryanda tamamen mi uyuttular sizi acaba yoksa belden filanmi
Isyan etmedim konum tasinmasin ve cocuguma uzuldugum icin boyle yazdim isinize geldigi gibi anlamayin lutfenBir kere, daha 17 gunluk bebeginiz icin basliktaki sozu kullanmanizi hic hos bulmadim. Sukrediyor olmaniz gerekirken 17 gunde isyankar olmussunuz.
Daha 40i cikmamis bebegi odada yalniz birakmayin.
Emzirip uyudu diye gazini cikarmadan ya da yediginin fazlasini kusmasini en az 20 dakika beklemeden sirtustu yatirmayin.
Ben geceleri uyuyamiyorum bebegim kusacak mi diye takip etmekten ki hep yan yatiririm gazini cikardiktan sonra...
Aynen tohum kimyon cok etkili. Hemen gaz cikariyor.Benim oğlum gazdan dolayı cok kusuyordu. Acillik olduk serum bile taktilar daha 15 günlüktü. Tohum olan tane kimyonu bir bardak sicak suda 1 tatli kaşığı olacak sekilde demledim. Iliklasinca bir cay kasigi ogluma icirdim kalanını kendim ictim. Günde 2 kez uyguladım biz de cok işe yaradi. Doktorumuz da onayladı. Umarım size de faydalı olur.
Narkozun etkisi de olabiliyormus bu gaz olayi.masajlar filan var onlari bi izleyin derim.Belden asagi istedim cnm
Icme o zmn canim icim gidio buz gibi kahvelere ama icmiyorum cnm bende..surda bi kac ay sonra icebilirizNeskafe iciyorim ne vala ne yalan soyliyim
Hemen hircinlasmayin. Ben hala ayni dusuncedeyim. Cocugun olmasini dert olarak gormek. Hele ki 17 gunde.. Bana tuhaf geliyor. Yenidoganlarda olum orani yuksek olur. Bebek yalniz birakilmaz. Sirt ustu uyutulmaz. Bu sekilde bogulmalar yasanma olasiliklarinin onune gecmek icin. Allah korusun bazen telafisi olmayan sonuclar dogabilir birkac saniyelik gec farketme sebebi ile.Isyan etmedim konum tasinmasin ve cocuguma uzuldugum icin boyle yazdim isinize geldigi gibi anlamayin lutfen
Yan yatirmistim neden oyle oldu bnde anlamadim.emzirme konusunda cok haklisiniz esim ve ailesi bu emzirme konusunda bna cok baski ypiyolar her agladiginda emzr diolar oysa ki 5. Yada 10 dk once emzirmis oluyorum cocuk gazi var die agliyo bnlar memeyi tika agzina dio.az once biraz fazla emzirdim sanirim gun jcinde az emzirdimi dusunurek oksurdu sut yine agzindan burnundan cikti ama bukez nefesi kesilmedi cok korktim yine nefessiz klcak die sukur oyle olmadi insallah bebegimi kazasiz belasz saglikcakla buyuturum aklimi kaybetcm heran bisi olck die dunki olaydn cok etkilndm isteBebeğimizi yatırıken sırt üstü yatırmayın yan yatırıp sırtını yastıkla destekleyin gaz damlalları var eczaneden alabilirsiniz sırt üstü yatarken kusup kusmuğu akciğerene kaçmış olabilir o yüzden nefes alamadığı için morarmıştır yatış pozisyonuna çok dikkat edin (hemşireyim) geçmiş olsun birde beslerken az ve sık sık besleğin bebeğinizin midesi şuan bir ceviz büyüklüğünde aileler genelde az emdiğini düşünürek yada sütünün yetmediğini düşünerek mama veriyorlar çok miktarda verdiklerinde bebek kusuyor mide boyutunu düşünürek besleyin bir ceviz kadar mide ne kadar besin alabilir
Sakami yapiyosun bebegim yan uyutmustum. Suan senin dusuncenin bnm icin onemi yok bn buraya mosmor olan bebegime care bulmak icin yazdim saolsun arkadaslarda oneride bulunmuslar. Polemik yaratmak icin yazma bana.bebegim konusunda cok hassasim kalbini kirmak istemiyorum lutfen bni germeHemen hircinlasmayin. Ben hala ayni dusuncedeyim. Cocugun olmasini dert olarak gormek. Hele ki 17 gunde.. Bana tuhaf geliyor. Yenidoganlarda olum orani yuksek olur. Bebek yalniz birakilmaz. Sirt ustu uyutulmaz. Bu sekilde bogulmalar yasanma olasiliklarinin onune gecmek icin. Allah korusun bazen telafisi olmayan sonuclar dogabilir birkac saniyelik gec farketme sebebi ile.
Olmadi onuda hayatimdan cikaririm yeterki bebegim iyi olsun napim bn gunde iki paket sigara icen biriydim.hamile oldumu ogrendigimde tamamen hayatimdan cikardim.ki cok bagimliydim kahveyimi cikarmicam hayatimdan sankiIcme o zmn canim icim gidio buz gibi kahvelere ama icmiyorum cnm bende..surda bi kac ay sonra icebiliriz
İyi yapıyorsun canım eşini bu konularda çok dikkate alma zaten sen ne yapman gerektiğini biliyorsun. Erkekler bilmez ki böyle şeyleri :) Doyur,gazını iyice çıkar sonra yatır. Bir sorun kalmaz inşallah
Benim yerime burnunu sık bebişinin
Aferin :) ben kahveyi birakinca gercekten cok fark gordum bu bebegimde.. esim netten okumus o soledi.. hatta senin gibi bi annenin bunu bilmemesine sasirdim dedi...diger cocuklarda kahve icmiyodumki pek arastirma geregi duymamisim demekkiOlmadi onuda hayatimdan cikaririm yeterki bebegim iyi olsun napim bn gunde iki paket sigara icen biriydim.hamile oldumu ogrendigimde tamamen hayatimdan cikardim.ki cok bagimliydim kahveyimi cikarmicam hayatimdan sanki
Bnde bi damla kullaniyorum gunde 3 kere verilebilir ama daha cok kucuk oldugi icin cesaret edemiyorum bikez veriyorum rahatlatiyo cok sukurRezene çayı günde iki kez kendin iç. Ben bebeğe kimyon ve rezeneyi doktora sormuştum dozunu ayarlayamayiz vermeyin dedi. Biogaia kullandım bebeğe günde 5 damla. Çok faydasını gördük.