• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çoçugunmu var derdin var

Nurse Harveys gaz şurubu bizim imdadımıza yetişmişti tamamen bitkisel bir şurup haricinde kimyon çayı verdim 1 çay kaşığı,rezene bazen içirdim.
Doktora danışarak yaptığım için hiç zararını görmedim. Allah yardımcınız olsun büyüyorlar ama anneden de bi 10 yıl ömür çalıyorlar net.
Oyle vala o an morardini gorunce omrumden omur gtti

Oncelikle basliktanda gorundugu gibi derdim var lutfen konumu tasimayin

Gunaydin kk uyeleri lutfen bana yardimci olun dun 17 gunluk bebegim elllerimde ölucekti nerdeyse mosmor oldu :'( odada oturuyodum bebegimin oksuruk sesi gelince kostum yanina bebegim morariyordu kucagima aldigimda agzindan burnundan kustu yaklasik iki dakika sanirim onu kendine getirmeye calistim ters cevirdim sirtini sivazladim hafif vurdum bebegim nefes alamiyodu sonra kendine geldi nefes aldi.acile goturduk dr eliyle karnina bisiler yapti gazi var dedi "gazdan morarirmi "die sorunca tabiki hanimefendi bebek hava yutuyo lavman yapin pazartesi mutluka cocuk ploklinige goturun dedi.lavman yaptik bebegim busuru kaka yapti rahatladi uyudu butun gece uyumamisti bebegim.soruma gelicek olursak.isin tuaf tarafu sezeryandan sonra ogun bugundur benimde gazim var ben bile zorlaniyorum kaldiki bebegim nekadar zorlaniyodur simdi :'( ben bu sorunu nasil halledebilirim nette biraz arastirdim ihlamur rezene cayi falan oneriyolar hic bunu deneyen varmi gercekten ise yaradimi.yada yaptiniz baska bisi varmi bana yardim edin.ilk bebegim cok korktum dun bebegim ellerimden kayip gidicekti bidaha bu durumu yasamak istemiyorum :KK43:
Kimyon çayı çok etkili gazda çok minik versen iyi gelir

Morarması da kansızlıkta oluyor bildiğim kadarıyla benim 3 çocuğumda o sakilde morariyorlardi gaz sancısı da biri hala da morariyor canı yandığında

Bebegi yatirirken yan yatirmaya özen gösterin. Gaz damlasi kullanin bize doktor zinco vermisti ama hic bi etkisini görmedik aksine daha cok kusturdu. Bio Gaia, nurse harveys colex kullandik bide bulabilirsen gripe water bu da baya rahatlatiyor. Yediklerine ekstra dikkat edeceksin mesela portakal mandalina asitli yiyecekler hem gaz yapar hemde pisik... biz 7 ay kadar cektik aşırı kolik bir bebegim vardi. Laani mecbur kalmadikca yapmamaya calistim ancak ona rağmen mecbur kalinca yapiliyor malesef.
Yediklerime dikkat ediyorum zaten portakal mandalina diger gaz yapan yiyicekler yemiyorum artik canim istedigi halde.bnde suan bi damla kullaniyorum iyide geliyo bebegim onun uzerine uyuyo rahatliyo.damla bittktn sonra bakarim o dedign ilaca

ılık bir bardak suya bir çay kaşığı kadar kimyon atıp icerseniz size iyi gelir.
rezene, anason mutlaka bulundurun elinizin altında ve içmeye çalışın.bunlar size çok büyük ölçüde etki eder.
bebek çok küçük ona bişey verilmesi tavsiye edilmez zaten
siz rahatlayinca oda bir nebze rahatlar.
birde yeni doğum yapan arkadaşım ada çayı yağı( acı elma yağı) diye geçiyormuş bebeğin ayağının altına felan masaj yapıyormuş çok iyi geliyormuş.bir araştırın istersiniz.çok geçmiş olsun
Tesekur edrim.bnde bebek yagiyla karnina poposuna ayaklarina masaj yapiyorim

Geçmiş olsun,Aynisini ben de yaşadım kızım 20 günlükken. Sürekli yan yatır kafasının altına çok ince bir yastık koy mutlaka hatta alabilirsen reflü yastiği al bebeğine.
Her süt verdikten sonra mutlaka gazını çıkar ve hemen yatağına yatırma dik pozisyonda tut,rezene çayı içiyordum ben kızımada içirdim iyi geliyordu
Yastigi cok ince ve dogdugu gunden beri yan yatiyorum hatta okadar alismiski yan yatmaya bazen kucagimdan alip duz uzatan olinca bebegimi agliyo donmeye caliyo

Kimyon çayı çok etkili gazda çok minik versen iyi gelir

Morarması da kansızlıkta oluyor bildiğim kadarıyla benim 3 çocuğumda o sakilde morariyorlardi gaz sancısı da biri hala da morariyor canı yandığında

Off cok zor cokk bi yarin olsunda dr gostrrim ne icin oldugi cikar ortaya bzde ona gore tedavi uygularz :(

Gunaydin kk uyeleri lutfen bana yardimci olun dun 17 gunluk bebegim elllerimde ölucekti nerdeyse mosmor oldu :'( odada oturuyodum bebegimin oksuruk sesi gelince kostum yanina bebegim morariyordu kucagima aldigimda agzindan burnundan kustu yaklasik iki dakika sanirim onu kendine getirmeye calistim ters cevirdim sirtini sivazladim hafif vurdum bebegim nefes alamiyodu sonra kendine geldi nefes aldi.acile goturduk dr eliyle karnina bisiler yapti gazi var dedi "gazdan morarirmi "die sorunca tabiki hanimefendi bebek hava yutuyo lavman yapin pazartesi mutluka cocuk ploklinige goturun dedi.lavman yaptik bebegim busuru kaka yapti rahatladi uyudu butun gece uyumamisti bebegim.soruma gelicek olursak.isin tuaf tarafu sezeryandan sonra ogun bugundur benimde gazim var ben bile zorlaniyorum kaldiki bebegim nekadar zorlaniyodur simdi :'( ben bu sorunu nasil halledebilirim nette biraz arastirdim ihlamur rezene cayi falan oneriyolar hic bunu deneyen varmi gercekten ise yaradimi.yada yaptiniz baska bisi varmi bana yardim edin.ilk bebegim cok korktum dun bebegim ellerimden kayip gidicekti bidaha bu durumu yasamak istemiyorum :KK43:
Sezaryanda tamamen mi uyuttular sizi acaba yoksa belden filanmi

Sezaryen dogum yaptım 2 yasına kadar emzirdim rezene çayı içtim bebegime de çay kaşıgıyla verdim biz çok faydasını gördük

Ben ikinci sezeryan sonrası patlayacak gibiydim. Eczaneden rezene çayı ve papatya çayı almıştım gerçekten çok işime yaramıştı. Umarım sizde de yarar. Çok geçmiş olsun Allah bu daha yasatmasin ins.

Bebeğimizi yatırıken sırt üstü yatırmayın yan yatırıp sırtını yastıkla destekleyin gaz damlalları var eczaneden alabilirsiniz sırt üstü yatarken kusup kusmuğu akciğerene kaçmış olabilir o yüzden nefes alamadığı için morarmıştır yatış pozisyonuna çok dikkat edin (hemşireyim) geçmiş olsun birde beslerken az ve sık sık besleğin bebeğinizin midesi şuan bir ceviz büyüklüğünde aileler genelde az emdiğini düşünürek yada sütünün yetmediğini düşünerek mama veriyorlar çok miktarda verdiklerinde bebek kusuyor mide boyutunu düşünürek besleyin bir ceviz kadar mide ne kadar besin alabilir

Rezene çayı günde iki kez kendin iç. Ben bebeğe kimyon ve rezeneyi doktora sormuştum dozunu ayarlayamayiz vermeyin dedi. Biogaia kullandım bebeğe günde 5 damla. Çok faydasını gördük.

Cikariyorum artik canikim gazi vardi agliyodu her agladiginda bnimki tutruyodu emzir die cok emzirdim gazi olunca hem agzindan burnundan kusti :'( odamiz Allahtan yakin oksurunce odaya kostum o an mudahale ettim

İyi yapıyorsun canım eşini bu konularda çok dikkate alma zaten sen ne yapman gerektiğini biliyorsun. Erkekler bilmez ki böyle şeyleri :) Doyur,gazını iyice çıkar sonra yatır. Bir sorun kalmaz inşallah :KK200:
Benim yerime burnunu sık bebişinin :emir_bebek:

Şimdi normalde çocuk kusarken başını sağa veya sola çevirir. Sırt üstü yatarken öyle yapar nefessiz kalmaz. Senin kucaktayken başını cevirememis olabilir mi?

Sen yine de çocuk Dr veya çocuk cerrahide git bakalım.

Kusmamasi için her emzirmeye sonra mutlaka midede biriken gazı çıkartır. Omzuna al, sırtını sıvazla veya sırtına minik minik put pit vur. Mümkünse 2 kere çıkarsın gazı.

Arkadaslar mecbur kalinca ilac kullaniyoruz ve onlar da yabancı madde bebek icin. Benim oglum erken dogum oldugu icin anne sütü sariligi gecirdi ve biz sekerli su vererek atlattik sariligi eger doktora goturseydim serum takilacakti ve daha zararli olmayacakti bebegim icin. Ben de hamileyken cok katiydim geleneksel tüm yontemleri reddediyordum fakat zamaninda insanlar bu sikintilari cekmis ve care bulmuslar. İnanin azicik kimyonun rezenenin bir cay kasigi ihlamurun alerjisi yoksa ilaclardan daha fazla zarari dokunmayacak.

Kimyonu rezeneyi annesi de bol bol kullansa yine faydası olur. 17 günlük bebeğe vermeye cekinebilir sonuçta

Back